Hirdetés
Hirdetés

A falu már türelmetlen: az olajkút mindent megold?

2018. február 05., 09:54
Cimkék
Mol
, kitermelés
, olajkút

Egy kis faluban kezdhet hamarosan kitermelésbe a Mol.

Már nagyon várják a Somogy megyei Vízváron élők, hogy megkezdje a Mol a náluk talált földgáz és kőolaj kitermelését – írja az atv.hu.

A faluban azt beszélik, hogy rövidesen megindul a munka, amitől azt remélik, hogy javulnak az életkörülményeik. A cégtől jelentős adóbevételre számítanak, és abban bíznak, hogy számukra is ad munkát majd földben talált földgáz és olaj.

Hirdetés

Évekkel ezelőtt kezdték a kutakat fúrni a horvát határ közelében levő Vízvár térségében. A Dráva partjától nem túl messze ki is derült, hogy a földben fölgáz és kőolaj is van. A szakemberek neki is láttak, és több termelésre alkalmas kutat is fúrtak.

Nemsokára elkezdődik

A munkálatok most értek abba a szakaszba, amikor ezeket rövidesen szolgálatba is állítják és megkezdődik a termelés.

Elérkezett a Molnak a fejlesztése abba stádiumba, amikor már az ígéretekhez, illetve a terveknek megfelelően 2018 első félévére a Vízvár térségében lévő gáz- és olajkutakat termelésbe fogják állítani – jelentette ki Kozma László polgármester.

A környéken élők szerint a legfontosabb lehet, hogy a kutak körüli munkálatokhoz helyben is keresnek majd dolgozókat. A Mol egyelőre hivatalosan nem közölte, hogy mikor indítják kitermelést, de a helyszínre hordott anyagokból arra lehet következtetni, hogy nemsokára megkezdik a csövek lefektetését.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Tizenegyszeres különbség van egy átlagos budapesti és egy salgótarjáni használt lakóingatlan ára között: előbbi 49,6, utóbbi 4,5 millió forintért kelt el az elmúlt másfél év átlagát tekintve. Hasonlóan nagy a szórás, ha azt vizsgáljuk, hogy mekkora részét fedezi a kiválasztott lakás- vagy lakóház árának a csok.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX35892.62+1.23%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?