Hirdetés
Hirdetés

Öntik a pénzt a piacra a szolgáltatók – óriási fejlesztések jönnek

2018. február 08., 15:26

Több mint 30 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztésre fordítani az Elmű-Émász.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A cég igazgatóságának elnöke, Marie-Theres Thiell elmondása szerint a gazdasági növekedés üteme új energia- és csatlakozási igényeket teremt, ezért van szükség a nagyfokú bővítésre. A rengeteg vállalati fejlesztést, valamit az új lakó- és egyéb ingatlanok építése önmagában is növeli az igényt az energiaellátásra, és akkor még a megújuló energiatermelőkről és az elektromos töltőállomásokról szó sem esett.

Ezért csak az idén több mint 30 milliárd forint saját forrást fordít majd a hálózat bővítésére és korszerűsítésére az Elmű-Émász, a következő három évben pedig évente mintegy 32 milliárd forintot fordítanak majd erre, az igényektől és a pénzügyi lehetőségektől függően. Ebben az évben három új alállomás átadását tervezik, Szécsényben, Újhartyánban és Gyöngyöshalászon. Jelezte azt is, hogy 2020-ig 120 kilométer földalatti kábelesítést végeznek el a Mátra, Bükk és Pilis hegyvidéki területein.

Hirdetés

Bár a cégcsoport elkötelezett a fejlődés mellett, az igazgató elmondása szerint egyre nehezebbé válik a szükséges képzett munkaerő megszerzése, és így alvállalkozóik árai is egyre magasabbak.

Ha már elektromos autók - te tudod, milyen autód lesz 13 év múlva?Alig 10 év, és fenekestül felfordul az autóipar: a mostani üzleti modell helyét átveszi valami egészen más, ezermilliárd dollárt szipkáznak el a szoftverfejlesztők és szolgáltatók. A jövő autója már simán ránk szól, hogy a dugó miatt korábban kellene munkába indulnunk - ehhez azonban az kell, hogy a hálózatok is bírják a rengetek internetező eszközt, letisztázzák a felelősség szabályozását és törhetetlenné tegyék az életünkért is felelő rendszereket. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon figyelnek az energiahatékonyságra a magyarok, és ez akkor is kitartanak, ha meghibásodik a készülék. Ugyan hazánk nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyisége terén uniós viszonylatban. Érdemes megjavíttatni az elromlott készüléket, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36770.93-2.04%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?