<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
állampapírhozam
Befalap Shortolni, vagy nem shortolni? Ez döntötte el az abszolút hozamú alapjaink sorsát
Eidenpenz József | 2020. január 8. 06:06
Tavaly alapvetően jól teljesítettek a tőkepiacok, mind a részvények, mind a kötvények, sőt egyes fontos árucikkek is. Az újabb és újabb rekordok ellenére a hazai abszolút hozamú alapok mezőnye megint nagyon szórt, a legjobb és a legalacsonyabb hozamok között 47 (!) százalékpontnyi különbség volt egyetlen év alatt. De legalább az átlag kielégítő.
Részvény / Deviza / Áru Nincs már biztos menedék, nem válságálló őseink befektetése sem
Eidenpenz József | 2018. augusztus 15. 06:06
Annak ellenére, hogy Törökország összeomlása közeli lehetőségnek tűnt a napokban a piacokon, a fertőzés továbbterjedéséről beszéltek, és a veszély ma sem múlt el, az arany ára majdnem másfél éves mélyponton van. Mi lehet ennek az oka? Teljesen megszűnt eme évezredes befektetés menedékszerepe, vagy csak több körülmény szerencsétlen együttállása vezetett ide?
Részvény / Deviza / Áru Kikerült a forint a veszélyzónából
Fellegi Tamás | 2018. július 6. 10:55
Ma úgy tűnik, konszolidálja a forint a héten elért nyereségét. Még így is alulértékelt, de már nincs a korábbi mélypontoknál. Amerikában nagyot emelkedett főleg a technológiai szektor, nálunk esik a Mol. Ismét extrémen alacsony néhány európai ország állampapírhozama, míg a miénk felszaladt.
Részvény / Deviza / Áru Rettentően elbántak a Richterrel, de a részvénypiac lábadozik
Eidenpenz József | 2018. február 12. 18:53
Az USA-ban és az EU-ban is másfél-két százalékos emelkedést mutatnak a tőzsdeindexek, de azért ez nem jelenti azt, hogy visszatért a korábbi nyugalom, sok jele van az idegességnek. A Richter gyorsjelentése vegyes érzelmeket keltett, de aztán az eladók határozták meg a folytatást.
Részvény / Deviza / Áru Sérülékenynek nevezték a forintot, a hozamemelkedés vesztese lehet
Privátbankár.hu | 2017. július 7. 16:28
A világ nagy jegybankjai várhatóan nemsokára befejezik a kvantitatív lazítás politikáját, ezért a napokban sokat emelkedtek az állampapír-hozamok. A folyamat vesztesei a feltörekvő piaci devizák lehetnek, közöttük a forintot is említik mint amely sérülékeny a viszonylag alacsony állampapír-hozamaink miatt.
Részvény / Deviza / Áru A mostanihoz hasonló forintárfolyam mindenkinek megfelel
Eidenpenz József | 2016. november 24. 06:08
A dollár továbbra is jó befektetés lehet, mert bár sokat veszített menedékdeviza-jellegéből, másoknál, például az eurónál még rosszabb a helyzet. Itthon sem a túlzott forinterősödés, sem a nagymértékű gyengülés nem valószínű. A kötvények korszaka alighanem lejárt, érdemesebb reáleszközökbe fektetni. Interjú Szántó Andrással, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágának igazgatójával.
Állampapír / Kötvény Végre kikerülünk a bóvliból? – Pozitívra javította hitelbesorolásunkat a Moody's
Privátbankár.hu | 2015. november 7. 08:40
A felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a magyar államadósság osztályzatának kilátását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal indokolva, hogy az államadósság valószínűleg a következő években is lefelé tartó pályán marad. Ezzel két szervezetnél is jók a kilátásaink, de a piac szokás szerint már előbbre jár, mint a hitelminősítők.
Részvény / Deviza / Áru Ettől mehetett fel ennyire az OTP és a forint
Eidenpenz József | 2015. július 9. 18:13
Kellemes tőzsdenap sikeredett a csütörtökiből, Európában, Amerikában és Ázsiában is emelkedtek a tőzsdeindexek, a BUX is jól szerepelt. Az OTP és a forint árfolyama különösen jól alakult, a magyar piac felminősítésre vár. Korrigáltak az árupiaci termékek is.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: ezért drágul az euró
Eidenpenz József | 2015. június 4. 18:00
A tőkepiaci folyamatoknak sokszor a legfontosabb mozgatórugója a piaci kamatszint, az állampapír-hozam, most főleg ez okozhatja az euró erősödését és a forint gyengeségét is. A részvényeknek sem tesz túl jót ez a folyamat, legalábbis Európában.
Állampapír / Kötvény Megszorítások és szegénység – így mászott ki a válságból Portugália
Eidenpenz József | 2015. május 21. 18:30
Portugál államkötvényeket első alkalommal sikerült negatív hozammal értékesíteni, amit az EKB kötvényvásárlási programja tett lehetővé. Pár éve még csak óriási segélycsomaggal tudott túlélni az ország. Így néz ki egy ország, amely a válságkezelést a trojkával hajtotta végre, nem úgy, mint mi.
Részvény / Deviza / Áru Komoly akadály lehet a 308-as euró/forint
Eidenpenz József | 2015. május 12. 18:52
Borús volt ma a hangulat Európában és a Budapesti Értéktőzsdén is, ami nem vezethető vissza egyetlen okra, több tényezője volt – mondta Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője. A forint és a magyar államkötvények az emelkedő európai kötvényhozamok miatt gyengültek. A BUX kissé felülteljesítette Európát, kevésbé esett.
Részvény / Deviza / Áru Megint meglódult a svájci frank, 307 forint felett volt az euró
Privátbankár.hu | 2015. május 7. 13:48
A 307 forintos szintet is áttörte késő délelőtt az euró árfolyama, miközben a svájci frank ismét hirtelen megerősödött. A jelenség nem Magyarország-specifikus, más hasonló feltörekvő devizák is gyengültek. AZ igazi kérdés azonban nem is annyira a forint, mint inkább az állampapírok hozama.
Adó Itt az az egykulcsos kamatadó, amely háromkulcsos
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 13:50
Hírlevélben tájékoztatta az Államkincstár az ügyfeleket arról, mi után von eho-t mától. A korábban nagyon ünnepelt eurós lakossági kötvény, a PEMÁK kamatát végül sújtja az adó, ám mégis adómentes lehet, ha megfelelő ideig tbsz-en tartjuk. Az egykulcsosnak nevezett kamatadó ezzel kettőből háromkulcsossá vált.
Állampapír / Kötvény Indul a hozamvadászat: megszorongatják a magyar állampapírokat
Privátbankár.hu | 2013. május 26. 12:41
Az euróövezet több országa bocsát ki a jövő héten adósságpapírokat. Szakértők szerint a kötvények hozama némileg emelkedhet a piacokon az elmúlt napokban kialakult bizonytalanság miatt, de éppen ennek a hatására nőhet a befektetők kereslete is.
Befalap Mit ígérnek a bankszámlák legádázabb vetélytársai?
Eidenpenz József | 2013. május 16. 06:15
Hiába menekülnek sokan a kamatcsökkenés miatt a lekötött bankbetétekből a likviditási alapok jegyei felé, azok hozama hasonlóképp süllyed, így nem biztos, hogy többet fognak hozni. Folyószámlának viszont nagyon jók a mostani hozamszinttel is.
Állampapír / Kötvény Tovább habzsolja a magyar állampapírokat a Templeton - mire várnak?
Eidenpenz József | 2013. április 3. 14:43
Nyár óta 11 százalékkal még nőtt is a magyar állampapírok legnagyobb befektetőjének, a Templetonnak két nagy kötvényalapjában levő magyar papírok értéke. A külföldiek összes állampapír-állománya azonban eltávolodott a csúcstól, egyes hedge fundok már inkább shortolják a magyar kötvényeket.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló