<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Bankmonitor.hu
KKV Pénzt, de honnan? Milyen forrást vehet igénybe egy vállalkozás?
Csabai Károly | 2019. december 25. 18:10
Ha már megfogant a sikeresnek vélt ötlet, akkor jön a következő kérdés: annak megvalósításához milyen forrást és honnan vegyen igénybe a vállalkozás. Ehhez kívánunk fogódzót nyújtani a Bankmonitor.hu szakértőjének segítségével.
Személyes pénzügyek Gyorsan pénzre van szükségem a lakástakarékból – mit tehetek?
Privátbankár.hu | 2017. október 13. 14:30
Az tiszta sor, hogy kategóriájában nem akad versenytársa a lakástakaréknak. A befizetésekre járó 30 százalékos állami támogatás (éves szinten egy szerződésre maximum 72 ezer forint) oda vezet, hogy egy 4 éves LTP is 10 százalék feletti hozamot tud évesítve hozni nekünk. Igen ám, de ezért cserébe nekünk is tartanunk kell magunkat a vállalásunkhoz. Mi történik akkor, ha hamarabb, a futamidő vége előtt szükségünk van a pénzre?
Személyes pénzügyek Végre színt vallottak a bankok: bő egymilliót spórolhatunk a lakáshitelen
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 12:45
Bő fél éve jelentette be a jegybank, hogy bizonyos lakáshiteleket minősítéssel lát el, a cél az volt, hogy a hitelkamatok csökkenjenek ezáltal. Mivel egy kivételével az összes nagybank felfedte a kártyáit és legalább egy kategóriában megméretteti magát a fogyasztóbarát hitelek között, ezért megnéztük, hogy mire számíthatunk. Az eredmény csodás, ha jól választunk, akkor 1 millió is megfoghatunk a hitelen.
Személyes pénzügyek Tudni akarod, mennyi személyi kölcsönt kaphatsz?
Privátbankár.hu | 2017. október 3. 12:30
Ezernyi okot fel tudnánk sorolni, amikor pénzre lenne szükséged, de nem akarsz a hitel mögé ingatlan fedezetet is rakni. A személyi kölcsönök révén pontosan a lakás elzálogosítását kerülheted el, ugyanakkor gyorsan kaphatsz az elképzeléseidnek megfelelően felhasználható összeget. A jövedelem kérdésére azonban nagy hangsúlyt kell fektetni, éppen ezért összefoglaltuk a főbb tudnivalókat.
Személyes pénzügyek Lakást vennél, de nem tudod, hogy fogj hozzá? Megmutatjuk, hova érdemes tenni a pénzed
Privátbankár.hu | 2017. október 2. 16:41
A lakástakarék a pénzügyi termékek közül az egyszerűbbek közé tartozik, az összehasonlításukkal azonban meggyűlhet a bajunk. A következőkben egy olyan módszert mutatunk be, amivel sokkal egyszerűbbé válhat a dolgunk. A döntést nagyban megkönnyíti, hogy a Bankmonitor akciójának köszönhetően ingyenesen köthetjük meg a szerződést. Mindezt anélkül, hogy valamilyen kapcsolt terméket vagy extra szolgáltatást is igénybe vennénk.
Személyes pénzügyek Keveset keresel? Nyugi, akkor is kaphatsz lakáshitelt
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 28. 14:20
A mai ingatlanpiaci körülmények között sokaknak nagy segítséget jelent, ha tisztába kerülnek azzal, hogy a jövedelmük függvényében mekkora lakáshitelt kaphatnak. Mi most 200 ezer forintos jövedelem mellett néztük meg, mire számíthatunk a hitelfelvételnél. Márpedig a kalkulátorunk alapján 200 ezer forintos jövedelem mellett 10-13 milliós lakáshitelre számíthatunk, azonban nem feltétlenül azt a hitelt érdemes választani, ahol a legnagyobb összeg van kilátásban. Fontos a kamatperiódus kérdése is, így a lehetőségekhez mérten a kiszámíthatóbb alternatívát érdemes választani.
Személyes pénzügyek Miből újítsam fel a lakást, ha minden pénzem elment a vásárlásra?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 25. 15:00
Hozhatja úgy az élet, hogy akármilyen jó feltételekkel is vásároltunk lakást, azon még csinosítani szeretnénk, vagy kisebb-nagyobb felújítási munkálatokat szükséges elvégezni. A költségek pár százezer forinttól könnyen milliós nagyságrendig is elszaladhatnak, azonban az anyagi tartalékokat épp eléggé leapasztja az ingatlan megvásárlása. Ilyenkor jön kapóra egy gyors kölcsön, amiből az igényeinknek megfelelően alakítható a lakás. Mutatjuk azt a megoldást, amihez alacsony kamat mellett, egyszerűen hozzájuthatunk.
Személyes pénzügyek Berobbantak az új lakáshitelek - tényleg olyan olcsók, mint amilyennek kinéznek?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 20. 14:00
Közel fél éve jelentette be a jegybank, hogy a lakáshiteleknél új minősítési rendszert vezet be, ami reményeik szerint a kamatok csökkenésével járt volna. Megnéztük, hogy mit mutatott a valóság, és tapasztalataink szerint volt minek örülni. A minősített hitelek kategóriájuk legjobbjai lettek, egy átlagos 10 millió forintos hitelnél alsó hangon is milliókat lehet nyerni a futamidő alatt. Tanácsunk viszont az, hogy a jövőben sem lehet megspórolni a lakáshitelek összehasonlítását, mert vannak különbségek, amelyek fájóak tudnak lenni.
Személyes pénzügyek Itt van, hogyan enged el a kormány 1 milliót a hiteledből
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 1. 14:24
Ma reggel ismertették, hogy a kormány miként képzeli el a nagycsaládosoknál a gyermekek után igényelhető hiteltartozás elengedést. A döntés értelmében a 2018 január elseje után született gyermekekre lehet az 1 milliós elengedést megkapni, méghozzá akkor, ha ez a gyermek legalább a harmadik a családban. A számításaink szerint egy átlagos lakáshiteles esetében a kedvezménnyel bő 10 százalékkal csökkenhet a havi törlesztőrészlet.
Személyes pénzügyek Ezzel a módszerrel sokkal több állami támogatást kaphatsz a lakásvásárláshoz
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 25. 14:31
A lakástakarékpénztár kétséget kizáróan ma a legmagasabb hozamot adó befektetési forma, ha lakáscéllal rendelkezünk. A befizetésekre járó 30 százalékos állami támogatás nagy segítséget jelent, bár még most is sokan kétségek között őrlődnek, hogy miként szerezhetnek évente 72 ezer forintnál többet. Ehhez több szerződést kell kötni, ami pedig csak közeli hozzátartozók nevére szólhat. A következőkben áttekintjük, hogy ki is értendő bele ebbe a körbe.
Személyes pénzügyek Bődületes összeget költenénk lakásra – itt vannak a számok!
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 17. 12:31
Egy friss felmérés alapján a lakáspiac a következő években is gőzerővel menetelhet tovább. Míg 2016-ban 150 ezer lakástranzakció volt hazánkban, addig optimista becslések szerint akár 200 ezer fölé is mehetünk az előttünk álló években. Más oldalról megfogva a kérdést, egyre jobban rá leszünk utalva a lakáshitelre, ami évente alsó hangon is 600 milliárd forinttal emelkedhet az új kihelyezések jóvoltából. Nincs mese, nagyon talpon kell lenni és körbenézni a hitelek között, hogy igazán jó döntést hozhassunk.
Személyes pénzügyek Lehetetlen nem létezik – többet nyersz a hitellel, mint ha bármi mást csinálnál!
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 10. 14:32
Ritka, mint a fehér holló, hogy a lakáshitel kamata az inflációtól elmaradjon, de jelenleg éppen ennek lehetünk szemtanúi. Aktuálisan a legolcsóbb lakáshitel 2,6 százalékos kamattal vehető fel, míg a 2018-ra várt infláció 2,8 százalék. Minden bizonnyal ez a felállás nem áll már fent sokáig, de ennek ellenére ez az eset is rávilágít arra, hogy soha nem volt még ilyen kedvező hitelt felvenni. Jó tanács, ha a bosszúságtól is meg akarjuk magunkat kímélni, akkor érdemes legalább 3-5 évre rögzített kamatú hitelt választani.
Ingatlan Számolj velünk! Milliókat ad a kormány, ha lakást akarsz venni
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 3. 13:03
Már közel 100 milliárd forint értékben kaptak a magyar családok csokot, azaz vissza nem térítendő Családok Otthonteremtési Kedvezményét. A támogatás felhasználható használt és új lakás vásárlására, építésre valamint meglévő lakás bővítésére. A szocpolt felváltó új, vissza nem térítendő támogatás akár 10 millió forinttal is hozzájárulhat az otthonteremtéshez!
Személyes pénzügyek Tudod, mennyit kell keresned ahhoz, hogy hitelt kapj?
Privátbankár.hu | 2017. július 26. 15:15
A lakáshitel felvétele során az igazolható jövedelem alapvető korlátot jelent, ami behatárolja, hogy mekkora hitelösszegre számíthatunk. A magasabb lakásárak miatt nagyobb hitelösszegre lehet szükség, ami szorult helyzetbe hozhatja a családokat. Egy 10 millió forintos 20 éves futamidejű hitel törlesztéséhez legalább 155 ezer forintos jövedelmet szükséges igazolni. A bankok által elfogadható jövedelmek köre is változó, így egyik banknál több, míg másiknál kevesebb hitelre számíthatunk. Mennyi törlesztő vállalható a jövedelem függvényében?
Személyes pénzügyek Olcsó hitel autóvásárláshoz? Mutatjuk, hogyan csináld!
Privátbankár.hu | 2017. július 19. 12:34
Ha szeretnél használt autót vásárolni a közeljövőben, de gondot okoz, hogy a kiszemelt autóhoz előteremtsd a szükséges összeget, akkor megmutatjuk milyen lehetőségeid vannak. Eddig talán nem gondoltál rá, de ma már egy személyi kölcsönnel is könnyen, kedvező feltételek mellett vásárolhatod meg az autódat. Például 1 millió forintos személyi kölcsönt 7 évre havi 17 ezer forintos törlesztőért is megkaphatsz alacsonyabb jövedelemmel is.
Személyes pénzügyek Havi 20 ezer forintból lakás? Ne hagyd ki a több százezer forint állami támogatást!
Privátbankár.hu | 2017. július 13. 12:59
Az átlag magyar legjelentősebb vagyona a lakás. Akinek még nincs, azon gondolkozik, hogyan veheti meg az elsőt. Akinek már van, azon töpreng, miből újíthatja fel, bővítheti, szépítheti. A legelőrelátóbbak pedig már a gyermekük lakáskérdésén gondolkoznak. Mindehhez szinte kihagyhatatlan segítséget jelent a lakástakarékpénztári megtakarítások 30 százalékos állami támogatása: 72 ezer forint évente, 720 ezer forint 10 év alatt, amely több szerződéssel megsokszorozható.
Személyes pénzügyek Hogyan nyerhetnek százezreket a hitelfelvevők?
Privátbankár.hu | 2017. július 7. 12:15
Soha nem látott mélységben találhatók Magyarországon a hitelkamatok. Az elemzői várakozások szerint azonban a jövőben elkerülhetetlenül emelkedni fog – a nemzetközi trendekkel összhangban – hazánkban is a kamatszint. Megmutatjuk, hogy egyetlen jó döntéssel a lakáshitelt felvevők hogyan takaríthatnak meg százezreket.
Személyes pénzügyek Újra megőrülnek a magyarok a hitelért?
Privátbankár.hu | 2017. július 5. 11:47
Mintegy 35-50 százalékkal emelkedett a bankok hitelkihelyezése a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Olyan erőteljes volt a hitelkereslet 2017 májusában, amire legutóbb 2008-ban volt példa: lakáshitelből közel 60 milliárd forint értékben, személyi kölcsönből 30 milliárd forint értékben helyeztek ki a bankok. Vajon bajt hozhat a hitelfelvétel erőteljes növekedése, vagy ma teljesen más a hitelpiac, mint a válság előtt?
Személyes pénzügyek Felújítanád a lakásodat? Az állam is ad rá pénzt!
Privátbankár.hu | 2017. június 21. 06:10
A nyári szezon nem csak a pihenésre, de arra is alkalmas, hogy a különböző felújítási munkálatokat elvégezzük az ingatlanunkon. Egy friss felmérés szerint átlagosan 1,8 millió forintot költünk felújítási célokra, amit leggyakrabban festésre, fürdőszobára, és energetikai beruházásra használunk fel. Ennek az összegnek a 30%-át az államtól is megkaphatjuk, ha lakástakarék szerződést kötünk. Lakástakarékpénztári kalkulációk és egy akció a Privátbankár.hu olvasóinak.
Személyes pénzügyek Filléres hiteleket vágnak hozzánk: rohanjunk lakást venni?
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 18:55
Csak nagyon kivételes esetben történik meg, hogy a lakáshitel kamatát az infláció meghaladja, de most éppen ez történik: a legolcsóbb hitel 2,4 százalékos kamat mellett érhető el, ami alacsonyabb a márciusi 2,7 százalékos inflációnál. A legjobb kamatok azonban vélhetően korlátozott ideig állnak csak meg ezen szinten.
Személyes pénzügyek Egyre olcsóbb a bankolás – te mennyit fogsz a sajátodon?
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 12:22
Tavaly év elejéhez képest most már havonta több mint 500 forintot spórolunk a banki költségeinken.
Személyes pénzügyek Hitelből vennél lakást? Most olcsón megúszhatod
Privátbankár.hu | 2017. január 10. 12:06
Havi 45 és 60 ezer forint között alakulhat a törlesztőnk, attól függően, hogy hány évre veszünk fel hitelt a Bankmonitor szerint.
Személyes pénzügyek Messze az európai átlagtól: ennyi megtakarítása és adóssága van a magyaroknak
Privátbankár.hu | 2016. július 10. 12:30
Fejenként 2,6 millió forint pénzügyi megtakarítással rendelkezik az átlag magyar, ami elmarad a közép-európai átlagtól. A magyar lakosság hitelfelvételi kedve is jócskán visszaesett. A devizahitelekhez köthető, korábbi években elszenvedett veszteségek miatt a magyar lakosság hitelfelvételi kedve jelentősen elmarad az európai és a szűkebb közép-európai trendektől.
Személyes pénzügyek Szeretnék milliókat igényelni lakásvásárlásra, mikor mehetek a bankba?
Privátbankár.hu | 2016. január 7. 07:28
Várhatóan január végétől igényelhetik a három gyermeket vállaló családok a bankoknál a 10+10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatást - közölte a Bankmonitor alapító-ügyvezetője.
Személyes pénzügyek Hitelt keresel? Jól nézd meg kikkel állsz le
Privátbankár.hu | 2015. november 11. 13:44
Színesebb hitelkínálatra, hosszabb átfutási időre és a banki ajánlatok között jelentős különbségekre számíthatnak a hitelfelvevők az év végén.
Személyes pénzügyek Bankok az interneten: nem is gondolnád, kik a legjobbak
Privátbankár.hu | 2015. július 14. 13:50
Te mennyire vagy megelégedve a netbankoddal?
Személyes pénzügyek Európához képest röhejesen kevés megtakarításunk van
Privátbankár.hu | 2015. május 5. 12:48
Az OECD legfrissebb adatai szerint a magyar lakosság megtakarításai közel 21 ezermilliárd forintot tesznek ki, ez csak elsőre tűnik soknak.
Pénzügyi szektor Csaló brókerek, köszi! Menekítik a magyarok a pénzt
Privátbankár.hu | 2015. március 31. 18:01
Jócskán megingott az általános pénzügyi bizalom mind a brókercégek, mind a bankok iránt az elmúlt hetekben. Nagyon sokan kezdték el mozgatni a pénzüket: legtöbben brókercégtől bankhoz vitték a pénzüket, ugyanakkor egy nem elhanyagolható réteg bankból is kivette a pénzét. Ezzel párhuzamosan felértékelődött a külföldi tulajdonú bankok és a közvetlen külföldi pénzelhelyezés fontossága a magyarok körében.
Pénzügyi szektor Beindult a hazai lakáshitelezés, de melyiket válasszuk a sok közül?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 4. 15:25
Az év első hét hónapjában közel 60 százalékkal, 124 milliárd forintra nőtt a lakosság által újonnan felvett lakáshitelek összege a tavalyihoz képest a Bankmonitor.hu hitelpiaci körképe szerint.
Makro / Külgazdaság Vágták a kamatot - ez hogy hat rám?
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 20:10
Tovább csökkentette az alapkamatot az MNB, így az újabb történelmi mélypontra esett, de mit is jelet ez a pénztárcánkra nézve? Hogyan reagálnak a bankok erre? Mi történik a banki betétekkel és a hitelekkel ilyenkor?
Pénzügyi szektor Mekkorát ugrottak a törlesztőrészletek, és miért? Te tudnád?
Privátbankár.hu | 2013. december 4. 12:00
A magyarok többsége reálisan látja azt, hogy mennyivel nőttek a devizahitelesek terhei, azt azonban már kevésbé tudják megítélni, hogy ez mennyiben vezethető vissza az árfolyamváltozásra, és mennyiben a hitelkamatok emelkedésére – derül ki a Bankmonitor.hu reprezentatív kutatásából. A felmérés rámutat, a válaszadók többnyire nem a bíróságoktól, hanem a bankok és a kormány közös fellépésétől várják a megoldást devizahiteles kérdésben.
Pénzügyi szektor Devizahiteles-mentés: lesz, aki újra az eredeti törlesztőt fizetheti
Privátbankár.hu | 2013. november 6. 14:54
Az árfolyamgát és az adósság részleges elengedése sok devizahiteles család helyzetén könnyíthet - a törlesztő részlet szempontjából az eredeti állapot állhat vissza.
Pénzügyi szektor Lerohanják a bankok a gazdag ügyfeleket
Privátbankár.hu | 2012. október 17. 10:11
A következő években akár a mostani három-négyszeresére is nőhet magyarországi lakossági bankpiacon belül a jelenleg 800-1200 milliárd forint méretűre tehető prémium banki szegmens, amely ezzel meghaladhatja a bankoknál és befektetés szolgáltatóknál tartott teljes megtakarítási állomány egy negyedét.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG