BDO Magyarország
Személyes pénzügyek 11 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest 
Privátbankár.hu | 2020. október 28. 14:25
A harmadik negyedévben 1318 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 11 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 1 184 forinthoz képest. A felsőbb kategóriákban jóval alacsonyabb ütemben változtak a bérek: a BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2019 harmadik negyedévéhez képest 4 százalékos bérnövekedést tapasztalt, szemben az egy évvel korábbi 7,5 százalékkal.
Vásárló Hiába a stadionépítés, egyelőre nem ez hozza a pénzt Magyarországra 
Privátbankár.hu | 2018. november 11. 14:55
Már ma 1,5 milliárd eurónyira becsülik a világ sportturizmusa által generált bevételeket, amelyek az előrejelzések szerint néhány éven belül akár 6 milliárd euróra is nőhetnek. A foci mellett elsősorban a jelentős nemzetközi versenyek a sportturizmus fő mozgatórugói, Budapestre elsősorban ezek hozhatnak pénzt.
Személyes pénzügyek Két héten belül több százezer forintot bukhatnak a magyarok 
Privátbankár.hu | 2018. május 19. 12:55
Két héttel a lejárat előtt a tavalyi 2 milliárdnál jóval magasabb, mintegy 3,5 milliárd forintnyi összeg vár még elköltésre a munkavállalók 2016-os SZÉP-kártyás juttatásaiból. A határidőt követően a kártyakibocsátó cégek a fennmaradó összegeket a hatályos rendelkezések szerint eljárva a munkáltatóknak utalják vissza.
Karrier 1000 forintos órabér: kinek nő most a legjobban a fizetése Magyarországon? 
Privátbankár.hu | 2018. május 1. 11:45
A fizikai munkát végzők körében lassul a bérek növekedése, de még mindig kétszámjegyű a tempó - a középvezetőknek viszont új állást kell keresni, ha sokkal nagyobb fizetést akarnak.
Karrier A jó munkaerő aranyat ér - súlyos milliókat buknak a cégek, ahol nem figyelnek oda 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 7. 20:20
A cégek 26 százalékánál a fluktuáció mértéke meghaladja a 10 százalékot, miközben a távozó munkatársak pótlása gyakran több millió forintot tesz ki – derül ki a BDO Magyarország és a Blooment Alapítvány közelmúltban végzett, több mint száz vállalkozást érintő kutatásából.
Makro / Külgazdaság Nézz bele a tárcádba – nálad is lapulhat elköltetlen pénz 
Privátbankár.hu | 2017. május 11. 09:18
Május végéig lehet elkölteni a SZÉP-kártyákon lévő pénzt, egy lottónyereménynek is jó lenne az összeg.
Vásárló Erre tényleg szükség van? A mostaninál is több szálloda épül Budapesten 
Privátbankár.hu | 2017. február 10. 07:43
A következő hat-hét évben 20-25 hotellel és akár 2500-2700 szobával bővülhet a szállodai kínálat Budapesten.
Ingatlan Lesz hol welnessezni a magyaroknak: rengeteg szállodát fejlesztenek 
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 20:30
Rég tapasztalt szintre került a magyarországi szállodai fejlesztésekbe vetett üzleti és piaci bizalom. Csak Budapesten mintegy 600-800 ötcsillagos és egy-két ezer négycsillagos vagy annál alacsonyabb kategóriájú szobakapacitást előirányzó projekt előkészítése vagy megvalósítása zajlik, melynek nyomán már a következő 1-2 évben 5-10 százalékkal bővülhet a jelenlegi mintegy 19 ezer szobás kapacitás.
Vásárló Interneten veszed a karácsonyi ajándékot? Így nem lopják el az adataid! 
Privátbankár.hu | 2015. december 15. 18:30
Az online vásárlás népszerűsége folyamatosan növekszik Magyarországon. Ez kényelmes alternatívája a karácsonyi tülekedésnek, emiatt évről évre különösen karácsony környékén növekszik meg azok száma, akik az ajándékvásárlást, vagy annak egy részét ily módon oldják meg.
Adó Januártól szigorodtak a szabályok - lehet, hogy a vállalkozását is érinti  
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 11:09
Egy január elsejétől hatályos rendeletmódosítás két területen is jelentősen érinti a transzferárat alkalmazó vállalkozások többségét - hívja fel a figyelmet a BDO könnyvizsgáló és tanácsadó cég.
KKV Szeretnéd eladni a cégedet? Így kaphatsz érte a legtöbbet! 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 11:15
Élénkül a magyar cégtranzakciós piac, időszerű vele foglalkozni - hangzott el a Privátbankár.hu témával foglalkozó konferenciáján csütörtökön. Szakértők mutatták be, mire kell odafigyelnie egy tulajdonosnak, ha cégét a lehető legjobb áron akarja értékesíteni, és nem akarja a vételár nagy részét adóként befizetni. Egy jól sikerült felkészülés a tervezettnél 85 százalékkal nagyobb bevételt is hozhat.
Utazás Egy szobát kérek - te hogyan foglalsz szállást?  
Privátbankár.hu | 2014. június 29. 12:36
Tavaly nőtt a szállodák saját honlapján beérkező online foglalások aránya. Budapesten az online foglalt szobaéjszakák közel harmada származott saját weblapról, míg 2010-ben csak 14 százalék - derül ki egy friss online szállodapiaci felmérésből.
KKV Most indítasz vállalkozást? Innen kaphatsz segítséget 
Privátbankár.hu | 2014. június 14. 15:50
Jelenleg 11 olyan üzleti és technológiai inkubátor működik az országban, amely irodai férőhelyet, komplex szolgáltatásportfóliót, befektetést és globális kapcsolatrendszert is nyújt, miközben folyamatosan fogadja a jelentkező startupokat. Nem ugyanazt tudják - érdemes válogatni közöttük. Mi kell ahhoz, hogy felkarolják a cégünket?
Karrier Akáció: hogy vállalj nyári munkát és mennyit kérj érte? 
Privátbankár.hu | 2014. június 12. 12:06
Pénteken befejeződik a tanév, és ismét sok tízezernyi diák igyekszik zsebpénzét valamilyen nyári munkával kiegészíteni. A munka jellegétől és időtartamától függően igen sokféle foglalkoztatási lehetőséggel élhetnek a cégek, melyekre igen eltérő jogszabályi előírások vonatkoznak. A BDO Magyarország e foglalkoztatási lehetőségekhez kapcsolódó főbb tudnivalókat foglalja össze.
Vásárló Imádják a bankokat az internetes bűnözők 
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 18:00
Az internetes bűnözés konzervatív becslések szerint is évi 100 milliárd dolláros kárt okoz a világon. A mobileszközök a legsérülékenyebbek, Magyarországon is.
KKV A kultúra lehet az új foci? 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 17. 10:57
Változott a szabályozás, máshol vehetik igénybe az adókedvezményt a cégek.
Adó A mostani fizetésünk már nem olyan, mint a régi 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 3. 10:05
Augusztus elsején több, a bérszámfejtést érintő változás lépett hatályba, amelyeket először a napokban kifizetendő bérek esetében kell alkalmazni. Miben más a mostani fizetés, mint a korábbiak?
KKV Ezért bukhatják el a jegybank pénzét a kisvállalkozások 
Privátbankár.hu | 2013. július 16. 10:35
Látszólag egyszerű a kis- és középvállalkozások önminősítése, de a tapasztalatok szerint több buktató is van. Nem mindegy ugyanis, hogy mit hogyan vesznek számításba a cégek - az sem biztos, hogy a kkv-nak látszó cég tényleg az.
Adó Órabérben dolgozik? Így változhat a fizetése 
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 11:00
Ismét változik a munka törvénykönyve, melynek a bérszámfejtés rendjét érintő rendelkezései 2013. augusztus 1-től lépnek hatályba.
Utazás Ön hogy foglal szállást? A többiek így 
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 09:52
Az összes szobafoglalásnak Budapesten közel harminc, vidéken már negyven százaléka online csatornákon történt tavaly - áll a BDO és a Turizmus.com közös, idén megismételt átfogó online szállodaipari felmérésében. A kutatásból többek között kitűnik, hogy az elmúlt két évben jelentősen koncentrálódott az online szállásközvetítők piaca, ugyanakkor felértékelődött a saját, mobileszközökre is optimalizált honlapon keresztül zajló értékesítés szerepe is.
Pénzügyi szektor Bedőlő hitelek, bedőlő cégek: hogyan lehet segíteni? 
Privátbankár.hu | 2013. április 29. 08:44
A bankoknak és a vállalkozások egyaránt érdeke, hogy rossz hitelüket ne döntség be, hanem megállapodjanak, átstrukturálják hitelüket. De hogyan menthető meg a bedőléstől minél több vállalati hitel? A sikeres restrukturálásnak több feltétele van.
KKV Új munkatörvény: ettől még nem lesz egymillió új munkahely 
Privátbankár.hu | 2013. március 27. 10:52
Noha elkészítésének egyik fő indoka volt, az új munka törvénykönyve egy friss felmérés szerint nem járul hozzá érdemben új munkahelyek létrejöttéhez. Az új szabályozás hatására a megkérdezett vállalatok 56 százaléka dolgozta vagy dolgozza át már meglévő munkavállalóinak szerződéseit.
Ingatlan Vegyen parkolóhelyet! Ez most a legjobb üzlet Budapesten 
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 11:34
Kevesen tartják ingatlannak a közterületeket, pedig gyakorta ugyanúgy bevételt hoznak az önkormányzatoknak, mint a bérbe adott üzletek, vagy a bérlakások. Talán még sokkal többet is.
Adó Jön az első 2013-as fizetés: ki nyer és ki veszít az új adószabályokon? 
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 11:06
Hamarosan kézhez kapják a munkavállalók az első, 2013-as szabályok szerint számított fizetésüket. Kiket érint kedvezően az új szabályozás, illetve kiknek csökken majd az új szabályok szerint számított nettó jövedelme?
Pénzügyi szektor A 22-es csapdájába kerültek a bankok 
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 11:35
A bankok helyzete 2012-ben összességében tovább romlott a korábbi évhez képest: közel 10 százalékkal csökkent a bruttó hitelállomány, amelyen belül viszont megnőtt a rossz hitelek aránya. Növekedtek a bankokat sújtó közterhek, folytatódott a külföldi forráskiáramlás, tovább romlott a jövedelmezőség. Az idei év végére a rossz vállalati hitelek aránya akár a 25 százalékos szintet is megközelítheti.
Karrier Ezeken a szombatokon kell még dolgoznunk (Videó) 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 10:45
Két szombaton, december 1-én és december 15-én kell még dolgozni, december 24-e és 31-e helyett. Jövőre az ünnepnapok mind hétköznapra esnek majd, így összesen 251 napot kell a munkahelyen töltenünk.
Adó Nem lesz egyszerűbb az adóbevallás, sőt, bonyolódik  
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 08:44
A Magyarországi vállalkozások adóadminisztrációs terhe többszöröse az EU-átlagnak. Bár az egyszerűsítés hosszú évek óta napirenden van, a jövő évre vonatkozó, ma zárószavazásra kerülő adótörvénnyel nem hogy javulna a helyzet, az új adózási módok, adónemek egyre bonyolultabb eljárásokat, többletfeladatokat követelnek meg a vállalkozásoktól - állítja a BDO Magyarország, könyvvizsgáló és tanácsadó cég elemzése.
Ingatlan Szétszakíthatja a fővárosi ingatlanpiacot a dugódíj 
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 12:01
A dugódíj legvalószínűbb változatának a bevezetése a budapesti lakások közel negyedét fogja érinteni, az érintett városrészben várhatóan az átlagosnál drágább lakások ára emelkedni fog. A legtöbb ingatlantulajdonos ugyanakkor nem jár majd jól a dugódíj bevezetésével, mivel lakásuk értéke várhatóan leértékelődik, különösen a két zóna találkozási pontjain.
Adó Jöhet az értéknövekedési adó - jó ötlet ez? (Videó) 
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 10:57
A jövőben tízszázalékos értéknövekedési hozzájárulást fizethetnek az önkormányzatoknak az ingatlanuktól megváló tulajdonosok egy nemrég megjelent törvénytervezet szerint. Az adószakértő szerint az egyszerű adók a jó adók - ez pedig nem az.
Adó Nem is olyan rossz ötlet a tranzakciós adó?  
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 07:25
A bankközi számlaforgalom 1 ezrelékes megadóztatása akár 400 milliárd forintot is hozhatna a költségvetésnek - ez akkora összeg, amekkora kiadáscsökkentést Brüsszel Budapesttől vár 2013-ra. A szakember szerint azonban a mostani bankadót ehhez meg kellene szüntetni - így akár a hitelezés is élénkülhet.
Pénzügyi szektor Tobin-adóval csökkenhetne az államháztartási hiány 
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 09:37
Egy jól eltalált bankforgalmi adó, más néven Tobin-adó jelentősen javíthatna a költségvetés helyzetén, és könnyen helyettesíthetné a jelenlegi bankadót, közvetett hatásaként pedig a gazdaság növekedését is elősegítheti. A Tobin-adó uniós szintű bevezetését ugyanakkor több tagállam sem támogatja, az NGM szerint pedig csak akkor van értelme, ha minden tagállam bevezeti.
Makro / Külgazdaság Béremelés nélkül az átlag alatt keresők járnak rosszul 
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 11:25
Idén is az átlag alatti jövedelemmel rendelkezők járnak rosszul, mivel januártól megszűnt az adójóváírás, melyet csak részben tudott kompenzálni a havi 202 ezer forint feletti szuperbruttó. Mindezek hatására a bruttó 216 ezer forint alatt keresők nettó jövedelme béremelés híján csökken, miközben a magasabb jövedelmi kategóriában levő személyek ezúttal is jobban járnak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG