<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Betéti kamat
Személyes pénzügyek Erre vártunk: nőnek a betéti kamatok is
Privátbankár.hu | 2022. november 11. 17:20
A kisbankok után a nagybankok is elkezdték emelni a betéti számláikra adott kamatok mértékét.
Makro / Külgazdaság Mentőövet dobott a forintnak az MNB
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 18:58
Egy-másfél százalékot segített a forint árfolyamán az elért mélyponthoz képest az MNB szerdán délután tett jelzése az egyhetes betéti kamatok további emeléséről.
Makro / Külgazdaság Esik a forint, miután nem rettentek meg Matolcsy Györgyék az inflációtól
Csabai Károly | 2022. május 12. 09:32
Annak ellenére, hogy áprilisban közel 21 éves csúcsra ugrott az éves infláció, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a ma kora délutánra meghirdetett tenderén ugyanakkora kamattal fogad be betéteket egy hétre a kereskedelmi bankoktól, mint egy hete.
Személyes pénzügyek Elégnek a megtakarításaink az infláció miatt - a hitelkamat nő, a betéti kamat alig
Privátbankár.hu | 2022. február 16. 08:37
Amíg a hitelek kamatai folyamatosan követik a jegybanki emeléseket, a banki betéteknél nem látszik ilyen igazodás. Így aztán hiába tart egyre több pénzt bankban a lakosság, a hatalmas vagyon csak veszít a reálértékéből. A nem túl népszerű lekötött bankbetéteknél már megindult ugyan a kamatok emelkedése, de ezek még mindig fényévnyire vannak az inflációtól, nem tudnak versenyezni az állampapírok hozamával - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
Makro / Külgazdaság Komoly fenyegetést küldött a magyar bankoknak az MNB alelnöke
Privátbankár.hu | 2022. február 15. 10:32
Az infláció magas januári értéke a jegybankot is meglepte, ugyanakkor nem hazai, hanem nemzetközi jelenségről van szó. Az MNB a jövőben is folytatja a kamatemelést, és elvárja, hogy a bankok ezt a betéti kamatoknál érvényesítsék.
Makro / Külgazdaság Most kiderült: egy dologra gondoltak Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 15:25
Minden tanácstag egyetértett a betéti kamat csökkentésében.
Személyes pénzügyek Ki fog Magyarországon kamatadót fizetni?
Nagy László Nándor | 2015. július 7. 06:05
Az extra alacsony alapkamat a kamatadó (és az EHO) miatt fáj a költségvetésnek, ám a jelenlegi kamatszintek mellett nem várható olyan drasztikus bevétel-kiesés, mint 2014-ben volt. A jövő évi bevételi terv 1-2 milliárdos kieséssel számol.
Személyes pénzügyek Kést tett a prudens bankok nyakához a jegybank
Nagy László Nándor | 2015. június 29. 06:25
Az 1,5 százalékra eljutó jegybanki alapkamat miatt egyre több pénzintézet szembesül azzal, hogy az MNB-kamat szintjéhez kötött megtakarítási konstrukcióinak feltételeihez hozzá kell nyúlni, különben nem tud kamatot fizetni az ügyfeleknek. Ráadásul a törvény a negatív kamat alkalmazását a lakossági ügyfelek esetében megtiltja.
Személyes pénzügyek Bankba tenni a pénzt? Hülye azért nem vagyok
Eidenpenz József | 2015. június 10. 14:30
A várakozásoknál magasabb inflációs adat jött ki a héten, nagy kérdés, hogy aki most megtakarít, annak a pénze egyáltalán megőrzi-e az értékét. Egy átlagos bankbetét esetében szinte biztosan nem, egy lakossági állampapírnál viszont jó eséllyel igen. Egy biztos, talán minden korábbinál fontosabb most odafigyelni.
Pénzügyi szektor Megjelent a negatív kamat a banki betétajánlatokban
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 4. 16:29
Az újabb jegybanki kamatcsökkentést követően megjelent a negatív kamat a kereskedelmi banki betéti ajánlatokban - bár hatását még nem érezzük. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy az MNB kamatszintjéhez árazott termékek is megdermednek-e a következő hónapokban, vagy a bankok újra elkezdenek a forrásokért harcolni és jönnek az akciók, kamatprémiumok.
Állampapír / Kötvény Kapunk-e most reálkamatot a pénzünkért?
Eidenpenz József | 2014. június 25. 11:40
Sokan elégedetlenek, hogy a pénzüket már csak alig 2, jó esetben talán 3 százalékos kamattal tudják lekötni, holott korábban jóval magasabb kamatszintet szoktak meg. Valóban olyan nagy probléma ez, vagy csak úgy érezzük? Ilyen körülmények között is megőrzi a pénz az értékét, vagy ez most nem lehetséges, és érdemesebb lenne elkölteni?
Deviza / Áru Elővette a fegyvereket az EKB - mi lett a forinttal?
Privátbankár.hu | 2014. június 5. 17:28
Kisebb alapkamat, negatív betéti kamat, 400 milliárd eurós hosszú távú refinanszírozási programok - és még nem végeztek. Az euró mégis oda erősödött vissza, ahonnan elindult.
Befektetési alapok Óriási összeget vittek el a bankokból júliusban
Eidenpenz József | 2013. szeptember 6. 06:09
Augusztusban is talicskázták be a a befektetési alapokba a pénzt az ügyfelek, kicsit többet is, mint júliusban vagy júniusban. A júliusi adatok szerint óriási összeget, 193 milliárd forintot vett ki viszont a bankbetétekből a lakosság, ilyen még a végtörlesztés idején sem fordult elő. Sokan spekulálnak forintra.
Befektetési alapok Olvadnak a magyar kamatok: mi van a bankbetéten túl?
Privátbankár.hu | 2013. június 19. 13:11
Lassacskán beindulhat a magyar növekedés, bár bőven vannak gazdasági kockázatok is. Az alapkamattal együtt olvadnak a betéti kamatok - hol keressük idén a hozamot?
Befektetési alapok Alapos befektetések: már nem elég a banki kamat
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 11:19
Akár harmadával is nagyobb profitot tehet zsebre az, aki a betét helyett befektetési alapba teszi a pénzét. Tavaly a tíz legjobb alap tíz százaléknál is magasabb hozamot ért el.
Pénzügyi szektor Nem vadásszuk a kamatokat, kevésbé vonzó a banki betét
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 07:23
A tranzakciós illeték és a csökkenő kamatok miatt visszaesőben van a kamatvadászat, a tendencia, hogy az ügyfelek folyamatosan hordozzák bankról-bankra a megtakarításaikat a nagyobb kamat reményében - írta a Világgazdaság.
Pénzügyi szektor Nyugat-Európa előtt: verhetetlen magyar betéti kamatok?
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 08:00
A magyar bankok továbbra is kiemelkedő kamatokat adnak a bankbetétekre, az elérhető reálkamatok számottevően meghaladják a nyugat-európai szintet - írja a Világgazdaság.
Pénzügyi szektor Májusban 25,5 milliárdnyi devizahitelt törlesztett a lakosság
Privátbankár.hu | 2012. június 29. 09:31
2012 májusában a szezonálisan nem igazított adatok szerint a háztartások forintban nettó hitelfelvevők, míg devizában nettó törlesztők voltak, a háztartások hitelállománya összességében csökkent. Májusban a háztartások mind forintbetéteik, mind devizabetéteik állományát csökkentették. A vállalatok hitelállománya csökkent, a betétállomány emelkedett.
KKV Emelkedő díjak miatt bankolhatnak drágábban a kkv-k
Privátbankár.hu | 2012. január 20. 07:55
A pénzintézetek jelentős része már 2011 utolsó negyedévében emelte a kis- és középvállalatoknak kínált termékeknél felszámított költségeket, s ez a tendencia várhatóan az idén is erőteljesen folytatódik majd. A bankok a tranzakciós díjaik növelésével igyekeznek pótolni a visszafogott hitelezés miatt kieső bevételeiket.
Pénzügyi szektor Tíz százalék feletti akciós kamat – de csak kis időre
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 11:40
A Magnet Bank új akciós kamatokat vezetett be január 6-tól, ezek közül némelyik eléri, sőt EBKM-e meg is haladja az évi tíz százalékot, de csak új pénzeknél, nagyobb összegre és három hónapra.
Pénzügyi szektor Betéti kamatokat emelt az Erste
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 09:52
Emelte különböző betéti konstrukcióit az Erste, az akciós Erste Kamatbiztos Betétnél például fél százalékponttal, ami 12 hónapra évi nyolc százalékos kamatot jelent. A Futam Betét maximuma évi 7,1 százalékos EBKM-nél van.
Pénzügyi szektor Meddig kúszhatnak még a hitelek és betétek kamatai?
Eidenpenz József | 2011. december 20. 11:33
Október eleje óta körülbelül egy százalékponttal emelkedtek az egyre több hitel kamatának alapjául szolgáló Bubor indexek, ezzel automatikusan emelkedik számos, Bubor-hoz kötött hitel kamata. Több esetben az előtörlesztésre használható hitelek törlesztőrészlete már magasabb, mint az eredeti devizahitelé.
Pénzügyi szektor Banki kalkulátorok
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 13:33
Alább talál linkeket a banki termékekkel kapcsolatos kalkulátorokhoz és információkhoz: betét, folyószámla, bankkártya, e-bank, lakáshitel, jelzáloghitel, személyi kölcsön és áruhitel. Továbbá a legjobb betéti kamatok és hitelek listáját.
Pénzügyi szektor Új kondíciók az Erstétől: felfelé kúsznak a betéti kamatok
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 13:20
A lakossági és a vállalati betétesek is találnak jó híreket az Erste Bank legújabb, december 15-étől érvényes kondíciós listájában.
Pénzügyi szektor Az utolsó jelzálogalapú svájcifrank-hitel kivégzése
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 15:59
A bankok legfrissebb hirdetményeiből az derül ki, hogy több piaci szereplő már beárazta a múlt heti kamatemelést, miközben kimúlt az utolsó jelzálogalapú CHF-hitel. A kedvezményes, "ügyfélcsalogató" kamatperiódus hamarosan minden banknál megszűnik - a jogszabályi háttér változása miatt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG