Egészségpénztár
Személyes pénzügyek Még egy kis hab a szuperkötvény-tortán: nyugdíjszámlán évi 6,6 százalékot is hozhat
Eidenpenz József | 2019. december 13. 13:13
Ingyenpénz? Ha még nem volt elég a szuperlatívuszokból MÁP Plusz-ügyben, számoljuk ki, hogy mekkora lesz a hozama nyugdíj-előtakarékossági számlán tartva. Az eredmény kedvező, de azért nem falrengető. A számítás egyben óv minket attól, hogy a rossz befektetésektől szja-kedvezménnyel jó hozamot várjunk.
Személyes pénzügyek Mire kell figyelni év vége felé a pénzügyeinknél?
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 21. 11:45
Az év végéhez közeledve gyakran számot vetünk pénzügyi helyzetünkről, átgondoljuk, hogy tisztában vagyunk-e azokkal a lehetőségekkel, amelyek komoly segítséget nyújthatnak a különböző élethelyzetekben. A segítség ezekben az esetekben kézzel fogható és forintban is mérhető.
Vállalat Etikusabban kötnek velünk biztosítást
Csabai Károly | 2019. június 13. 11:58
Alapvetően e kedvezőnek tekinthető jelenséggel magyarázza a Magyar Nemzeti Bank a ma nyilvánosságra hozott jelentésében, hogy a biztosításközvetítők száma és az általuk nyélbe ütött szerződések is 2018-ban az előző évihez képest a tizedével estek vissza.
Pénzügyi szektor Remekeltek a nyugdíjpénztárak az év elején
Privátbankár.hu | 2019. május 14. 14:07
Jól teljesítettek az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárak az első negyedévben, kiugró volt a vagyongyarapodás a pénztáraknál.
Személyes pénzügyek El sem hinnéd, mi mindenre lehet adókedvezményt kapni Magyarországon
Privátbankár.hu | 2018. december 13. 18:39
Az adókedvezmények igénybe vételének egyik formája az önsegélyező és az egészségpénztár. Ezek nagy előnye, hogy nem kell sok évig várni a kifizetésekig, és rengeteg mindenre fel lehet használni az összeget. Viszont bonyolultak és bürokratikusak, és az adókedvezmény teljes kihasználásához nagy összeg kell. Leginkább magas keresetű családoknak éri meg.
Személyes pénzügyek Cafetéria jövőre: hogyan támogathatják a vállalatok dolgozóik egészségét?
Privátbankár.hu | 2018. november 17. 11:39
Amíg az elfogadott őszi adócsomag értelmében a legtöbb cafeteriaelem bérként adózik jövőre, addig a munkáltatók kedvezményesen a dolgozók pihenését és az egészségcélú költéseket támogathatják a SZÉP-kártyán és az egészségpénztáron keresztül. Az önkéntes pénztári célzott szolgáltatások céges támogatása továbbra is 40,71 százalékkal adózik, a legújabb kedvezmény pedig, hogy a dolgozóknak 20 százalék szja-visszatérítés jár a megszokott munkáltatói hozzájárulás után.
Személyes pénzügyek Senkire sem hallgat a kormány - tényleg kicsinálják a cafeteriát
Privátbankár.hu | 2018. július 24. 12:11
A szakértők, a szakszervezetek és még az MNB is azt javasolta a kormánynak, hogy továbbra is támogassák az öngondoskodást - nem hallgatták meg őket, a többi cafeteria-elemmel együtt a pénztári befizetések is mennek a levesbe.
Pénzügyi szektor A magyarok úgy döntöttek, hogy nem várnak az állami nyugdíjra?
Privátbankár.hu | 2018. február 8. 16:18
Egyetlen év alatt 25 százalékkal nőtt az egyéni befizetések összege az önkéntes nyugdíjpénztárakhoz - bőven pótolták a munkáltatói befizetések elmaradását, miután kiesett a legkedvezőbb adózású cafeteria-elemek közül a pénztári hozzájárulás.
Személyes pénzügyek Érdemes elővenni a cafeteriás dossziét – a jövő múlik rajta
Privátbankár.hu | 2018. február 6. 06:06
Ajánlott a cafeteriaelemek idei összeállítását nem rutinból elvégezni. A munkáltatók és a munkavállalók is jó, ha átgondolják mivel járnak a legjobban. A cégek idén például már a korábbinál kedvezőbb feltételekkel adhatják az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári juttatásokat, mert nagyot csökkent ezek adója. A dolgozók pedig rengeteg módon élhetnek az önkéntes pénztárak előnyeivel – mondta el többek között a Privátbankárnak adott interjúban Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke, aki a megtakarítási szakadékról és a pénztárak segítségével történő öngondoskodás kevésbé ismert előnyiről is beszélt.
Vásárló Egyre tudatosabbak vagyunk? Nagyot nőtt a befizetés az OTP Egészségpénztárnál
Privátbankár.hu | 2017. február 22. 16:56
Megdőlt a rekord, egy év alatt 27 százalékkal nőtt a befizetés.
Személyes pénzügyek Nyugdíj és egészségügy: tényleg jobban jár, aki magáról gondoskodik
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 10. 12:16
Az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak vagyona is szépen hízik, a nyugdíjkasszákban 4 év alatt 312 milliárdos plusz jött össze. Az egy főre jutó átlagos vagyon az önkéntes pénztárakban már meghaladja az 1,3 millió forintot, több mint 1 millió ember szeretne így gondoskodni a nyugdíjas évek megélhetéséről. A pénztárak szerint át kellene gondolni a cafeteria-rendszer átalakítását.
Személyes pénzügyek Kiderült, mire költjük az egészségpénztári megtakarításainkat
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 1. 12:40
Nőtt az egyéni befizetések aránya az egészségpénztárakba idén az első fél évben a tavalyihoz képest, a tagok főleg gyógyszerekre és gyógyhatású készítményekre költöttek és egyre tudatosabban használják ki az adókedvezményt - derült ki az OTP, az MKB és a Generali egészségpénztárának adataiból.
Vásárló Reméljük nem itt volt a pénzed: felszámolnak egy egészségpénztárat
Privátbankár.hu | 2016. február 24. 17:19
A felügyelet kénytelen volt befagyasztani a PRO V1TA ügyfelek számláit. Nagyon súlyos jogsértés történt.
Személyes pénzügyek Csúcs: a magyarok végre kezdik érteni a nyugdíjkérdést?
Privátbankár.hu | 2016. február 9. 13:23
Az önkéntes nyugdíjkasszák összesített vagyona 6 százalékkal 1070 milliárd forintra nőtt, az egy tagra jutó vagyon pedig 8 százalékos növekedés után - a kasszák működésének történetében először - meghaladta az 1 millió forintot.
Személyes pénzügyek Hozamvadászok számoljatok a pénztárakkal!
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 11. 15:29
Erős félévet zártak a hazai önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárak, ráadásul a jövő még szebb lehet, hiszen az alacsony kamatok mellett felértékelődhet az adó-visszatérítés "hozamhatása".
Személyes pénzügyek Jól járt, akinek önkéntes nyugdíjpénztárban gyűlik a pénze
Privátbankár.hu | 2015. május 15. 09:17
Tizenhárom százalékkal, 1041 milliárd forintra nőtt a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjkasszák vagyona az első negyedévben. Az egészségpénztárak vagyona is nőtt.
Biztosítás Miért nincs mindenkinek önkéntes nyugdíjpénztári számlája?
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 15:40
Rekordévet élt meg tavaly az önkéntes nyugdíjpénztári szektor, amely mind hozamban, mind a visszafogott költségekben, mind az egyéni befizetések felfutásával bizonyította azt, hogy a legjobb nyugdíj-előtakarékossági terméknek számít a piacon - vélekedett Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.
Személyes pénzügyek Önkéntes nyugdíj- vagy egészségpénztári tag vagy? Befagyaszthatják a pénzed
Privátbankár.hu | 2014. december 28. 11:52
Az önkéntes nyugdíj-, egészség- és önsegélyező pénztárak januártól kötelesek megtagadni azon tagjaik ügyleti megbízásait, akiknél az ügyfél-átvilágítás eredményei nem állnak teljes körűen rendelkezésükre. December 31-ig kellett (volna) bemutatni a személyinket, de nincs katasztrófa akkor sem, ha elfeledkeztünk róla.
Személyes pénzügyek Akik kitartanak, jól járnak az önkéntes nyugdíjpénztárakkal
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 7. 13:50
Komoly mértékben, 16 százalékkal emelkedett egy év alatt a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztári számlák átlagos állománya. Az egészségpénztáraknál szerény mértékben nőtt a vagyon és a felhasználás is.
Személyes pénzügyek Egyre nagyobb divat az őssejttárolás
Privátbankár.hu | 2014. július 26. 09:15
Az OTP Egészségpénztár tagjai évről évre tíz százalékkal többet költenek várandóssággal és gyermekápolással kapcsolatos termékekre, szolgáltatásokra, ezen belül az utóbbi években különösen az őssejttárolásra fordított összeg aránya emelkedett.
Személyes pénzügyek Jól megy az egészségpénztáraknak - csak kevés a belépő
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 06:50
Kiváló adatokról adnak hírt az egészségpénztárak, mégis a cafeteria-választásoknál csak a 3-4. helyen választják ezt a formát az emberek. A piac ugyanakkor koncentrálódik - írja a Világgazdaság.
Személyes pénzügyek Ki megy orvoshoz, ha nem is beteg?
Privátbankár.hu | 2014. május 20. 19:58
A magyarok 20 százaléka úgy gondolja, hogy az egészségügyi szűrés felesleges, a betegségek előbb-utóbb kiderülnek, a többség azonban ellenkező véleményen van. Az aktív korúak ugyancsak egyötöde nem is akar tudni arról, milyen betegsége van. Az egészségpénztári tagok pedig különösen érdeklődnek esetleges betegségeik iránt, és sokkal tudatosabban járnak szűrésre, mint a tagsággal nem rendelkezők
Személyes pénzügyek Idén felpörögnek az önkéntes nyugdíjpénztárak?
Privátbankár.hu | 2014. május 12. 12:05
Kifejezetten jól teljesítenek az önkéntes nyugdíjpénztárak, amelyeknél immár a tagi befizetések viszik a prímet. Az egészségkasszák is jól állnak - közölte a Stabilitás Pénztárszövetség.
Személyes pénzügyek Változás az AXA pénztáraknál - mi vár a tagokra?
Privátbankár.hu | 2014. február 27. 13:38
Új stratégiával működnek az AXA-pénztárak, függetlenül működnek tovább - milyen teendői lesznek a pénztártagoknak?
Személyes pénzügyek Így készülünk a nyugdíjra: 767 ezer forint van az átlagos önkéntes kasszában
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 8. 11:30
A második negyedévben mínusz 3, az első félévben összesen plusz 2,5 százalékos hozamot értek el a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak. Vagyonuk 866,4 milliárd forintra nőtt. Az egészségpénztárak és a magánnyugdíjkasszák is híztak.
Személyes pénzügyek Szép lassan híznak az egészségpénztárak
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 07:38
Az egészségpénztári tagok száma és a befizetések összege is nőtt ugyan a munkáltatói hozzájárulások adó- és járulékmentessé tétele nyomán, igazi áttörést azonban nem hozott az intézkedés.
Személyes pénzügyek Bravúros hozamok a nyugdíjpénztáraknál
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 16:35
Meggyőző hozamokat tudnak felmutatni az önkéntes kasszák, de a magánnyugdíjpénztárak is. Az egészségkasszák napi 115 milliót költenek el.
Személyes pénzügyek Sokan nem fizetnek az egészségpénztárba - repültek a tagok
Privátbankár.hu | 2013. május 24. 07:54
Az önkéntes nyugdíjpénztárakban a taglétszám enyhén csökkent, és ezúttal az egészségpénztárak taglétszáma is apadt - sok tagot zártak ki, akik nem fizették a tagdíjat. A magánnyugdíjpénztáraknál is csökkent a létszám.
Adó Egyre keményebben adóztatják a munkát - nálunk a járulékok túl magasak
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 14:34
Magyarország szja-rendszere európai viszonylatban kedvezőnek mondható, a társadalombiztosítási járulékok viszont kifejezetten magasnak számítanak - állítják a PwC Magyarország szakértői.
Személyes pénzügyek Kockázatok és mellékhatások: így fáradjanak a kasszához!
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 11:22
Egyre többször találkozni olyan félrevezető hirdetésekkel, amelyek a jól ismert adókedvezmények mellett további nagy összegeket ígérnek a pénztártagok egy szűk körének – hívja fel a figyelmet a Stabilitás Pénztárszövetség. Ez azonban félrevezető lehet, ugyanis pénztári tagság lényege a hosszú távú megtakarítás, nem a rövid távú adóelőny.
Személyes pénzügyek Adóemelés után is vonzó az egészségpénztár?
Privátbankár.hu | 2012. december 27. 11:42
A válság óta nem tudott növekedni az egészségpénztári szektor, mely a megszorítások miatt újabb adóemelést kapott a nyakába. A munkáltatóknak még így is vonzó lehet ez a lehetőség.
Személyes pénzügyek Csöpögnek tovább a nyugdíjforintok, fő az egészség
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 14:46
A magánnyugdíjpénztárak taglétszáma a második negyedévi állami nyugdíjrendszerbe történő tömeges visszalépést követően a harmadik negyedévben 2 789 fővel csökkent. A működési eredmény a szektor egészét tekintve továbbra is negatív volt. Az önkéntes pénztárak taglétszámának csökkenése is folytatódott, de a kezelt vagyon a ennek ellenére 881,7 milliárd forintra nőtt a tőkepiaci árfolyam-emelkedés következtében. Az egészségpénztárak taglétszáma viszont követte a növekedési trendet a harmadik negyedévben is - áll a PSZÁF gyorselemzésében.
Személyes pénzügyek Egészségpénztári hozamok: sántít az összehasonlítás
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 12:17
Egységes módszertan kidolgozását javasolja az egészségpénztári hozamok összehasonlításához a szektor közel 70 százalékát tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség.
Vásárló Rossz taktika: inkább gyógyszerre költünk, mint megelőzésre
Privátbankár.hu | 2012. június 15. 06:01
Egy friss felmérés szerint megelőzési jellegű szolgáltatásra az egészségpénztári költésnek csak kevesebb mint negyedét fordítjuk, a sláger továbbra is a gyógyszer, melyre pénztártagok által költött teljes összeg 46,9 százalékát fordítják. Ez pedig rossz ómen az egészségbiztosítások piacán is.
Személyes pénzügyek Folytatódik a magánkaszák vesszőfutása
Zsiborás Gergő | 2012. május 24. 10:15
A magánnyugdíjpénztárak ismét veszteséges negyedévet zártak, akárcsak az önkéntes nyugdíjpénztárak. Az előző 3 hónapban az egészségpénztárak tagsága emelkedett a leginkább. A magánkasszáknál nőtt a magyar állampapírok állománya, az önkéntes kasszákról ez nem mondható el.
KKV Oszkó Péterék beszállnak a molekuláris diagnosztikába
Zsiborás Gergő | 2012. május 9. 10:27
A molekuláris diagnosztikába száll be az Oszkó Péter vezette PortFolion tőkebefektetési Zrt., melynek további tervei vannak befektetési portfóliójának szélesítésére. A most megtámogatott magyar cég orvoskutatói külföldről tértek haza, mert azt mondják, érdemes Magyarországon dolgozni és kutatni.
Személyes pénzügyek Mire jó az egészségpénztári tagság?
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 13:12
Hiába a válság, egyre többen áldoznak egészségpénztári tagságra - a jobban tervezhető és drágább egészségügyi ellátásokra kiváló megoldást jelenthetnek ezek a kasszák. Egyre nagyobb az igény az újabb ellátások olcsóbbá tétele iránt.
Adó Év végi adóoptimalizálás: 150 ezer forint is visszajárhat
Gáspár András | 2011. december 20. 11:40
Az év végén hagyományosan beindul az adómegtakarítási hajrá: akinek félretett pénze van, rohamtempóban elkezdi optimalizálni befektetéseit úgy, hogy a haszon minél nagyobb részét tarthassa magánál a futamidő végén. Az önkéntes pénztárak tárt karokkal és adóvisszatérítéssel várják az ügyfeleket.
Személyes pénzügyek "Betegségpénztárakká" degradálják az egészségkasszákat?
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 16:52
Az egészségpénztári számlákról 2012-ben nem lehet már sportra, gyógyüdülésre, vagy fürdőkre költeni, a kormányzat mindent a Széchenyi Pihenőkártyához (SZÉP) akar átcsoportosítani. Egy pénztári vezető szerint "ironikus az egészségügyi hozzájárulás kivetése azokra a pénztárakra, amelyek az OEP-et segítik".
Személyes pénzügyek A nyugdíjpénztári vagyon soha sem volt az államé
Zsiborás Gergő | 2011. november 21. 11:58
A Stabilitás Pénztárszövetség konferenciáján elhangzott: a nyugdíjvagyon soha sem volt az államé, azt nem vissza- hanem elutalták a pénztárak. A kasszák bíznak benne, hogy a kormány végre vevő lesz szakmai javaslataikra - és nem sodródnak így a fenntarthatóság szélére.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.