<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
életszínvonal
Személyes pénzügyek Egyre többen nélkülözik a húsételeket
Privátbankár.hu | 2019. december 3. 11:45
Megjelentek a legfrissebb adatok a magyar háztartások életszínvonaláról. A felszínen ugyan egyre jobb a helyzet, a számok mögé nézve, találni meglepő változásokat.
Makro / Külgazdaság Elkeserítő adat: közel 2 millió magyart fenyeget a szegénység
Székely Sarolta | 2018. november 30. 12:56
Egyre kevesebben vannak ugyan azok a magyarok, akik ki vannak téve a szegénységnek és a társadalmi kirekesztődésnek, de még mindig elkeserítően magas a veszélyeztettek száma és aránya - derül ki a KSH legfrissebb kiadványából.
Makro / Külgazdaság Jobban élünk végre, mint négy éve, vagy nyolc?
Eidenpenz József | 2018. április 6. 06:06
A jó hír, hogy az utóbbi években az alacsonyabb és a magasabb jövedelmek nagyjából egyformán emelkedtek, három év alatt 12-18 százalékkal, tehát most végre tényleg jobban élünk, mint négy éve. Sőt mintegy nyolc évre visszatekintve is igaz ez, de a szegényebbeknél csak egészen minimális mértékben. Sokan csak 2016-ban érték el a 2009-es vagy 2010-es szintet.
Makro / Külgazdaság Tudni akarják, hogyan élsz – hozzád is kopogtathatnak!
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 12:11
Ismét felmérést készít a KSH.
Makro / Külgazdaság Még mindig rengeteg magyar van a szegénység küszöbén
Privátbankár.hu | 2016. december 1. 16:16
Nőtt az átlagos életszínvonal és javult a háztartások jövedelme, de még mindig sokan veszélyeztetettek.
Személyes pénzügyek Kádár alatt jobb volt? Tényleg rosszabbul élünk, mint 56 éve?
Eidenpenz József | 2016. augusztus 3. 15:33
Ha azt halljuk, mennyire fillérekbe került régen egy-egy árucikk vagy szolgáltatás, hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy régen minden jobb volt, könnyebb volt az élet, a megélhetés, pedig nem. A számok azt mutatják, hogy ma nagyjából két és félszer annyi árucikket vagy szolgáltatást tudunk megvenni jövedelmünkből, mint 1960-ban.
Makro / Külgazdaság 15 érv amellett, hogy az emberek miért mennek el Nyugatra
Érces János | 2016. február 2. 14:51
Szinte mindenki ismer olyat, aki külföldön él, ha meghallgatjuk őket, kiderül, számos nyomós oka van annak, hogy távoztak. A főbb okok, hogy itt alacsonyak a bérek, az alacsony jövedelműeknek esélyük sincs megtakarítani, előre lépni, a főbb rendszerek, mint a nyugdíj, az oktatás vagy az egészségügy rossz állapotban vannak és javulás nem látszik. (Jegyzet.)
Személyes pénzügyek Több pénzt keresnek a magyarok, de meg sem érzik
Privátbankár.hu | 2015. december 1. 12:00
Jelentősen, 4,8 százalékkal nőtt a lakosság jövedelme tavaly a KSH szerint negatív infláció mellett, az általános elégedettség viszont a 2013-as szinten maradt. A kisebb településeken egyre rosszabbul érzik magukat, a nagyobb városokban jobban. Amit megspóroltunk a rezsin, annak egy részét elvitték a különadóztatott hírközléssel kapcsolatos kiadások.
Személyes pénzügyek Az állami statisztika azt mutatja, hogy rosszabbul élünk, mint tíz éve
Eidenpenz József | 2015. november 5. 14:53
Növekvő bérekről, növekvő kiskereskedelmi forgalomról és csökkenő munkanélküliségről szólnak a jelentések. De ez vajon azt jelenti-e, hogy jobban élünk? Ha igen, akkor mihez képest? Csak a tavalyinál, vagy a sok éves átlagnál? A reálbérek és a fogyasztás hosszú távon nem olyan rózsásak.
Makro / Külgazdaság Tudod, mikor lesz neked attól jobb, hogy csökken az államadósság?
Eidenpenz József | 2015. július 22. 15:00
Európa középmezőnyében vagyunk az államadósságot tekintve, Ausztria és Németország között, de akkor miért vagyunk sokkal rosszabb helyzetben? Ez a hasonló mértékű adósság azonban valójában sokkal nagyobb terhet jelent, mint a fejlett országoknak. Elmagyarázzuk, hogy miért.
Személyes pénzügyek Választanod kell: két gyereket szeretnél, vagy egy családi házat?
Eidenpenz József | 2015. április 27. 06:09
Miközben a közgazdászok azon vitatkoznak, hogy két vagy három millió súlyosan szegény ember él az országban, gyakran felmerül az is, hogy a többgyermekes családok különösen veszélyeztetettek. Mennyibe kerül ma egy, vagy két, három gyermek eltartása Magyarországon? Hogyan viszonyul ez az átlagfizetéshez vagy a létminimumhoz, minimálbérhez?
Makro / Külgazdaság Mennyit keresel? Hogyan élsz? Lehet, hogy tőled is megkérdezik
Privátbankár.hu | 2015. március 16. 10:40
A lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetéről és életkörülményeiről végez országos felmérést a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) március 16. és május 15. között.
Karrier Rosszabbul élünk, mint négy éve? Megjöttek a számok
Eidenpenz József | 2014. április 3. 09:41
Évek óta folyik a számháború politikusok és más közszereplők között arról, jó irányba megy-e az ország. Ehhez találtunk egy érdekes adalékot az EU adatbázisában, ami mutatja, hogy a lakosság legalább 70, más számítás szerint 90 százalékának alacsonyabb volt a jövedelme 2013 végén, mint 2009 végén.
Makro / Külgazdaság Gazdagít-e bennünket, ha kevesebben vannak a nyugdíjasok?
Eidenpenz József | 2014. április 1. 06:20
A GDP az utóbbi hónapok növekedése ellenére is csak a 2005-ös szint környékén van. De egyre alacsonyabb lakosságszám mellett érjük el ugyanazt, javít-e ez valamit a helyzetünkön? Nő-e attól a lét, ha nőtt a GDP, vagy annak egy főre jutó értéke?
Makro / Külgazdaság Csak legyen már vége ennek az évnek és múljon el a világvége
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 17:35
Nem volt egy jó év az idei, hiszen a világ lakóinak fele nem bánja, hogy véget ér a 2012-es év, mert a saját élete és családja szempontjából kedvezőtlen időszaknak minősíti azt. A magyarok háromnegyede utálta az évet.
Vásárló Rosszabbul élünk, mint négy éve? Nagyon rezeg a léc
Eidenpenz József | 2012. november 20. 07:08
Euróban számolva négy év alatt a hazai bérek kissé tudtak növekedni, forintban is pár százalékponttal meghaladták az inflációt. A nyugdíjak viszont már csak tizedszázalékpontokkal. Négy év alatt kivétel nélkül mindegyik kelet-európai EU-s országban jobban nőttek a bérek, mint nálunk, és kilenc év alatt is csak Lengyelország maradt le tőlünk egy kicsit.
Makro / Külgazdaság A Vörös Sárkány a farkába harap, avagy hova jutott Kína 60 év alatt? (galériával)
Siklós András | 2012. október 1. 07:03
Kína nemzeti ünnepén érdemes összegezni, hogy hova jutott ez a kontinensnyi ország 1949 óta és miként barátkozott össze a kapitalista piacfelfogás a kommunista ideológiával.
Makro / Külgazdaság A kilépés rossz lépés: nemcsak a fizetésüket bukhatják a görögök
Privátbankár.hu | 2012. május 31. 10:00
Drasztikusan csökkenne az életszínvonal, megugrana az infláció és a munkanélküliség, ha Görögország kilépne az euróövezetből - figyelmeztetett szerdán Görögország legnagyobb bankja három héttel az újból tartandó parlamenti választások előtt.
Állampapír / Kötvény Londoni elemzők szerint a piac most a moszkvai utcát figyeli
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 16:45
Vlagyimir Putyin elnökválasztási győzelme után a piac most elsősorban a moszkvai utca reakciójára és a következő kormány összetételére figyel - vélekedtek hétfői helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó térségi elemzők. Kérdés az is, milyen gazdaságpolitikai irányt választ az új-régi orosz elnök.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG