Fizetési határidő
Vásárló Új szabály jöhet a fizetési haladékra, rögtön kiverte a biztosítékot 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 17. 14:52
Az áruházak beszállítóit védené az Európai Bizottság azzal a javaslatával, amely számukra kedvezőbb fizetési határidőt szabna meg, ám a kiskereskedők lobbiszervezete akcióba lendült.
Vállalat Cégek, figyelem! Több bevallási határidő is közeleg  
Privátbankár.hu | 2021. április 21. 16:02
Már csak 5 hetük van a vállalkozásoknak a május 31-ei határidővel teljesítendő évzárási feladataikra. 
Vásárló Nagyon rövid fizetési határidőkkel szívatják a magyarokat a cégek 
Privátbankár.hu | 2019. július 16. 15:52
A magyar cégek fele annyi időt adnak a lakossági ügyfeleknek a fizetésre, mint az európai átlag: mindössze 11 napunk van kiegyenlíteni tartozásainkat. Furcsamód ez pont annak köszönhető, hogy rendesen fizető ügyfelek vagyunk - pedig ez nem lesz mindig így a szakértők szerint.
Vállalat Notórius késők és rendesen fizetők – kik futhatnak a pénzük után? 
Privátbankár.hu | 2019. január 21. 20:19
Javult 2018-ban a határidőre kifizetett számlák aránya, sőt az átlagos késedelem is rövidült két nappal. A javulás annak fényében még értékesebb, hogy az átlagos fizetési határidő is csökkent két nappal.
Vállalat Futhatunk a pénzünk után: hol van a legtöbb renitens az országban? 
Privátbankár.hu | 2018. december 8. 18:01
Jó hír, hogy javult a fizetési hajlandóság Magyarországon az elmúlt hónapokban. Az iparágakat tekintve is látható a kedvező folyamat, ám voltak renitensek: a krónikusan rosszul teljesítő építőipar idén sem javított.
KKV Itt tényleg sokat kell várni a pénzedre – mutatjuk, hol ne üzletelj 
Privátbankár.hu | 2018. február 28. 09:09
2017-ben valamelyest romlott a határidőig kifizetett számlák aránya, viszont a késve fizető vállalkozások rövidebb átlagos csúszással rendezték tartozásaikat. Melyik megyében igyekeznek leginkább tartani a fizetési határidőt? Hol csúsznak a legtöbbet a cégek a számlafizetésekkel?
KKV Bejött a vasszigor? Egyre megbízhatóbbak a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2017. december 21. 17:02
A tavalyi évhez képest jelentősen szigorodtak a fizetési határidők Magyarországon. Ugyanakkor miközben a vállalkozások átlagos fizetési határideje szűkül, a csúszással fizető társaságok mégis rövidebb késéssel képesek teljesíteni fizetési kötelezettségeiket, mint a tavalyi év első három negyedévében.
Vállalat Lazult a fegyelem: többet kell várnod a pénzedre  
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 13:12
A tavalyi évhez képest közel másfél nappal hosszabbodtak a fizetési határidők. Miközben a vállalkozások fizetési határideje növekszik, a csúszással fizető társaságok is 2 nappal hosszabb késéssel teljesítik fizetési kötelezettségeiket. Nemcsak a fizetési csúszások, hanem a késve fizetett számlák aránya is nőtt.
Vállalat Fizetnek, de mikor? Ennyit kell várnod, ha kölcsönadtál 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 22. 15:16
Minimálisan ugyan, de tovább nőtt a határidőben kifizetett számlák aránya. Egyre több megyében szorul 30 százalék alá a késve rendezett számlák aránya, de még így is jelentősen növekedett az átlagos késedelem a piacon. Hol, melyik iparágban kell várni a legtöbbet, melyikben a legnagyobb a fizetési fegyelem?
KKV Te kikkel üzletelsz? Ezeket jó, ha tudod az itthoni cégekről!  
Privátbankár.hu | 2015. október 31. 14:25
A 2014-es összesített árbevételi adatok szerint Győr-Moson-Sopron megyében közel négyszer annyi volt az egy cégre jutó árbevétel, mint Baranya megyében. Ráadásul az elmúlt időszakban a dél-nyugati országrész bedőlési arány és határidőben fizetett számlák terén sem produkált jó mutatókat.
KKV Könnyebben jutunk pénzünkhöz - kivel nem érdemes üzletelni? 
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 17:55
Több számlát fizetnek időben a cégek idén, mint tavaly, azok azonban, akik nem tudtak határidőre teljesíteni, többet késtek a fizetéssel - derül ki a Bisnode elemzéséből. Egy év alatt a fizetési feltételek is szigorodtak, így jelenleg 24 napos átlagos fizetési határidő jellemző Magyarországon, melynek többen tudnak megfelelni, mint korábban. Érdemes utánanézni az üzletfelek számlafizetési szokásainak, fizetőképességének.
KKV Csúsznak a kifizetések: segít a határidő kitolása? 
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 12:58
Második éve csökken a halasztott fizetés népszerűsége a nyugat-európai cégek körében, de ezzel párhuzamosan nőtt a fizetési határidő és az átlagos fizetési késedelem is, ami növekvő üzleti kockázatot jelent – derült ki az Atradius Fizetési Szokások Barométerének 2015-ös kiadásából.
KKV Az államnak szállítasz? És jól vagy eleresztve anyagilag? 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 30. 17:30
Fonák a helyzet: miközben egy-egy állami megrendelés hosszú távra biztosíthatja a jövőt a cégnek, meglehet, hogy be is dönt - az állam ugyanis fizet, de észvesztő késésekkel. A probléma nem magyar specialitás - derült ki az Intrum Justitia felméréséből.
KKV Mennyi idő alatt fizet a vevője? - mutatjuk a számokat 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 19. 07:02
A javuló statisztikák ellenére sem túl sok reménnyel kecsegtet a fizetés terén egy borsodi építőipari vállalkozásnak kiállított számla - két hónap múlva pénzünkhöz juthatunk.
KKV Örüljetek, magyarok: egyre kevesebbet kell várnunk a pénzünkre 
Privátbankár.hu | 2014. május 21. 13:54
Az elmúlt 12 hónapban a cégek átlagosan számláik 67 százalékát fizették ki időben, míg egy évvel korábban csupán 59 százalékát, derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő statisztikáiból. A számlafizetési határidők és késedelmek, valamint az extrém 90 napos késések is csökkentek.
Makro / Külgazdaság Problémás pénzügyek: akkor sem fizet a cég, ha tudna 
Privátbankár.hu | 2014. május 13. 14:48
Nem túl bizalomgerjesztő a fizetési fegyelem Európában és hazánkban sem: bár az átlagos fizetési idő rövidül, a leírási veszteségek növekednek, s a cégvezetők szerint egyre többen nem azért nem fizetnek időben, mert nincs miből - derült ki az Intrum Justitia felméréséből
KKV Egyre nagyobb az esélye, hogy tényleg kifizetnek Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 07:15
Javult a vállalkozói környezet Magyarországon: egyre nagyobb az esélye, hogy kifizetik a számlákat egymásnak a partnerek. Lassan javul a morál, persze pezsgőt bontani még korai lenne - a szállítói hitelezés kockázata ha lassabban is, de tovább nőtt.
Makro / Külgazdaság Ennyit az uniós szabályról: szinte senki nem fizet időben 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 26. 12:56
Nem hozott látható eredményt a közszféra kifizetési határidőinek csökkentésére kialakított európai uniós direktíva, fél évvel a hatályba lépése után mindössze két uniós ország teljesíti a 30 napos fizetési határidőt állami megrendelések esetén, Olaszországban átlagosan 170 napot is várhatnak pénzükre a beszállítók - derült ki az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb elemzéséből.
KKV Az állami intézmények sem tartozhatnának 
Privátbankár.hu | 2013. július 19. 07:55
Törvénnyel akadályoznák meg, hogy adósságot halmozzanak fel.
KKV A cél előtt dőltek ki, másfél ezer cég nem látja meg szebb napokat 
Privátbankár.hu | 2013. június 27. 12:50
A cégstatisztikák még nem jelzik az építőipari válság végét: az ágazatban 1520 cég szűnt meg a május végéig tartó három hónapban, így az ágazat történetének második legsúlyosabb negyedévét tudhatja maga mögött.
KKV Mi történt itt? Hirtelen kifizetik egymást a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 14:02
A vállalkozások a bankok helyett továbbra is inkább a szállítói hitelhez nyúlnak, 4-ből három cég dönt a halasztott fizetés mellett. Ugyanakkor a 90 napon túli fizetések aránya jelentősen csökkent tavalyhoz képest. Úgy tűnik, a tartozásokat is jobban szedik be a cégek.
Biztosítás Autósok, figyelem! Fontos határidő közeleg, ne fizessen rá 
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 09:57
Az év végi évfordulós szerződésekre legkésőbb 2013. március 1-jéig be kell érkeznie a biztosító társaságokhoz az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díj aktuális részletének – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
KKV Bedőlési hullám: még koránt sincs vége 
Privátbankár.hu | 2012. július 13. 13:30
Jelenleg 100-ból több mint 4 cég szűnik meg fizetésképtelenségi eljárás miatt, valamint a végelszámolások száma is közel megduplázódott egy év alatt. A várakozások szerint egyre több cég kerül nehéz helyzetbe, melynek az előrejelzések szerint még koránt sincs vége.
KKV Bajban vannak a mezőgazdasági vállalatok 
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 09:37
A mezőgazdasági szektor bedőlési aránya jelenleg 3,88 százalék, ami ugyan az országos 3,96 százalékos átlag alatt van, de jelentősen, átlagon felül nőtt egy év alatt. Az adatok még rosszabbak, ha figyelembe vesszük, hogy tavaly a mezőgazdaság kifejezetten jó évet zárt, az ágazat kibocsátása 30 százalékkal nőtt, és az export is jelentősen emelkedett.
KKV A német cégek időben fizetik számláikat - a magyarok fele nem 
Privátbankár.hu | 2012. május 18. 10:40
Az európai országok között Portugáliában fizeti a legkevesebb cég határidőre számláit, és a portugál cégek esetében kiugróan magas, 3,7 százalék azon cégek aránya, melyek 90 napon túl fizetik ki számláikat. Németországban a legjobb a fizetési határidőre teljesítés, a cégek kétharmada időben kiegyenlíti számláját, míg Magyarországon ez az arány csak 50 százalék.
Vásárló Moratóriummal kedveskdedik a Főgáz az ünnepekre  
Privátbankár.hu | 2011. december 19. 11:02
 
KKV Nem a morál javulása miatt fizetnek időben a cégek 
Privátbankár.hu | 2011. november 23. 09:25
Jelenleg a cégek 53 százaléka fizeti ki időben számláikat, míg tavaly ez az arány csak 50 százalék volt. Örömre azonban nincs okunk, mivel ezzel egy időben a fizetési késedelmek növekedést mutatnak. A nagyobb arányú határidőben történő fizetés és a növekvő késedelem arra utal, hogy a cégek a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt szigorítottak a fizetési paramétereken, és csak az előre fizetés és a rövidebb határidők miatt csökken a késve teljesítés aránya.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG