Munkáspárt
Makro / Külgazdaság A nap képe: Always United – eleredtek a könnyek Brüsszelben
Wéber Balázs | 2020. január 29. 15:34
A brit munkáspárti európai parlamenti képviselők nehéz szívvel intenek búcsút az EP-nek és az EU-nak.
Makro / Külgazdaság A Cityben kiverte a biztosítékot a Munkáspárt programja
Privátbankár.hu | 2019. november 24. 11:00
A közelgő brit választások több évtizedes vitákat élesztenek újjá az angol gazdaságról. A Munkáspárt államosítást és adóemelést belengető programja ki is verte a biztosítékot a piacpárti angol üzleti köröknél, a Financial Times pedig egy szerkesztőségi cikkben állt ki egy „felelősségteljes középbal” politika mellett.
Makro / Külgazdaság Orosz és brazil központú kibertámadás érhette a brit Munkáspárt informatikai rendszerét
Privátbankár.hu | 2019. november 12. 13:42
A Labour szóvivője szerint ugyanakkor hackereknek beletört a bicskája a robosztus védelmi rendszerükbe, és az adatok biztonsága nem sérült. Mindez egy hónappal az előrehozott parlamenti választások előtt történt.
Makro / Külgazdaság Hogy kerül egy plakátra Kövér László és David Attenborough?
Izsó Márton | 2019. május 21. 20:10
Vasárnap 9 párt, pártszövetség indul az európai parlamenti választáson. Videós összeállításunkban ezúttal azt néztük meg, hogy a pártok milyen vizuális eszközöket, plakátokat vetettek be az utcákon, közösségi médiában az utóbbi hetekben. Szlogenek, üzenetek és kampányarcok a Mi Hazánk Mozgalomtól a Kétfarkú Kutya Pártig.
Makro / Külgazdaság Te tudod egyáltalán, mire szavazol vasárnap?
Kollár Dóri | 2019. május 20. 06:06
Melyik politikai párt békülne ki az oroszokkal? Kik akarnák megroppantani a narancs-elit rendszerét? Az LMP vagy az MSZP szeretné minél előbb bevezetni az eurót Magyarországon? És a sziesztát? Sorra vettük az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt, pártszövetség választási programjait. Gyorstalpaló a vasárnapi választás előtt azoknak, aki lemaradtak, hogy mit gondolnak azok a pártok, akik képviselőt küldhetnek majd Brüsszelbe.
Makro / Külgazdaság Nő egy újabb brit népszavazás esélye
Fellegi Tamás | 2019. április 13. 14:51
Az Egyesült Királyág kapott újabb fél év haladékot, most sokan gondolkoznak azon, hogy lehet azt is időt ésszerűen felhasználni, és többé-kevésbé megnyugtató megoldást találni a brit EU-tagság megszűnésével járó káoszra. Miután sokan más kiutat nem látnak, a népre bíznák azt a döntést, amire a brit parlament képtelen.
Makro / Külgazdaság Bekeményít az ellenzék, még a Brexitet is megfúrhatják
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 26. 06:07
Magabiztos lett a brit Munkáspárt a konzervatívok Brexit-szerencsétlenkedését látva: bejelentették, hogy megvétóznak a parlamentben minden olyan, az EU-val kötendő megegyezést, ami nem tetszik nekik. Tőlük akár újabb népszavazás és bennmaradás is lehet, úgysem támogatták a kilépést.
Makro / Külgazdaság A stadionépítési láz politikai válsághoz vezetett – a rács mögül jöhet az ország új elnöke
Káncz Csaba | 2018. augusztus 24. 08:30
A nyersanyagárak esése és a hivalkodó nemzetközi sportrendezvények megrendezése - stadionépítési lázzal karöltve - hazavágta a brazil költségvetést, egy óriási korrupciós botrány pedig aláásta a pártok és a politikai intézmények hitelét. Washington nem látna szívesen egy pénzügyi és politikai válságba süllyedő Brazíliát, a múlt évszázad szoros katonai kapcsolatai aktivizálódnának rendkívüli esetben.
Makro / Külgazdaság Megmondaná a Munkáspárt, mennyit kereshetsz
Privátbankár.hu | 2018. április 5. 15:03
Thürmer Gyula elárulta, mit tennének, ha a kormány közelébe kerülnének.
Makro / Külgazdaság Lebénult kormány, politikai halott miniszterelnök – az EU már titokban az ellenzékkel tárgyal
Káncz Csaba | 2017. október 9. 08:30
Napjainkra a nyugati világban a legsúlyosabb politikai válság a globalizáció két vezető hatalmánál, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban alakult ki. A brit miniszterelnök már nincsen abban a helyzetben, hogy kirúgja lázadó külügyminiszterét, mert az pártja megrendülését, előrehozott választásokat és a Brexit tárgyalások leállását hozná magával. Brüsszel olyannyira tart a May kormány összeomlásától, hogy háttértárgyalásokat kezdett az ellenzéki Munkáspárttal.
Makro / Külgazdaság A miniszterelnök végső hazárdjátéka – négy hónapig retteghetünk
Fellegi Tamás | 2016. február 22. 06:08
Felgyorsította az eseményeket David Cameron brit miniszterelnök. Mintha most már az idő múlásától félne, gyorsan megegyezett Brüsszellel, hazaszaladt és kiírta országa EU-ban maradásáról avagy kilépéséről szóló népszavazást. Ha nem jön be neki és kilépnek, nekünk is nagyon rossz lesz.
Makro / Külgazdaság Az angolok sem akarnak kimaradni a bosszúhadjáratból
Fellegi Tamás | 2015. november 27. 06:08
David Cameron kínosnak kezdi érezni a tétlenséget, és szerepet akar vállalni az Iszlám Állam elleni beavatkozásban. Azt mondja, országa biztonságát nem szeretné más államoknak alárendelni, valamint nem szeretné, ha Nagy-Britannia jelentéktelenné válna.
Makro / Külgazdaság A brit választások tétje: kihajítanak-e minket az angol munkaerő-piacról?
Fellegi Tamás | 2015. április 13. 06:25
Viszonylag keveset hallunk az angol gazdaságról, miközben a kontinens egyik legrobusztusabb gazdasága, egyúttal munkavállalóink egyik fő célpontja. Két jellegzetes időszak volt: Tony Blair örült nekünk, David Cameron kidobna minket. Hogy állnak az angolok gazdaságilag, és mi várható a májusi választásokon?
Vásárló Mégsem fagyasztaná be a rezsit brit kormány
Privátbankár.hu | 2013. november 29. 14:47
Állítólag az egyik szolgáltatónál érthettek félre valamit.
Vásárló Lehorgonyoznák a mostani rezsit a britek
Privátbankár.hu | 2013. november 29. 11:04
Árbefagyasztásra kéri a brit kormány a lakossági energiaszolgáltatókat.
Karrier A briteknek elegük van a bevándorlókból
Privátbankár.hu | 2013. március 29. 13:40
Brit képviselők szerint meg kellene vizsgálni az EU-országok közötti szabad munkaerő-áramlás korlátozásának lehetőségét akkor, amikor magas a munkanélküliség. Azt kifogásolják, hogy Kelet-Európából zömmel alacsony végzettségűek érkeznek a szigetországba, ez pedig nem segíti a gazdasági növekedést.
Makro / Külgazdaság Szupertankerek mellett egy evezős csónakban mi és a britek
Privátbankár.hu | 2011. december 9. 14:45
 
hírlevél