<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nyaraló
Ingatlan Ezekre figyelj, ha külföldön vennél nyaralót!
Natív tartalom | 2022. június 4. 10:13
A balatoni ingatlanárak emelkedése, sokakat arra ösztönözhet, hogy inkább külföldön, a Magyarországról is gyorsan elérhető tengerpartokon vásároljanak nyaralóingatlant. Hiszen így közel ugyanannyiért vagy kicsivel többért mégiscsak tengerparti nyaralónk lehet. Egy külföldi ingatlanvásárlás azonban rejt némi plusz kockázatot magában, hiszen nem ismerjük a terepet, így körültekintőbbnek kell lennünk, érdemes akár segítséget is kérnünk. 
Ingatlan Szokjunk hozzá: másfél-kétmillió forint egy új Balaton-parti lakás négyzetmétere
Mester Nándor | 2021. augusztus 3. 18:31
Egyre több esetben kettessel kezdődik az új balatoni társasházak árcéduláján a négyzetméterár. Vagyis kétmillió forintot kérnek a fejlesztők, akik minden költségnövekedést áthárítanak a vevőre. Az átlagár ennél pár százezerrel kisebb, de folyton növekszik és nem látszik a vége.
Ingatlan Megugrott a nyaralók ára, nem csak a Balatonnál
Privátbankár.hu | 2021. június 8. 18:51
Megtorpanást hozott az országos lakáspiaci áraknál a koronavírus-járvány tavaly tavaszi megjelenése, a nyaralókra ugyanakkor ez nem igaz, a legnépszerűbb térségekben kétszámjegyű volt a drágulás - közölte az ingatlan.com kedden.
Ingatlan Berobbannak az albérletpiacra a nyaralók: mennyit kérnek egy tóparti házért egy hónapra?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 07:34
Erőteljesen nőtt a kereslet a Balaton és a Velencei-tó mellett lévő kiadó, hosszabb távra, azaz legalább egy-két hónapra kivehető nyaralók, házak iránti kereslet. A bérleti díj pedig a nyári hónapokban a balatoni településeken havi 200 ezer forint felett lehet - derül ki az ingatlan.com legújabb összefoglalójából.
Ingatlan Balatoni nyaralók: 80 százalékkal kevesebben érdeklődnek a koronavírus miatt
Privátbankár.hu | 2020. április 30. 11:34
Alaposan átírta a nyaralópiaci trendet a járványhelyzet.
Ingatlan Ezért kell még tél előtt megkötni a nyaraló-biztosításokat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 19. 07:45
A betörők célpontja lehet a télen üresen maradt ingatlan.
Ingatlan Belerondít az ingatlanpiacba a klímaváltozás - aki időben észbe kap, jól járhat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 15. 10:46
A klímaváltozásra, azaz a melegebb időjárásra reagált az ingatlanpiac: lényegében már májustól szeptemberig nyári idő a jellemző, így a nyaralók is felértékelődnek. A megugró kereslet az árakon is látszik, május és augusztus vége között 5 százalékkal emelkedett országos szinten a nyaralók négyzetméterára.
Ingatlan Megéri nyaralót venni? Mennyibe kerül a fenntartás?
Privátbankár.hu | 2019. június 13. 20:01
Sokan gondolnak arra, milyen jó lenne egy saját nyaraló a Balatonon, a Velencei-tónál vagy a Duna-parton - főleg ilyenkor, amikor a városban kell aszalódni a hétvégén vagy kicsengetni a családi nyaralás árát. Megvenni egy dolog - de mennyibe kerül egy nyaraló fenntartása? Alacsonyabb vagy magasabb a fajlagos költsége, mint a lakásunké? Mire figyeljünk a számolásnál?
Ingatlan Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben
Privátbankár.hu | 2019. április 21. 16:15
Túlzás nélkül lerohanták a nyaralók kínálati piacát a leendő vásárlók - ismertette legfrissebb elemzését az ingatlan.com, amely a Balaton és a Velencei-tó melletti települések és az érintett megyékben eladásra kínált lakóingatlanok - lakások, házak és nyaralók - kínálatát és árát vizsgálta több ezer hirdetés adatai alapján.
Ingatlan Nyaralókra vadásznak a magyarok - jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vásárolna
Privátbankár.hu | 2019. március 21. 20:31
Tavasszal hagyományosan felélénkül a kereslet az üdülők, vízparti lakások iránt, a vásárlók már a nyaralás gondolatával böngésznek az eladó ingatlanok között. A nagy kedvenc Balaton és Velencei-tó mellett az utóbbi időben a Tisza-tó is egyre népszerűbb.
Ingatlan Nyaralót venne? Ennyire kell kinyitni a pénztárcát
Privátbankár.hu | 2019. február 26. 17:10
Idén is folytatódik a nyaralóingatlanok piacának bővülése: a legnagyobb kereslet továbbra is a Balaton környékére irányul, ahol nem ritka a Budapesten már megszokott egymillió forintos négyzetméterár sem a vízparti, új építésű lakások piacán. Érdemes azonban még a szezon kezdete előtt megvenni álmaink nyaralóját, mivel a strandok nyitásával növekedésnek indulnak az ingatlanárak is. A szezon mellett a lokáció is jelentősen befolyásolja az árakat, így akár 30-50 százalékot is spórolhat az, aki lemond a vízparti elhelyezkedésről és hajlandó a fővárostól távolabb utazni.
Személyes pénzügyek Biztosítás a nyaralóra? Kapaszkodj meg! Ennyibe kerül
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 15. 14:36
Az őszi hónapokban 25 százalékkal haladja meg az éves átlagot a nyaralóbiztosítást kötők száma. Az óvatosság nem véletlen: a nyaralóövezetek fokozatos elnéptelenedésével párhuzamosan egyrészt nő a betörések kockázata, másrészt a kései észlelés miatt növekszik az elemi károk és a meghibásodások által okozott károk átlagos helyreállítási költsége is
Ingatlan Kiderült: itt érhet a legtöbbet az ingatlanod
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 2. 10:38
Egyre népszerűbbek a nyaralók, a kereslet megduplázódott.
Ingatlan Rohamot indítottak a magyarok a nyaralókért: mennyiért lehet venni egyet?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 29. 17:01
Még soha nem akartak annyira tóparti nyaralót venni a magyarok, mint 2018 júliusában: két év alatt megduplázódott az érdeklődők száma egy friss felmérés szerint. Az árak is szépen nőttek: a Balaton déli partján közel 30, a Velencei tónál helyenként 25 százalékos emelkedést mértek. A különbségek viszont óriásiak: nem mindegy, hogy tóparti palotát vagy egy lepukkant lakókocsit hirdetnek - bár ez utóbbi sem olcsó.
Ingatlan Balaton helyett a Velencei-tónál vennél nyaralót? Ennyiért találsz
Privátbankár.hu | 2018. június 22. 20:20
Az idei nyár egyelőre szeszélyes arcát mutatja, mégis ezekben a hetekben, hónapokban pörög leginkább a nyaralóvásárlás. A Balaton mellett kedvelt célterület a Velencei-tó környéke, amely elsősorban Budapesthez való közelségének köszönhető, így akár lakhatási szándékkal is megfontolandó lehetőség az ingatlanvásárlás.
Ingatlan Mintha ingyen osztanák – elszáll a magyar nyaralópiac?
Privátbankár.hu | 2018. május 7. 19:01
Erősen nyitott az idei szezon, a lakáspiaci fellendülés ugyanis elérte a „második otthonok”, a nyaralók piacát. Élénk az érdeklődés a Balaton keleti medencéjében lévő központi településeken, azaz Balatonfüreden és Siófokon is. Az érdeklődők nagyobb része vízparti, vízpart közeli, amennyiben anyagi forrásai engedi, újépítésű társasházakat szeretne venni, melyek kínált négyzetméterára a fővárosi újépítésű lakásokkal megegyező, írja az Otthon Centrum elemzése.
Ingatlan Hurrá, jön a kánikula! De mire kell figyelni nyaraló vásárlásakor?
Privátbankár.hu | 2018. május 4. 12:02
Van, aki szereti a változatosságot, és legszívesebben mindig máshol tölti a szabadidejét. Van, aki viszont esküszik az állandóságra: arra, hogy évről-évre a saját üdülőjébe jár vissza, amit a saját ízlése szerint magának alakítgat az évek során. Pecásoknak horgásztónál, vagy egy folyó holtágán; túrázóknak, vadászoknak, síelőknek a hegyekben, erdőszélen; gyerekeseknek vízparton; kertészkedőknek szőlő- vagy hobbytelken – mindegy is, hogy merre, de egy üdülő mindig jól jön.
Ingatlan Szeretnél egy vízparti házikót? Kapaszkodj meg erősen
Privátbankár.hu | 2018. április 16. 14:28
A lakások árának emelkedését most már bőven lekörözik a vízparti nyaralók: a Balaton, a Velencei-tó vagy épp a Duna partján is rakétáznak a négyzetméterárak. A legkedveltebb településeken már bőven félmillió forint fölötti árat kell adnunk egy négyzetméternyi ingatlanért - az áremelkedés pedig a szakértők szerint folytatódik, már egy közepes állapotú nyaraló megvásárlása is luxus lehet hamarosan.
Ingatlan Szeretnél egy saját nyaralót? Megmondjuk, mennyibe kerül
Privátbankár.hu | 2018. március 18. 11:30
A nyaralóárak emelkedése az elmúlt egy évben évben lelassult - derül ki az Otthontérkép Csoport legfrissebb elemzéséből. Habár az árak valamelyest mérséklődtek, hatalmas eltérések mutatkoznak régiónként: akár 37 millió forint is lehet a különbség, attól függően, hogy az ország melyik felében található.
Ingatlan Ha nem akarsz milliókat kiszórni az ablakon, ne most fogj ingatlanvásárlásba!
Privátbankár.hu | 2017. október 17. 18:20
A szakértők azt tanácsolják: érdemes eltolni a nyaralóvásárlást jövő év elejére, az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan most is kissé visszaesnek majd az árak az erős őszi szezon után. Az átlag hirdetési ár a hétvégi házak esetén 19 millió forint, a balatoni települések azonban jóval drágábbak.
Ingatlan Jó üzlet nyaralót venni – ennyiért már simán kapsz
Privátbankár.hu | 2017. július 15. 18:01
Akár már hárommillió forintért lehet üdülőt vásárolni a Kőrösök és Tisza mentén. A víkendház befektetésnek sem utolsó, vannak olyan települések, ahol az ingatlanok ára egyetlen év alatt a duplájára emelkedtek. A versenybe már a külföldiek: szerbek, románok, ukránok és oroszok is beszállnak. A vevőknek a fürdőhely közelsége a leginkább meghatározó.
Vásárló A tengerpartra mész? Drágább lesz az utazás
Privátbankár.hu | 2017. június 28. 11:03
Emelik a horvát autópályadíjakat, pont a horvátországi nyaralások csúcsidejével párhuzamosan.
Ingatlan Nyaralóépítés vidéken? Csak erős idegzetűeknek!
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 07:14
Óriási a szakemberhiány, a tűzzel játszik, aki nyaralót építtet.
Ingatlan Méregdrága nyaralók a Balatonon - de hová tűntek a külföldiek?
Privátbankár.hu | 2017. május 27. 14:03
Erősen indult a balatoni nyaralóvásárlási szezon, 2017 első négy hónapjában az Otthon Centrum szerint megközelítőleg 600 ingatlan cserélt gazdát a Balaton parti településeken, és ha ez az ütem egész évben kitart, akkor a forgalom 2017-ben átlépheti a 2400-at. Tihanyban és Balatonfüreden az árak – 300 ezer forint feletti négyzetméter árral - már a budapesti árszintet közelítik.
Ingatlan Meghökkentő árak a Balatonnál: nyúljon mélyen a zsebébe, aki nyaralót venne!
Privátbankár.hu | 2017. május 21. 08:45
Tavasz vége hagyományosan a nyaralóvásárlás ideje, ilyenkor kb. 80 százalékkal több üdülő talál gazdára, mint az év többi időszakában. A magyarok legszívesebben a Balaton parti településeken keresnek pihenési lehetőséget, amelyet a helyi ingatlanárak folyamatos emelkedése, és a befektetői aktivitás is jól mutat.
Ingatlan Mindig is egy nyaralóról álmodtál? Ennyit kell összespórolnod
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 11:23
A lakáspiac élénkülésével párhuzamosan a nyaralópiac is emelkedő pályára került.
Ingatlan Kár keletkezett a nyaralómban, a biztosító nem fizet – miért?
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 14:15
A szokásosnál csaknem egy hónappal korábban kezdődik a biztosítóknál a tavaszi dömping, a hétvégi házakban télen esett károk bejelentése. Hamarabb kezdenek el dolgozni a besurranó tolvajok is – figyelmeztet egy biztosítási alkusz. A kártalanítási igényt az észleléstől számított öt napon belül jelezni kell a biztosítónál, de van néhány káreset, amire a legjobb biztosítás sem fizet.
Ingatlan Nyaraló vásárlásán töröd a fejed? Itt vannak az árak
Privátbankár.hu | 2017. március 1. 12:30
Nincs könnyű helyzetben az, aki most szeretne hétvégi házat vásárolni. Egy friss elemzés szerint ugyanis az áremelkedés a nyaralókat sem kímélte. 1 év alatt nagyjából 40 százalékkal növekedtek egyes területeken az árak, főleg a Balatonon és Budapest környékén.
Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Ingatlan Tetszett a ház, amiben nyaraltál? Akkor miért nem veszed meg?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 12. 16:21
Jól érezted magad a tengerparti apartmanban? Akkor miért nem veszed meg? A gondolat szép, de vajon érdemes komolyan fontolóra venni? Mik a veszélyei ennek a projektnek? Megéri külföldi nyaralót vásárolni? Hogyan szerezhetünk érvényt jogainknak külföldön? Balla Ákos elemez.
Ingatlan Vennél egy nyaralót a Balatonnál? Jól ki kell nyitnod a pénztárcádat!
Privátbankár.hu | 2016. június 29. 10:43
A nyári meleg sokakban ébreszt vágyat egy saját nyaraló iránt, ahova el lehet vonulni kicsit pihenni és hűsölni. Az Otthontérkép adatai szerint a legtöbb nyaralóként regisztrált ingatlant Budapest környékén, Pest megyében és a Balatonon kínálják eladásra. Az ár tekintetében nagy a szórás, a rangsor Balatonfüred és Siófok vezeti, bár rossz hír, hogy itt 30 millió alatt nehezen találni eladó hétvégi házat.
Ingatlan Balatoni nyaralót vennél? Jól gondold meg
Privátbankár.hu | 2015. július 19. 11:29
Ötödével nőtt a használt üdülőházak ára az elmúlt egy évben, de a négyzetméterár még mindig csak 150 ezer forint körüli.
Személyes pénzügyek Leugrasz a hétvégére a nyaralóba? Lehet, hogy nem fogsz örülni...
Privátbankár.hu | 2015. július 10. 11:52
Még csak most jöhet a feketeleves azoknak a nyaralótulajdonosoknak, akik ma vagy a hétvégén szembesülnek a házakban keletkezett károkkal.
Ingatlan Pörög a balatoni ingatlanpiac: ezek a legmenőbb települések
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 08:35
A Balaton az ország egyik legdrágább vidéke, az átlagos ingatlanárak csak Budapesten és Győrben magasabbak, mint a tó környékén.
Ingatlan Mennyibe kerül most egy nyaraló a Balatonon és a Velencei-tónál? Itt vannak az árak
Privátbankár.hu | 2015. április 30. 14:09
Átlagosan 210-290 ezer forint között alakul a legnagyobb magyarországi tavak partján lévő lakóingatlanok négyzetméterárai. Ugyanakkor óriási a különbség a Balaton északi és déli oldala között, a Velencei-tónál pedig ennél is olcsóbbak az ingatlanok.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Ingatlan A viskótól a villáig: mennyiért lehet nyaralót venni a Balatonon?
Privátbankár.hu | 2015. március 27. 16:05
A jó idővel együtt jön az igény egy balatoni ingatlanra, ahova nyaranta elvonulhat a család kikapcsolódni. Idén is nagy a Balaton parti ingatlanok kínálata, 5 milliós ártól közel 500 millióig választhatnak a vevők.
Vásárló Erre figyeljen, amikor idén lemegy a nyaralójába!
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 18:32
Ahogy javul az idő, egyre többen keresik fel ismét hétvégi házukat, nyaralójukat. A téliesítést követő tavaszi nyitáskor néhány egyszerű óvintézkedéssel elkerülhetjük, hogy például a vízcsövekben pangó víz vagy a lerakódott por veszélyt jelentsen egészségünkre.
Biztosítás Itt az ősz, kezdődik a betörési szezon - így védje meg a nyaralóját
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 17. 10:45
Szeptemberben és októberben 15-20 százalékkal többen kötnek nyaralóra biztosítást, mint az év más időszakaiban. Az óvatosság nem véletlen.
Adó Így trükköztek a balatoni ingatlanokkal - 10 év is járhat érte
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 09:34
197 millió forint adóhiányt okozott a költségvetésnek az a három siófoki lakos, akik sorozatos balatoni ingatlanértékesítések kapcsán elfelejtették bevallani és megfizetni az adásvételekből származó bevételük alapján keletkező adót.
Ingatlan Itt a lista: hol érdemes nyaralót venni?
Privátbankár.hu | 2014. július 22. 20:15
2010-ben tetőztek a hazai nyaralóárak. Akkor átlagosan 200 ezer forintot kértek egy négyzetméterért, ma már ennek a felét. A balatoni nyaralók továbbra is kelendőek, az utóbbi időben népszerű lett a Tisza- és a Velencei-tó környéke is. Nógrád, Heves és Szolnok hátul kullog. Egy felmérésből az is kiderül: mikor érdemes nyaralót venni Magyarországon.
Ingatlan Körkép: ha pihennél vagy befektetnél - hol érdemes most nyaralót venni?
Privátbankár.hu | 2014. július 3. 20:03
A nyáron egymást követő zenei, gasztronómiai fesztiválok, turisztikai rendezvények az ingatlanpiacra is pozitív hatással van – derül ki az OTP Ingatlanpont országos ingatlanközvetítő hálózat friss piaci kitekintéséből. A nagy rendezvények a helyi ingatlanpiaci keresletre is pozitív hatással lehetnek, mivel ösztönözik a befektetési célú ingatlanvásárlást, de vannak települések, amelyek éppen a nyugalom miatt vonzóak.
Ingatlan Leköltöznél a Balatonra? Itt vannak az árak
Privátbankár.hu | 2014. május 28. 19:58
Nincs ok panaszra Balatonon, legalábbis, ami a lakáspiacot illeti: az országos trendeket követve, tavalyhoz képest itt is komoly keresletbővüléssel indult az év. A legtöbben 10, 15, de akár a 25 milliós nyaralókat, házakat keresik. Az árak tekintetében egyelőre csak visszafogottabb a növekedés, de van piaca az akár 1 milliós négyzetméterárú, közvetlenül a vízparton épült lakásoknak, nyaralóknak is. Az évkezdet a szomszédos Velencei-tónál is jól alakult.
Ingatlan Fagykár, tűzkár, betörés: a nyaralók legnagyobb ellenségei
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 28. 08:00
Évente több tízmillió forintnyi kárt okoz a nyaralók megkésett téliesítése.
Utazás Nyárvégi üdülés: 5+1 tipp a strandi lopások ellen
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 19:30
Bár negyvenfokos hőség már valószínűleg nem lesz az idén, a most következő hosszú hétvégén visszatér a strandidő. Egy-egy meleg hétvégi napon továbbra is megtelnek majd a strandok, a tömeg pedig mágnesként vonzza a tolvajokat is. Néhány alapvető óvintézkedés mellett már biztosítói védelemmel is csökkenthetjük az ilyen jellegű kockázatokat.
Biztosítás Tűz, víz, betörő: a nyaraló legnagyobb ellenségei
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 18:00
A biztosítótársaságok statisztikái szerint átlagosan 3-4 évente törnek be a nyaralókba, hiszen az év jelentős részében üresen állnak az épületek. De nemcsak a betörők, hanem a természet is jelentős károkat okozhat, vagy egy csőtörés. Pedig havi néhány ezer forintból már bebiztosíthatjuk magunkat.
Utazás Ha végre itt nyár, és meleg az idő... így nyaral a magyar
Privátbankár.hu | 2013. június 18. 19:01
A háztartások közel 40%-a tervez utazást a 2013-as főszezonban, jelentős a hosszú hétvégék szerepe is. A magyarok többsége belföldi pihenést tervez. A célpontok közül továbbra is a Balaton a kedvenc, a második helyen Észak-Magyarország áll.
Ingatlan Jó idő köszöntött a balatoni ingatlanpiacra
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 12:35
Nem csak a szezon kezdetét jelenti a jó idő beköszönte a balatoni ingatlanpiacon, a piaci hangulat is derűs.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG