Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap
Makro / Külgazdaság Erre ment el a 3000 milliárdos nyugdíjpénz
Privátbankár.hu | 2015. október 20. 10:50
Elfogadta az Országgyűlés az Adósságcsökkentő Alap beszámolóit. 2000 milliárdot szántunk az adósságokra.
Makro / Külgazdaság Alig maradt valami a nyugdíjpénztári pénzekből
Privátbankár.hu | 2013. június 14. 18:01
Egy év alatt csaknem 370 milliárd forinttal csökkent 685,9 milliárdos vagyon a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban. Tavaly év végén 316 milliárd forint volt az eszközök értéke.
Személyes pénzügyek Egyéni nyugdíjszámlák: beletörik a kétharmad bicskája
Zsiborás Gergő | 2013. június 11. 14:04
Egy ideje nem titok: a nyugdíjreform lényegéről lemondott a kormányzat. Az egyéni számlák bevezetésével két és fél éve szenvednek, most 1,3 milliárdos pályázatot írtak ki rá, egy külsős partner talán képes lesz összehozni a dolgot jövő nyárig.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: 0 forinttal indulnak az egyéni számlák
Privátbankár.hu | 2013. április 7. 13:09
0 forinttal startolhatnak el a kormány által korábban beígért egyéni nyugdíjszámlák - a látszatmegoldásra az időhiány miatt lehet szükség.
Személyes pénzügyek Az államosított nyugdíjvagyonból jutott az IMF-nek is
Zsiborás Gergő | 2013. március 22. 06:32
Decemberben még az IMF-nek törlesztettünk a maradék nyugdíjvagyonból, ami térítésmentesen került át a fejlesztési tárca alá tartozó Nemzeti Vagyonkezelőhöz. Mennyi maradt a 3000 milliárdból?
Személyes pénzügyek Lázár János kiürítené a Nyugdíjreform Alapot
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 20. 11:29
A magánnyugdíjpénztáraktól átvett vagyonelemeket kezelő Nyugdíjreform Alap vagyonát térítésmentesen adná át az MNV Zrt.-nek Lázár János ma benyújtott törvényjavaslata alapján. Ez azt jelenti, hogy a nemzetgazdasági tárcától a fejlesztési minisztérium alá tartozó Vagyonkezelőhöz kerül át az államosított nyugdíjvagyon megmaradt része.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: 850 milliárdos bukott kísérlet - kormányzati jelentés
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 17:16
Bukott kísérletnek nevezi a hárompilléres nyugdíjrendszert az átalakításáról készített kormányzati jelentés, megjegyezve, hogy a működési költségekre fordított összegek és az elmaradt hozam nagyságrendileg 850 milliárd forintot tesznek ki, amiből több mint 400 kilométer autópályát lehetett volna építeni Magyarországon.
Befalap Júliusban is nagyon vették az eurót a magyar kisbefektetők
Eidenpenz József | 2012. augusztus 6. 06:11
Az előző hónapban a júniusinál jóval magasabb összegű, 16,3 milliárd forintnyi eurót helyezett el a lakosság a hazai befektetési alapokban, biztosan nem függetlenül attól, hogy közel egy éve nem látott alacsony szinten volt az árfolyama. Forintban is nőttek az alapokban levő megtakarítások, a bő két éves csúcson levő dollárból viszont kiáramlott az alapokból. Szerették a pénzpiaci és a tőkevédett alapokat, köztük az olimpia-tárgyúakat.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform és egyéni számlák: kicsúszott az időből a kormány
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 17:05
Ígérete ellenére nem tervezi a kormány, hogy egyéni számlákat alakít ki az állami nyugdíjrendszerben, noha 2 évvel ezelőtt ezzel az "ajánlattal" csábított vissza 3,1 millió magánnyugíjpénztári tagot a társadalombiztosításba. Az egyéni számlás rendszer bevezetése még a második Széll-tervben is szerepelt - a kormányzati ciklus végéig biztosan nem lesz belőle semmi.
Állampapír / Kötvény Nemcsak a részvényesek pánikolnak: féláron is forogtak az E-Star kötvényei
Eidenpenz József | 2012. július 25. 06:10
Az E-Star vitái önkormányzatokkal, a kormányzat negatív hozzáállása és ezek következményeként a cég likviditási nehézségei nemcsak a részvény árfolyamát lökték a mélybe, hanem a kötvényekét is. Intézményi és magánbefektetők körülbelül tízmilliárd forintnyi nyilvános kötvénye van a tőzsdén, ahol az árfolyamok a névérték 53-75 százalékra zuhantak.
Befalap A gyengülő forint és a süllyedő tőzsdék ellenére stagnáltak az alapok
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 13:20
Májusban a tőzsdék estek, a forint gyengült, különösen a dollárhoz képest. Ennek ellenére a befektetési alapok vagyona alig csökkent, sőt a legbiztonságosabb alapoknál – mint a likviditási, tőkevédett – nagyobb méretű tőkebeáramlást is láthattunk, főleg euróban. A zártkörű alapoknál még mindig tart a pénzkivonás, de már az utolsó tételek kerültek sorra.
Személyes pénzügyek Ezért nem nyugdíjtőzsdézik többet az állam
Zsiborás Gergő | 2012. május 31. 15:25
Benyújtotta a parlamentnek a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap beszámolóját a kormány, melyből egyértelműen kiderül, miért ódzkodik az állam a továbbiakban a "nyugdíjtőzsdétől". Az átvett eszközök értékesítését rövid távon a tőkepiaci helyzet és a forint árfolyamának az erőteljes ingadozása is befolyásolta.
Befalap Elárverezik a Mag Ingatlanalap objektumait, mi marad a nyugdíjkasszának?
Eidenpenz József | 2012. május 25. 13:02
A Carion Alapkezelő bejelentette, hogy az általa kezelt Mag Ingatlanbefektetési Alap finanszírozója, az FHB érvényesíteni kívánja jelzálogjogait, és június 22-én az alap több ingatlanát elárverezteti. Az ármeghatározás feltehetőleg nem a piacon elérhető legmagasabb árat eredményez majd, ezért az alapkezelő igyekszik megakadályozni az árverést. Az alap egyik legnagyobb tulajdonosa a nyugdíjpénzek miatt az állam.
Befalap Alapok: megint búcsút intett pár tízmilliárd forint
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 13:07
Áprilisban vegyes volt a kép a pénz- és tőkepiacokon, de a világ tőzsdéi gyengültek. Mindez nem kedvezett a hazai befektetési alapoknak, néhány üdítő kivételtől eltekintve a befektetők inkább visszaváltották papírjaikat. A zártkörű alapoknál, amelyek nagyrészt az államosított magánnyugdíj-vagyonban találhatók, még mindig tart a pénzkivonás, bár már csökken a nagysága.
Befalap Márciusban inkább vásárolta a lakosság a magyar részvényeket
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 09:39
Az államháztartás 17,3, a lakosság 14,2 milliárd forintot veszített márciusban a tőzsdei részvények átértékelődésén, a külföldiek 86,2 milliárdot buktak. Míg az állam eladott, a lakosság és a külföldiek szerény mértékű vásárlásra használták ki az alacsonyabb árakat.
Részvény / Deviza / Áru Februárban is tőzsdézett a nyugdíjvagyonnal az állam
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 16:45
Közzétették a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap február végi portfólióját, amelyben 720,5 milliárd forint értékű vagyon volt. Az alap még mindig több, mint 300 millió forintnyi részvényt őrizgetett, jelentős a befektetési jegyeinek értéke is, 98,5 milliárd forint pedig készpénzben volt.
Részvény / Deviza / Áru Az állam és a külföldiek nyertek, a lakosság pedig bukott a részvényeken
Eidenpenz József | 2012. április 10. 11:03
A háztartások 9 milliárd forintot veszítettek februárban a hazai tőzsdei részvényeken miközben az állam 11, a külföldiek pedig 59 milliárdot nyertek. A nagyobb hazai részvények közül kettő veszített értékéből, az OTP 0,4, a Mol 0,5, százalékkal esett, a Telekom és a Richter viszont nyert. A külföldiek vásároltak, a hazai kisbefektetők is, az állam pedig eladott a hónap során.
Személyes pénzügyek Egyelőre nem nagyon mozgolódnak a pénztártagok
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 10:00
A magánnyugdíjpénztáraknál egyelőre nem tolonganak azok az ügyfelek, akik visszalépnének az állami rendszerbe - derül ki a Napi Gazdaság által készített felmérésből. A lapnak nyilatkozó pénztárak elmondása szerint eddig alig 10-20 ügyfél jelezte, hogy mégsem tartja meg tagságát.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform II. - a szó, amit Önök keresnek: "kompenzáció"
Zsiborás Gergő | 2011. december 16. 08:40
Gúnyosan megjegyezhetnénk, a pénztárak megkapták, amire vártak: a pénztári befizetéseket "csak" átirányítja a kormány, nem pedig zsebre teszi - csakhogy 2011 decembere van, nem pedig 2010. A csütörtökön bejelentett újabb "átirányítással" a legnagyobb gond, hogy a kompenzációról megint nem esett szó.
Személyes pénzügyek A nyugdíjpénztári vagyon soha sem volt az államé
Zsiborás Gergő | 2011. november 21. 11:58
A Stabilitás Pénztárszövetség konferenciáján elhangzott: a nyugdíjvagyon soha sem volt az államé, azt nem vissza- hanem elutalták a pénztárak. A kasszák bíznak benne, hogy a kormány végre vevő lesz szakmai javaslataikra - és nem sodródnak így a fenntarthatóság szélére.
Részvény / Deviza / Áru Kicsöng: 5% felett az állami részesedés az MTelekomban
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 08:21
Az állami tulajdoni hányad a Magyar Telekomban elérte a bejelentési kötelezettséggel bíró 5 százalékot. Hasonló bejelentést tett egy másik tőzsdei társaság is - a nyugdíjvagyon miatt nőtt az állami részesedés
Friss
hírlevél