Palaolaj
Részvény / Deviza / Áru Örülhetnek az autósok: ebből mindjárt nagy árzuhanás lesz 
Gáspár András | 2018. december 26. 08:36
Az Európában irányadó kőolajfajta, a Brent ára rövid időre hordónként 50 dollár alatti szinten is járt kedden - ez pedig 2017 júliusa óta nem fordult elő. A tőkepiacokon látott karácsonyi pánik és az amerikai palaolaj-kitermelés által biztosított korlátlan kínálat végre talán ráveszi az OPEC olajkartellt, hogy az árak megtámasztása érdekében érdemben fogják vissza a kitermelést.
Részvény / Deviza / Áru Amerika olajjal árasztja el a világot 
Fellegi Tamás | 2018. november 26. 06:07
Úgy tűnik, szinte bármennyi palaolajat ki tudnak termelni Texasban, és csak az infrastruktúra szab határt annak, hogy ez a piacra is kerüljön. A vezetékek azonban gyorsan épülnek, és addig is szállítanak mindenféle járművel. Ha ez így folytatódik, elvesztheti az OPEC ármeghatározó szerepét.
Részvény / Deviza / Áru Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani 
Fellegi Tamás | 2018. június 21. 06:08
A legnagyobb amerikai palaolaj-kitermelő környéken, Nyugat-Texasban olyan ütemben növekszik a kitermelés, hogy rövidesen eléri azt a limitet, amit csővezetéken el tudnak szállítani, mondhatni, ami a csövön kifér. Egy évig most kénytelenek lesznek a földben hagyni a többletet, az OPEC legnagyobb örömére.
Részvény / Deviza / Áru Elárasztja Európát az amerikai olaj 
Fellegi Tamás | 2018. április 25. 15:12
Az OPEC és Oroszország a kitermelés csökkentéssel elérte célját: az olajár a magasba emelkedett. Ugyanakkor a magas ár az amerikai palaolaj kitermelést is felfuttatta, olyannyira, hogy csúcsra jár az amerikai kitermelés és az export. Ebből már Európának is jut bőven, az OPEC ls Oroszország így viszont piacot veszthetnek.
Részvény / Deviza / Áru Mennyiért fogunk tankolni jövőre? Gyülekeznek a viharfelhők 
Privátbankár.hu | 2017. december 14. 18:30
Néhány leállás az olaj– és a földgázpiacot is alaposan megkavarta az elmúlt napokban Európában és az USA-ban is. Sokan azt remélik, hogy az olaj nem drágul meg túlságosan, mert az amerikai olajtermelők bizonyos árszintnél akcióba lendülnek. Ám lehet, hogy csalódást fognak okozni, már ők sem a régiek, korlátaik vannak.
Részvény / Deviza / Áru Eldőlt: nem a magyar autósok járnak jól az olajárral 
Gáspár András | 2017. november 30. 15:34
Az OPEC és az oroszok is hajlandóak továbbra is visszafogni a kőolajtermelést, hogy stabilan tartsák, emeljék az olaj árát - a megállapodás meghosszabbításának híre önmagában emelte az árakat csütörtökön. A legnagyobb nyertesek azért az amerikaiak lehetnek, akiknek eszük ágában sincs csatlakozni a megállapodáshoz, de szépen lefölözik az ezzel elért hasznot.
Részvény / Deviza / Áru 7 jele annak, hogy az olaj nemsokára meg fog drágulni 
Eidenpenz József | 2017. október 25. 18:08
Sokáig sehogy sem sikerült az olaj árát feljebb tolni az 52-58 dolláros szintnél, de most ez megváltozni látszik. A korábbi érvek közül, amelyek az olaj sávos mozgása mellett, a drágulás ellen szóltak, több már nem érvényes, vagy kifejezetten az emelkedés mellett szól. Egy háború vagy államcsőd végképp felboríthatja az egyensúlyt.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, miért esett nagyot az olaj – apránként sütögették a spekulánsokat 
Eidenpenz József | 2017. március 13. 13:27
Olyan történt az olajpiacon a múlt héten, mint már november eleje óta nem, közel tíz százalékkal estek az árak. Pedig az OPEC kitermelés-csökkentése nyomán nagyon sokan számítottak arra, hogy az árfolyam tovább emelkedik. Mi lehet ennek az oka, csak annyi, hogy magasak az amerikai készletek, vagy valami más is van mögötte?
Részvény / Deviza / Áru Miért nincs Európában olcsó palagáz és palaolaj? 
Privátbankár.hu | 2017. február 24. 18:11
Kontinensünk sok országában megtiltották már a kőzetrepesztéses eljárást. Túl sűrűn lakott terület Európa, és magasabbak a környezetvédelmi követelmények is. A norvég Statoil is az USA-ban alkalmazza a technikát.
Részvény / Deviza / Áru 8100 felett az OTP, a jenkik aláássák az olajár-növekedést 
Eidenpenz József | 2016. december 8. 11:08
Az EKB mai ülése előtt óvatos optimizmus uralja a tőzsdéket, szép emelkedés van Budapesten is. Az olaj újra próbálkozik némi emelkedéssel, ennek azonban az amerikai kitermelők megálljt parancsolhatnak. A forint kissé gyengült, erős az euró, a török líra is emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Lesz olaj bőven, különösen Amerikában 
Fellegi Tamás | 2016. december 6. 17:05
A múlt héten megkötött OPEC egyezmény, miszerint a kitermelést visszafogják január elsejétől, ugyan csökkent a túlkínálatot, de csak az mostani időszakhoz képest, amikor örökös csúcson a kitermelés a legtöbb tagországban. Az amerikai kitermelők igyekeznek minél többet eladni határidőre, nem bíznak a stabil árban.
Részvény / Deviza / Áru Hiány lesz olajból? Hetven éve nem kutattak ilyen keveset 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 30. 13:38
Nagyon keveset költenek az olajcégek új készletek felkutatására, új olajkutak fúrására, ami valamikor 5-10 év múlva nagy olaj- és gázhiányt okozhat. A rövidebb távú kép azonban mást mutat, a piaci egyensúly megtalálása akár 2017 végéig is várathat magára. Egy-egy nem várt esemény azonban az árak robbanását okozhatja.
Részvény / Deviza / Áru Nem csak az OPEC miatt zuhan az olajár 
Fellegi Tamás | 2015. december 12. 11:33
A kőolaj ára a héten ismét mélypontot ért el: a 2008-as válság óta a legalacsonyabbat, de akkor is csak rövid ideig volt lenn, valójában a 2004-es szintre estünk. A legfrissebb lökést az OPEC korlátozások eltörlése adta, de már tényezők is vannak a háttérben.
Részvény / Deviza / Áru Itt a friss jóslat: meddig tankolhatunk még olcsón? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 26. 08:16
Rengeteg olajat öntenek a piacra a termelők, akik közé ráadásul hamarosan visszatérhet Irán is. A korábbi beruházások eredményeként még évekig padlón maradhat az olaj ára, főleg hogy a palaolaj-termelőket sem sikerült elintézni az alacsony árakkal. Több mint 6 éves mélyponton is járt a jegyzés - nem csoda, hogy ma is nagyot csökkent az üzemanyagár a magyar kutakon.
KKV A palaolaj lesz az új dotcom-lufi? 
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 13:56
A legnagyobb orosz olajtermelő, a Rosznyefty vezetője arra számít, hogy az amerikai palaolaj üzletág gyors növekedése 2020 után megáll.
Deviza / Áru Nem éri meg palaolajat termelni? 
Privátbankár.hu | 2015. február 10. 17:42
Az amerikai gazdasági fellendülés egyik motorjának tartott palaolaj- és palagáz-forradalom a nyersolaj világpiaci árának drasztikus csökkenéséhez is hozzájárult, így szakértők szerint egyre több amerikai palaolajmezőn nem éri meg termelni - írja a brit Guardian hírportálja.
Deviza / Áru Erre megy ki a játék: ezért hagyják elszabadulni az olajárat  
Privátbankár.hu | 2014. november 27. 18:26
Elemzők szerint politikai nyomás, valamint eltérő termelői érdekek állhatnak az OPEC döntésének hátterében.
KKV Nem érdeklik a BP-t a nyugati szankciók 
Privátbankár.hu | 2014. május 26. 16:50
A hétvégén több milliárd dolláros ügyletet kötött az orosz Rosznyefty vállalattal. Palaolajat termelnek ki közösen a Volga-Urál régióban.
Makro / Külgazdaság A palaolaj a kulcs Amerika elsőségéhez 
Privátbankár.hu | 2013. november 3. 08:06
Eddig Szaúd-Arábia volt a legnagyobb kitermelő, de a technológiai fejlődés megváltoztatta a sorrendet.
Deviza / Áru Amerika simán lenyomja Oroszországot az olajkitermelésben 
Privátbankár.hu | 2013. október 11. 11:57
Az Egyesült Államokban a palagáz és palaolaj kitermelés teljesen átformálja az energiapiacot. Ennek köszönhetően jövőre lenyomhatják Oroszországot a kitermelésben.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG