Szerződés
Makro / Külgazdaság Oroszország trükközhet a nukleáris fegyverekkel 
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 12:31
A szövetségesek aggodalommal állapítják meg, hogy Oroszország nem tett eleget a hadászati támadófegyverek csökkentéséről szóló Új START-szerződés szerinti kötelezettségeinek.
Makro / Külgazdaság Lengyelország fegyverkezik: most tüzérségi rakétarendszereket vásárol 
Privátbankár.hu | 2022. október 19. 13:52
Aláírta a K239 Csunmu típusú dél-koreai tüzérségi rakétarendszerek beszerzéséről szóló keretszerződést szerdán Varsóban Mariusz Blaszczak lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter dél-koreai hivatali partnere, Li Dzsong Szup jelenlétében.
Személyes pénzügyek Könnyebben szerződhetünk, mint elsőre gondolnánk? 
Privátbankár.hu | 2019. július 15. 10:02
Talán nem túlzást azt állítani, hogy a technológiai innováció a feje tetejére állította a szerződéskötési szokásainkat. Az online vásárlás, illetve az interneten keresztül számítógépről, tabletről és telefonról weblapokon és applikációkon keresztül megtehető kötelezettségvállalások olyan kapukat nyitottak meg, amiken belépve sokszor nehézséget okoz eligazodni abban, hogy pontosan mikor és hogyan kötünk szerződést. Az alapvető szabályokat mindenképp érdemes tudni, nehogy akaratlanul akkor szerződjünk, amikor nem szeretnénk, vagy épp fordítva. Nézzük a fő eseteket, amikor biztosan szerződést hozunk létre.
Személyes pénzügyek Mire figyeljünk, ha elektronikus szerződést kötünk?  
Privátbankár.hu | 2018. november 17. 18:02
Egyre többen kérnek elektronikus közjegyzői okiratot Magyarországon, az ügyfelek kérésére az elmúlt évben már ilyen módon adták ki az okiratok hiteles kiadmányainak mintegy 10 százalékát.
Személyes pénzügyek Van valami, amiben Magyarország simán lenyomja a régiót 
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 14:20
Idén az autósok közel háromnegyede már év közben válthat biztosítót. A statisztikák szerint már hónapok óta változatlanok a biztosítási díjak a piacon, de régiós szinten még mindig az egyik legolcsóbbnak számítanak. A piacot uraló öt biztosító között év közben is nagy a verseny, az autósok szemmel láthatóan már év közben is összehasonlítgatják a díjakat a különböző portálokon.
Vállalat Válaszoltak az oroszok: felbontják a ukrán szerződéseket 
Privátbankár.hu | 2018. március 5. 17:29
A Gazprom értesítette a Naftogazt, hogy megkezdte a gázszállítási szerződés felbontását.
Vállalat Mi történt? Hullanak a fejek a BKK-nál 
Privátbankár.hu | 2017. november 7. 15:16
Két fontos ember is távozott a budapesti közlekedési közszolgáltató vállalattól.
Ingatlan Régóta bajlódsz a lakáseladással? Ezért kérj szakmai segítséget 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 2. 12:03
Hosszabb ideig tartó ingatlanügyleteknél érdemes közjegyzőhöz fordulni!
Ingatlan Lakást veszel? Erről az apróságról ne feledkezz meg, ha nem akarsz ráfizetni! 
Privátbankár.hu | 2017. május 25. 17:00
Kevés kellemetlenebb van a mostani lakáspiaci helyzetben, mint végre találni egy lakást, ám azt végül nem olyan állapotban kapjuk meg, mint amiről megegyeztünk. Mit tehetünk, ha a szerződés ellenére nem csak a bútorokat, de még a WC-csészét is vitte magával az előző tulaj? Az OTP Ingatlanpont jelentéséből szemezgettünk.
Makro / Külgazdaság Újjáéled az iráni energiapiac - itt az első versenyző 
Privátbankár.hu | 2016. november 8. 16:03
Visszatért a Total a nemzetközi szankciók hatálya alól kikerült Iránba.
Vásárló Nem érdemes az interneten szerződést kötni, hiába diktálja ezt a fejlődés 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 9. 16:50
Ha adott a lehetőség, miért nem teszünk fel minden hivatalos iratot a digitális térbe, ahol könnyebben, egyszerűbben, de legfőképpen olcsóbban tudnánk az ügyeinket intézni? Bár a technológia mindenképpen ebbe az irányba fejlődik, dr. Parti Tamás közjegyző óva int egyelőre ettől: nincsenek meg azok a biztonsági elemek, amelyek a hagyományos helyzetekben adottak.
Makro / Külgazdaság Majdnem 12 milliárdot kereshetnek a magyar cégek Mongóliában 
Privátbankár.hu | 2016. január 25. 11:34
Aláírtak 40 millió dollárnyi szerződést Ulánbátorban, ami rengeteg lehetőséget hozhat majd a magyar cégeknek
Ingatlan Elfogytak az állami beruházások, óriási bajban az építőipar 
Privátbankár.hu | 2015. október 15. 09:00
Augusztusban az építőipari termelés volumene 6,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A termelés mindkét építményfőcsoportban csökkent: az épületek építése 5,2, az egyéb építmények építése 6,8 százalékkal. Az év első nyolc hónapjában az építőipari termelés 4,7 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához mérten.
Vásárló Megugrott a számla - most mit csináljak?  
Privátbankár.hu | 2015. június 12. 14:10
Ha egy szolgáltató szerződésmódosítási ajánlatot tett, joggal merülhet fel a kérdés, hogy ilyenkor mi a teendő? Milyen jogok illetik meg az előfizetőt? Vissza lehet utasítani? Mit jelent az egyoldalú szerződésmódosítás? Ezekre a helyzetekre ad tanácsot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
Vásárló Dobja el a tollat! Ezért éri meg e-aláírásra váltani 
Privátbankár.hu | 2015. április 13. 12:05
Hamarosan eljön a papírmentes szerződések kora, amikor elektronikusan kell a nevünket adni egy-egy megállapodáshoz. Egyre elfogadottabb ezért az e-aláírás.
Makro / Külgazdaság Építőipar: ösztönzés helyett büntetik a kivitelezőt 
Privátbankár.hu | 2015. március 27. 08:23
Hiába mutatnak jól a számok, a szerződések felépítése még mindig nagyban akadályozzák egy beruházás sikerességét.
Makro / Külgazdaság Valami készül - kedden Kínába utazik Putyin 
Privátbankár.hu | 2014. május 18. 14:53
Az Ukrajna miatt Nyugattól egyre elszigeteltebb Vlagyimir Putyin orosz államfő a jövő héten Kínába utazik, hogy tető alá hozzon egy közel tíz éve halogatott üzletet.
Pénzügyi szektor Újabb 1547 devizahitelesnek lett elege a svájci frankból 
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 15:37
A hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások 2014 februárjában 1547, 2012 óta pedig összesen 176 220 árfolyamgát-szerződést kötöttek deviza alapú jelzáloghiteles ügyfeleikkel - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn a honlapján.
Állampapír / Kötvény Olvasd el az apró betűt! – trükkös hitelt nyújtottak az oroszok 
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 18:00
Kötvényszakértők csak csodálkoznak, hogy a decemberben Ukrajnának nyújtott orosz hitel, pontosabban kötvény feltételei közé milyen szokatlan klauzula került. Ha az ukrán államadósság 60 százalék fölé emelkedik, a tartozás azonnal esedékessé válik.
KKV Hatályba lépett az új Ptk.: mikor kell az új jogszabályt alkalmazni? 
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 14:32
Szombaton hatályba lépett az új Polgári Törvénykönyv, de a korábbi rendelkezéseket is még évekig, sőt, akár évtizedekig alkalmazni kell. Külön törvény rendelkezik arról, hogy az új magánjogi kódex előírásaira mikor kell áttérni. Sok esetben különös körültekintést fog igényelni, hogy a felek megállapítsák, jogviszonyukra melyik szabályt kell alkalmazni.
KKV Kitömte munkával az állam az építőipart 
Privátbankár.hu | 2014. január 16. 09:00
Novemberben az építőipar termelése 18,9 százalékkal haladta meg az előző évit. Az egyéb építmények építésére vonatkozó új szerződések volumene jelentősen, 224,3 százalékkal emelkedett. Ez néhány kiemelkedően nagy értékű szerződésnek köszönhető - kiszórta az uniós pénzeket a kormány.
Pénzügyi szektor Nem mondja fel az Erste a nem teljesítő devizahiteleket 
Privátbankár.hu | 2013. november 8. 13:59
Átmenetileg 3 hónapra felfüggeszti az árfolyamgátra jogosult, nem teljesítő deviza alapú jelzáloghitel ügyletek felmondását az Erste Bank Hungary Zrt. annak érdekében, hogy a legrászorultabb ügyfelei is igénybe tudják venni a kiszélesített árfolyamgát adta lehetőségeket. A lépéssel a legnehezebb helyzetben lévő családok lehetőséget kapnak otthonaik megtartására.
KKV A Tigáz ügynökei csúnyán átverték a fogyasztókat, mégis megússzák? 
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 11:28
A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a Tigáz kötelezettségvállalását a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt indított vizsgálatában.
Pénzügyi szektor Ítéletet hozott az Európai Bíróság egy OTP-s ügyben 
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 10:27
Az OTP hitelezett egy magyar cégnek, amit később megszerzett a német Hochtief. A magyar cég bedőlt, az OTP most fut a pénze után.
Pénzügyi szektor Az Erste szerződést bontott a postával 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 30. 17:48
Az Erste Bank Hungary (EBH) Zrt. 2013. szeptember 30-án felmondta a Magyar Postával meglévő, a folyószámlák, megtakarítási termékek, hitelkártya, folyószámlahitel és személyi kölcsön közvetítésére vonatkozó szerződéseit - jelentette be a hitelintézet hétfőn.
Pénzügyi szektor Reagált az Erste: októberben dől el, ki és hogyan fizeti meg a pótadót 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 26. 13:32
Az Erste Bank a szerződések alapján át tudja terhelni a pótadót ügyfeleire, de még kérdés, hogy megteszi-e.
Vásárló Békés rendezés: a devizahitelekkel is foglalkozik PBT 
Füstös Móni | 2013. szeptember 6. 14:15
A Pénzügyi Békéltető Testülethez egyre többen fordulnak jogvitáikkal. A Testület kétéves pályafutása alatt a legtöbb kérelem bankokkal szemben érkezett, és a legtöbb vitás ügy a devizahitelekkel kapcsolatos. Sokan hiányosan, hibásan adják be a kérelmeket.
Vásárló Roncsautók az utcán: mikor viszik már el? 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 20. 14:00
Holnaptól fokozattan ellenőrzi a közterületeken bérleti szerződés nélkül tárolt, hulladékká vált gépjárműveket a közterület-felügyelet Nyíregyházán - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófőnöke hétfőn.
Pénzügyi szektor Megszólalt a kormány: visszamenőleg nyúlnak bele a devizahitel-szerződésekbe 
Privátbankár.hu | 2013. július 18. 12:07
Jövő hét szerdán tárgyal a kormány a devizahitel-szerződések átírásának lehetőségeiről. Az már biztos, hogy visszamenőleg is belenyúlhatnak a szerződésbe. Nem az ügyfél tehet arról, hogy elszállt a svájci frank árfolyama - valakinek azonban fizetnie kell.
Pénzügyi szektor Rengeteg a félreértés: most akkor mi van a devizahitel-szerződésekkel? 
Füstös Móni | 2013. július 11. 14:22
A Kúria múlt csütörtöki döntése alapján a perben szereplő szerződés semmis, de a semmisség okát a Kúria kiküszöbölte és érvénybe helyezte azt, a hitelt az adósnak tehát továbbra is törlesztenie kell. A megjelenő téves információk és nyilatkozatok tisztázása érdekében megszólalt a Kúria elnöke is.
Vásárló Keményen megbüntette a UPC-t a médiahatóság 
Privátbankár.hu | 2013. július 5. 12:10
2012 novemberében a UPC "ráutaló magatartással" új szerződést kötött volna az ügyfelekkel. Az NMHH a jogszerűtlen eljárás miatt kemény bírságot szabott ki.
Pénzügyi szektor Tényleg a bankok nyertek? Mit jelent a Kúria ítélete? 
Füstös Móni | 2013. július 4. 15:52
A Kúria döntött: a bank nyert is és nem is, és az adós szintén. A testület egy középutas megoldást választott, és részben az ügyfélnek adott igazat, de a szerződést nem nyilvánította semmissé.
Pénzügyi szektor Döntött a Kúria: marad a devizahitel-szerződés 
Privátbankár.hu | 2013. július 4. 14:26
Két és fél éve kezdődött a pereskedés, elsőfokon a bank, másodfokon az adós javára döntöttek, így az ügy a Kúria elé került. A döntést többször elhalasztották, egyre feszültebb várakozás övezte. Több csoport tüntetést is szervezett a Markó utcába a döntés napjára.
Pénzügyi szektor Horvátországban a devizahitelesek nyertek 
Privátbankár.hu | 2013. július 4. 11:35
Miközben itthon a Kúria döntésére várunk egy devizahitel perben, Horvátországban első fokon elmarasztalta a bíróság a bankokat. A bíróság szerint a szerződés napján érvényes árfolyamon a bankoknak kunára kell átszámítaniuk a hitel tőkeösszegét, így az adósok akár pénzt is igényelhetnének vissza, ha jogerőre emelkedne a döntés.
Pénzügyi szektor Mi ez, összeesküvés a devizahitelesek ellen? 
Privátbankár.hu | 2013. július 2. 18:06
A devizahiteles perekben az adósok fő célja megszabadulni a nagy terhet okozó kötelezettségek alól. Több jogász és érdekvédő ennek lehetőségével kecsegteti az adósokat, akik ennek érdekében akár plusz költséget, terhet vállalnak és bírósághoz fordulnak - de a hitel irreálisan magas terheit még egy kedvező bírósági döntés sem képes enyhíteni. Azt is lehetne mondani, hogy aki nyer a peren, az is veszít. De miért? És miért tanácsolják a szakmai szervezetek, hogy az adósok egyezzenek meg bankjukkal, vagy lépjenek be egy adósmentő programba, ha nem tudnak fizetni? Ez egy összeesküvés lenne, vagy azért mondják ezt, mert nincs jobb megoldás?
Pénzügyi szektor Tények és tévhitek: 5 kérdés a devizahitelekről 
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 16:00
Tényleg nincs a devizahitelek mögött deviza? A bankok tisztességtelenül áthárítják az árfolyamkockázatot? Mindig a törlesztés napján gyengül a forint, és ezen az egészen csak a bankok kaszálnak? A megoldás az, hogy semmisnek mondják ki a szerződést? Utánajártunk.
Pénzügyi szektor Aki nyer, az is veszít? Nem biztos, hogy érdemes beperelni a bankot 
Füstös Móni | 2013. június 27. 05:59
Vannak olyan esetek, amikor az adósnak kedvező döntés születik, de gyakran, amikor az ügyfeleknek ad igazat a bíróság a bankkal szemben, még akkor is az ügyfél kerül rossz helyzetbe, el lehet azonban érni a szerződés fenntartása mellett az adós számára valamivel kedvezőbb pozíciót is.
Pénzügyi szektor Még várni kell a döntésre: nehéz helyzetben van a Kúria 
Privátbankár.hu | 2013. június 25. 14:05
A Kúria elhalasztotta a döntést annak a devizahitelesnek a perében, aki az OTP ellen indított pert, amelyben a kölcsönszerződés semmisségének kimondását kéri.
Pénzügyi szektor Mi történik, ha az OTP megveszi a bankomat? 
Füstös Móni | 2013. május 28. 06:00
Mióta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy az OTP két Magyarországról kivonulni készülő bankot is megvenne, megindultak a találgatások, melyik két pénzintézetről lehet szó. Most úgy tűnik, az egyik célpont a Credigen Bank, de felmerült a CIB, az MKB, a Commerzbank neve is. Mi lesz azokkal, akik ezen bankok ügyfelei? Utánajártunk.
Makro / Külgazdaság Haldokló építőipar: borzasztó évkezdet  
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 09:19
2013 januárjában az építőipar termelése mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanap-tényezővel kiigazítva 4,1%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.
Makro / Külgazdaság Volt már ön hamis tanú? Mindig tudja, mit ír alá? 
Füstös Móni | 2013. március 13. 05:41
Főszabály szerint az ember mindig tudja, mit ír alá - mégis sokszor adjuk nevünket különböző okiratokhoz tanúként anélkül, hogy tudnánk, pontosan miért van rá szükség. Azt pedig pláne sokan nem tudják, hogy mit vállalnak a szignózással. Tényleg látta, hogy mindenki aláírja? Ön volt már hamis tanú?
KKV Zsebszerződés és privatizáció: itt még Budai sem segíthetett  
Privátbankár.hu | 2013. március 6. 15:41
A német érdekeltségű Hubertus Agráripari Bt. haszonbérleti szerződésének több pontját érvénytelenítette a Kaposvári Törvényszék, a szerződés egészének érvénytelenségét azonban nem mondta ki.
Vásárló Zsebszerződés után nem lehet perelni 
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 18:09
Nem perelhetnek azok, akik fiktív szerződést kötöttek a szántóra. Az eladó és a vevő megegyezhetnek, de kártérítést már nem követelhetnek.
Karrier Bajba kerültek a Spanyolországban dolgozó magyar bányászok 
Privátbankár.hu | 2013. február 19. 12:03
Fizetési nehézségek miatt bizonytalanná vált azoknak a magyar bányászoknak a sorsa, akik 2001 óta dolgoznak egy spanyolországi szénbányában.
Makro / Külgazdaság Cameron a brit EU-tagságról: a kijárat felé fordulhat az ország 
Privátbankár.hu | 2013. január 23. 12:37
Nagy-Britannia 2015 után, a következő parlamenti időszak első felében népszavazáson dönthet EU-tagságának jövőjéről - közölte szerdán Londonban a brit kormányfő.
KKV Kiderült: csak csúszik az e-útdíj tender 
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 14:55
Egy hónappal eltolódik az e-útdíj tender aláírása, miután a nyertes Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával - jelentette be Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szerdán.
KKV Patthelyzet: bedőlhet az egész e-útdíjtender 
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 12:00
Lapértesülés szerint a Getronics két héttel azután, hogy december közepén megnyerte az Állami Autópálya Kezelő útdíjtenderét, időt kért a szerződéskötésre, ezzel teljes bizonytalanságba döntve az egész útdíjrendszer megvalósulását.
Vásárló A trükkös UPC szerződésről egyeztetne a média- és hírközlési biztos  
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 14:53
Dr. Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos személyes egyeztetést kezdeményezett a UPC tájékoztató levelével kapcsolatban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG