<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Társadalombiztosítás
Személyes pénzügyek Megkapják az utolsó figyelmeztetést azok, akik nem fizették rendesen a tb-t
MTI | 2021. február 20. 08:55
Azért, hogy minél többen tudják időben rendezni járuléktartozásukat, újabb felhívást küld az érintetteknek az adóhivatal.
Makro / Külgazdaság Összevonják a járulékokat, jön a tb-járulék
Székely Sarolta | 2019. november 12. 18:36
Az előzetes jelzéseknek megfelelően a kormány benyújtotta a járulékok összevonását kezdeményező törvényjavaslatát. 
Karrier Ha nem tudsz németül, 300 euródba kerülhet
Privátbankár.hu | 2018. június 1. 16:31
Ausztriában az új kormánykoalíció megkezdte választási ígéreteinek átültetését a gyakorlatba, ami menekülteket, magyar vendégmunkásokat is érint. Kevesebb lesz a segélyezés, főleg a külföldieknek, és alaposan átalakítják a társadalom-biztosítást. Nyelvtudást fognak követelni. Felborulhat az osztrák munkavállalók békéje, tiltakozások jöhetnek.
Személyes pénzügyek Elfogadták a törvényt: meghökkentő intézkedés Magyarország szomszédjában
Privátbankár.hu | 2017. november 8. 16:25
Hiába tiltakoztak a román szakszervezetek.
Személyes pénzügyek Kitalálod, kik voltak az európai nyugdíj élharcosai?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 11. 06:06
A jobboldal nem feltétlenül kell(ene) ellensége legyen a szociális érzékenységnek. A történelemben több nagy szociális reformot is jobboldali pártok vezettek be, így az első európai nyugdíjat is. Igaz, baloldali nyomásra, a szocialisták ellen szocialista nyugdíjjal harcoltak.
Makro / Külgazdaság Fiatalok, erősek, nem mennek orvoshoz – a bevándorlók stabilizálják a társadalombiztosítást
Eidenpenz József | 2017. július 26. 16:45
Németországban az egészségbiztosításnak jelentős többlete van, ami az egyik lap szerint nemcsak a magas foglalkoztatásnak és a gazdasági növekedésnek, hanem az EU-ból jött bevándorlóknak is köszönhető. A külföldi járulékfizetők száma hét év alatt megkétszereződött. Nálunk viszont magas a deficit.
Makro / Külgazdaság Beletörhet Trump bicskája az Obamacare felszámolásába?
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 11:58
Lehet démonizálni a korábbi vezető intézkedéseit, de megérezné a költségvetés, ha beszántaná az Obamacare-t.
Makro / Külgazdaság Gyurcsány Ferenc népszavazást akar
Privátbankár.hu | 2016. november 25. 17:02
A volt miniszterelnök javaslatot tett az egészségügy javítására.
Személyes pénzügyek Vajon minek fizetünk tb-t? Rengeteget költünk egészségügyre
Privátbankár.hu | 2016. június 30. 16:19
Az egészségügyi kiadásoknak csak kétharmadát fizeti az állam, ehhez a lakosság évi 958 milliárd forintot tesz hozzá - meg még néhány milliárd forintot betömködünk borítékban a fehér köpenyek zsebébe.
Személyes pénzügyek Köszönjük, hogy dohányzik – 10 évvel kevesebb nyugdíjat kell magának kifizetni
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 3. 20:00
Egy tanulmány szerint a dohányosok kevesebbe kerülnek a német társadalombiztosítási rendszernek, mint a nemdohányzók – átlagosan mintegy öt évvel korábban halnak ugyanis meg, így sokkal kevesebb nyugdíjat kell nekik fizetni. A magyar adat ennél kétszer rosszabb, tíz év.
Személyes pénzügyek Egyszerűbb lett magyarként Amerikában dolgozni
Privátbankár.hu | 2015. május 18. 18:40
A Magyarországot érintő nemzetközi egyezmények történetében fontos mérföldkő a társadalombiztosítási rendszerek összehangolásáról szóló amerikai-magyar kétoldalú egyezmény – mutat rá a MAZARS legfrissebb összefoglalója. A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint a régóta várt megállapodásnak köszönhetően egyszerűsödnek a másik országban való munkavállalás körülményei, fellélegezhetnek a két országban szolgálati időt szerzők, illetve az új szabályozás az önálló vállalkozási tevékenységet végzők számára is pozitív változásokat hoz.
Vásárló Fiatalok, figyelem - itt az ideje diákot matricáztatni!
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 12:58
Az diákmatricákból sok kalamajka volt mostanában, most két nap múlva ismét figyelni kell, jön az előző félévi érvényességi idő vége.
Makro / Külgazdaság Nagyot ugrott az államadósság
Privátbankár.hu | 2014. május 19. 09:07
Az államháztartás bruttó adóssága a GDP 84,6 százaléka, 24 904 milliárd forint volt március végén. Bár a forintgyengülés is hozzátett az államadósság növekedéséhez, a nagyobb tétel a hitelfelvételből származik. Az első negyedévben devizakötvényt is bocsátottak ki és az ÁKK is rendre terv felett értékesített állampapírt az első negyedévben.
Karrier Új vezető a Deloitte-nál
Privátbankár.hu | 2014. január 9. 12:29
Januártól új vezető munkatárssal bővült a Deloitte magyarországi irodájának adótanácsadási osztálya.
Makro / Külgazdaság Rengeteg adót fizettünk, de még több ment el
Privátbankár.hu | 2013. július 3. 09:04
A kormányzati szektor hiánya az előzetes adatok szerint 272,1 milliárd forint volt, a GDP 3,8 százaléka idén első negyedévben. Az előző évi hiányhoz képest ez 56,3 milliárd forinttal, GDP-arányosan 0,7 százalékponttal magasabb.
Makro / Külgazdaság A hiány kétharmadát már összehoztuk
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 16:14
A végleges adatok szerint az államháztartás központi alrendszerének hiánya májusban 30,8 milliárd forint volt, az első öt hónapban a deficit 559,4 milliárd forintot tett ki, ami az éves előirányzat 63,5 százaléka.
Személyes pénzügyek A nyugdíjkorhatár emelése az Ön egészsége miatt fontos!
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 17:00
Az IEA kutatóközpont tudományos kutatással támasztja alá, miért fontos az emberek egészsége miatt a nyugdíjkorhatár emelése. A legtöbb nyugdíjas depressziós lesz, ahogy kiesik a munka világából, pedig még bőven lenne ereje dolgozni - derül ki a Biztosítási Szemle által idézett tanulmányból.
Személyes pénzügyek Ha késve is, de a magyar úton Szlovákia
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 15:15
Csúsznak a Szlovákiában 2014-re tervezett egy biztosítós egészségbiztosítási rendszer előkészületei az átalakítás részleteit szabályozó törvény jogharmonizációja miatt.
Karrier Be nem jelentett magyarok Burgenlandban, hazai prostituáltak Salzburgban
Privátbankár.hu | 2013. március 1. 17:11
Nemcsak Londonba és nemcsak mosogatni járnak honfitársaink, sok más szomorú sorsról tudósítanak a külföldi lapok. Burgenlandban a vendéglátóipari foglalkoztatásukkal vannak gondok, sokszor csak részmunkaidőre jelentik be őket, amivel jogaik is csorbulnak. Salzburgban pedig első helyen említik őket a prostituáltak között.
Személyes pénzügyek A kormány tudomást sem vesz a közelgő nyugdíj-katasztrófáról
Zsiborás Gergő | 2013. február 1. 06:47
Hiába ígérte Matolcsy György, hogy két lábra állítja a nyugdíjkasszát, ez 2012-ben (sem) sikerült. Miközben Magyarország az EU-átlagnál gyorsabban öregszik, nincs igazi válasza a gazdaságpolitikának a nyugdíjkérdésre. A látszatmegoldások helyét hamarosan a fájdalmas valóság veheti át.
Adó Frissen végzettek, figyelem! Fontos határidő közeleg
Füstös Móni | 2013. január 11. 06:00
Azoknak a diákoknak és hallgatóknak, akik a 2012-es tavaszi félévben végeztek, december 15-ig volt érvényes a társadalombiztosításuk. Ha azóta nem kerültek alkalmazásba, vagy egyéb módon nem fizet utánuk senki egészségügyi járulékot, akkor január 14-ig kell a december-január havi részletet befizetniük. De hogyan? És mennyit? Utánajártunk.
Makro / Külgazdaság Az energiacégek fizetik a milliárdokat, mégis elszállóban a hiány
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 14:57
A különadók több mint 60%-át az energiacégek fizették be novemberben, fogyasztást terhelő adókból és szja-ból több a bevétel: a hiány mégis a módosított előirányzat 120%-a.
Személyes pénzügyek Csöpögnek tovább a nyugdíjforintok, fő az egészség
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 14:46
A magánnyugdíjpénztárak taglétszáma a második negyedévi állami nyugdíjrendszerbe történő tömeges visszalépést követően a harmadik negyedévben 2 789 fővel csökkent. A működési eredmény a szektor egészét tekintve továbbra is negatív volt. Az önkéntes pénztárak taglétszámának csökkenése is folytatódott, de a kezelt vagyon a ennek ellenére 881,7 milliárd forintra nőtt a tőkepiaci árfolyam-emelkedés következtében. Az egészségpénztárak taglétszáma viszont követte a növekedési trendet a harmadik negyedévben is - áll a PSZÁF gyorselemzésében.
Személyes pénzügyek Még idén változhat a temetkezési törvény
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 08:09
A Napi Gazdaság szerint még az idén a parlament elé kerül az 1999-es temetkezési törvény módosítása, a javaslatok 100 milliárd forintos piacot érintenek.
Makro / Külgazdaság Kiderült, honnan lett többlet az államháztartásban
Privátbankár.hu | 2012. október 24. 16:08
Az államháztartás - önkormányzatok nélküli - központi alrendszerének többlete szeptemberben 13,7 milliárd forint volt, az első kilenc hónapban a hiány 545,8 milliárdot tett ki, a módosított éves előirányzat 94,7 százalékát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán a végleges adatokat a honlapján.
Személyes pénzügyek Ki fizeti a járulékot? Így mehet ingyen orvoshoz
Czervan Andrea | 2012. október 24. 06:58
Kiknek és meddig jár az ingyenes ellátás? Mi történik azzal, és milyen ellátásra jogosult, aki nem fizet egészségbiztosítási járulékot? Ellátják-e azt is, akinél gond van a befizetéssel? Cikkünkben ezekre a kérdésekre válaszolunk.
Karrier Kevés a zsebpénz? Irány az iskolaszövetkezet!
Füstös Móni | 2012. október 21. 06:00
Szórólapozás, ügyfélszolgálati munka, csomagolás, adatrögzítés, adattisztítás, egyéb irodai munkák, kérdőívezés, call center, telemarketing: ezek számítanak a leggyakoribb lehetőségnek, amit diákoknak, rugalmas munkaidőben kínálnak.
Karrier Az egészségügy sem ússza meg, van pár ötlete a kormánynak
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 13:26
Meghosszabbítaná a kormány az egészségügyi ágazati mozgóbérek - vagyis a pótlékok - alapjának befagyasztását, továbbá előírnák a taj-kártya mellett fényképes személyazonosító igazolvány bemutatását, az üzemi balesetek után pedig legfeljebb egy éven belül lehetne kérelmezni a táppénz megállapítását - derül ki a kormány honlapjára felkerült újabb egészségügyi salátatörvény-tervezetből.
Makro / Külgazdaság Többlettel zárt szeptemberben az államháztartás
Privátbankár.hu | 2012. október 8. 17:08
Idén szeptemberben az államháztartás többlete 13,7 milliárd forint volt - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatójából.
Karrier Húsz embert küldenek el a Janssen-Cilag-tól
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 09:52
Húsz alkalmazottat küld el a a belga Janssen-Cilag, amely innovatív gyógyszerek forgalmazásával és klinikai kutatásával foglalkozik. A cég közleményben azzal indokolja döntést, hogy az innovatív készítmények társadalombiztosítási támogatása Magyarországon nehezen tervezhetővé vált.
Személyes pénzügyek Ha Obama bukik, ezért fog bukni (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 17. 11:07
Bár hosszútávon megtakarításokkal számol az Obama Care, mégis, a várható kiadások, illetve az intézkedések kiváltotta ellenérzések miatt akár visszaüthet Obamára legfőbb programja.
Makro / Külgazdaság 75,9%-nál a hiány: csordogálnak a különadók az államkasszába
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 7. 16:23
Az állam júliusban kevesebbet költött, mint egy éve - de idén nem vettünk Mol-pakettet. A bevételi oldalon csordogálnak az szja-bevételek, a megemelt jövedéki adó, míg a tb-alapokat a különadók és a nyugdíjvagyon hizlalta. Az éves hiánycél 75,9%-a teljesült az első 7 hónapban.
Személyes pénzügyek Vége az Aegon magánkasszájának: jár-e reálhozam a visszalépőknek?
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 16:59
Az Aegon Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 2012.05.31-ei küldöttközgyűlése döntést hozott a magánnyugdíjpénztári ágazat jogutód nélküli megszűnéséről, azaz a végelszámolás megindításáról. A végelszámolás kezdő napja 2012. július 1.
Adó Vámosi-Nagy: az egykulcsos szja nem hozza a várt eredményeket
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 11:42
Vámosi-Nagy Szabolcs véleménye szerint adószakmailag helytelen az a kibontakozó kormányzati alapvetés, hogy a jövedelemadóztatásban kevéssé jelenik meg a szociálpolitika, az árakat terhelő adókban viszont igen. Problémaként értékelte, hogy olyan területeket adóztatnak meg hazánkban, melyek a fejlődés motorjai lehetnének. Az egykulcsos szja-t pedig eredménytelennek ítéli, hiszen a fogyasztás nem nőtt, sőt mi több csökkent is az elmúlt időszakban.
Személyes pénzügyek Az ING pénztára 4000 forint adományt kér a tagoktól jövőre
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 13:00
Az ING Nyugdíjpénztár számításai szerint 2013-ban tagjaiknak 500 forintos tagdíj mellett 4-8000 forint közötti tagdíjbefizetést kellene vállalniuk a vagyon érdemi gyarapításához. A pénztár a következő közgyűlésen dönt a pontos összegekről, céljuk, hogy fennmaradjanak.
Biztosítás Nagy bajban a szlovák állami egészségbiztosító
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 11:19
Az állami tulajdonú Általános Egészségbiztosító helyzete egyelőre stabilnak tűnik, tavaly 5 millió eurós nyereséggel zárta az évet. Csakhogy a biztosítókra vonatkozó szabályok szigorodtak, a 3,5 milliós ügyfélkörrel rendelkező állami cégnek így nyárig 30 millió eurót kellene előteremtenie.
Személyes pénzügyek Pénztártagok: a kivárás most a legjobb taktika
Zsiborás Gergő | 2012. január 24. 13:28
Újabb év, újabb határidő és újabb dilemma - a magánnyugdíjpénztári tagok nem unatkoznak. Március végéig kell dönteniük, hogy továbbra is pénztártagok maradnak-e avagy sem - csakhogy az átlépéssel kapcsolatos részletszabályok egyelőre nem ismertek. Ennek hiányában pedig érdemes kivárni.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG