<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Transparency International
Makro / Külgazdaság Magyarország nem tud kitörni a korrupció csapdájából
Privátbankár.hu | 2020. január 23. 14:45
Idén 25. alkalommal készítette el a világ legátfogóbb korrupciós felmérését, a Korrupció Érzékelési Indexet a Transparency International Berlinben működő központja.
Makro / Külgazdaság Korrupció és politikai instabilitás – mi a tanulság hazánknak?
Káncz Csaba | 2018. május 10. 08:25
Európa keleti perifériáján a mélyen gyökerező politikai korrupció több országban is politikai bizonytalansághoz, erőteljes kivándorláshoz és széleskörű szakemberhiányhoz vezetett. Ha a hazai politikai osztály hagyja, hogy balkáni szinten leragadjon a korrupció szintje, akkor itthon is számolni kell a dinamikus kivándorlással és a váratlan politikai megrázkódtatásokkal.
Makro / Külgazdaság Nem csak a kormánypárt nyert: több milliárd közpénzt tüntettek el a kamupártok
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 11:51
Idén 3 milliárd forint közpénzt vittek el a kamupártok.
Makro / Külgazdaság Új hűbéri rendszer? Európa egyik legkorruptabb országa vagyunk
Privátbankár.hu | 2018. február 22. 14:32
A régióban az elmúlt hat évben Magyarország korrupció elleni teljesítményének a megítélése zuhant a legnagyobbat. A Transparency International (TI) nemzetközi civil szervezet jelentése szerint különösen azokban az országokban nagy a korrupció, amelyekben a sajtó és a civil szervezetek védelme gyenge.
Makro / Külgazdaság Lehetséges egyáltalán olimpia politika és korrupció nélkül?
Eidenpenz József | 2017. február 8. 17:02
Már a régi rómaiak idejében is zsíros üzlet volt az olimpia. A modern korban pedig botrányok hosszú sora kíséri, mindenki tudja, hogy létezik a korrupció, de a dolog lényege miatt senkinek sincs rá bizonyítéka.
Makro / Külgazdaság Visszacsúsztunk a világranglistán: ennyire korrupt Magyarország
Privátbankár.hu | 2017. január 25. 11:47
Sokat rontott az ország egy év alatt.
Makro / Külgazdaság Hálapénz nélkül nem megy – tehetetlenek a magyarok a korrupció ellen
Privátbankár.hu | 2016. november 16. 16:04
A magyarok szerint a korrupció egyre súlyosabb probléma és egyre kevesebben hiszik, hogy tenni tudnak ellene. A politikai és gazdasági döntéshozókat sokan tartják korruptnak, a korrupció elleni intézkedéseket pedig hatástalannak. Magyarországon kétszer annyian fizettek kenőpénzt, mint az Európai Unióban, túlnyomó többségük az egészségügyben.
Uniós pályázatok Mégsem jár nekünk az uniós pénz? Baklövés, amit Szijjártó mondott
Privátbankár.hu | 2016. március 4. 13:17
Balázs Péter volt külügyminiszter divatos baklövésnek titulálta a mostani tárcavezető által mondottakat.
Makro / Külgazdaság Szégyellhetjük magunk: így teszi tönkre Magyarországot a durva korrupció
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 12:18
Magyarország három hellyel hátrébb csúszott a világ legátfogóbb korrupciós ranglistáján, a TI által készített Korrupció Érzékelési Indexen.
Makro / Külgazdaság Bénító szegénység és korrupció - meddig bírják még?
Privátbankár.hu | 2016. január 23. 17:31
Nem igazán találja az afrikai kontinens a helyes utat, a Transparency International legújabb jelentése szerint még mindig rettenetesen korruptak az országok. De mihez is lehetne kezdeni egy olyan helyen, ahol nincsen stabil kormányzat, kiépült ellátórendszer, vagy éppen működőképes pénzügyi szektor?
Makro / Külgazdaság A kormány harcol a magyarországi korrupció ellen
Privátbankár.hu | 2015. december 11. 13:45
Egyre több helyről támadják Magyarországot mindenféle korrupciós ügyek miatt.
Makro / Külgazdaság Magyarország az egyik legkorruptabb ország az Európai Unióban
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 08:12
A Transparency International (TI) ismét konferenciát tartott a korrupcióellenes világnap alkalmából: az "Átláccó" Fesztiválon közbeszerzésekről, az európai uniós források elosztásáról, ellenőrzéséréről és az ezekkel kapcsolatos visszaélésekről volt szó.
Makro / Külgazdaság Lesújtó eredmény Magyarországról: ezen a területen is óriási a korrupció
Privátbankár.hu | 2015. április 15. 17:35
A lobbizás sem Magyarországon, sem Európában nem sikersztori: a közhatalmi döntéshozók az Európai Unió országaiban és az uniós csúcsintézményekben is könnyen és ellenőrizetlenül befolyásolhatóak – ezt állapította meg a Transparency International legfrissebb kutatása. Ami számunkra a legrosszabb hír: Magyarország az utolsó helyen végzett.
Makro / Külgazdaság Kormányzati korrupció és botrányok - jól odamondtak az országnak
Kollár Dóri | 2014. december 3. 11:52
Furcsa ellentmondást mutat két korrupciós jelentés Magyarországról, az Állami Számvevőszék szerint javul a helyzet, mások viszont úgy látják, hogy durván romlik. A Transparency International idén is elkészítette a világ legátfogóbb korrupciós felmérését.
Makro / Külgazdaság Közbeszerzési milliárdok offshore cégeknek: csehül jártak?
Privátbankár.hu | 2013. október 11. 09:57
Csehországban 1772 milliárd forint összértékű közbeszerzési pályázatot nyertek meg az utóbbi öt évben olyan cégek, amelyek adóparadicsomokban vannak bejegyezve.
KKV Korruptak a legnagyobb exportőr országok
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 13:34
Fittyet hánynak az OECD egyezményére. Magyarország előrelépett a ranglistán, de még van mit javítani.
Vásárló Miért lyukasztanánk jegyet a villamoson, ha a politikusok is korruptak? Interjú
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 06:10
Karácsony Gergely szerint hiába teltek el évek Hofi Géza kijelentése óta, a korrupció Magyarországon továbbra is „az, amiből engem kihagytak.” A korrupcióval kapcsolatos felmérések szerint romlik a helyzet az országban; ahhoz, hogy a trend megforduljon, nyilvánosság kell és átláthatóság. Hiába várjuk az emberektől, hogy lyukasszanak jegyet a villamoson, amíg azt látják, hogy az elit ennek épp az ellenkezőjét csinálja – ipari méretekben, nap mint nap. Interjú.
Makro / Külgazdaság Minek jelenteni a korrupciót? Úgy se történik semmi
Privátbankár.hu | 2013. július 9. 12:57
A legtöbb magyart zavarja a mindent átható mutyi, de mégsem tesz ellene semmit. A politika, az üzleti élet és az egészségügy a legfertőzöttebb terület.
KKV Vizsgabiztost vesztegetett volna meg az oktató - levideózták
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 15:17
Autós oktatót kaptak el korrupció miatt, mert tanítványától pénzt fogadott el azért, hogy megvesztegesse a vizsgabiztost - közölte a Transparency International.
KKV Első fok: a Neo és a Class FM szerződéseit nyilvánosságra kell hozni
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 12:21
A Fővárosi Törvényszék ítéletében kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát, hogy teljes egészében hpzza nyilvánosságra az egykori Neo Fm-et működtető Advenio Műsorszolgáltató Zrt.-vel és a Class FM-et működtető FM1 Kommunikációs és Kulturális Zrt.-vel kötött hatósági szerződéseket. Így hamarosan megismerhetővé válnak az alkalmazott műsorszolgáltatási díjak, valamint az esetleges módosításaik.
Makro / Külgazdaság Korrupt ország-e Magyarország?
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 09:03
A Transparency International Korrupció Érzékelési Indexén rangsorolt 176 ország kétharmada erős korrupciós fertőzöttséget mutat. Dánia, Finnország és Új-Zéland vezeti a rangsort, Magyarország az európai mezőny alsó harmadában végzett, régiós összehasonlításban azonban nem vagyunk leszakadva.
Vásárló Többnyire tetszik a Transparency International-nek a minisztérium korrupcióellenes terve
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 14:33
Közzétette a korrupcióval kapcsolatos állásfoglalását és a problémát kezelni hivatott terveit a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A tárca elsősorban a szakmai szervezetek véleményezésére készítette az iratot, azok tanulmányainak széleskörű felhasználásával. A KIM hangsúlyozza, hogy a tanulmány nem a kormány hivatalos állásfoglalása. A világ legnagyobb antikorrupciós szervezete, a Transparency International a legtöbb ponton üdvözli a tárca terveit.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló