<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Választások
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter nem finomkodott a nagykövetekkel
Privátbankár.hu | 2022. február 18. 08:42
Szijjártó Péter külügyminiszter szerint durva beavatkozások lesznek a választásokban. Az Európai Bíróság ítéletével ironizált, az EBESZ választási küldöttségéről meg azt mondta, hogy az összeset Magyarországra akarják küldeni, plusz még tíz főt.
Makro / Külgazdaság Az emberi elme harctérré válik – behatolás az ellenfél társadalmába
Káncz Csaba | 2022. február 1. 17:16
A kognitív hadviselés során az emberi elme válik hadszíntérré.  Ha sikeresen vívják, akkor az ellenfél társadalma széttöredezik, így már nem tud egységesen ellenállni az agresszor szándékainak.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság A chilei választások a mi életünket is megváltoztatják?
Bíró Vilma | 2021. december 18. 06:09
Vasárnap eldőlhet, lesz-e elég réz és lítium a világpiacon.
Makro / Külgazdaság Javában számolják, ki lehet Orbán Viktor ellenfele
Privátbankár.hu | 2021. október 17. 13:14
Fél 3-tól jöhetnek az első részeredmények az ellenzéki előválasztás szombat este lezárult második fordulójáról. Az viszont már ismert, hogy 662 ezren szavaztak.
Makro / Külgazdaság Indulnak az orosz választások
MTI | 2021. szeptember 17. 06:42
Parlamenti és regionális is lesz, talán nem tévedünk nagyot, ha megjósoljuk: Vlagyimir Putyin megőrzi hatalmát.
Makro / Külgazdaság Radikalizálódó szomszédunk – komoly idegesség a februári választások előtt
Káncz Csaba | 2020. január 30. 09:13
A szlovák politikai elit nem is leplezi idegességét a februári általános választások előtt. Az oknyomozó újságíró két évvel ezelőtti meggyilkolását követő nyomozás feltárta az oligarchák, a korrupt vezető politikusok és az olasz maffia szoros összefonódását – márpedig ebből most a radikális jobboldal profitál. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Olasz választások: félsiker Salvininek, kiütötték az Öt Csillagot
Wéber Balázs | 2020. január 27. 14:33
A jelek szerint visszatért a kétpólusú politikai rendszerhez Olaszország: a hétvégi tartományi választásokon Emilia-Romagnában a baloldal, Calabriában a jobboldal nyert, az Öt Csillag Mozgalom viszont gyakorlatilag megsemmisült. Az establishment-ellenesnek indult mozgalom múlt héten vezetőjét is elvesztette, így a Demokrata Párttal alkotott kormánykoalíciója egyre törékenyebbnek tűnik.
Makro / Külgazdaság A Google felveszi a kesztyűt a fake news ellen
Privátbankár.hu | 2019. november 23. 09:03
A Google a továbbiakban meg kívánja szüntetni azt a gyakorlatot, hogy érdeklődés, vagy éppen e-mail cím alapján szűrhessék a politikai hirdetők az online felhasználókat - jelentette be a cég, így készülve a december 12-i nagy-britanniai általános választásokra.
Makro / Külgazdaság Választás: függetlenként indul a polgármester-jelöltek többsége
Privátbankár.hu | 2019. október 12. 19:00
A 3177 magyarországi település 70 százalékában, 2256-ban csak független polgármesterek indulnak a vasárnapi önkormányzati választáson. Összesen 7363 polgármester-jelölt indul, több mint 80 százalékuk - 6146 jelölt - függetlenként.
Makro / Külgazdaság Már Romániában is beindult a kampány
Privátbankár.hu | 2019. október 12. 16:05
Romániában szombaton hivatalosan is megkezdődött az elnökválasztási kampány, emiatt a legfőbb közjogi méltóságra pályázó jelölteknek péntek éjfélig el kellett távolítaniuk a közterekről választási molinóikat és óriásplakátjaikat.
Makro / Külgazdaság Holnap Lengyelország is válaszúthoz érkezik
Privátbankár.hu | 2019. október 12. 15:25
Az előző, 2015-ös választásnál is magasabb lehet a részvételi arány a vasárnapi lengyel parlamenti választáson.
Személyes pénzügyek Új nyugdíjszabályok, választási cukorkák – még nagyobb lesz az osztrák munkaerőhiány?
Eidenpenz József | 2019. szeptember 30. 06:06
Változtak a nyugdíjba vonulási szabályok Ausztriában, könnyebb lesz idő előtt nyugdíjba menni. Ez csökkentheti az aktívak számát, növelheti a munkaerő-keresletet. A nyugdíjak emelése is infláció feletti lesz, mindkét intézkedést “választási cukorkának” tartják. Németországban elhalasztották a döntést az alapnyugdíj bevezetéséről.
Makro / Külgazdaság Fratzscher: egy második Salvini-kormány még nagyobb lidércnyomás
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 13. 13:11
Amennyiben Matteo Salvini vezetésével a Liga és a konzervatív Forza Italia alakítana kormányt Olaszországban, az Európa számára még nagyobb lidércnyomás lenne, mint a jelenlegi kabinet - jelentette ki Marcel Fratzscher, a Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) vezetője.
Makro / Külgazdaság A szociáldemokraták győztek Svédországban, de nehéz menet lesz
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 10. 06:11
Az eddig is kormányzó szociáldemokraták messze a legtöbb szavazatot kapták a vasárnapi svédországi választásokon, de így is nehéz lesz kormányt alakítaniuk. Hosszú koalíciós tárgyalások várhatók. A szélsőjobboldal rosszabbul szerepelt a vártnál, de lehet, hogy kap majd valamilyen hatalmi pozíciót.
Makro / Külgazdaság El sem hiszed, kik tesznek keresztbe Trumpnak
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 5. 15:15
Eddig is sok botrányos részlet derült ki Trump vezetési stílusáról, A Fehér Ház belső ügyeiről, de a mostani minden korábbin túltesz. Az ország egyik legjobb újságírója szerint Trumpot környezete teljesen idiótának tartja, és állandóan azzal van elfoglalva, hogy visszafogják a nagyobb károk okozásától. A Fehér Ház vehemensen cáfol és fikciónak titulálja a könyvet.
Makro / Külgazdaság Gyújtogatás megrendelésre? Mi folyik tulajdonképpen Svédországban?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 17. 06:06
Az országban nemsokára választások lesznek, és az eddig kormányzó szociáldemokraták több mint száz éve a leggyengébb eredménnyel számolhatnak. A svédek azt találgatják, a szervezettnek tűnő gyújtogatások az idegenellenes szélsőjobb támogatására, politikai célból történtek-e, esetleg egy bűnbanda megbízásából.
Makro / Külgazdaság Hogy lehet, hogy egy civilizált országban ennyien imádnak egy fél-diktátort?
Privátbankár.hu | 2018. június 26. 06:06
Mi történik a németországi törökökkel, hogy lehet, hogy szabadságban, liberális demokráciában élve olyan sokan szavaztak Erdoganra? – teszik fel a kérdést a németek. Mintegy kétharmad szavazott rá, aki cseppet sem a szabadság zászlóvivője, sőt győzelmének bejelentése után sokan utcára vonultak ünnepelni. Kétféle magyarázat is létezik.
Részvény / Deviza / Áru Mibe érdemes fektetni az idén?
Eidenpenz József | 2018. április 27. 06:06
Ha az EU-s pénzek pár év múlva el is apadnak, az államnak, jegybanknak megvannak a lehetőségei, hogy a gazdaságot 2022-ig jó állapotban tartsa. A világban sem részvényektől, sem kötvényektől nem vár a következő években túl sokat Zsiday Viktor, a Citadella Alap kezelője, az árfolyamok sok évig sávozhatnak, mint a hetvenes években. Azért van megoldás. Interjú.
Közérdekű Külföldön élő honfitársak, siessetek!
Privátbankár.hu | 2018. március 24. 09:24
Aki részt akar venni a választásokon, és április 8-án nem lesz Magyarországon, még egy hétig, március 31-ig jelentkezhet a külképviseleti névjegyzékbe.
Makro / Külgazdaság Mindenki jó nagyokat rúg ma az oroszokba
Privátbankár.hu | 2018. március 15. 17:53
Az Egyesült Államok újabb szankciókat léptetett életbe Oroszország ellen, az ottani választások befolyásolására irányuló kísérletek miatt. Négy nyugati nagyhatalom pedig felszólította Moszkvát, vizsgálja ki a Nagy-Britanniában történt ideggáz-támadást.
Makro / Külgazdaság Trump a következő választásra készül: máris megvan, mivel kampányol
Privátbankár.hu | 2018. március 11. 09:04
Az amerikai elnök már most meghirdette a 2020-as választás új jelszavát.
Részvény / Deviza / Áru Az új rezsicsökkentést az oroszok fizetik?
Eidenpenz József | 2018. március 9. 15:01
Európa-szerte két éve csökkennek a gázárak a nagykereskedelemben és a lakossági fogyasztóknál egyaránt, vajon a sok évvel ezelőtti rezsicsökkentés után lemaradtunk? Úgy tűnik, nem, a 2010 végi állapothoz képest legalábbis még mindig nálunk a legnagyobb a mérséklődés.
Makro / Külgazdaság Nagyon ég a ház Európa beteg emberénél
Privátbankár.hu | 2018. március 5. 16:54
Az olasz választás eredményeként teljesen bizonytalan, sikerül-e bármiféle koalíciót tető alá hozni. A németekkel ellentétben az olasz pártok egy része nem hajlandó másokkal szóba állni, így a nagykoalíció kizárható. Ha a jobboldalnak sikerülne megegyezni, akkor olyasféle válság is előfordulhat, mint Görögországban, csak jóval nagyobb méretben.
Makro / Külgazdaság Menni vagy nem menni? Ha Merkel interjút vállal, baj szokott lenni
Privátbankár.hu | 2018. február 12. 17:08
Angela Merkelnek szándékában áll kitöltenie a 2021-ig tartó kormányzási ciklust, sőt ha meghiúsulna az új koalíció, újra megpróbálna ő maga kormányt alakítani. Ugyanakkor az interjúban elmondta, hogy fiatalítás várható a kormányban. Az interjút még a CDU-n belül is vegyesen fogadták.
Makro / Külgazdaság Putyin barátja veheti át a hatalmat – de ki menti meg a bankokat?
Káncz Csaba | 2018. január 25. 08:25
Másfél hónap múlva jönnek az olasz általános választások és a 81 éves Berlusconit már egyenesen az olasz populizmus elleni garanciaként ajnározzák az EU vezetői. A nagy kérdés a zombi-állapotban leledző olasz bankrendszer, amelyet egy stabil kormányzatnak kellene kipucolni a beépült érdekcsoportoktól, de ilyen kormányzat nincs a láthatáron. Putyin is drukkol Berlusconinak, akivel nagyon szoros bizalmi viszonyt ápol.
Részvény / Deviza / Áru Három komoly választás közeleg - mit szól ehhez a tőzsde?
Eidenpenz József | 2018. január 23. 12:40
Még mehet tovább a részvénypiaci száguldás, de nagyon könnyen lehet, hogy az idén már megfordul a trend. A forint tovább sávozhat, de egy kicsit felfelé módosította az Equilor a sáv tetejét. A magyar részvényekbe inkább a mostaninál alacsonyabb áron szállnának be. Lehet, hogy robotikára, automatizálásra szakosodott részvényeket kell venni?
Karrier Megvan, mikor csökkentik a sógorok a segélyt – csúcsközelben az Ausztriában dolgozó magyarok száma
Eidenpenz József | 2018. január 16. 16:48
Az Ausztriában dolgozó magyarok száma megugrott decemberben, nem sokkal marad el az eddigi rekordtól, így valószínűleg az idei téli síszezonban is megdől majd az eddigi rekord. Az osztrákok közben a választási ígéretek alapján dolgoznak azon, hogyan csökkenthetnék a külföldieknek járó segélyeket. Ugyanakkor javítanának a nők és az egyetemisták helyzetén.
Makro / Külgazdaság Nekimegy az EU az álhíreknek
Privátbankár.hu | 2018. január 15. 17:55
Az Európai Bizottság szakértői csoportot állított fel a hamis hírek visszaszorítására.
Makro / Külgazdaság Készülnek a választásokra – most te is tehetsz valamit az országért
Privátbankár.hu | 2018. január 14. 11:11
Alakulnak a szavazatszámláló bizottságok, várják a lakosság jelentkezését.
Makro / Külgazdaság Kidobott pénz az oroszoknak beavatkozni a külföldi választásokba?
Káncz Csaba | 2018. január 10. 08:42
A washingtoni nemzetbiztonsági és politikai kampány fényében komoly figyelmet kapott egy jelentés, miszerint bár Moszkva évtizedek óta avatkozik be külföldi választásokba, ezek csak elenyésző arányban nevezhetők eredményesnek. A szerzők szerint az Egyesült Államokban egyenesen visszafele sült el, hiszen nagyban hozzájárult a Moszkva elleni szankciós rezsim meghosszabbításához.
Makro / Külgazdaság Most is arra halad a német politika, mint Hitler idejében?
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 13:21
Folynak a német nagykoalíciós tárgyalások, de egyelőre csak a veszekedés biztos. A németek többsége már nem akar nagykoalíciót, csakhogy ha megismételnék a választásokat, ugyanaz az eredmény születne és ugyanoda jutnának. Sokan megijedtek, hogy arrafelé haladunk, mint a Weimari Köztársaság idején.
Személyes pénzügyek Ha a Fideszre szavaznak a nyugdíjasok, jövőre is kapnak utalványt
Privátbankár.hu | 2017. december 30. 16:33
A nyugdíjasok 2018-ban is számíthatnak a kormányra – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Elkülönítettek nekik 32 milliárdot a költségvetésben a következő „nyugdíjprémiumra” – „amennyiben a Fidesz-KDNP folytathatja a kormányzást”.
Makro / Külgazdaság Az Orbán-modell vitte sikerre az osztrák jobboldalt?
Eidenpenz József | 2017. október 17. 16:19
A vasárnapi ausztriai választások után sűrűn kezdték emlegetni a kommentátorok Orbán Viktor politikáját. Egyrészt az ÖVP és az FPÖ is nagyra értékeli őt. Másrészt az eredetileg mérsékelten jobboldali osztrák Néppárt is jobbra tolódva, a szélsőjobbtól témákat átvéve nyerhette meg a választást. Még Merkel utódlását is befolyásolhatják a fejlemények.
Makro / Külgazdaság Merkel elvesztett egy választást - már saját párttársai szövetkeznek ellene
Eidenpenz József | 2017. október 16. 14:16
Bejött a papírforma, a közvélemény-kutatók előrejelzése Alsó-Szászországban, vagyis győztek a szocialisták és vesztett Merkel pártja. Erre felerősödtek a Merkel távozását követelő hangok. De a CDU lehet, hogy kisebb győzelemmel felérő vereséget aratott, mert nélkülük nem biztos, hogy sikerül kormányt alakítani.
Makro / Külgazdaság Eljött az ideje, hogy Merkel kinevelje saját utódját
Eidenpenz József | 2017. október 15. 15:02
Alsó-Szászország, Németország egyik legnagyobb tartománya újabb ütést vihet be ma a Merkel-féle CDU-nak. Ha ez így van, megerősödhetnek azok a hangok, amelyek Merkel nyugdíjba vonulását sürgetik, országosan a párt 1949 óta nem látott választási eredményt ért el. A heti felmérésekben pedig a CDU/CSU koalíció hat éve nem látott mélyponton van.
Makro / Külgazdaság Mindegy, ki nyer a sógoroknál, a győztes már megvan
Privátbankár.hu | 2017. október 15. 13:33
Sebastian Kurz és a jobbközép ÖVP a mai választások esélyese, ám tulajdonképpen mindegy, hogy hogy is alakulnak a szavazati arányok, a nyertes mindenképpen eldőlt. Akárki is győz, az ország jobbra fog tolódni.
Makro / Külgazdaság Merkel megint megfúrta? A maximális menekültszámból ismét kutya vacsorája lesz
Eidenpenz József | 2017. október 11. 06:06
A német koalíciós tárgyalások során legalább a kereszténydemokraták meg tudtak egyezni a menekültekkel kapcsolatos kérdésekben, de ez is furcsa kompromisszumot eredményezett. Meg is állapodtak egy évi 200 ezres maximális menekültszámról, meg nem is. A két másik leendő koalíciós partner azonban máris beintett. Megvan, mikor folytatják.
Személyes pénzügyek Emiatt leszel nemsokára boldog – de lehet, hogy csak pár hónapig
Eidenpenz József | 2017. szeptember 29. 14:40
A magyar politikus ígérget, a nép örül és bízik. A kormányt megválasztják, megszorít, a nép csalódik. Majd négy év múlva kezdődik minden elölről. Megszakad végre ez a sorozat? Most vannak ennek jelei. Egy másik országban nem ennyire politikafüggő a hangulat.
Makro / Külgazdaság Milyen pártokra szavaznak szívesebben a nők?
Eidenpenz József | 2017. szeptember 15. 15:00
A nők szívesebben választják a konzervatív pártokat, azokat, akik a centrumban vannak, azokat, akik biztonságot, kiszámíthatóságot ígérnek. Vagy amelyek vallásosak – derült ki a német kampány során. Nagy-Britanniában is vannak erre utaló adatok,de nincs ez mindig kőbe vésve.
Makro / Külgazdaság Szép gesztus: fontos pozíciót ajánlottak Merkelnek
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 11. 16:52
Ha Martin Schulz nyerné a választásokat, a mostani kancellár lehetne a jobb keze.
Makro / Külgazdaság Trump elvtárs, egyszer még kérünk magától valamit
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 8. 15:46
Donald Trump furcsa húzása, amely során az ősellenség ellenzékkel szövetkezett a költségvetési plafon kitolására, megosztja az elemzőket. Vannak, akik szerint naiv vagy buta, mások szerint mesterien kijátssza egymás ellen a két nagy pártot, megint mások népszerűség-hajhászást vélnek felfedezni az időközi szavazások előtt. Az adóreform azonban veszélyben lehet.
Makro / Külgazdaság Nem azokat a menekülteket toloncolják ki, akiket kellene
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 5. 20:20
Nem azokat toloncolják ki Németországról, akiket kellene – ez a gondolat újra és újra visszatér a német sajtóban, legkésőbb a berlini merénylet óta, amikor egy már kiutasított, de el nem távolított személy gyilkolt. A vita most fellángolt. Vannak, akiket annak ellenére kiutasítanak és kitoloncolnak, hogy szépen integrálódtak a társadalomba, szorgalmasan dolgoznak vagy jó tanulók.
Makro / Külgazdaság Még el sem kezdődött, Schulz már el is veszítette a választásokat
Eidenpenz József | 2017. szeptember 4. 13:34
Egyetlen nagy televíziós vitát rendeztek a két fő kancellárjelölt között Németországban a választások előtt, ezen egybehangzó vélemények szerint megint Angela Merkel volt a nyertes. A szociáldemokratáknak egyszerűen nem sikerül olyan markánsan eltérő programot prezentálni, amitől vonzó alternatívát jelenthetnének, most sem tudták megszorongatni Merkelt.
Makro / Külgazdaság Mit terveznek az oroszok? Hogyan piszkálnak bele a német választásokba?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 1. 12:26
Az USA és Franciaország után a most következő német választásokba is megpróbálnak majd lopott információk, álhírek segítségével belepiszkálni az oroszok? Négy okot is találtak arra, hogy ez ne így legyen. Viszont a titkosszolgálatoknál látnak egy egészen másfajta veszélyt. Lehet, hogy a teljes választás tisztaságát akarják majd megkérdőjelezni, a társadalmat megosztani.
Makro / Külgazdaság Legálisan Afrikából? Megvan, hogyan akarja kiiktatni Merkel a földközi-tengeri útvonalat
Eidenpenz József | 2017. augusztus 29. 16:35
Bő négy hét múlva választ Németország, sajtótájékoztatót tartott Angela Merkel német kancellár, aki a menekültkérdésben hosszú távú megoldásokban gondolkodik. A menekültek származási országaival és a tranzitországokkal működne együtt. De legális bevándorlási lehetőségeket is kínálna az afrikaiaknak.
Makro / Külgazdaság Nem tartják jó megoldásnak a jelenlegi koalíciót az osztrákok
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 27. 13:53
Másfél hónappal az osztrák parlamenti választás előtt továbbra is határozott néppárti előnyt, valamint szoros szociáldemokrata-szabadságpárti küzdelmet jeleznek a legfrissebb közvélemény-kutatás eredményei – derült ki az Österreich című osztrák lap vasárnapi számából.
Makro / Külgazdaság Putyinnak az az érdeke, hogy Trump torkán tartsa a kést?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 4. 14:48
Hála Donald Trumpnak, Vlagyimir Putyin külpolitikai helyzete jó, az ellene hozott szankciók ellenére is körüludvarolja Trumpot, és ezzel megosztja ellenfelét, az USA-t. Putyin mások gyengeségeit igyekszik kihasználni, megosztani próbál, mert valójában sokkal gyengébb, mint a híre alapján gondolnád. Mások szerint Trump már neki is kellemetlen.
Makro / Külgazdaság A menekülteken múlik, hogy ki irányítja majd Németországot?
Privátbankár.hu | 2017. július 31. 14:40
A német politika a választásokhoz közeledve durvul, a menekültkérdés a hétvégén új aktualitást kapott. Az egyik politikust egy lóhoz hasonlították, mások szerint még rosszabb, mert a ló legalább nem csinált kárt. Kíváncsian várják az új közvélemény-kutatási eredményeket.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG