BUX
35 894.18
+1.94%
+684.00
OTP
10 190.00
+4.67%
+455.00
MOL
2 016.00
+0.80%
+16.00
RICHTER
6 860.00
+0.59%
+40.00
MTELEKOM
390.00
+0.00%
+0.00
 
Ingatlan
Ingatlan Az önkormányzatok vennék át a lakásokat a Nemzeti Eszközkezelőtől
Privátbankár.hu | 2012. január 28. 16:08
A Megyei Jogú Városok Szövetsége kétnapos ülésén többek között arról is egyeztetett, hogy az önkormányzatok átvennék a Nemzeti Eszközkezelőtől a bérlakásokat. A megállapodás szerint így 25 ezer ingatlan kerülne át az önkormányzatok bérlakásrendszerébe.
Ingatlan Egyes veszprémi övezetekben máris csökkent a telekadó
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 12:20
Veszprém város önkormányzata jelentősen csökkentette a tavaly decemberben bevezetett telekadó mértékét bizonyos övezetekre vonatkozóan. A módosítás többek között tartalmazza, hogy azok a tulajdonosok, akiknek telke tényleges mezőgazdasági művelés alatt áll adómentességet kapnak.
Ingatlan Klasszikus befektetők helyett a lakosság körében hódít az ingatlanbefektetés
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 11:35
A végtörlesztés hatására csökkenő lakásárak és a bizonytalan gazdasági környezet miatt sokan, a vásárlók több mint harmada vett befektetési céllal lakást. A befektetők státuszát vizsgálva nem a klasszikus befektetők vásároltak ingatlanokat, hanem a lakosság különböző korú és státuszú szereplői.
Ingatlan Háromszorosára nőttek a magyarországi ingatlanbefektetések
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 11:44
A CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó évértékelése szerint a magyarországi ingatlanbefektetések forgalma egy év alatt megháromszorozódott, ami jól tükrözi a regionális befektetési piac aktuális alakulását. A legnagyobb intézményi befektetőnek az amerikai Heitman European Property Partners bizonyult, amelynek új kitettsége a budapesti ingatlanpiacon meghaladja a 200 millió eurót.
Ingatlan Csúcsbefektetés lett a magyar ingatlan
Privátbankár.hu | 2012. január 22. 12:58
A végtörlesztés bejelentésekor sokan hitték azt, hogy a magyar lakásárak tovább esnek majd. Nos, volt némi árcsökkenés, de messze nem akkora, mint amekkorát a piac várt. Mindemellett nálunk még mindig kifejezetten érdemes befektetni. A lakások ára is mélyponton van, de a kiadással is kiemelkedő hasznot lehet elérni. A Duna House elemzése szerint tavaly decemberben a vevők negyede befektetési céllal vásárolt.
Ingatlan Végtörlesztés: a bankok nem fogadhatják el az adásvételi szerződést?
Privátbankár.hu | 2012. január 15. 09:57
Az Openhouse Országos Ingatlanközvetítő Hálózat szerint fekete folt van a végtörlesztés szabályozásában, a bankok ugyanis nem fogadhatják el az önerő igazolására a megkötött adásvételi szerződést, így azok, akik ingatlanuk eladásából végtörlesztenének, hátrányt szenvednek. Az Openhouse a PSZÁF elnökétől kért állásfoglalást az érintett kör érdekében.
Ingatlan Több mint háromszorosára nőttek az ingatlanbefektetések Magyarországon
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 18:10
Magyarországon tavaly 728 millió euróra nőtt az ingatlanbefektetések volumene, míg 2010-ben csak 240 millió euró volt ez az érték. Az adatok szerint a közép-európai régió befektetési aktivitása stabil növekedésnek indult 2011-ben, elérve az összesen 6,1 milliárd eurós befektetési volument Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Románia központi piacain.
Ingatlan Valódi villa: eladó a Budai Vár gyöngyszeme - képek
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 11:47
Igazi kuriózum került a budapesti ingatlanpiacra: másfél évtized után újra megvásárolható a világhírű építészek által újraálmodott, a Budai Vár lejtőjén álló egykori Hatvany villa.
Ingatlan Akik hitelt akarnak felvenni - érdemes volt 2012-re várni?
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 12:03
A THM-ek nem feltétlenül fognak csökkenni a végtörlesztés után sem. A hitelt felvenni tervezők a szocpol és az esetleges kamattámogatás miatt is kivártak eddig - miközben a hitelközvetítőknek alapvetően jól induló 2011-es év így már nem zárult a felhőtlen boldogság jegyében. Emelkedtek a szakmai követelmények is, ezért is kevesebb a közvetítő.
Ingatlan Hajrá az ingatlanpiacon: a végtörlesztés felpörgette az alkudozást is
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 11:03
A 2011-es évet ingatlanpiaci szempontból két ellentétes hatású időszak uralta: az év eleji moratóriumi feloldás, mely erősen csökkentette-, és az év végi végtörlesztési időszak, amely felpörgette a tranzakciók számát.
Ingatlan Ingatlant vesz az állam: hamarosan levelet kapunk a bankoktól
Privátbankár.hu | 2012. január 8. 13:00
A hónap közepétől várhatnak értesítést a bedőlt lakáshitelesek arról, hogy kinek az ingatlanát veszi meg a banktól az állam, márciusban pedig már lakásokat vásárolhat a Nemzeti Eszközkezelő.
Ingatlan Osztatlan közös tulajdon: magával is kiszúrt az állam
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 12:41
Nem sok jóban reménykedhetnek az osztatlan közös tulajdonban álló termőföld területek tulajdonosai, köztük maga a Nemzeti Földalap sem, miután az Országgyűlés megnyirbálta az a támogatási forrást, amely az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséhez szükséges kiméréseket finanszírozta volna.
Ingatlan Ingatlanos portálokat bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal
Privátbankár.hu | 2012. január 4. 12:52
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott két-ingatlanpiaci honlapokat működtető-cég évek óta, ezért a GVH több millió forintos bírságot szabott ki rájuk, egyben közérdekű keresetet is benyújtott ellenük. A cégek több ponton is megszegték az előírásokat.
Ingatlan A végtörlesztés ellenére is 10 százalékot esett az ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 09:47
A Duna House adatai szerint a tavalyi évben decemberben volt a legtöbb adás-vételi tranzakció. A kiugróan magas teljesítmény a végtörlesztésnek volt köszönhető, amely várhatóan a januári hónapban is éreztetni fogja még hatását. Éves szinten 2010-hez képest 10 százalékkal csökkentek az adás-vételi tranzakciók száma.
Ingatlan Egyszer volt Budán kutyavásár: befektetési ingatlanpiac 2011
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 16:54
Rekord értékben fektettek be, elsősorban külföldi cégek a hazai ingatlanpiacon, tavaly. A sikerhez egy nagy tétel járult hozzá főleg, ez a TriGránit irodaházainak eladása volt. Befektetők szerint csak azért nem lehet megismételni idén a 2011-es sikerszériát, mert elfogytak a nagy telkek és ingatlanok Budapesten. Az ipari ingatlanok fejlesztése közben szinte teljesen leállt.
Ingatlan A hajrában tovább nő a végtörlesztéses adásvételek száma
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 09:33
Decemberben már a tranzakciók közel harmada „végtörlesztéses” adásvétel. Akik lakáseladásból kívánnak végtörleszteni, azoknak nem árt sietni, ugyanis a módosított szabályok értelmében a vételárnak január 30-ig meg kell érkeznie az adós folyószámlájára.
Ingatlan Az Erstéhez került a balatonalmádi Ramada Hotel
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 14:21
Új tulajdonosa van a felszámolás alatt álló balatonalmádi Ramada Hotelnek. A szállót az Erste Leasing Zrt. vásárolta meg. A hotelt üzemeltető Wossala Hotels Kft. még július közepén került felszámolás alá, a cég több mint ötmilliárd forinttal tartozott a hitelezőinek. A bíróság felszámolónak a szegedi Délprodukt Kft.-t jelölte ki. A hotel működése egyelőre zavartalan.
Ingatlan Lakáspiac: jobban járnak a bérlők, mint a vevők
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 12:26
Öt évvel ezelőtt a kedvezőbb törlesztőrészletek miatt valóban jobban járt az, aki a devizahitelének törlesztőrészleteit és nem a bérleti díjat fizette. Mára azonban a bérleti díjak 2-3 éve tartó csökkenésének és a devizahitelek okozta válságnak köszönhetően a bérlakás piac élénkülése várható.
Ingatlan Felár nélkül vásárolhatja vissza a magyar állam a Postapalotát
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 14:14
 
Ingatlan Demján megkötötte az év üzletét, a pláza-stop szerinte rossz ötlet
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 13:57
2003-ban 1 dollárért ajánlották fel a területet kongresszusi központ építésére, de ezzel az ajánlattal az akkori kormány nem élt - a dél-pesti Duna-parton Demján Sándor cége 45 milliárd forintot fektetett be azóta. Az üzletember most megkötötte az "év ingatlanbizniszét", de esze ágában sincs leállni. A pláza-stop miatt viszont itthon visszafogja magát.
Ingatlan Szabadulnak ingatlanuktól a végtörlesztők: padló alatt az árak
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 09:13
A végtörlesztés nem csak az adás-vételek számát emelte meg az utóbbi hónapokban, de hatására jelentősen csökkent az értékesítési idő is, a korábbi átlagos 100 napról vidéken 44, a fővárosban 39 napra csökkent. A legtöbb budapesti végtörlesztő 6-8 millió forintos árkategóriában adta el ingatlanát.
Ingatlan Nem költözhetnek akárhova a szocpolosok
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 11:38
Egy december 6-i rendelet szerint a szocpol felhasználásával megvásárolható ingatlanok ára, illetve bekerülési költsége egy négyzetméterre vetítve nem haladhatja meg a nettó 300 ezer, illetve bizonyos esetben a 350 ezer forintot. Ezt az értékhatárt az előírt energetikai minősítési osztállyal kombinálva jelentősen beszűkülhet a lakásépítési támogatással (szocpollal) elérhető ingatlanok köre.
Ingatlan Rózsadombi irodaházzal növelte portfólióját az Appeninn
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 14:25
Az Appeninn Holding Nyrt. tovább növelte portfólióját az Ady Center 100 százalékos tulajdoni hányadát megtestesítő üzletrészének megvásárlásával. A vásárlással a vállalat érdekeltségi körébe vonta a rózsadombi, közel 1 300 négyzetméteres irodaházat.
Ingatlan Ideges pénzpiacok – ellenszer: a pénztermelő ablak
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 08:18
Mikor követjük már a nyugat-európai trendet abban, hogy a lehetséges befektetések közül az egyik legfontosabbat és egyben legnagyobb biztonságot jelentőt helyezzük előtérbe? Tudjuk-e, mit nyerhetünk otthonunk, életterünk energiamegtakarító felújításával? Szakértőnk elárulja, hogyan termelhet pénzt a jól kiválasztott ablak (x)
Ingatlan Így fog működni az Eszközkezelő - januárban jöhet a levél
Privátbankár.hu | 2011. december 9. 14:26
Január 15. után kaphatnak az első ügyfelek bankjuktól értesítést arról, hogy ingatlanukat kényszerértékesítésre jelölték ki, s jogosultak lehetnek a Nemzeti Eszközkezelő (NET) programjára - ismertette Csillag Tamás, a NET vezérigazgatója.
Ingatlan Minden ötödik lakást végtörlesztés miatt adnak el
Privátbankár.hu | 2011. december 8. 09:50
A végtörlesztés hatására novemberben megnövekedett az adás-vételek száma, a 8200-as darabszám vélhetően éves csúcsot is jelent. A végtörlesztés miatt fellépő fokozott kereslet október után novemberben is folytatódott. A fővárosban az eladók 22 százalékát, míg vidéken 23 százalékát tették ki a végtörlesztők.
Ingatlan Máricusban elkezdődhet az ócsai devizafalu építése
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 07:44
Ócsa alpolgármesterének tájékoztatása szerint jelenleg az adminisztratív eljárásoknál tartanak a fizetésképtelen lakáshiteleseknek épülő családiház-program előkészítésében, de márciusban már megkezdődhet az első ütemben tervezett 80 ház megépítése.
Ingatlan Felpörgette az ingatlanpiacot a végtörlesztés
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 12:36
A Duna House tranzakciószám becslése szerint az októberi kivárást követően novemberben éves rekordot döntött az adás-vételi szerződések száma. A rekord egyértelműen a végtörlesztésnek volt köszönhető.
Ingatlan Állami szállodalánc: üdüljön Balatonőszödön!
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 11:38
A kormányüdülőkből olyan állami szállodaláncot alakíthatnak ki, amit bárki igénybe vehet. Vagyis biztos, hogy az állami kézben lévő üdülőket most nem értékesíti a kormányzat, ráadásul a kormánytisztviselőknek is pihenniük kell valahol.
Ingatlan Késő bánat: még így is megérte devizahitelből lakást venni?
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 13:55
A jelenlegi helyzetből nézve gondolhatjuk, hogy rossz döntés volt a devizahitelből finanszírozott lakásvásárlás. Utólag könnyű okosnak lenni - tartja a mondás, és a válság előtti lakáspiaci viszonyokat vizsgálva ez igazolódni is látszik: akkor nem tűnhetett egyértelműen rossz döntésnek a lakásvásárlás devizahitelből.
Ingatlan Mindenhol jó - de a TriGránit inkább külföldön fektet be
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 09:19
Változatlan dinamikával folytatja ingatlanfejlesztéseit a TriGránit, csak éppen a folytatásból Magyarország kimarad: Lengyelországban, Szlovéniában és Szlovákiában indítanak új projekteket, illetve folytatják a már elkezdett programokat − mondta a cég terveiről Török Árpád vezérigazgató.
Ingatlan Jól jöhet a végtörlesztés az ingatlan-befektetőknek
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 12:05
A végtörlesztés hónapjai jó lehetőséget biztosítanak az ingatlanokat választó befektetőknek, hiszen az árfolyam-különbözet megfelelő mozgásteret kínál az eladóknak arra, hogy piaci ár alatt is megérje megválni a lakástól.
Ingatlan Befagyasztják a rezsiköltségeket, újra lesz kilakoltatási moratórium
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 09:29
A kormány befagyasztja a rezsiköltségeket, a decemberrel együtt megérkezik a kilakoltatási moratórium is. A kormány nem érti, a Bankszövetség miért lát összefüggést a versenyhivatali vizsgálat és a devizahitelesek megmentéséről szóló tárgyalások között.
Ingatlan Az Ománi Szultánság vette meg a Gresham Palotát
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 10:55
Az Ománi szultánság Állami Általános Tartalék Alapján (State General Reserve Fund - SGRF) keresztül megvásárolta a budapesti Four Seasons Gresham Palace Hotelt - írja a turizmusonline.hu.
Ingatlan Átfogó vasúti ingatlan-rekonstrukciót indít a MÁV
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 16:47
Elindult a Budapestet Szolnokkal összekötő 120a vonalon elhelyezkedő 18 állomás illetve megálló teljes rekonstrukcióját jelentő projekt. Az egyik legrosszabb állapotú ingatlanokkal rendelkező elővárosi vonal épületeinek felújítása, korszerűsítése 2012 tavaszára valósul meg.
Ingatlan Várat magára a trendforduló az újépítésű lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 11:58
A budapesti újépítésű lakások piacán a fejlesztők között is elindult az alkalmazkodási folyamat, amely az új projektek csökkenő lakásszámában mutatkozik meg. A szocpol és a kamattámogatás lendületet adhat a piacnak, a mélypont elkerülése azonban még kétséges.
Ingatlan Nagyot rúghat az építőiparba a plázastop
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 08:00
Váratlanul érte a piaci szereplőket a plázastop bejelentése, amelynek az építőipar lehet a legnagyobb vesztese a pénteki lapokban megjelent vélemények szerint. Kérdéses, hogy a tiltás a már meglévő építési engedéllyel rendelkező beruházásokra is vonatkozik-e majd.
Ingatlan Negyvenmilliárd forintból épül újjá a Puskás Stadion
MTI | 2011. november 4. 12:31
Megtárgyalta és elfogadta a kabinet a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót, amely bontással együtt körülbelül 40 milliárd forintba fog kerülni.
Ingatlan A végtörlesztés sem segített az ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2011. november 2. 18:31
A Duna House októberi tranzakciószám-becslése, a DH-TB mutató szerint elmaradt a végtörlesztés kapcsán várt tranzakciószám növekedés.
Ingatlan Egyre kevesebb embernek jut eszébe építkezni
Privátbankár.hu | 2011. november 2. 10:18
2011 első kilenc hónapjában 8147 új lakás épült, 38 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 8869 volt, ami 35 százalékos csökkenést jelent a 2010. január-szeptemberi adatokhoz képest.
Ingatlan Bőven van tér a régiós ingatlanfejlesztéseknek
Privátbankár.hu | 2011. október 26. 09:20
Az utóbbi években sokan megkérdőjelezték az ingatlan értékállóságát, kétségbe vonták, hogy biztonságot jelenthet a befektetők számára. Az elmúlt hónapokban azonban élénkülni látszik a régióban a bankok finanszírozási kedve, folytatódik az ingatlanbefektetések és -fejlesztések iránti érdeklődés.
Ingatlan Ipari ingatlanok: senkinek sem kellett új terület
Privátbankár.hu | 2011. október 23. 13:25
Egy négyzetméterrel sem növekedett az ipari (logisztikai) ingatlanok területe az idén, szeptember végéig Budapesten és vonzáskörzetében a rendelkezésre álló terület változatlanul 1,8 millió négyzetméter.
Ingatlan Ingatlanbefektetés: tarolt az idei szeptember
Privátbankár.hu | 2011. október 19. 12:53
A teljes befektetési volumen Közép-Kelet-Európában 8 milliárd eurót tett ki 2011. szeptember végére, amely a tavalyi év azonos időszakában mért adat kétszerese.
Ingatlan 3 év alatt 30 százalékkal ér kevesebbet az ingatlanunk
Privátbankár.hu | 2011. október 10. 10:18
A szeptember jó indult az ingatlanpiacon, ám a végtörlesztés hírére a hónap középső két hetében 30%-os tranzakciószám csökkenés volt tapasztalható
Ingatlan Már a 30 millió alatti lakásokat is árverezhetik
Privátbankár.hu | 2011. október 3. 09:25
Szeptember végéig csak a 30 millió forintnál drágább ingatlanok és a 20 milliónál nagyobb hitelek esetében lehetett elárverezni az adós lakását. A korlát megszűnt
Ingatlan Lenyomhatja az ingatlanárakat a végtörlesztés
Privátbankár.hu | 2011. szeptember 29. 12:27
Sokaknak nem kérdés, hogy a végtörlesztés egy olyan egyszeri alkalom, amelyet nem szabad elszalasztani - az adósok mellett a vásárlók nyerhetnek vele
Ingatlan Lesz eszközkezelő: harmadáron vásárolhatják vissza házukat az adósok
Privátbankár.hu | 2011. szeptember 28. 17:31
Három év alatt 5000 ingatlan vesz meg a kormány a hiteladósoktól, akik 6 havi bérlet után akár vissza is vásárolhatják azt harmadáron
hírlevél