BUX
35 243.89
+0.55%
+193.00
OTP
9 725.00
+0.05%
+5.00
MOL
2 000.00
+0.00%
+0.00
RICHTER
6 855.00
+1.41%
+95.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Ingatlan
Ingatlan Könnyen bajba kerülhetnek az ingatlanos projekttársaságok
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 14:45
A gazdasági válság és a devizaárfolyamok extrém mozgása következtében nehéz helyzetbe kerülhetnek az ingatlanszektorban aktív projekttársaságok, ha nem fordítanak kellő figyelmet tőkehelyzetükre. Esetükben gyakori a tartós tőkevesztés, aminek másodlagos hatásai a teljes vállalkozást maguk alá temethetik, hiszen ha a cég nem kap időben észbe, akkor már csak az átalakulás és a megszűnés közül választhat.
Ingatlan Elárulták, mennyi lesz a bérleti díj Ócsán és az Eszközkezelőnél
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 13:04
Az ingatlan forgalmi értékének másfél százaléka lesz az éves bérleti díja annak a lakásnak, amelyet megvásárol a bajba került devizahitelestől a Nemzeti Eszközkezelő, a korábbi tulajdonos pedig visszabérel a társaságtól - közölte a kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Ingatlan Továbbra is kómában az ingatlan-ágazat - talán jövőre feltámad
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 10:29
Bár márciusban több elemzés is az ingatlanértékesítési piac fellendüléséről számolt be, a Dun & Bradstreet Hungária elemzése szerint 2011-ben ennek még nem volt semmi jele. Tavaly 60 százalékkal több végelszámolás indult, mint egy éve, és a cégek bedőlési aránya is nőtt; igazi fellendülésre csak 2013-tól számítanak a szakértők.
Ingatlan Orbán 65 ezres stadionról álmodik - kell nekünk ekkora?
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 13:32
A mai napon jelentette be Orbán Viktor, hogy a 60-65 ezer férőhelyes lesz az új Puskás Stadion, a komplexumot a mostani és a Papp László Sportaréna közé húzzák majd fel. Az építkezés megkezdéséről akár már jövő héten is szavazhat a Parlament - tudósít a Suzuki Kupa sorsolásáról az Index.
Ingatlan Demján cége kiszállt a moszkvai plázából
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 14:52
A TriGránit kivonult moszkvai projektjéből, a Mozaik bevásárlóközpontból - adta hírül a Kommerszant című orosz üzleti-politikai napilap.
Ingatlan Itt vannak a tervek - ilyen házak lesznek a devizahitelesek lakótelepén
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 14:28
Elkészültek az ócsai Szociális Családiház-építési Program mintatervei. A mintaterveket, amelyek közül a felépítendő családi házak kiválasztásra kerülnek, a kormany.hu tette közzé.
Ingatlan Enyhe eséssel kezdte az évet az építőipar
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 09:11
Idén januárban az építőipari termelés 1,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, míg decemberhez képest a termelés 0,5 százalékkal csökkent. Annak ellenére, hogy januárban az építőipari vállalkozások csaknem 50 százalékkal nagyobb volumenű új szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban, a hó végi szerződésállomány volumene továbbra is elmaradt az előző évitől.
Ingatlan A plázastop is Brüsszel előtt
Privátbankár.hu | 2012. március 17. 11:17
Az Európai Bizottság vizsgálja a magyar plázastoptörvényt – tudta meg a Népszabadság. A testület azt tanulmányozza, hogy a jogszabály megfelel-e a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságáról szóló EU-irányelveknek.
Ingatlan Mindenki az Audit akarja: hol lesz a logisztikai park?
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 12:00
Napokon belül kiküldik a pályázati csomagot az Audi új logisztikai pályázatának építési és üzemeltetési tenderére meghívott társaságoknak, a beadási határidő március vége, döntés pedig tavasszal születhet.
Ingatlan Viszik a házat: Pest, Borsod és Szabolcs a kényszerértékesítési lista élén
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 13:50
A pénzintézetek összesen 5050, hitelfedezetként szolgáló lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre az idén március végéig a tavaly júniusban elfogadott törvény alapján - közölte a Pénzügy Szervezetek Állami Felügyelete.
Ingatlan 7 százalék fölötti hozam is összejöhet, ha kiadjuk a lakást
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 11:50
Az elmúlt hónapok az ingatlanpiacon nemcsak a végtörlesztést, hanem a befektetési célú vásárlást is jelentették és ez utóbbi még mindig kitartani látszik. De vajon melyek a legkeresettebb kerületek és lakásméretek, illetve milyen hozamot hoznak ezek a tulajdonosoknak?
Ingatlan Évtizedes mélypont a lakáspiacon - több munka és jobb fizetés kellene
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 09:13
Évtizedes mélyponton volt az ingatlanpiaci adásvételek száma 2011-ben. A várt gazdasági növekedés elmaradt, ez a végtörlesztéssel együtt lenyomta az árakat a piacon. Az FHB Lakásárindex tavaly nominálisan 1,9 százalékkal, az utóbbi két évben 3,3 százalékkal csökkent, idén a lakásárak stagnálása várható. A foglalkoztatás és a jövedelmek bővülése élénkíthetné a keresletet.
Ingatlan Repkednek a mínuszok a budapesti ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 09:45
Európa több vonzó ingatlanbefektetési lehetőséget kínált a tavalyi év utolsó három hónapjában, mint az azt megelőző negyedévben; ez leginkább néhány nyugat-európai piac kiemelkedő teljesítményének köszönhető. A DTZ legújabb nemzetközi Fair Value Index elemzése Budapestet az ország bizonytalan gazdasági helyzete és a stagnáló piaci körülmények miatt a fagyos, kevésbé vonzó piacok közé sorolta.
Ingatlan A kivétel erősíti a plázastop-törvényt
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 07:10
Az országgyűlés tavaly úgy döntött, 2014 végéig nem épülhetnek nagyobb kereskedelmi ingatlanok, az ún. plázastop-bizottságnak azonban sok dolga akadt a beérkező kérelmek miatt. Nem fogják vissza a beruházásokat, heten külön engedélyt kaptak.
Ingatlan Ikertornyokkal tör a csúcsra Franciaország
Privátbankár.hu | 2012. március 11. 09:30
Még ki sem nyitotta kapuit Londonban az Európa legmagasabb épületeként beharangozott The Shard (Üvegszilánk) nevű felhőkarcoló, de a franciák már most bejelentették igényüket a megtisztelő címre, és hozzáláttak saját, rekorddöntő ikertornyaik megépítéséhez.
Ingatlan Vergődik a CET: 25 millió eurós pert kapott a nyakába Budapest
Privátbankár.hu | 2012. március 10. 10:00
 
Ingatlan Februrában már kevesebben akartak ingatlanba fektetni
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 10:57
A végtörlesztési határidő miatt kialakult januári lakáspiaci boom után februárban enyhén mérséklődött az adás-vételi tranzakciók száma. Az előző év azonos időszakához képest azonban még így is kiemelkedőnek mondható a februári 9014 darabos tranzakció. A befektetési céllal vásárolt ingatlanok száma vidéken nagyot zuhant, míg a fővárosban stagnált.
Ingatlan Félszocpol és magasabb állami kamattámogatás menthetné meg a lakáspiacot
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 14:07
Az Otthonteremtési Tanácsadó Testület azt javasolja a nemzetgazdasági miniszternek, hogy használt lakásra ismét járjon félszocpol támogatás, az állami kamattámogatás ne 3, hanem 4-5 százalék legyen, illetve az energetikai felújításokhoz 20-50 milliárd forinttal járuljon hozzá az állam - mondta Gergely Károly, a testület vezetője.
Ingatlan Kormánybiztost kap a Várbazár
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 09:35
Kormánybiztost neveztek ki a Várbazár és a Várnegyed felújításának előkészítésére.
Ingatlan Panelprogram: 180 napos késések is vannak a kifizetésekben
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 07:49
Jelentős csúszással folyósítják a hatóságok a panelprogram állami támogatási részét, ráadásul érzékelhetően lassultak a kapcsolódó banki döntések is - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.
Ingatlan Vissza a városba: esnek a Pest környéki ingatlanárak
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 16:47
A pár éve még igen keresett Budapest környéki régióban az országos átlagnál is alacsonyabb szintre esett vissza a lakáseladások száma a végtörlesztési hajrá lecsengését követően és az árak is meglehetősen nyomottak. Az Otthon Centrum vezető elemzője szerint új jelenség a visszavándorlás fővárosba, illetve az, hogy több lakástulajdonos helyben keres a megszokott otthonánál kisebb, olcsóbb ingatlant.
Ingatlan Amerikában nem építik, hanem bontják a bevásárlóközpontokat
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 10:02
Az amerikaiak átalakuló vásárlási szokásai, és az internetes vásárlások terjedése miatt egyre több bevásárlóközpont kerül egyre nehezebb helyzetbe. Több helyen gondolják át a bevásárlóközpontok funkcióit, az átalakulás miatt pedig vannak olyan bevásárlóközpontok, ahol ma már iskolák, orvosi rendelők és egyházak is megtalálhatóak a bérlők között, míg máshol lebontják őket és parkot létesítenek a helyükön.
Ingatlan Tízezernél is több ingatlant közvetíthet az OTP Ingatlanpont
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 13:07
Az OTP Csoport új tagja, az OTP Ingatlanpont Kft. egy éven belül az ingatlanforgalmazás első három cége között akar lenni - mondta Kosztolánczy György, a kft. ügyvezető igazgatója pénteken sajtótájékoztatón Budapesten. A cég 1350 ingatlannal indul, amit tízezres nagyságrendűre terveznek felfuttatni.
Ingatlan Mégsem olyan riasztó a plázastop: Óbudán fejlesztene az ECE
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 10:53
Az ECE egy óbudai ingatlanfejlesztés kapcsán még az első félévben felmentést kér az úgynevezett plázastop alól. A tervezett AQUINCUM Központban három épület létesülne, ahol 55 ezer négyzetméter lenne a bérbe adható terület. Eddig öt bevásárlóközpont fejlesztésébe több mint 500 millió eurót invesztált Magyarországon a német családi tulajdonban lévő ECE és partnerei.
Ingatlan Még hozzá sem kezdtek az ócsai devizahiteles lakóparkhoz
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 08:50
Tovább csúszik a 80 lakásos ócsai szociális lakópark átadása. Eredetileg márciusban adták volna át az otthonukat elveszítő devizahiteleseket befogadó lakónegyedet, de legkorábban nyár végén költözhetnek be a lakók, a teljes infrastruktúra pedig csak az év végére készülhet el.
Ingatlan A végtörlesztés adta lendület nem akar fogyni
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 14:47
A végtörlesztés alaposan felpörgette az évek óta csak szenvedő hazai ingatlanpiacot, de úgy tűnik, hogy az adósmentés lendülete megmaradhat még a piacon. A tranzakciók száma februárban is magas volt, holott csak január végéig jelentkezhettek az érintettek a végtör4lsztésre.
Ingatlan Veszélybe kerülhet a Várkert bazár rekonstrukciója
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 08:53
Az elmaradt haszon és annak kamatai jogcímen 8 milliárd forintot követel az államtól a Várkert Bazár ügyben egy választott bírósági eljárásban az egykor befektetni kívánó cég. Ha az állam elveszíti a pert akkora összeget bukhat amennyiből felújíthatnák a műemléket.
Ingatlan 5 év alatt 30%-kal csökkentek az ingatlanárak Magyarországon
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 07:40
Egy ideig még eltarthat, míg újra magára talál a magyar ingatlanpiac; ehhez elsősorban a gazdasági helyzet javulására és a bankok hitelezési tevékenységének felfutására lenne szükség - vélekedik a Magyarországon is jelen lévő nemzetközi ingatlanszakmai szervezet, a RICS legfrissebb elemzésében.
Ingatlan Visszavonták a CET-ről szóló előterjesztést: maradnak a bérleti szerződések
Privátbankár.hu | 2012. február 29. 10:57
Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes visszavonta a Duna-parti CET-komplexummal kapcsolatos előterjesztését. Az előterjesztés szerint a beruházó által eddig megkötött bérleti szerződéseket felbontották volna, mert az épületet műszaki állapota és hiányosságai miatt nem lehet hasznosítani.
Ingatlan 160 millió eurós veszteség a Liszt Ferenc Repülőtér tulajdonosánál
Privátbankár.hu | 2012. február 29. 08:42
A legnagyobb német építőipari vállalat, a világon az építési szolgáltatásokban a harmadik Hochtief - mely a Liszt Ferenc Repülőtér tulajdonosa is egyben - szerdán 160,3 millió euró veszteséget jelentett adó után tavalyról kisebbségi részesedések nélkül. A csoportnak nem sikerült értékesítenie a repülőtér-üzemeltető ágazatát.
Ingatlan A szolgáltató központoknak ismét vonzó célpont lett Magyarország
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 10:47
Magyarország központi fekvésének, jól képzett, nyelveket beszélő munkaerejének és fejlett infrastruktúrájának köszönhetően több mint harminc szolgáltató központ bérel irodát Budapesten, összesen közel 200.000 négyzetméteren. Sőt a legújabb tendencia szerint a fejlődő országokból is visszahelyezik a szolgáltató központokat Kelet-Közép-Európába.
Ingatlan Késlekedik az állam az Eszközkezelő felállításával
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 07:38
A fokozott érdeklődés ellenére - a jogalkotás késlekedése miatt - csak a második negyedévtől menekülhetnek a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) védelme alá az ingatlantulajdonosok - írja a Napi Gazdaság hétfőn.
Ingatlan Árfolyamgát: sok-e az a 30 millió?
Privátbankár.hu | 2012. február 26. 11:36
Noha az árfolyamgát feltételeként szabott, és talán módosításra kerülő 30 millió forintos ingatlanérték-korláttal a törvényhozó a legtehetősebbeket kívánta kizárni az árfolyamrögzítési lehetőségből, az MTI által megkérdezett ingatlanpiaci szakértő szerint Budapesten az ilyen értékű ingatlanok nem sorolhatók a felső kategóriába.
Ingatlan Romániában is döglődik a lakáspiac
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 13:06
2011-ben a román építési teljesítmény csak enyhe csökkenést regisztrált, de a lakásépítési alszektor 2009 és 2012 közötti közel 42%-ra becsült zuhanása miatt (reálértékben) nominálisan is csak 2013-ban éri el a teljes új építés és felújítás a válság előtti szinteket.
Ingatlan Hány hónapig kell robotolnunk egy lakásért?
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 09:13
A nettó nominális keresetekben és a nominális lakásárakban is változatos a kép az ország régióit összehasonlítva - a kettő együtt megmutatja, hogy hány havi teljes fizetést kellene félretenni, ha lakást szeretnénk venni.
Ingatlan Lakásépítések: még a két világháború között is jobb volt a helyzet
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 09:04
Tavaly 12655 új lakás épült, 39 százalékkal kevesebb, mint 2010-ben. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 12488 volt, ami 28 százalékos csökkenést jelent a 2010. évi adatokhoz képest. Ilyen alacsony építési számra még nem volt példa a két világháború közötti gazdasági válság éveiben, és a negyvenes-ötvenes évek nehéz gazdasági körülményei között sem.
Ingatlan Egyre lassabban lehet túladni a lakásokon: a türelem vevőt terem
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 11:04
Az utóbbi években a lakáspiacon megfeleződött az adásvételek száma, az árak tíz-tizenöt százalékkal csökkentek, mindezek mellett az értékesítés is lassult. Míg 2007-ben Budapesten a piacképes, használt, téglalakások átlagosan két hónap alatt gazdát cseréltek, 2011-ben ehhez már négy hónapra volt szükség. A leghosszabb időt a családi házak értékesítésére kell szánni, a leggyorsabban pedig a panellakások kelnek el.
Ingatlan Elkészült a lista: ezeket az ingatlanokat veszi meg az állam
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 08:34
Két héten belül beérkezhetnek a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez a bankok által kijelölt lakóingatlanok. A bankok még januárban jelölték ki, hogy mely zálogul szolgáló lakásokat kényszerértékesítenek. A kijelölt ingatlanok felvásárlására a költségvetés 3 milliárd forintot biztosít az idei évre a Nemzeti Eszközkezelőnek.
Ingatlan Londonban 155 millió forint az átlagos lakásár
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 13:22
Ismét elképesztő mértékben emelkedtek a londoni lakásárak februárban, csaknem évtizedes csúcsra hajtva fel a piacot. A londoni lakásárak nem először szállnak el, a hitelválság kirobbanása előtt már csúcson voltak, emiatt akkor az amerikaihoz hasonló ingatlanpiaci összeomlás volt Angliában. Közben mára a brit gazdaság a recesszió szélére került.
Ingatlan Elképesztő folyamatok az építőiparban: egyre több az eszkimó, egyre kevesebb a fóka
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 11:45
Soha annyi céget nem jegyeztek be az építőiparban egyetlen hónap alatt, mint idén januárban. Ha a jelenlegi tendenciák nem változnak, 2012-ben 20 százalékkal több cég próbál talpon maradni feleannyi munkából, mint 2006-ban, ami közgazdasági nonszensz. Last minute cégalapítási roham a szigorítás előtt.
Ingatlan A magyarok hazajárnak Horvátországba
Privátbankár.hu | 2012. február 19. 10:02
Horvátországban szembetűnően nőtt a magyar tulajdonú ingatlanok száma. Ez a horvát statisztikai hivatal turisztikai adataiból derül ki. Bár továbbra is sok magyar megy nyaralni az Adriára, nem fizetnek szállásért, saját, vagy baráti nyaralókban töltik a pihenőidőt.
Ingatlan Felpörgött ingatlanpiac: a drága lakásokat is vették
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 10:04
A lakáspiac november óta tartó élénkülése ebben a hónapban is folytatódott. A végtörlesztési eladások, és a befektetési célú vásárlások, azonban nem csak az 5-10 millió forintos ingatlanokat érintették, de a 20 millió fölötti lakások piacán is jelentősen emelkedett a forgalom.
Ingatlan Az áfacsökkentés menthetné meg a döglődő lakáspiacot
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 14:58
Egy friss elemzés szerint Budapesten tavaly közel 3000 új lakást adtak el, míg értékesítési céllal mintegy 2500 társasházi ingatlan épült. A piaci kereslet volumene 2006 óta először haladta meg az új kínálatot, s a két, ellentétes tendenciájú mutató eredőjeként tovább csökkent az eladatlan lakáskészlet a fővárosban. A szocpol és a támogatott hitel idei bevezetése által is generált optimistább várakozásokat ugyanakkor az általános piaci bizonytalanság mellett az európai szinten rekord magas áfa árnyékolja be.
Ingatlan Nincs megállás: hat éve folyamatosan zuhan az építőipar
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 09:00
Az építőipar 2006 óta tartó visszaesése 2011-ben is folytatódott, a termelés 7,8 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek építése 11,3 százalékkal maradt el az előző évtől, kevesebb lakás épült és a nagyberuházások is elmaradtak. Az egyéb építmények termelésének csökkenését az út- és vasútépítések mérsékelték.
Ingatlan Januárban a lakások 37 százalékát végtörlesztés miatt adták el
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 10:16
Budapesten az eladók 37 százaléka a végtörlesztés miatt értékesítette lakását januárban. Darabszámban kiemelkedő, az elmúlt évek legnagyobb forgalmával zárt az idei első hónap. A Duna House becslése szerint országosan 12 970 darab adás-vételi tranzakció zajlott le.
Ingatlan A lakásbérlés új szabályaival javulhat a mobilitási kedv
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 10:49
A munkavállalók mobilitását segítheti az ingatlan-bérbeadás szabályainak egyik változása, mely szerint a lakást bérbe adó magánszemély levonhatja a bérleti díjból származó bevételéből az általa más településen bérelt lakás bérleti díját. A levonhatóság további feltételei közé tartozik, hogy a bérbeadás és a bérbevétel ugyanabban az évben történjen meg.
Ingatlan Mi maradt a végtörlesztési kiárusítás után az ingatlanpiacon?
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 12:34
Január 30-ával lezárult a végtörlesztési lehetőség azon ingatlantulajdonosok számára is, akik az ehhez szükséges tőkét az ingatlanuk eladásából teremtették elő. A jelentős árcsökkenés ugyan elmaradt, de több vevő juthatott kedvezményes áron lakáshoz: fővárosi családi házat 17 százalékkal olcsóbban lehetett megszerezni.
Ingatlan Bontják az egykori Volga Szállót
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 16:18
A Futureal ingatlanfejlesztő csoport megkezdte Budapesten, a Váci út és a Dózsa György út sarkán lévő Ibis (régebbi nevén Volga) Szálló bontását. A bontás várhatóan márciusban fejeződik be, és speciális eljárást igényel, mivel a szálloda paneles technológiával épült.
hírlevél