<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Fordulat történt a japán motorszállító és a Red Bull istálló kapcsolatában, a Honda mégis 2025-ig szállít erőforrásokat Verstappenéknek.

Sokáig úgy tűnhetett, az egyéni világbajnoki cím elnyerése sem változtatja meg a Honda terveit, és a japán gyártó kivonul a Forma-1-ből. Persze Verstappenék nem maradtak volna motor nélkül, a tavaly bejelentett terv az volt, hogy idén még a Honda szállít erőforrásokat a csapatnak, illetve mérnöki támogatást is nyújt a futamok alatt a Red Bullnak, amely addig gőzerővel fejleszti újonnan létrehozott motorgyártójá részlegét, a Red Bull Powertrainst. 2023 és 2025 között viszont a Honda már csak alkatrészeket szállított volna, és ezekből a Red Bull épített volna kész erőforrásokat, miközben a 2026-ban érkező új szabályoknak megfelelő erőforrást is fejlesztett volna.

Verstappent mégis Honda repítheti a címvédés felé idén isVerstappent mégis Honda repítheti a címvédés felé idén is

Helmut Marko csapatfőnök azonban most meglepő bejelentést tett: a Honda mégis kész, Japánban gyártott erőforrásokat fog szállítani a Red Bullnak és fiókcsapatának, az Alpha Taurinak is 2025 végéig. Arról még folynak a tárgyalások, hogy ezek a motorok a Honda vagy már a Red Bull neve alatt fognak-e futni, de valószínű, hogy az előbbi megoldás lesz a befutó. Ez azért is fontos, mert így a Red Bull 2026-tól új motorgyártóként léphet be a Forma-1-be, és ezzel feltehetően különböző kedvezményekben is részesülhet, amelyeket a sportág vezetői más nagy autógyártók bevonzása érdekében határozhatnak meg a jövőben.

Rövid távon azért előnyös a Red Bullnak ez a megoldás, mert így jóval több idő és energia marad a motorgyártó részleg elindítására, amelynek a következő években még nem kell foglalkoznia azzal, hogy futamról futamra bevethető erőforrásokkal lássa el a két csapat versenyzőit.

Ez azt is jelentheti, hogy az istálló az erre szánt erőforrások egy részét átcsoportosíthatja az idei autó év közbeni fejlesztésére, ami az életbe lépő szabályváltoztatások miatt még az átlagosnál is nagyobb hasznot hozhat, így akár döntő is lehet a várható kiélezett versengésben.

Címkék: Vállalat Honda

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Putyin elüldözte, Orbán Viktor szerethette – történetek a Mekiről itt és ott
Mester Nándor | 2022. május 16. 18:44
Ma, vagyis 2022 május 16-án hivatalos lett: végleg elhagyja az orosz piacot a McDonald’s. Hamburgerét még a ma esküt tett magyar kormányfő is imádhatta. Jegyzet.
Vállalat Bejelentést tett a 4iG: egy lépéssel közelebb a Magyar Honvédség digitalizációjához
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 10:52
A Rheinmetall AG (51 százalék), a 4iG Nyrt. (39 százalék) és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) (10 százalék) képviselői közös vállalat alapításáról írtak alá előzetes megállapodást – jelentette be a 4iG a Budapesti Értéktőzsdén.
Vállalat Nagyot szakít a Mol az orosz olajon
Privátbankár.hu | 2022. május 14. 09:47
Napi négymillió dollár extrabevétele származik.
Vállalat Sebességrekordot döntött a 4iG montenegrói mobilcége
Privátbankár.hu | 2022. május 11. 14:22
A One Crna Gora új montenegrói rekordot állított fel. 
Vállalat Orbán Gábor: a tavalyinál nem lesz rosszabb a Richter idei éve
Csabai Károly | 2022. május 10. 10:10
Sem a forgalom, sem az eredmény tekintetében. De fontos kihangsúlyozni, hogy a gyógyszercég vezérigazgatójának kijelentése a forintértékekre vonatkozik, és csak akkor áll meg, ha nem következik be törés a rubel árfolyamában.
Vállalat A MOL segíti az ukrán energetikai hálózat működését
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 13:00
A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését, eddig 290 ezer eurónak megfelelő támogatást ajánlottak fel, és az ukrán fél visszajelzése alapján 50 ezer euró értékben szállítottak eszközöket a határhoz.
Vállalat Új tisztségviselőket választott az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 08:32
Egy új tag lett és megvan az új elnök is.
Vállalat Dubai cégalapítás: vállalkozás az adóparadicsomban
PR | 2022. május 6. 13:42
Dubai. Elsők között alighanem a gazdagság, a luxus és a fényűzés jut az emberek eszébe az országról. Sokat nem is tévednek. Az Egyesült Arab Emírségekben külföldi vállalkozói szemmel is szélesek a lehetőségek. A cégalapítással együtt járó kedvező adózási rendszer szinte egy karnyújtásnyira van. Akár a teljes adómentesség is elérhető.
Vállalat Egyelőre megmenekül több ezer kisvállalkozás
Privátbankár.hu | 2022. május 5. 10:07
Továbbra is használatban maradhatnak azok a pénztárgépek, amelyek nem rendelkeznek érvényes forgalmazási engedéllyel - jelentette be Varga Mihály csütörtökön.
Vállalat Nem jött jól az Erstének, hogy be kellett szállnia a Sberbank-ügyfelek kártalanításába
Csabai Károly | 2022. május 4. 11:01
Az osztrák Erste Group 70, az Európai Újjáépítési és Bank, illetve a magyar állam 15-15 százalékos tulajdonában lévő hitelintézet alapvetően azért zárta közel 1 milliárd forintos veszteséggel az idei első negyedévét, mert a március elején bedőlt orosz bank ügyfeleinek kártalanítása érdekében 7,9 milliárdot kellett befizetnie az Országos Betétbiztosítási Alapba (OBA).
hírlevél
Ingatlantájoló