Hirdetés
Hirdetés

Nem akármilyen ország nyitott konzulátust Budapesten

2018. november 14., 16:28

78 év után újra van salvadori konzulátus Budapesten.

Bölcs Ádám, az újonnan kinevezett tiszteletbeli konzul fő célja, hogy a két ország között élő, működő kapcsolat alakuljon ki mind kulturális, mind kereskedelmi szinten.

Első közép-amerikai látogatásom alkalmával nagyon megragadott az ottani országok, különösen Salvador hangulata. Amikor hazatértem, és elkezdtem tanulmányozni a 6,2 millió lakosú Salvador történetét, azt tapasztaltam, hogy kevés a kapcsolódási pontja hazánkkal. Az első és eddigi utolsó konzul Zombory István 1925-től 1940-ig töltötte be ezt a pozíciót, azóta nincs hivatalos képviselete Salvadornak Magyarországon. Keveset tudunk egymás kultúrájáról, nem is beszélve a kereskedelmi kapcsolatokról, amiben bőven van potenciál – mondta.

Hirdetés

A konzulátus vezetésével és a a tiszteletbeli konzuli feladatok ellátásával megbízott Bölcs Ádám személyét a magyar külügyminisztérium elfogadta. Az ünnepélyes megnyitón az ország bécsi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, a Magyarországra akkreditált diplomáciai testület doyenje és tagjai, a magyar diplomácia részéről pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa vett részt.

Kis focitörténelem

A közép-amerikai országhoz nem akármilyen szálon kapcsolódik Magyarország, ugyanis az 1982-es spanyolországi világbajnokságon 10-1-re vertük őket, ez a mai napig rekordnak számít, ugyanis egy vébémeccsen tíz gólt azóta sem sikerült lőni egy csapatnak.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?