Hirdetés
Hirdetés

Nem akármilyen ország nyitott konzulátust Budapesten

2018. november 14., 16:28

78 év után újra van salvadori konzulátus Budapesten.

Bölcs Ádám, az újonnan kinevezett tiszteletbeli konzul fő célja, hogy a két ország között élő, működő kapcsolat alakuljon ki mind kulturális, mind kereskedelmi szinten.

Első közép-amerikai látogatásom alkalmával nagyon megragadott az ottani országok, különösen Salvador hangulata. Amikor hazatértem, és elkezdtem tanulmányozni a 6,2 millió lakosú Salvador történetét, azt tapasztaltam, hogy kevés a kapcsolódási pontja hazánkkal. Az első és eddigi utolsó konzul Zombory István 1925-től 1940-ig töltötte be ezt a pozíciót, azóta nincs hivatalos képviselete Salvadornak Magyarországon. Keveset tudunk egymás kultúrájáról, nem is beszélve a kereskedelmi kapcsolatokról, amiben bőven van potenciál – mondta.

Hirdetés

A konzulátus vezetésével és a a tiszteletbeli konzuli feladatok ellátásával megbízott Bölcs Ádám személyét a magyar külügyminisztérium elfogadta. Az ünnepélyes megnyitón az ország bécsi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, a Magyarországra akkreditált diplomáciai testület doyenje és tagjai, a magyar diplomácia részéről pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa vett részt.

Kis focitörténelem

A közép-amerikai országhoz nem akármilyen szálon kapcsolódik Magyarország, ugyanis az 1982-es spanyolországi világbajnokságon 10-1-re vertük őket, ez a mai napig rekordnak számít, ugyanis egy vébémeccsen tíz gólt azóta sem sikerült lőni egy csapatnak.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában. A felhívás példátlanul nyílt szembefordulás a kormányon belül Theresa May Brexit-stratégiájával. A brit miniszterelnök ugyanis eddig elvetette a kilépés elhalasztásának gondolatát.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?