Hirdetés
Hirdetés

Nem akármilyen ország nyitott konzulátust Budapesten

2018. november 14., 16:28

78 év után újra van salvadori konzulátus Budapesten.

Bölcs Ádám, az újonnan kinevezett tiszteletbeli konzul fő célja, hogy a két ország között élő, működő kapcsolat alakuljon ki mind kulturális, mind kereskedelmi szinten.

Első közép-amerikai látogatásom alkalmával nagyon megragadott az ottani országok, különösen Salvador hangulata. Amikor hazatértem, és elkezdtem tanulmányozni a 6,2 millió lakosú Salvador történetét, azt tapasztaltam, hogy kevés a kapcsolódási pontja hazánkkal. Az első és eddigi utolsó konzul Zombory István 1925-től 1940-ig töltötte be ezt a pozíciót, azóta nincs hivatalos képviselete Salvadornak Magyarországon. Keveset tudunk egymás kultúrájáról, nem is beszélve a kereskedelmi kapcsolatokról, amiben bőven van potenciál – mondta.

Hirdetés

A konzulátus vezetésével és a a tiszteletbeli konzuli feladatok ellátásával megbízott Bölcs Ádám személyét a magyar külügyminisztérium elfogadta. Az ünnepélyes megnyitón az ország bécsi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, a Magyarországra akkreditált diplomáciai testület doyenje és tagjai, a magyar diplomácia részéről pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa vett részt.

Kis focitörténelem

A közép-amerikai országhoz nem akármilyen szálon kapcsolódik Magyarország, ugyanis az 1982-es spanyolországi világbajnokságon 10-1-re vertük őket, ez a mai napig rekordnak számít, ugyanis egy vébémeccsen tíz gólt azóta sem sikerült lőni egy csapatnak.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagyon dühösek az emberek: Magyarországgal van tele a világsajtó

Nagyon dühösek az emberek: Magyarországgal van tele a világsajtó

Külföldi lapok szerint a tüntetők fiatalabbak és harciasabbak a megszokottnál, és a szélsőjobbosoktól a liberálisokig szinte mindenki ott van a tömegben. A liberálisok EP-frakcióvezetője az elhíresült Simicska-frázissal kommentálta az eseményeket, és a német államminiszter is szimpátiáját fejezte ki a demonstrálókkal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?