Hirdetés
Hirdetés

Putyin ma lekörözi Leonyid Brezsnyevet

2018. március 18., 09:23

Megnyíltak a szavazóhelyiségek, este jönnek az első előzetes eredmények arról, mekkorát nyert Putyin az orosz elnökválasztáson.

A jelöltek. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
A jelöltek. MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Oroszország egész területén megnyíltak vasárnap reggel a szavazóhelyiségek; a csaknem 111 millió orosz választópolgár több mint 97 300 választókörzetben adhatja le a szavazatát. Oroszországban, ahol 11 időzóna van, az első előzetes eredményeket a kalinyingrádi zárás, közép-európai idő szerint 19 óra után hozzák nyilvánosságra.

Az elnöki posztért Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő (független jelölt), Pavel Grugyinyin (Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja), Vlagyimir Zsirinovszkij (Oroszországi Liberális Demokrata Párt), Kszenyija Szobcsak (Polgári Kezdeményezés), Grigorij Javlinszkij (Jabloko), Szergej Baburin (Oroszországi Össznépi Szövetség), Makszim Szurajkin (Oroszország Kommunistái) és Borisz Tyitov (Növekedés Pártja) verseng.

Most előzi meg Brezsnyevet Putyin

Hirdetés

A versengés persze elég túlzás, borítékolható Putyin győzelme, csak az arány a kérdés. Ha Putyint most megválasztják, hivatali idejének hossza már meg fogja haladni Brezsnyevét, aki 1964-től 1982-es haláláig volt hatalmon úgy, hogy választást soha nem kellett nyernie, így Sztálin óta a leghosszabb ideig regnáló orosz vezető lesz.

Nyugatról nagyon kemény vádak érik Putyint, legutóbb például egy gyilkosság elrendelését kötötték a nevéhez, az orosz népet azonban nem ez érdekli - a háttérről itt írtunk bővebben >>

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Bár a régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő időszakban - derül ki a Coface hitelbiztosító elemzéséből, amely szerint a közép- és kelet-európai térségben – ezen belül Magyarországon – tavaly a vállalatok körében csökkent a fizetésképtelenség aránya.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?