Hirdetés
Hirdetés

Trump újabb kulcsemberével balhézott össze - le is lép

2018. december 09., 09:00

Már régóta pletykálják, hogy megromlott a viszonyuk, most hivatalos: Trump kabinetfőnöke az év végével távozik posztjáról. John Kelly utódját nagy erőkkel keresik.

John Kelly - Fotó: EPA/Eric S. Lasser
John Kelly - Fotó: EPA/Eric S. Lasser

Donald Trump szombaton azt közölte: kabinetfőnöke, John Kelly az év végén távozik posztjáról. Utódját (illetve jó eséllyel ideiglenes utóját) az elnök egy-két napon belül megnevezi. "Ő egy jó srác" - mondta Trump Kellyről, és jelezte: sokra tartja az elvégzett munkáját. Informátorok szerint azonban annyira megromlott a viszony közöttük, hogy jó ideje már nem is állnak szóba egymással.

Bob Woodward híres amerikai újságíró “Félelem: Trump a Fehér Házban” című botránykönyvében azt írta: Kelly állítólag már korábban is zavarodottnak nevezte Trumpot, így beszélt róla: “Ő egy idióta. Értelmetlen megpróbálni bármiről is meggyőzni. Teljesen elvesztette a kontrollt. Kész őrület.”

Hirdetés

Nehéz utódot találni

A Reuters forrásai szerint Nick Ayers, Mike Pence alelnök egyik vezető tanácsadója lehet az új kabinetfőnök, Trump legalábbis hónapok óta győzködi erről. Két évre szerződtetné az elnök Ayers-t, de ő csak 2019 tavaszáig vinné a posztot, mivel családjához, két kisgyermekéhez szeretne visszatérni.

Kelly egyébként 2017 júliusában váltotta a poszton Reince Priebust, aki fél évet húzott ki a poszton - a Trump-adminisztráció távozásakor őt okolta azért, mert folyamatosan belső információk szivárognak ki a sajtóhoz a stábból.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?