Hirdetés
Hirdetés

Újabb jelölt esett ki a Theresa May székéért folyó harcból

2019. június 19., 19:31

Rory Stewart nemzetközi fejlesztési miniszter esett ki a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási szavazássorozatának szerdán tartott harmadik fordulójában.

A fordulóban ismét Boris Johnson volt külügyminiszter kapta a legtöbb voksot. A távozó Theresa May miniszterelnök pártvezetői tisztségéért folyó versengésben tíz jelölt indult, közülük a szerdai szavazási fordulóra öten maradtak versenyben.

Szerdán - az első két fordulóval ellentétben - a jelölteknek már nem kellett begyűjteniük egy meghatározott minimális szavazatszámot a bennmaradáshoz, az a jelölt esett ki, aki a legkevesebb voksot kapta.

Hirdetés

A vezetőválasztás szervezéséért felelős frakciótestület kedd esti bejelentése szerint ez Rory Stewart volt, aki 27 szavazatot szerzett. Boris Johnson immár harmadszor végzett a mezőny élén, ezúttal 143-an szavaztak rá a 313 fős frakcióból.

Csütörtökön - várhatóan két szavazással - két főre szűkül a mezőny, és közülük a Konzervatív Párt tagjai választhatják meg a párt következő vezetőjét, aki az új miniszterelnök lesz.

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?

Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?

Az amerikai nyugdíjasok élete annyira drága, hogy azzal az erővel már egy óceánjáró sétahajón is tudnak kabint bérelni hosszú távra. Legalábbis a statisztikák és a hajótársaságok ezt sugallják. Van, ahol pedig alkudni lehet az árból. Ám van sok buktató, az egészségbiztosítástól kezdve a kisállatok elhelyezéséig.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?