Hirdetés
Hirdetés

Újabb jelölt esett ki a Theresa May székéért folyó harcból

2019. június 19., 19:31

Rory Stewart nemzetközi fejlesztési miniszter esett ki a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási szavazássorozatának szerdán tartott harmadik fordulójában.

A fordulóban ismét Boris Johnson volt külügyminiszter kapta a legtöbb voksot. A távozó Theresa May miniszterelnök pártvezetői tisztségéért folyó versengésben tíz jelölt indult, közülük a szerdai szavazási fordulóra öten maradtak versenyben.

Szerdán - az első két fordulóval ellentétben - a jelölteknek már nem kellett begyűjteniük egy meghatározott minimális szavazatszámot a bennmaradáshoz, az a jelölt esett ki, aki a legkevesebb voksot kapta.

Hirdetés

A vezetőválasztás szervezéséért felelős frakciótestület kedd esti bejelentése szerint ez Rory Stewart volt, aki 27 szavazatot szerzett. Boris Johnson immár harmadszor végzett a mezőny élén, ezúttal 143-an szavaztak rá a 313 fős frakcióból.

Csütörtökön - várhatóan két szavazással - két főre szűkül a mezőny, és közülük a Konzervatív Párt tagjai választhatják meg a párt következő vezetőjét, aki az új miniszterelnök lesz.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A politikusaink csak fogják a fejüket, mekkora agyelszívás folyik

A politikusaink csak fogják a fejüket, mekkora agyelszívás folyik

Sokan tapasztalják a volt szocialista országokban, hogy a fiatal, jól képzett munkaerő vándorol elsősorban Nyugatra, és emiatt már megbízásokat kell visszautasítaniuk a cégeknek. Ugyanakkor Romániába, Bulgáriába még keletebbről érkeznek dolgozók. Hogyan lettek Németországban a jugoszláv takarítónők, munkások és betegápolók leszármazottaiból értelmiségiek?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?