Hirdetés
Hirdetés

Valami különös történt Kínában

2018. május 23., 18:19

Az amerikai konzulátuson furcsa hangot hallott, most nagyon rosszul van.

Az amerikai külügyminisztérium közleményben jelentette be, hogy a kínai Kantonban (Kuangcsouban) lévő konzulátusának egyik munkatársa látási és hallási zavarokkal, enyhe agykárosodással küzd, miután különös hangokat észlelt.

Közleményében a külügyminisztérium felhívta a konzulátus munkatársai és a Kínában tartózkodó valamennyi amerikai állampolgár figyelmét, hogy azonnal jelezzék és távozzanak a helyszínről, ha bármilyen kifinomult és alig érzékelhető, de abnormális hangokat vagy hanghatást észlelnek vagy rejtélyes tüneteket tapasztalnak magukon. Mint írják, az amerikai kormány rendkívül komolyan veszi a történteket. Washington nem vádolta meg Pekinget azzal, hogy a kínai hatóságok volnának a történtek hátterében.

Történt már hasonló

Mike Pompeo külügyminiszter a képviselőház külügyi bizottságának meghallgatásán megállapította: a tünetek hasonlóak azokhoz, amelyekkel az Egyesült Államok havannai nagykövetségének volt munkatársait kezelik, akik szintén arra panaszkodtak, hogy megbetegedésük előtt különös hanghatásokat észleltek. Pompeo bejelentette a képviselőknek azt is, hogy egy amerikai orvoscsoport máris úton van Kínába.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bilibe lóg a kezünk: nem minősítették fel Magyarországot

Bilibe lóg a kezünk: nem minősítették fel Magyarországot

Mindössze csak megerősítette az ország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek BBB mínusz befektetési ajánlású besorolását a Standard & Poor's. A hitelminősítő idén már nem vizsgálja a magyar államadósság-osztályzatokat, majd jövőre...

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?