Hirdetés
Hirdetés

Valami különös történt Kínában

2018. május 23., 18:19

Az amerikai konzulátuson furcsa hangot hallott, most nagyon rosszul van.

Az amerikai külügyminisztérium közleményben jelentette be, hogy a kínai Kantonban (Kuangcsouban) lévő konzulátusának egyik munkatársa látási és hallási zavarokkal, enyhe agykárosodással küzd, miután különös hangokat észlelt.

Közleményében a külügyminisztérium felhívta a konzulátus munkatársai és a Kínában tartózkodó valamennyi amerikai állampolgár figyelmét, hogy azonnal jelezzék és távozzanak a helyszínről, ha bármilyen kifinomult és alig érzékelhető, de abnormális hangokat vagy hanghatást észlelnek vagy rejtélyes tüneteket tapasztalnak magukon. Mint írják, az amerikai kormány rendkívül komolyan veszi a történteket. Washington nem vádolta meg Pekinget azzal, hogy a kínai hatóságok volnának a történtek hátterében.

Történt már hasonló

Mike Pompeo külügyminiszter a képviselőház külügyi bizottságának meghallgatásán megállapította: a tünetek hasonlóak azokhoz, amelyekkel az Egyesült Államok havannai nagykövetségének volt munkatársait kezelik, akik szintén arra panaszkodtak, hogy megbetegedésük előtt különös hanghatásokat észleltek. Pompeo bejelentette a képviselőknek azt is, hogy egy amerikai orvoscsoport máris úton van Kínába.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Angela Merkel már több mint egy évtizede ápolja a kapcsolatot Kínával, a német vállalatok megdöbbentő ütemű térnyerését keleten pedig csak tovább erősíti Trump kereskedelmi háborúja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?