Englishman in New York avagy a királynő beszéde

2016. december 25., 19:52

          Ma, brit idő szerint délután háromkor, a legnagyobb nézettségű brit televíziós csatornák, a BBC, az ITV ...

 

        Ma, brit idő szerint délután háromkor, a legnagyobb nézettségű brit televíziós csatornák, a BBC, az ITV és a Sky TV adták le a királynő hagyományos karácsonyi beszédét. Őfelsége az inspirációt választotta karácsonyi témául, egyszerű emberekről beszélt, akik nagyszerű dolgokat cselekedtek. Nem beszélt a Brexitről, (fia Károly herceg valamivel politikusabb volt, ő aggodalmát fejezte ki a radikalizmus és az idegengyűlölet erősödése miatt), és főleg nem érintett semmi olyasmit, amit egy magát királynak gondoló kelet-európai izé tartott fontosnak az övéinek szóló karácsonyi keménykedésében, az egy másik világ, ott  a Karácsony Jézusról szól és nem a kufárokról. 

        A Channel 4 nevű tévécsatorna huszonhárom éve alternatív karácsonyi beszédet közvetít a királynői beszéd helyett. Ma Brendan Fox, a tavaly meggyilkolt brit parlamenti képviselő Jo Cox özvegye szólt a britekhez, 2008-ban pedig óriási botrányt okozva, Ahmedinezsád iráni elnök, de beszélt már Maggie Simpson rajzfilmhős, Edward Snowden és Brigitte Bardot is. 

        Az első alternatív királynői beszédet olyasvalaki mondta el, aki egy évvel korábban I. Erzsébetet játszotta az Orlando című angol filmben, Tilda Swinton partnereként. Ő volt  Quentin Crisp.

       Van egy híres angol tévéfilm, ami úgy kezdődik, hogy egy Dennis nevű kisfiú női ruhába öltözve nézegeti magát a tükörben. Dennis Pratt lett később Quentin Crisp, az ő életéről szólt a film, amelyben John Hurt játszotta a felnőtt Pratt/Crisp szerepét.

       Crisp férfiprostituáltként kezdte életét, aztán hosszú ideig modellkedett, és csak idősebb korában kezdett írni, színházban és filmekben játszani. Róla írta Sting az Englishman in New York-ot. 

        Ez akkora hülyeségnek hangzik, mintha itt helyben találtam volna ki. Boldog Karácsonyt.

 

       

    

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Korábbi blogposztok

Friss kommentek

 • Milyen egy jó nyugdíjrendszer?

  „Kedves Szerző! Az alapblog.hu-n Zentai Péter interjú alanya a nyugdíjkorhatár és az egészségügyi kiadások összefüggéseit kereste, és arra jutott, hogy a magasabb nyugdíjkorhatár nagyobb egészségügy...”

  2015. október 01., 07:50 lzoli41
 • Milyen egy jó nyugdíjrendszer?

  „Az állami nyugdíjat fokozatosan meg kellene szüntetni, 15-20 éves kifutással. Közben erősen támogatni, propagálni az öngondoskodást. (és fokozatosan megszüntetni a nyugdíjjárulékot/adót) A szolidaritá...”

  2015. augusztus 12., 16:45 Hugo
 • Milyen egy jó nyugdíjrendszer?

  „A tegnapi nap során az alapblog.hu-n megjelent egy grafikon azzal a címmel:napjaink egyik legérdekesebb kérdése, hogy a technológiai fejlődés miért nem növelte a termelékenységet. Az egyik hozzászólás...”

  2015. július 29., 07:44 lzoli41

Friss blogbejegyzések

 • Mi az az átváltható kötvény?

  Mi az az átváltható kötvény?

  2015-07-24 17:17:00

  Az átváltható kötvények érdekes alternatívát nyújtanak mind a befektetők, mind a kibocsátók számára a részvényekkel és kötvényekkel szemben.

 • Rejtély a tőzsdén: a láthatatlan piacokról jön a forgalom?

  Rejtély a tőzsdén: a láthatatlan piacokról jön a forgalom?

  2015-05-11 20:04:00

  Vajon a tőzsdéken az alacsonyabb forgalom azért van, mert a kereskedők csere utáni étvágya csökkent volna?

 • A világ legnagyobb brókerbotrányának története

  A világ legnagyobb brókerbotrányának története

  2015-05-10 13:39:00

  Az egész egy hatalmas piramisjáték volt, amit egy halkszavú, de karizmatikus nagybefektető irányított évtizedeken át.

 • Ami most van az minden, csak nem normális tőkepiac

  Ami most van az minden, csak nem normális tőkepiac

  2015-05-04 08:58:00

  A 2008-as válság óta megháromszorozódott amerikai részvényindexek emelkedése a válság előtti kereskedési mennyiség fele/egyharmada mellett történt.

 • Szemben az egész világgal: mi történik a magyar felsőoktatásban?

  Szemben az egész világgal: mi történik a magyar felsőoktatásban?

  2015-04-26 12:02:00

  A magyar kormány felsőoktatási politikája nemcsak a diákok, az oktatók és a munkáltatók érdekeivel megy szembe, de emellett még a közgazdaságtan legfontosabb állításaival, az EU-s közös politikákkal és úgy általában az egész világgal is.