Hirdetés
Hirdetés

Amerika megbokrosodott, vágtat a cseh deviza

2018. január 29., 10:55

Péntek este teljes őrület bontakozott ki az amerikai tőzsdéken, de ma ennek nyoma sincs már Európában, de a BÉT-en se.

A múlt hét utolsó tőzsdenapján teljesen megvadultak a piaci részvevők az amerikai tőzsdéken: ezt mutatja, hogy az S&P 500 index, amely 1,18 százalékkal emelkedett, olyan túlvett lett, ami egész páratlan a tőzsdetörténelemben. A túlvettséget mérő RSI adat a 87-et közelíti, ami egy nagy index esetében igazi különlegesség.

S&P 500
S&P 500

Európában ma semmi érdemleges nem történik, a pluszban lévő magyar börze pedig enyhe mínuszba fordult. A Mol negyed százalékkal van lejjebb 3130 forinton, a Richter fél százalékkal 6615 forinton. A kisebb papírok közül az elmúlt hetek egyik kedvence, a SET ma 8 százalékkal esik 284 forintig.

Hirdetés

A forint nem sokat mozdul, 309,50 az euróhoz képest, ezzel szemben a cseh korona újabb csúcsra ért: egy euróért csak 25,30-at kell adni belőle.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?