Hirdetés
Hirdetés

Heves erősödésbe váltott a forint

Fellegi Tamás, 2019. április 03., 12:45

A tegnapi fordulat utáni forinterősödés ma folytatódik, 320 alatt az eurónkénti ár. A tőzsdék szárnyalnak viágszerte, a BÉT azonban ma nem mozdul, igaz, ezt örökös csúcsán teszi. Ugyancsak csúcson az olajár.

Tegnap úgy véltük, hogy a forint árfolyamában komoly változást hozhatnak a jegybank alelnökének mondatatai, melyek más megvilágításba helyezik a monetáris tanács múlt heti kamatdöntését és a további lehetséges lépésekre vonatkozó kommunikációját.

Euró/forint
Euró/forint

A mai árfolyammozgás ezt visszaigazolja: heves erősödödés után 319,60 lett az eurónkénti árfolyam, miközben tegnap délelőtt még 3 forinttal többet kellett adni a közös európai fizetőeszközért.

Hirdetés

A részvénytőzsdék világszerte szárnyalnak, óriási a jókedv: a befektetők vesznek, amit érnek. Ez egyáltalán nem meglepő azt követően, hogy a két óriás jegybank, az EKB és a Fed egyaránt hirtelen lazábbra váltotta monetáris politikájának kilátásait, így marad a piacokon a bőséges pénzellátás.

Amerikában az S&P 500 újra féléves csúcsra emelkedett, és noha korábban, különösen decemberben nagyon kevés esélye volt annak, hogy a piac új csúcsra mehet, de most nagyon is elképzelhető ez a forgatókönyv.

S&P 500
S&P 500

Ázsiában ismét Kína remekelt a leginkább, a Shanghai Composite index immár 3200 pont fölött éves csúcsra ért.

Shanghai Composite
Shanghai Composite

A német DAX 1,3 százalékkal emelkedik 11 900 pontig, és a legtöbb európai index hasonló mértékben drágul. A BUX ugyanakkor alig mozdul, de hát az előző időszakban épp elég sokat emelkedett, és 42 ezer pont feletti értékkel örökös csúcsra jutott. Ma egyedül a Richter mozdul valamelyest, fél százalékkal csökken 5400 forintig.

Továbbra is csúcson az olajár: a Brent típus immár megközelítette a 70 dollárt.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az utolsó pillanatban ússzák meg a cégek a brutális bírságot

Az utolsó pillanatban ússzák meg a cégek a brutális bírságot

A minimálbér négyszeresénél indult volna a szankcionálás, de egy bizottsági módosító megsemmisíti Kásler Miklós javaslatát. Erőt mutat az ágazati lobbi.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?