Hirdetés
Hirdetés

Heves erősödésbe váltott a forint

Fellegi Tamás, 2019. április 03., 12:45

A tegnapi fordulat utáni forinterősödés ma folytatódik, 320 alatt az eurónkénti ár. A tőzsdék szárnyalnak viágszerte, a BÉT azonban ma nem mozdul, igaz, ezt örökös csúcsán teszi. Ugyancsak csúcson az olajár.

Tegnap úgy véltük, hogy a forint árfolyamában komoly változást hozhatnak a jegybank alelnökének mondatatai, melyek más megvilágításba helyezik a monetáris tanács múlt heti kamatdöntését és a további lehetséges lépésekre vonatkozó kommunikációját.

Euró/forint
Euró/forint

A mai árfolyammozgás ezt visszaigazolja: heves erősödödés után 319,60 lett az eurónkénti árfolyam, miközben tegnap délelőtt még 3 forinttal többet kellett adni a közös európai fizetőeszközért.

Hirdetés

A részvénytőzsdék világszerte szárnyalnak, óriási a jókedv: a befektetők vesznek, amit érnek. Ez egyáltalán nem meglepő azt követően, hogy a két óriás jegybank, az EKB és a Fed egyaránt hirtelen lazábbra váltotta monetáris politikájának kilátásait, így marad a piacokon a bőséges pénzellátás.

Amerikában az S&P 500 újra féléves csúcsra emelkedett, és noha korábban, különösen decemberben nagyon kevés esélye volt annak, hogy a piac új csúcsra mehet, de most nagyon is elképzelhető ez a forgatókönyv.

S&P 500
S&P 500

Ázsiában ismét Kína remekelt a leginkább, a Shanghai Composite index immár 3200 pont fölött éves csúcsra ért.

Shanghai Composite
Shanghai Composite

A német DAX 1,3 százalékkal emelkedik 11 900 pontig, és a legtöbb európai index hasonló mértékben drágul. A BUX ugyanakkor alig mozdul, de hát az előző időszakban épp elég sokat emelkedett, és 42 ezer pont feletti értékkel örökös csúcsra jutott. Ma egyedül a Richter mozdul valamelyest, fél százalékkal csökken 5400 forintig.

Továbbra is csúcson az olajár: a Brent típus immár megközelítette a 70 dollárt.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

17,16 százalék a részvételi arány, többen mennek el szavazni, mint legutóbb

17,16 százalék a részvételi arány, többen mennek el szavazni, mint legutóbb

Eljött az európai parlamenti választások napja, reggel hat óta már nyitva tartanak a szavazókörök. A részvételi arány egyelőre magasabb, mint a 2014-es EP-választásokon volt, hiszen reggel 7-kor 1,48 százalék, míg reggel 9-kor már 7,78 százalék volt a már szavazott állampolgárok aránya. Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc már túl van a voksoláson.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?