Hirdetés
Hirdetés

Megtépték az OTP-t és a Molt, magához tért a svájci frank

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 07., 19:17
Cimkék
OTP
, Mol
, Richter

Remek napja volt az OTP-nek és a Molnak, a Richter és a Telekom viszont gyengültek. A bankpapír immár a 10 ezer forintot közelíti, nagyon megszerették a vevők. Emelkednek az amerikai börzék, tovább esett az angol font, a svájci frank korrigált egy kicsit.

Jó napja volt a hazai börzének: a BUX 0,7 százalékot emelkedett 36 941 pontig. Leginkább az OTP húzta: a bankpapír 1,37 százalékot emelkedett, és ezzel egészen megközelítette a 10 ezer forintos szintet: 9949 forinton zárt.

OTP, 10 év
OTP, 10 év

Kevesen hitték (hittük) volna 2009-ben, amikor a papír 1240 forinton is járt, hogy újra megközelíti az ötszámjegyű tartományt, de hát 8 éve szakadatlan emelkedő trend jellemzi a piacokat, így az egykori kedvencek újra elérik 10 évvel ezelőtti szintjeiket. Itt a papír fundamentálisan már igencsak nem mondható olcsónak, de ez eufórikus piaci hangulatban ez nem sokat számít, viheti a lendület bármeddig.

Hirdetés

Ugyancsak remekül szerepelt a Mol: egy százalékkal 23 600 forintig emelkedett. Esett viszont a Richter 0,3 százalékkal 6550 forintig, a Telekom 0,64 százalékkal 464 forintig csökkent.

Az európai tőzsdék alig mozdultak, ellenben Amerikában a vevők uralják a piacot: az S&P 500 közelíti eddigi csúcsát 2490 forinton.

Az angol font tovább esett az euróhoz képest, immár csak 1,1040 az árfolyam, a svájci frank viszont egy kicsit korrigált a szüntelen esés után, az euró 1,145-re esett vissza a frankhoz képest 1,15-ről.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?