Hirdetés
Hirdetés

Tengernyi vörös a tőzsdéken – Trump, OTP, gyorsjelentések

Eidenpenz József, 2019. július 18., 11:42

Ma is rossz a hangulat a tőzsdéken Donald Trump kijelentései és egyes gyorsjelentések miatt. A BUX index azonban emelkedni tud, főleg a Richter, valamint az OTP miatt, amelyet felminősítettek. Gyenge viszont a forint. Hat fontos tudnivaló a mai tőzsdenaphoz.

Ázsiát is elérte a zuhanás csütörtökön - fotó: EPA / Roman Pilipey
Fotó: EPA / Roman Pilipey

Pirosban vannak a tőzsdeindexek mindenütt, az európai és ázsiai mutatók is többnyire fél-egy százalékos mínuszban járnak. A BUX indexnek sikerül 0,3 százalékos pluszt hoznia, a Richter és az Opus másfél százalékkal megy fel, az OTP stagnál, a Mol kissé esik.

1. Trump odavágott

Hirdetés

Alaposan elromlott tegnap este a tőzsdei hangulat, miután Donald Trump elnök lehűtötte a kedélyeket a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban. Az S&P 500 index mintegy 0,7 százalékos gyengüléssel zárt.

2. Sorban jönnek a gyorsjelentések

Jönnek a gyorsjelentések sorban Amerikában, általában jók, de nem mindig. Tegnap a Netflix csalódást okozott (lásd lejjebb). Európában a SAP német szoftvergyártó eredménye nem lett jó, hat százalékos mínuszban van. A Bank of America tegnap hozta a várakozásokat, az IBM pedig valamivel jobb is volt azoknál. Ma folytatódik a sor, például a Morgan Stanley és a Philip Morris következik.

“Az S&P500-at kitevő vállalatok 10%-a tette közzé mostanra negyedéves gyorsjelentését, amiből egyelőre az látszik, hogy az elmúlt negyedévekhez hasonlóan továbbra is felülteljesítik az elemzői egy részvényre jutó profitvárakozásokat… Eközben Németországban továbbra is borús vállalati fronton a kép” – írta az Erste Befektetési reggeli hírlevele.

3. Gyenge a forint

Tegnap 326,95 forint is volt egy euró, fél éves mélypont közelébe süllyedt a forint. De ma is 326,60 körül jár.

További árfolyamok itt láthatók

4. Felminősítették az OTP-t

Tegnap a Moody’s felminősítette az OTP hosszú lejáratú forintbetétjét, valamint javította az OTP Jelzálogbank kibocsátói besorolását. A Mol célárát a Goldman Sachs 3800 forintról 3700-ra csökkentette, azonban továbbra is optimisták, az ajánlás vételi maradt – írta reggel a KBC Equitas.

5. Zuhan a Netflix

A Netflix számai elmaradtak a várttól, a papír ma jókora, tíz százalék körüli mínusszal nyithat. A fő probléma, hogy a cég az áremelések miatt előfizetőket veszített. De a befektetők attól is tartanak, hogy miután két nagy sikerű sorozat is távozik az internetes tartalomszolgáltató és filmkészítő óriástól, nagyon megnőnek majd a műsorgyártási költségei. Vagy lemarad a konkurensektől.

6. Megvolt a Libra-meghallgatás

A héten is folyamatosan a Facebook Libra nevű, tervezett kriptodevizáját szidták, Donald Trumptól a jegybankelnökig, az amerikai pénzügyminiszterig. Majd a Szenátus előtt is volt erről egy meghallgatás. A kriptodevizák eközben és ez után nagyot zuhantak. Ma is kevéssel tízezer alatt van a bitcoin ára. Nemrég még a 14 ezret kerülgette.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?

Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?

Az amerikai nyugdíjasok élete annyira drága, hogy azzal az erővel már egy óceánjáró sétahajón is tudnak kabint bérelni hosszú távra. Legalábbis a statisztikák és a hajótársaságok ezt sugallják. Van, ahol pedig alkudni lehet az árból. Ám van sok buktató, az egészségbiztosítástól kezdve a kisállatok elhelyezéséig.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?