Hirdetés
Hirdetés

Trump pálfordulása felvitte a BUX-ot, bezzeg a Facebook

Eidenpenz József, 2018. július 26., 10:34

Tegnap este a Trump-Juncker találkozó újabb löketet adott az amúgy is pluszban levő amerikai részvényáraknak, de aztán történt még valami, ami legalább a technológiai szektort ma a mélybe lökheti. A befektetők Ázsiában, Európában és Magyarországon lelkesek, nálunk alig van olyan részvény, amely mínuszban lenne.

Miután késő este Jean-Claude Juncker az USA-ban megállapodott Trumppal és elhárult vagy legalább erősen csökkent a további vámviták esélye, az USA-ban még belehúztak az indexek a kereskedés végére. Az S&P 500 0,9, a Nasdaq Composite 1,2, a Dow Jones ipari átlag 0,7 százalékos pluszban végzett.

Zárás után azonban jelentett a Facebook, ami viszont rossz hír volt, és a tőzsdén kívüli nem hivatalos kereskedésben durva mínuszba vitte a részvényt. Ma Németországban, euróban 13,5 százalékos esést mutat.

Hirdetés

“A Facebook most fizet meg minden hibájáért, és zsíros a számla” – kommentálja például a Marketwatch. Ennek nyomán a Nasdaq határidős indexe ma 0,8 százalékos esést jelez előre, vélhetően nem lesz jó napjuk a technológiai részvényeknek.

Jól húz az OTP

Reggel Ázsiában is kedvezően fogadták a Trump-Juncker tárgyalások hírét, emelkedtek az indexek, de a lelkesedést visszafogta a gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalom – írta a Reuters. Európa is szépen nyitott, a német DAX másfél, a francia index 0,6 százalékos pluszban van, a brit mutató stagnál.

További árfolyamok itt láthatók

Budapest BUX-indexe 0,9, Varsó és Bukarest csak 0,4 százalékkal emelkedik, a húzópapír az OTP. A részvény végre el tudott kicsit távolodni a 10 ezer forintos határtól, 1,6 százalékkal 10 150-re drágult eddig. A tegnapi vesztes Mol ma 0,6 százalékkal 2666-ra, a Richter 0,4 százalékkal 4860-ra ment fel.

Sokat ment a forint is

A nyertesek közé tartozik még az Opus és az Émász, vesztesek tíz óráig egyáltalán nem voltak. Fél órával később is csak a Pannergy és a Nordtelekom van mínuszban. A forint is erősödik, 1,4 forinttal 324,20-ra ment le az euró ára.

A Shell óriási összegért, 25 milliárd dollárért fog saját részvényeiből visszavásárolni, erre azonban a papír eséssel reagált. Ömlenek a gyorsjelentések, ma például a Daimler adott ki ilyet, de nem túl kedvezőt. Ennek ellenére a többi európai autópapírral együtt emelkedik, nyilván a vámvita enyhülése miatt.

Az árupiacon a Trump-megállapodás miatt közel két százalékkal ugranak a szójaárak, az olaj és a földgáz is drágul valamelyest. A bitcoin enyhe mínuszban, 8260 körül, de két hónapos csúcsától nem túl messze áll.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Európa orosz gázfüggősége egyre súlyosbodik, ami nem lenne probléma, ha Oroszország nem egy diktatúra lenne és a földgázt nem stratégiai nyomásgyakorlás eszközeként használná. Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet úgy látja: minden 200 évben kapunk egy lehetőséget a Nyugathoz való felzárkózásra és mint mindig, most is eltékozoltuk ezt az esélyt. Káncz Csaba interjújának második része.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?