Hirdetés
Hirdetés

Több ezer bejelentés és milliárdos kár – ezt hozta a vihar

2017. augusztus 10., 11:33

Megtépázta a vasárnapi vihar az országot, és most hétvégén jön a következő adag.

A Magyar Biztosítók Szövetségének első összesítése alapján mintegy 8 ezer kárbejelentés érkezett az augusztus 6-i vihar miatt a biztosítókhoz, a becsült kárérték pedig megközelíti a 600 millió forintot. A biztosítók egyéni jelentései alapján azonban egyes pénzintézeteknél a becsült kár meghaladta a milliárdot is, erről korábban itt írtunk a Privátbankár.hu-n. A legtöbb bejelentést Orosházáról küldték, innen érkezett a jelentések nyolcada.

A MABISZ tájékoztatása szerint a jelzések alapján a lakossági ingatlanok mellett jelentős károk keletkeztek egyes középületekben is, fakidőlések, jégverés miatt sok helyen gépjárművek is sérültek. A leggyakoribb kár okaként a biztosítási szakemberek a vihart, a villámcsapás indukciós hatását, a jégverést, valamint a beázást jelölték meg. A legsúlyosabb károk Békés megyében történtek, a bejelentések száma már most meghaladja az 1600-at. A települések közül Orosháza, Püspökladány, illetve a főváros volt leginkább érintett.

Hirdetés

Lehűléssel jönnek a zivatarok - neked viharálló a tetőd?A nyár nem csak a tikkasztó hőségről, hanem a heves viharokról is hírhedt, ezek pedig különösen nagy károkat okoznak az épületekben, azon belül is a tetők szerkezetében. Az előzetes jelzések alapján a következő évtizedekben a szélrekordok várhatóan sokszor megdőlnek majd, és a nagyobb erejű viharok gyakorisága is nőni fog. Érdemes tehát felkészülni erre az ítéletidőre, és viharállóvá tenni a tetőt – mutatjuk, hogyan. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Őrült ötlettel állt elő a véres kezű diktátor

Őrült ötlettel állt elő a véres kezű diktátor

Duterte elnök kijelentése megrázta Dél-Kelet-Ázsiát, a fülöp-szigeteki közélet pedig szinte felrobbant. Duterte a tűzzel játszik, hiszen Harris admirális, az amerikai csendes-óceáni parancsnokság kőkemény vezetője múlt csütörtökön szólította fel az amerikai döntéshozókat, hogy készüljenek föl egy lehetséges háborúra Kínával. Duterte kormánya a jelenlegi magyar politikai kurzust példaképének tekinti.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?