Hirdetés
Hirdetés

Kiderült: erre gyűjtenek ma a magyar fiatalok

2017. augusztus 05., 09:08

Sokkal érettebben gondolkodnak a pénzügyeikről, mint sejtettük.

A K&H negyedéves felmérése szerint a magyar fiatalok (19-29 évesek) több mint harmadának van megtakarítása, 83 százaléknak bankkártyája, 74 százalékuknak pedig folyószámlája is. Ugyanakkor hitele, banki megtakarítása, életbiztosítása és befektetése csak nagyon keveseknek van, pedig a trend szerint takarékoskodnak. A fiatalok leggyakrabban lakásra gyűjtenek, 38 százalék csak egy általános vésztartalékot képez, ötödük autóra gyűjt, a többiek pedig valamilyen konkrét kitűzött célra – családi eseményre, utazásra, tanulásra.

A takarékosság pedig annyira nem is meglepő: a megtakarítók 21 százaléka már a hónap elején félreteszi a kitűzött összeget, míg a hónap végén csak a válaszadók 19 százaléka teszi el a „maradékot”. Az átlagos megtakarításuk 767 ezer forint körül mozog, ez gyakorlatilag nem változott a 3 negyedévvel ezelőtti eredményhez képest. Az aktív dolgozók megtakarítása átlagosan egymillió forint, a diákoké 307 ezer forint, a munkanélkülieké 669 ezer forint, míg a gyesen vagy gyeden levők 152 ezer forintot takarítanak meg.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hitted volna, hány ember nem ült még repülőn?

Hitted volna, hány ember nem ült még repülőn?

Van egy iparág, ami stabilan, egyenletesen növekszik, és vélhetően még igen sokáig ezt is fogj tenni. Ez nem más, mint a repülés, pontosabban légi személyszállítás, és ennek a repülőgépgyártók roppant mód örvendenek. A Boeing vezére szerint az emberiség 20 százaléka repült csak eddig, de jönnek majd a többiek is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?