Hirdetés
Hirdetés

Ezer kádat lehetne megtölteni azzal, amit magukra kennek a magyarok

2017. október 11., 09:50

Csak az arcunkra és a kezünkre milliárdokat költünk a Nielsen szerint.

Az őszi-téli hideg beköszöntével különösen fontos, hogy odafigyeljünk a bőrünkre, hisz ilyenkor könnyebben kireped, kiszárad – nem is csoda, hogy a különböző testápolók harmadát ebben az időszakban vásárolják. A magyarok egyébként rendkívül sokat költenek a bőrükre, arcápoló krémre 7, kézkrémre 1,5 milliárd forintot költöttünk tavaly szeptember és idén augusztus között – ez az előbbinél 200, utóbbinál 300 ezer liter kenceficét jelent, ezt közölte a Nielsen a Privátbankár.hu-val. Ez mennyiségben és árban is 4 százalékos növekedést jelent éves szinten.

Jellemzően drogériában vásárolnak a magyarok, minden elköltött száz forintból 82-t itt költenek el, éves szinten ez 189 ezer liter hidratáló termékforgalmat jelent a drogériáknak. Érdekesség, hogy értékben Budapesten és környékén valósul meg a vásárlások jelentős, 43 százaléka. A legkevésbé a délnyugati régió harap rá az arckrémekre, itt a költések mindössze 11 százaléka realizálódik. A krémekből elsősorban a márkásakat preferálják a magyarok: száz értékesített termékből 80 gyártói árucikk, a saját márkás termékek teszik ki a maradék egyötödöt. Szeretjük az általános és a nappali arckrémeket is: értékben ezek viszik el az eladások háromnegyedét, míg az éjszakai arckrémek a többi 25 százalékot.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt

Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt

A hazai börzét a tegnap bejelentett Konzum-CIG Pannónia ügylet tartja lázban, a biztosító sokéves magasságban jár. A Konzum csak rövid időre ugrott fel, emelkedik a Mol, esik az OTP és a Telekom, gyenge a forint. A hirtelen magasba szállt Brent típusú olaj ára visszaesett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?