Hirdetés
Hirdetés

Ezer kádat lehetne megtölteni azzal, amit magukra kennek a magyarok

2017. október 11., 09:50

Csak az arcunkra és a kezünkre milliárdokat költünk a Nielsen szerint.

Az őszi-téli hideg beköszöntével különösen fontos, hogy odafigyeljünk a bőrünkre, hisz ilyenkor könnyebben kireped, kiszárad – nem is csoda, hogy a különböző testápolók harmadát ebben az időszakban vásárolják. A magyarok egyébként rendkívül sokat költenek a bőrükre, arcápoló krémre 7, kézkrémre 1,5 milliárd forintot költöttünk tavaly szeptember és idén augusztus között – ez az előbbinél 200, utóbbinál 300 ezer liter kenceficét jelent, ezt közölte a Nielsen a Privátbankár.hu-val. Ez mennyiségben és árban is 4 százalékos növekedést jelent éves szinten.

Jellemzően drogériában vásárolnak a magyarok, minden elköltött száz forintból 82-t itt költenek el, éves szinten ez 189 ezer liter hidratáló termékforgalmat jelent a drogériáknak. Érdekesség, hogy értékben Budapesten és környékén valósul meg a vásárlások jelentős, 43 százaléka. A legkevésbé a délnyugati régió harap rá az arckrémekre, itt a költések mindössze 11 százaléka realizálódik. A krémekből elsősorban a márkásakat preferálják a magyarok: száz értékesített termékből 80 gyártói árucikk, a saját márkás termékek teszik ki a maradék egyötödöt. Szeretjük az általános és a nappali arckrémeket is: értékben ezek viszik el az eladások háromnegyedét, míg az éjszakai arckrémek a többi 25 százalékot.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Néhány különös embertől eltekintve nagyon kevesen vannak azok, akik nem szeretik a desszerteket. Ha édesszájú vagy, és szeretsz azon szörnyülködni, hogy a szemtelenül gazdagok mire szórják el a pénzt, ezt a cikket neked találták ki, összeszedtük a világ hat leggazdagabb desszertjét.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)