Bűncselekmény
Közérdekű Csalók élnek vissza a Mol nevével, ne dőljön be! 
Rácz Gergő | 2024. január 26. 11:27
A közösségi médiában a napokban terjedőben van egy csalási kísérlet, amivel Mol-részvények busás megtérülésével hitegetik az esetleges befektetőket Novák Katalin köztársasági elnök gyatra mesterséges intelligenciával hajtott marketingüzenetével. A cég tud róla, nem szabad beleesni a csapdába.
Makro / Külgazdaság Először fosztottak meg állampolgárságuktól honosított bűnelkövetőket Oroszországban 
Privátbankár.hu | 2023. december 13. 15:44
Első alkalommal fosztottak meg állampolgárságuktól honosított bűnelkövetőket Oroszországban az erről rendelkező törvény október végi hatálybalépése óta: az orosz belügyminisztérium fővárosi főosztályának sajtószolgálata szerdán közölte, hogy két, kábítószer-kereskedelem miatt elmarasztalt személytől elkobozták az orosz útlevelet.
Makro / Külgazdaság Lövöldözés volt Brüsszelben, egy EP-képviselő asszisztensét is találat érte 
Privátbankár.hu | 2023. december 7. 07:26
Lövöldözés tört ki szerda este Brüsszel belvárosában, négyen megsebesültek, egyikük állapota életveszélyes - közölte a belga főváros Ixelles kerületének rendőrsége.
Részvény / Deviza / Áru 10 veszélyes kriptós csalási forma 2023-ban 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 21. 05:39
A bűnözők előszeretettel próbálkoznak a kriptovaluta-piacon, ahol sok tapasztalatlan kisbefektető próbál szerencsét, megfelelő ismeretek nélkül. A leggyakoribb módszerek között van olyan, amely szinte egyidős az emberiséggel, és olyan is, amelyet a másodperc tört része alatt, teljesen számítógépesítve hajtanak végre. Mi is könnyen csapdába eshetünk.
Részvény / Deviza / Áru Keresztútnál a forint, magas üzemanyagárak fenyegetnek 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 18. 11:58
A BUX és a forint jól állja a sarat, miközben a nyugat-európai tőzsdéken az esések dominálnak. Az olaj tíz hónapos csúcson van, és még sokkal többet is mehet fel egyes prognózisok szerint, sőt dízelhiány várható. Bűncselekményektől volt hangos a kriptós sajtó.
Makro / Külgazdaság Úgysem találná ki, hogy kik állnak az illegális szervkereskedelem mögött 
Kormos Olga | 2023. július 2. 05:49
A pár hete tragikusan elhunyt motokrossz versenyző, Szvoboda Bence öt ember életét mentette meg azzal, hogy családja hozzájárult szervei beültetéséhez. De sajnos sokszor nem ilyen felemelő történet áll egy-egy szervtranszplantáció mögött, főleg, ha kitekintünk a világba.
Makro / Külgazdaság Börtön helyett a dominikai tengerparton napozott az elfogott magyar nő 
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 09:08
Hazahozták a Dominikai Köztársaságban elfogott magyar nőt, akit Magyarországon pénzmosás, csalás és költségvetési csalás miatt több mint 15 év szabadságvesztésre ítéltek, de 2012 tavaszán nyomtalanul eltűnt; a 43 éves debreceni nő "Európa egyik legkeresettebb bűnözője volt" - írta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon.
Részvény / Deviza / Áru Naponta két forinttal drágul az euró, vegyes fogadtatásra talált a Mol 
Eidenpenz József | 2023. február 17. 11:25
A Mol gyorsjelentéséről megoszlanak a vélemények, nem mindenki szerint hozta a papírformát. A forint pedig napok óta gyengül. A piacokat a héja Fed-vezetők és a termelői árak növekedése lombozták le. Jól megy a Mercedes gyárnak, a kriptodeviza-tranzakciók egy százaléka kapcsolódott tavaly bűncselekményhez.
Részvény / Deviza / Áru Súlyos krach a kriptovaluta-piacon – megjött az apokalipszis negyedik lovasa? 
Eidenpenz József | 2022. november 14. 05:41
A múlt héten a kriptovaluta-szektort újabb hatalmas válság rázta meg, a bitcoin kétéves mélypontra zuhant, egyes érintett érmék pedig az értékük 50-90 százalékát is elveszítették. Valami különlegesen nagy tragédia történik itt, vagy csak valamiféle szokásos, ami után majd újra lassacskán magához tér a szektor?
Makro / Külgazdaság Hollandia rendvédelmi tiszteket küld Ukrajnába a háborús bűnök kivizsgálására 
Privátbankár.hu | 2022. április 29. 13:21
A holland hadsereg részeként működő, de rendőri jellegű feladatokat is ellátó rendfenntartó erő, a Koninklijke Marechaussee (KMar) több tucat tisztet küld Ukrajnába, hogy segítsék a háborús bűnök kivizsgálását - írta pénteken az NlTimes hírportál.
Makro / Külgazdaság A civilek elleni orosz gyilkosságok miatt támadják Putyint -ezek a háború legutóbbi eseményei 
Privátbankár.hu | 2022. április 5. 06:56
Az ukrajnai Bucha városában elkövetett gyilkosságok miatt ismét nemzetközi össztűz alá került Oroszország és Putyin. Washington tovább gazdasági szankciók kivetésén dolgozik. Ezek a háború legfrissebb hírei.
Makro / Külgazdaság Visszaélhetett befolyásával, őrizetbe vették a horvát minisztert 
Privátbankár.hu | 2022. február 19. 18:11
A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK) szombaton reggel házkutatást tartott Darko Horvat építésügyi, területtervezési és állami vagyonkezelési miniszter házában, majd később befolyással való visszaélés gyanújával őrizetbe vette a tárcavezetőt - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT).
Makro / Külgazdaság 60 ezerért intézett egy orvos oltatlanoknak védettségi igazolványt 
MTI | 2021. július 7. 08:16
Elfogtak három nőt, a gyanú szerint olyan embereket juttattak védettségi igazolványhoz, akiket nem oltottak be koronavírus elleni védőoltással - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu oldalon.
Személyes pénzügyek 13. Hogyan kerüljük el a pénzügyi csalásokat? 
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:02
Ahol sok pénz van, ott rendszerint hamar megjelennek a bűncselekmények is, ami fokozottan igaz ez a befektetések világára. Vigyáznunk kell, hogy ne legyünk magunk is áldozatok, ne veszítsük el a keserves munkával összekuporgatott vagy örökölt vagyonunkat. Ehhez azonban bizonyos alapismeretekre szükségünk van.
Vásárló Ezért nem jó ötlet ingyen rendelgetni egy webáruházból 
Privátbankár.hu | 2020. február 22. 10:04
Egy budapesti férfi meghackelt egy műszaki cikkeket áruló webáruházat. 8 millió forint értékű cuccal együtt vitték el a rendőrök.
Makro / Külgazdaság Kibújik a szög a zsákból, Magyarország mégsem biztonságos? 
Eidenpenz József | 2018. július 28. 16:29
Miközben egyes politikusok Magyarországot különösen biztonságosnak próbálják feltüntetni, a gyilkosságok száma majdnem kétszerese a németországinak és közel háromszorosa az Ausztriában regisztráltnak. Mivel a migránsoktól már jól megvédtek bennünket, ebben alighanem a saját állampolgárainknak van döntő szerepe.
Részvény / Deviza / Áru Ha piszkos bitcoinhoz értél, kezdhetsz aggódni 
Eidenpenz József | 2018. május 23. 14:31
A kriptodevizák csak a blokklánc-technológia alkalmazásának egyik szeletét jelentik. Az iparággal itthon is állami szinten foglalkoznak, nemzeti blokklánc-stratégia készül. A hatóságok ugyanakkor öt évre visszamenőleg készülnek felgöngyölíteni a törvénytelen bitcoin-üzleteket.
Makro / Külgazdaság Ki volt valójában a münsteri ámokfutó gyilkos? 
Privátbankár.hu | 2018. április 9. 17:30
Szombat délután tömeges gázolásos merénylet történt Németországban, amivel kapcsolatban megint számos álhír és félrevezető információ látott napvilágot. Azóta sokat tisztult a kép, az eset sokban emlékeztet a 2016 nyári ámokfutásra. Ki volt hát a szombati merénylő, aki közvetve kissé a hazai választást is befolyásolhatta?
Vásárló Ők négyen simán kiszagolják, ha sok pénz van valahol - papírjuk is van róla 
Privátbankár.hu | 2018. április 5. 16:53
Kábítószert és cigarettát már rengeteget találtak a NAV kutyái, mostantól viszont a készpénzre is rámennek.
Személyes pénzügyek Te melyik robotra lőnél és melyikkel feküdnél le? 
Privátbankár.hu | 2018. március 10. 17:06
Egyre ijesztőbb jóslatok jönnek a robotok várható terjedésével kapcsolatban, nem csak az emberek, a robotok számára is. “Robot elleni erőszak”, “robotrasszizmus”, "robo-szexualitás"? Nem árt ismerkedni a fogalmakkal, mert lassan a mindennapok részeivé válhatnak. Most döntsük el, milyen szex-robotot szeretnénk?
Makro / Külgazdaság Végre rendesen kivizsgálják a 12 áldozatot követelő terrortámadást 
Privátbankár.hu | 2018. március 1. 14:25
Hirtelen egy sor dolog történik Németországban a menekültek, a terroristák körül. A héten menesztették a berlini rendőrfőnököt, napvilágot látott egy jelentés a menekültek integrációjáról, egy másik a menekültek elleni merényletekről. A parlament pedig végre nekiállt, hogy kivizsgálja, az előjelek ellenére hogy történhetett meg mégis a 2016-os berlini terrortámadás.
Makro / Külgazdaság Szervezett bűnözők lopják a poggyászokat Ferihegyen? 
- | 2018. február 27. 14:58
Bár a rendőrség nem tud ilyesmiről, több forrás is összehangolt bűnelkövetésről beszél.
Karrier Lelepleződött a zseniális bűnöző: B. Róbert csúnyán megjárta 
Privátbankár.hu | 2018. február 14. 16:01
Az egyik helyi áruházból akart szalámit lopni a miskolci férfi.
Vásárló Rejtélyes csokoládétolvajok tartják rettegésben a németeket 
Privátbankár.hu | 2018. január 31. 12:10
Tanácstalanul vakarja a fejét a német rendőrség egy különös lopási ügyben.
Részvény / Deviza / Áru Megvolt a világ legnagyobb kriptodeviza-rablása – de hol marad a nagy riadalom? 
Eidenpenz József | 2018. január 29. 16:30
Az eddigi legnagyobb kriptodeviza-rablást követték el a múlt héten, mintegy félmilliárd dollár értékben, de úgy látszik, a kár nagy része megtérülhet. Évekkel ezelőtt az egész üzletágat két évre csúnyán visszavetette egy hasonló eset, most azonban merőben más a helyzet, mint akkor. A főbb kriptodevizák árfolyama órák alatt magához tért.
Makro / Külgazdaság Kiket gyilkolnak leggyakrabban a menekültek? 
Privátbankár.hu | 2018. január 3. 15:11
Minden nyolcadik erőszakos bűncselekmény a menekültekhez kapcsolódik, de nem azért, mert menekültek, hanem mert fiatalok, akik köréből a legtöbb bűneset egyébként is kikerül – írja egy német tanulmány. Az egyes származási országok között is nagy a különbség, a háborús zónákból érkezők inkább szerényen meghúzzák magukat. Az esetek sértettjei sokszor maguk is menekültek.
Makro / Külgazdaság Félénk kölyökből tömeggyilkos – mikor kattanhatott be a berlini terrorista? 
Privátbankár.hu | 2017. december 19. 14:31
Egy éve volt a kamionos berlini merénylet a karácsonyi piacon, a német társadalom ma erre emlékszik és próbálja megérteni az okokat. A német sajtóban ma mindenki erről ír, a politikusok általában fogadkoznak, az áldozatok hozzátartozói kellemetlen kérdéseket tesznek fel, az oknyomozók nyomoznak.
Makro / Külgazdaság Sorozatban gyártották az igazolványokat, lecsapott a rendőrség 
Privátbankár.hu | 2017. december 19. 11:43
Egy budapesti okmányiroda három ügyintézője ellen emeltek vádat.
Személyes pénzügyek Nem találják a kriptokirálynőt – végéhez közeledik az átverés? 
Eidenpenz József | 2017. december 7. 06:06
Az Onecoin nevű, digitális fizetőeszköznek álcázott, Magyarországon is előforduló piramisjáték feltehetően csúnya véget ér. A vezérigazgató lemondott, a guru eltűnt, lehet, hogy letartóztatták. A Németországban összegyűjtött pénznek állítólag a tizede sincs meg. A cégháló átláthatatlan, a szófiai székhelyen csak szuvenírboltot találtak.
Közérdekű Szigorúan ellenőrzött vonatok - megszállják a rendőrök a magyar szerelvényeket 
Privátbankár.hu | 2017. október 10. 16:41
Nemzetközi akcióban ellenőrzi a vasútállomásokat és a vonatokat a rendőrség országszerte szerdán és csütörtökön - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
KKV Hiába ravaszkodtak: lebukott a tízmilliókat sikkasztó közös képviselő 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 19. 09:50
Filmbe illő terv volt, tíz évig még működött is.
KKV Ilyen durva átverést rég láttunk – bedrótozott napszemüveggel gyógyított az álorvos 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 5. 12:52
A 25 éves férfi nyugdíjasokra utazott a tákományaival.
KKV 600 milliót érő hamis gyógyszert fogtak – lehet, hozzád is került? 
Privátbankár.hu | 2017. július 29. 09:18
Kisebb gyártósort és lőfegyvereket is találtak a rendőrök egy budapesti pincében.
Közérdekű Sokkolóval mentek rabolni, még a páncélszekrényt is elvitték  
Privátbankár.hu | 2017. július 14. 15:32
A két férfit mára elkapták.
Részvény / Deviza / Áru Szergej robbantott a Dortmund buszánál, és a tőzsdén spekulált rá 
Eidenpenz József | 2017. április 21. 14:36
Ma reggel kommandósok elfogták a Borussia Dortmund csapata ellen néhány napja elkövetett robbantásos merénylet gyanúsítottját, akiről kiderült, hogy nem iszlamista volt, ahogy el akarta hitetni, hanem egy orosz-német illetőségű fiatalember. A merénylettel pedig a futballcsapat részvényét akarta a mélybe lökni, hogy ezen sok pénzt keressen.
Karrier Pénzért árult állampolgárságot – lebukott 
Privátbankár.hu | 2017. március 10. 13:20
A szegedi férfi több mint 1300 eurót csalt ki a magyarul nem beszélő külföldiekből.
Karrier Irány a börtön? Milliókat sikkasztott el egy hivatásos gondnok 
Privátbankár.hu | 2017. március 10. 11:08
A Békés megyei nő összesen 2 millió forintnyit csipegetett le a rábízottak pénzéből.
Pénzügyi szektor 180 milliót csalt el – lehet, hogy neked is ő ajánlott biztosítást? 
Privátbankár.hu | 2017. február 11. 15:20
Életbiztosítások jutalékából szedte meg magát egy budapesti férfi, jóhiszemű ügyfeleket vert át.
Vásárló Te tudod, hány embert ölnek meg évente Budapesten? 
Privátbankár.hu | 2017. február 9. 16:45
A farsang előtti forgatagban a rendőrség is értékelte az elmúlt évet, ahol összességében pozitív változásnak lehettünk tanúi. A fővárosban ugyanis jelentősen csökkent a bűncselekmények száma, súlyosságukat illetően azonban történt némi elmozdulás. Ha kíváncsi vagy, hány autót törtek fel, hány lakást rámoltak ki és hányan haltak erőszakos halált, kattints!
Makro / Külgazdaság Amikor az amerikaiak még a magyarbűnözést tanulmányozták 
Eidenpenz József | 2017. január 31. 14:51
Most, hogy az USA elnöke megpróbálja kitiltani a muszlim bevándorlókat, nem árt tudni: valamikor a katolikusokkal is hasonlóan bántak. Az ország múltjában megszámlálhatatlanok az olaszok, írek, zsidók elleni attrocitások, az új migránsokkal sokszor állatként bántak, gyilkosságok, lincselések is előfordultak. A lengyelek és magyarok sorsa sem lehetett sokkal jobb.
Makro / Külgazdaság Ez lehetett a világ egyik legbutább terrorcsoportja 
Privátbankár.hu | 2017. január 26. 14:20
Szerdán országos razzia során a német hatóságok nagy erők bevetésével őrizetbe vették egy szélsőséges csoport két tagját, akik fegyvereket halmoztak fel és terrortámadások elkövetésére készültek. Vesztüket az egyik legnagyobb erősségük, a közösségi média okozhatta. Akárcsak két éve a világ egyik legbutább terrorcsoportjáét, akik rengeteg nyomot hagytak maguk után.
Vásárló Mostanság lopták el a kocsid? Lehet, hogy ők voltak 
Privátbankár.hu | 2017. január 13. 09:24
Sorozatos autólopókat fogtak a rendőrök Kaposváron.
Makro / Külgazdaság Igen furcsa, de még mindig nem félnek Merkelék a terrortól 
Privátbankár.hu | 2017. január 7. 12:30
Húsz éve nem bíztak ennyire a németek a rendőrségben, mint most – derül ki egy felmérésből. Annak ellenére, hogy ez már a berlini támadás után készült. Tízből kilenc német elégedett a rendőrség munkájával. A többség még a kormánnyal is, bár itt aztán eléggé gyakoriak a kritikus hangok.
Makro / Külgazdaság Megvan, miről tudják elterelni figyelmünket az új merénylettel 
Eidenpenz József | 2016. december 21. 06:08
Berlinben sokan meghaltak, de nagyobb hatása lehet egy másik gyilkosságnak. Az orosz nagykövet lelövésével akár új dimenzióba is léphetne a háború, ahogy a Ferenc Ferdinánd elleni merényletkor történt 1914-ben. Ám szerencsére egyelőre úgy tűnik, a felek visszafogottak, békülékenyek, sőt együtt is működnek.
KKV Így is meg lehet gazdagodni – 9 millióval sétált ki a hóna alatt egy férfi 
Privátbankár.hu | 2016. december 2. 11:14
Aprólékosan eltervezték, végül csak az ötletadó ellen indult eljárás.
Személyes pénzügyek Csalási hullám az Amazonon, a nagy semmibe utalnak az emberek 
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 13:55
Augusztus óta elöntötték a csalók az Amazon rendszerét, akik elképesztően vonzó ajánlatokkal csábítják a vevőket, de a végén csak arra próbálják őket rávenni, hogy rossz helyre utalják a pénzt. Néhány terméknél már alig látszanak a csalóktól a tisztességes ajánlatok.
Makro / Külgazdaság Korrupt NAV-osokat kaptak el – így trükköztek  
Privátbankár.hu | 2016. november 4. 10:12
A gyanúsítottak cégekről adtak ki információkat.
Makro / Külgazdaság Irány a börtön – leleményes adócsalókat fogott a rendőrség 
Privátbankár.hu | 2016. október 10. 10:12
A két férfi több mint 170 millió forint adót sumákolt el fiktív számlázással.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG