Erste Befektetési Zrt
Részvény / Deviza / Áru Egyesüléssel jön létre a budapesti tőzsde legnagyobb brókercége 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 13:14
Az Erste Befektetési Zrt. és a Random Capital Zrt. bútorozik össze a megváltozott piaci viszonyokra reagálva.
Részvény / Deviza / Áru A Random Capitallel erősített az Erste 
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 11:13
Az Erste Befektetési Zrt. tulajdonába kerül a Random Capital Zrt. A tranzakció nyomán az Erste csoportszinten a magyar tőzsde első számú kereskedőjévé válik, miközben olyan know-how birtokába is kerül, melynek segítségével tovább javíthatja szolgáltatásai színvonalát. A Random Capital ügyfelei változatlan díjak és költségek mellett élvezhetik a biztonságos banki háttér előnyeit, szélesebb termékpalettáját és szolgáltatási kínálatát.
Részvény / Deviza / Áru Ekkora baj azért nincs: túl nagy lett a pánik a Richter miatt 
Privátbankár.hu | 2017. december 4. 13:15
Tény, hogy a Richter egyik legfontosabb gyógyszerénél indult vizsgálat, de a piaci pánik eltúlzottnak tűnik.
Részvény / Deviza / Áru Reményteli cégek a magyar tőzsdén: ezt a két papírt is szeretik az elemzők 
Eidenpenz József | 2017. október 18. 14:27
A részvényelemzők talán újra felfedezik a kisebb és közepes magyar cégeket is. Az ANY Biztonsági Nyomda továbbra is kedvenc, eddigi növekedése után a jövőben is hasonlót remélnek tőle. Tőzsdei cégeink nyeresége idén szépen nőtt, de a BUX még jobban.
Részvény / Deviza / Áru Az USA nélkül nem volt az igazi – magasra emelték a Mol-célárat, gyengült a forint 
Eidenpenz József | 2017. május 29. 18:52
Ünnep miatt nem volt kereskedés az USA-ban, így az európai tőzsdék nem igazán találták az irányt. A BUX index itthon esett egy jót, a forint is gyengébb lett. Imét 50 dollár fölé kúszott a WTI olaj. Az Erste megemelte a Mol célárát, lengyel részvények helyett ez a papírt ajánlja.
Részvény / Deviza / Áru Trump bánhatja? Rég volt már ekkora vita egy olajvezeték miatt 
Kollár Dóri | 2017. február 9. 20:30
Nincsenek egyszerű helyzetben az amerikaiak, egyre komolyabbá válik a társadalmi szakadék a Dakota Acces Pipeline és a Keystone XL vezetékek miatt. Obama egyik utolsó intézkedéseként leállította az indián rezervátumot veszélyeztetőt Dakota Accest, csakhogy az új elnök zöld utat adott az építkezésnek. De miért fontosak ezek az olajvezetékek, és miért vannak hatalmas tüntetések ellenük? Pletser Tamást, az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzőjét kérdeztük.
Részvény / Deviza / Áru Senki sem állíthatja meg az amerikai részvénypiac nagy menetét? 
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 13:16
Sokáig ostromolta, végül át is törte a 20 000 pontos történelmi határt a Dow Jones mutatója, annak ellenére, hogy a befektetési szakértők világszerte a veszélyekre és a kockázatokra figyelmeztettek olyan események után, mint a Brexit vagy Donald Trump megválasztása. Nagyon úgy tűnik, hogy bármi történik, a részvénypiacokon most nincs rossz hír. De vajon meddig megy ez így és mi hajtja előre a piacokat?
Részvény / Deviza / Áru Nagyot kaszálunk, ha nálunk tárolják az orosz gázt 
Privátbankár.hu | 2016. december 13. 12:02
Jó üzleti lehetőség lenne Magyarországnak a hazai szükségleteken felüli gáztárolók bérbe adása.
Részvény / Deviza / Áru A mennyekig menetel majd Trumptól az olaj? 
Privátbankár.hu | 2016. november 23. 20:30
A megválasztott amerikai elnök egyértelművé tette: ő zöldenergia helyett még mindig az olajban hisz. Ez várhatóan meglátszik majd a politikáján is, amelyről Pletser Tamás, az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzője mesélt nekünk. Vajon meddig tornászhatja fel az árakat az USA első embere és hogyan hat ez a magyar benzinkutakra?
Részvény / Deviza / Áru A szép zöld világban sem akad legyőzője a Molnak? 
Privátbankár.hu | 2016. november 3. 13:05
A negyedéves jelentés előtt, de az új stratégia meghirdetése után kérdeztük a hazai befektetési szolgáltatókat, hogyan látják a Mol jövőjét: tényleg szívesebben vásárolunk majd a benzinkúton, és az elektromos autónkat is ott töltjük majd? Számíthatnak-e folyamatosan növekvő osztalékra a befektetők. Nagyot fordulhat a Mollal a világ 2030-ig.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a Deutsche Bank hozza el az újabb világválságot? 
Veres Patrik | 2016. október 11. 14:33
Még mindig nem csitulnak a kedélyek a Deutsche Bank körül: sokan még mindig a csődtől tartanak, mások szerint könnyen megmenekül az egyik legnagyobb pénzintézet. Ellentétes hírek jönnek napról napra, amelyek nehéz eligazodni, úgyhogy a hazai szakértőkhöz fordultunk.
Részvény / Deviza / Áru Akik rettegik ezt a hónapot - jobb lesz most nyugton maradni? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 2. 13:09
Itt a szeptember és csak kapkodjuk a fejünket: nem elég, hogy tipikusan ez a legrosszabbul teljesítő tőzsdei hónap, jön egy csomó fontos adat, az amerikai elnökválasztás közeledtéről pedig nem is beszéltünk még. Trader legyen a talpán, aki eligazodik ilyenkor, úgyhogy megkérdeztük segítségképpen a hazai befektetőket, ők mit gondolnak, milyen hónap áll előttünk és mik a fontosabb irányok a meghatározó piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Magyar sztárok a parketten: bolond, aki nem vesz részvényt? 
Veres Patrik | 2016. augusztus 23. 15:50
Erős negyedéven vannak túl a Budapesti Értéktőzsde főszereplői és panaszra semmi okunk nem lehet - legalábbis ez derül ki a Privátbankár által megkérdezett elemzők véleményéből. Nem csak a hazai befektetők szemeznek a papírokkal, régiós szinten is megéri kacérkodni a vezető részvényekkel. Helyzetkép a negyedéves gyorsjelentések után.
Makro / Külgazdaság Ha jól megy a gazdaságnak, miért gyenge a forint? 
Veres Patrik | 2016. augusztus 4. 09:03
Jó ideje nem tud érdemben erősödni a forint az euróval szemben, pedig a magyar gazdaság majd kicsattan az egészségtől. Indokként egyre többen említik: a Magyar Nemzeti Bank saját haszna miatt szánt szándékkal tartja alacsonyan a forint árfolyamát. Megkérdeztük hát az elemzőket, hogy nekik mi a véleményük erről, de arra is kíváncsiak voltunk, hogyan értékelik a forint teljesítményét.
Részvény / Deviza / Áru Bővül a magyar befektetők köre, vagy csak a gazdagok gazdagodnak? 
Eidenpenz József | 2016. július 6. 14:00
Izgalmas félév volt az előző, a tavalyi brókerbotrány és svájcifrank-mizéria után konszolidálódott a magyar befektetési piac. A Brexit nyomán még sok a bizonytalanság, az Erste Befektetési Zrt. szakemberei óvatosságot ajánlanak, de a magyar eszközökkel szemben enyhén optimisták. Mit fognak venni a magyar kisbefektetők?
Részvény / Deviza / Áru Harap egyet a magyar tőzsdéből az Erste 
Privátbankár.hu | 2016. május 31. 10:13
Az Erste az ING részesedését vásárolja meg.
Részvény / Deviza / Áru Nem számítanak OTP-árváltozásra a brókerek, erre esik a részvény 
Privátbankár.hu | 2016. május 13. 11:32
Nagyjából a várakozásoknak megfelelő gyorsjelentést produkált az OTP, három elemzés közül egyik sem számít különösebb árfolyamváltozásra a papírtól, lehet, hogy éppen ezért esik. A banknál csökkentek a rossz hitelekre képzett tartalékok, nőtt az orosz, ukrán, bolgár leányvállalatok eredménye, magasabb lett viszont az adóteher.
Pénzügyi szektor Orbán betartotta a szavát - tényleg megveszik az Erstét 
Privátbankár.hu | 2015. november 30. 14:03
Orbán Viktor mind az Erste Bankkal, mind az EBRD-vel kötött összes megállapodást betartotta - mondta Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi lépés közeleg: te is lehetsz Ferrari-tulajdonos! 
Privátbankár.hu | 2015. október 7. 12:18
Még sok a bizonytalanság, de az érdeklődés állítólag hatalmas: heteken belül piacra dobják a Ferrari részvényeinek tizedét, aztán a maradék nagy része is új tulajdonosokhoz kerülhet. Az autóipar most persze forró krumpli, de ha inkább luxusipari termékként tekintünk rá, máris nem olyan ijesztő a kép.
Részvény / Deviza / Áru 8 magyar androidos alkalmazás kisbefektetőknek 
Eidenpenz József | 2015. június 2. 18:00
Az okostelefonok nagy segítséget nyújtanak akkor is, ha valaki a pénzét akarja befektetni, árfolyamokat szeretne figyelni, portfólióját értékelni, vagy egyenesen kereskedni szeretne bárhonnét. Némelyik alkalmazás ingyenes verziója is hasznos, mások viszont igen nehezen használhatók, főleg, ha államiak.
Részvény / Deviza / Áru Budapest megint jobban teljesített – nem úgy a forint 
Eidenpenz József | 2015. május 6. 18:46
A magyar tőzsde ismét jól teljesített, ezúttal a jó gyorsjelentést publikáló Richternek és a Molnak köszönhetően. A forint viszont gyengécske, 305 felett is volt az euró. Gyenge volt a dollár, sokat drágult az olaj, estek viszont a nemesfémek. Európához hasonlóan nálunk is emelkednek az állampapír-hozamok.
Részvény / Deviza / Áru Már főzik a sonkát a befektetők? 
Privátbankár.hu | 2015. április 2. 09:05
Esést vagy stagnálást várnak a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön a megkérdezett elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Tovább menetelnek a magyar papírok? 
Privátbankár.hu | 2015. március 27. 09:59
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX emelkedéssel 20 191,31 ponton nyitott pénteken.
Deviza / Áru Fed előttem, Fed utánam… Egyetlen szótól függ a dollár sorsa? 
Privátbankár.hu | 2015. március 18. 15:10
Ma este lesz a Fed ülésének vége, ami komoly mozgásokat indíthat el a devizapiacokon, ahol eddig az „őrült dollárerősödés” volt a fő folyamat. A kulcskérdés, mikor jön az amerikai kamatemelés, amit már meg is előlegeztek a devizaárfolyamok. Mi épült már be az árakba, és mi nem?
Részvény A görögök meglökhetik a magyar papírokat 
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 09:29
A kedvező nemzetközi hangulat miatt emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett szakértők.
Részvény / Deviza / Áru Szabadulhatnak ma az OTP-től és Richtertől 
Privátbankár.hu | 2015. február 17. 09:18
Csökkenésre számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Részvény / Deviza / Áru Remek hete volt az OTP-nek, ma felkerülhet a pont az i-re 
Privátbankár.hu | 2015. január 23. 09:00
Emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett szakértők.
Deviza / Áru Azt mondták neked, rossz befektetés volt az arany? Hát nem 
Eidenpenz József | 2015. január 13. 15:00
A 2011-es 1900 dollár körüli árfolyamcsúcshoz képest értékének mintegy harmadát elveszítette az arany, ám az utóbbi időben meglepően stabilnak mutatkozik. Főleg, ha a gyengülő forintunkban számolunk, az árfolyam 22 százalékkal ment fel egy év alatt.
Részvény / Deviza / Áru Két hír verte le az OTP-t és a Richtert 
Privátbankár.hu | 2015. január 9. 17:46
Alacsony forgalomban a korábbi napok emelkedését korrigálta pénteken a BUX, bár mérsékeltebb volt az esése mint több európai indexé.
Részvény / Deviza / Áru Oroszország mozgatta decemberben a pesti tőzsdét 
Privátbankár.hu | 2014. december 31. 15:52
Az Oroszországgal kapcsolatos hírek jelentős árfolyam-kilengéseket eredményeztek a Budapesti Értéktőzsdén. Mind az azonnali piac, mind a származékos piac forgalma bővült az előző hónaphoz képest – írja a tőzsde jelentése.
Deviza / Áru Itt a jóslat: Nemsokára 285 forintot fog érni egy dollár? 
Privátbankár.hu | 2014. december 16. 12:18
Eléggé temeti a forintot az Erste legújabb elemzése, legalábbis a dollárhoz viszonyított forintárfolyam erős emelkedését várják, ha kitörne a kurzus a jelenlegi emelkedő háromszögből. Az ország folyó fizetési és tőkemérlege ugyanis romolhat, legalábbis kevésbé lesz jó jövőre, ami már nem kompenzálja az alacsonyabb kamatfelárat.
Részvény / Deviza / Áru Merre indulnak a magyar papírok? 
Privátbankár.hu | 2014. december 15. 09:16
Eltérően látják a kereskedés irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Alulsúlyozásra rontotta Richter-ajánlását a Concorde 
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 15:33
Nagyon gyengének nevezi a Richter gyorsjelentését a Concorde Értékpapír, és a jelenleginél is tíz százalékkal alacsonyabb árfolyamot vár év végére. Két másik brókercég, az Erste és a KBC Equitas is az árfolyam esésére számít, legalábbis rövid távon.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedhet a Mol-részvények ára a brókerek szerint 
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 12:24
Felülvizsgálja intézményi ajánlását a Concorde Értékpapír, a gyorsjelentés szerinte pozitívan értékelendő, ugyanakkor óvatosságra int a csökkenő olajár. A KBC Equitas egyenesen árfolyam-emelkedésre számít a részvénytől, bár a hosszú távú képet szintén nem tartja olyan rózsásnak. Mindenki szerint kockázatot jelent a csökkenő olajár.
Részvény / Deviza / Áru Több forgatókönyv lehetséges: egyelőre lefelé megyünk 
Privátbankár.hu | 2014. november 3. 09:43
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,32 százalékos csökkenéssel, 17 264,35 ponton nyitott hétfőn. Összességében stagnálásra számítanak az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP-nek és a Molnak is jól mehet 
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 09:14
A kedvező nemzetközi hangulat miatt emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Ebola, Ukrajna, pocsék adatok - semmi jóra ne számítsunk? 
Privátbankár.hu | 2014. október 13. 08:51
Csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén az elemzők, és Európában is esés várható, nem jó a nemzetközi hangulat.
Deviza / Áru Csúcsközelben a forint – így néz ez ki a tűzvonalból 
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 18:05
Két devizakereskedéssel foglalkozó cég is érdekes magyarázatokat adott arra, miért erősödött a forint három hónapja nem látott szintre. Paradox módon a devizahitelesek megsegítése is szerepet játszhat ebben, de a kilátásba helyezett Varga-csomagtól is sokat várnak. A lengyelek is segítettek kicsit.
Részvény / Deviza / Áru Van még, aki jósolni mer? Ennyit érhet az OTP manapság 
Privátbankár.hu | 2014. október 2. 10:07
Az Erste az utóbbi idők magyarországi, ukrajnai, oroszországi eseményei tükrében idénre 129 milliárd forint veszteséget vár az OTP-től, a 2015 és a 2016-os eredményt is csökkentette 10-20 százalékkal. A csökkenő hozamkörnyezet viszont „támogató az értékeltségre nézve”, így új célára 4560 forint.
Részvény / Deviza / Áru Újabb szankciók jöhetnek, mi lesz a magyar cégekkel? 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 10. 09:09
A kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Fontos adat és egy tárgyalás - jöhet ma a tegnapi rali után? 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 5. 09:00
Enyhe csökkenéssel indíthatja a pénteki kereskedést a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.
Részvény / Deviza / Áru Ma eshet az OTP 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 26. 08:43
Enyhén negatív nyitásra számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett piaci szakértők.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz veled, OTP? 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 15. 09:45
Az OTP mozgatja a BUX-ot pénteken az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik nem tartják kizártnak, hogy nap közben kisebb emelkedés lehet.
Részvény / Deviza / Áru A nap végén állt fel a Mol 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 4. 17:59
A vezető részvények az erősödő Mol kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest.
Deviza / Áru Hirtelen 307, nem, már 308 forint fölött az euró, shortolna az Erste 
Privátbankár.hu | 2014. július 24. 09:00
Reggel a szerda délutáni szintről hirtelen felfelé indult el az euró forintárfolyama. Nagyjából ugyanekkor erősödött a dollár is. Az Erste elemzői az euró shortolását javasolják a dollárral szemben.
Részvény / Deviza / Áru 20 éve nem látott ilyet az OTP? Ne siessük el a vásárlást! 
Privátbankár.hu | 2014. július 7. 11:46
Nem túl optimisták a brókercégek az OTP árfolyamának közeljövőjével kapcsolatban, egyelőre nem javasolják vételre a részvényt. Folyik a latolgatás, mekkora veszteséget okoznak az új jogszabályok a banknak, az is lehet, hogy az utóbbi húsz év legrosszabb éve lesz az idei.
Részvény / Deviza / Áru Az Unicumra érdemes ma figyelni 
Privátbankár.hu | 2014. május 21. 09:29
Kisebb csökkenést, illetve oldalazást várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Harmatos volt a részvényforgalom áprilisban a magyar tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 15:26
Az erős márciusi forgalmat követően visszaesett a Budapesti Értéktőzsdén forgó részvények forgalma, összértéke így 150 milliárd forint volt áprilisban. A rangsor első két helyét továbbra is a Concorde Értékpapír Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. foglalták el, míg a harmadik helyre ezúttal a Wood & Company futott be.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG