<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
GKI
Ingatlan Még mindig sokan akarnak felülni a lakásfelújítási hullámra
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 14. 06:03
Augusztusban megint kissé nőtt a lakásfelújítást tervezők aránya – ezt igazolták a GKI és a Masterplast közös kutatásának eredményei. 
Makro / Külgazdaság Az iparvállalatok optimisták, a kivitelezők épp ellenkezőleg
MTI | 2021. július 26. 06:27
Fél évnyi, folyamatos emelkedés után a GKI konjunktúraindexe júliusban elérte 2019 végi szintjét. Az áprilisi, példátlanul nagy emelkedés után az elmúlt hónapokban csak kismértékű volt a javulás; javultak az üzleti és romlottak a fogyasztói várakozások júliusban - közölte a GKI Gazdaságkutató.
Makro / Külgazdaság Olyan optimista lett a hazai üzleti világ, mint a koronavírus-járvány kezdete óta soha
MTI | 2021. június 21. 08:34
Hatalmas javulások után júniusban már ott tart az optimizmus, ahol tavaly év elején tartott, mutatja ki a GKI konjunktúraindexe.
Makro / Külgazdaság Utoljára 2019 végén voltak ennyire optimisták az üzleti várakozások
MTI | 2021. május 25. 06:53
A GKI konjunktúraindexe az áprilisi, példátlanul nagy emelkedés után májusban sokkal kisebb, de azért jelentős lépést tett felfelé, s ezzel elérte tavaly februári, vagyis a járvány előtti szintjét - ismertette a GKI Gazdaságkutató az MTI-vel.
Makro / Külgazdaság Továbbra is főleg a munkaerőhiány akadályozza az építőipart a gyorsításban
Privátbankár.hu | 2021. április 20. 09:47
Túláradó optimizmust tapasztalni a hazai építőipari cégeknél a kereslet élénkülése miatt. Sokan vennének fel új munkaerőt, de egyre nagyobb a hiány. Közben többségüknél nőtt a hajlandóság arra, hogy tovább emelje az árakat - derül ki a lapunk által megszerzett GKI-felmérésből. 
Ingatlan Olcsóbbak lehetnek a közepes vagy rossz állapotú használt lakások - legalábbis erre számítanak sokan
Mester Nándor | 2021. április 6. 19:23
Miközben az ingatlanos cégek és a lakosság is folyamatosan egyre optimistább a lakáspiaccal kapcsolatban, mind többen számítanak a használt lakások kisebb árcsökkenésére, különösen Budapesten – derül ki a GKI és a Masterplast felméréséből. Várhatóan a rossz vagy közepes állapotú ingatlanok értéke csökkenhet, de legalábbis nőhet a lemaradásuk a jó vagy újszerűek mögött. Az új építésű lakások ára ugyanakkor csak elvétve mérséklődött az 5 százalékos áfa miatt. A projektek többségénél stagnálnak, néhánynál még növekedtek is az árak. 
Makro / Külgazdaság Nem nagyon zavar már bele a magyarok lakásvásárlási terveibe a járvány
MTI | 2021. április 6. 06:29
A GKI felmérése szerint 72 ezer háztartás egy éven belül biztosan, 201 ezer pedig valószínűleg vásárol vagy építtet lakást.
Makro / Külgazdaság Mikrolépésekben araszol a gödörből kifele az üzleti bizalom
MTI | 2021. március 22. 06:33
Márciusban megközelítette januári, a járvány kezdete óta mért csúcspontját a GKI konjunktúraindexe. Igaz, a növekedés nagyon kicsi, az említett csúcspont pedig nagyon alacsony.
Ingatlan Ha hozzádvágnának 3 milliót lakásfelújításra, mivel kezdenél?
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 07:04
Hárommillió forintot ad vissza nem térítendő állami támogatásként a kormány lakásfelújításra - megkérdezték a magyar lakosságot, mire költenék a legszívesebben.
Makro / Külgazdaság Továbbra is pesszimisták a magyar fogyasztók
Privátbankár.hu / MTI | 2021. február 15. 06:36
A GKI fogyasztói bizalmi index a januári 5,5 pontos emelkedést követően februárban 1,1 ponttal csökkent, mínusz 34,9 pontra - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
Makro / Külgazdaság Javult az üzleti bizalmi index a GKI szerint
MTI | 2021. január 25. 06:16
A GKI konjunktúraindexe januárban érezhetően emelkedett, a járvány kezdete óta a legmagasabb értékét érte el, de áprilisi zuhanásának még így is csak alig több mint felét dolgozta le. Az év első hónapjában az üzleti és a fogyasztói várakozások is javultak - közölte a GKI Gazdaságkutató.
Makro / Külgazdaság Továbbra is elég óvatosak a magyar fogyasztók
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 12. 07:22
Januárban a decemberi jelentős csökkenést követően csaknem novemberi szintjére erősödött vissza a GKI fogyasztói bizalmi index - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
Makro / Külgazdaság Elveszett munkahelyek: mi lett volna, ha veszélyhelyzetben nem vasútra és stadionra költ a kormány?
Privátbankár.hu | 2021. január 7. 08:24
Egy valódi segítséget nyújtó állami bértámogatási program látszólag rengeteg pénzbe került volna - hacsak nem nézzük meg, mi másra jutottak még milliárdok a Gazdaságvédelmi alapból.
Ingatlan A 2008-as válság óta nem látott lakásfelújítási kedv lett úrrá a magyarokon
MTI | 2021. január 5. 06:22
A lakosság következő egy évre vonatkozó lakásfelújítási és -korszerűsítési kilátásai a tavalyi negyedik negyedévben ismét erőteljesebbé váltak, a várakozások 14 éves csúcsra emelkedtek. A bejelentett kormányzati ösztönző intézkedések hatására a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, korszerűsítési munkákat - derül ki a GKI és a Masterplast legfrissebb, közös reprezentatív kutatásából.
Makro / Külgazdaság Ebből is látszik, mennyire vízfej Budapest
MTI | 2020. december 22. 07:27
A tőkejövedelmek felét tavaly a fővárosban és Pest megyében vallották be.
Makro / Külgazdaság Nagyot csökkent az amúgy is romló fogyasztói bizalom
MTI | 2020. december 11. 06:37
Ötödik hónapja, július óta csökken a GKI fogyasztói bizalmi index, de a havi csökkenés mértéke most decemberben volt a legjelentősebb 5,5 pont - közölte a GKI gazdaságkutató pénteken az MTI-vel.
Makro / Külgazdaság Nagyot zuhantak az üzleti várakozások idehaza
MTI | 2020. november 23. 06:26
 A GKI konjunktúraindexe novemberben nagyot esett, a nyár eleji szintje alá csökkent, ami az üzleti várakozások zuhanásának következménye - közölte a GKI Gazdaságkutató az MTI-vel.
Makro / Külgazdaság GKI: erősödött a munkanélküliségtől való félelem
MTI | 2020. október 26. 07:16
A GKI konjunktúraindexe októberben kissé javult, de továbbra sem érte el júliusi szintjét, az üzleti várakozások pozitív irányba mozdultak, a lakosságiak viszont már negyedik hónapja romlanak - közölte a GKI Gazdaságkutató az MTI-vel.
Makro / Külgazdaság Az infláció újbóli növekedését jelzi a GKI indexe
MTI | 2020. október 9. 06:22
A GKI fogyasztói bizalmi indexe az áprilisi, csaknem 38 pontos zuhanást követően három hónapon át lassuló ütemben, de emelkedett, majd három hónapja újból csökkenést mutat: az index értéke októberben a szeptemberi mínusz 31,1 pont után mínusz 34,2 pont lett, és ezzel az áprilisi visszaesésnek októberre csak mintegy 40 százalékát sikerült ledolgozni. Ráadásul a tendencia romló a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb felmérése szerint.
Makro / Külgazdaság Súlyos éveket esik vissza a magyar gazdaság a koronavírus miatt
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 30. 07:49
A járvány újabb hulláma miatt a GKI Gazdaságkutató 2020-ban 7 százalékos gazdasági visszaesésre számít Magyarországon, nagy bizonytalanság mellett.
Makro / Külgazdaság Második hullám: egyre több magyar aggódik amiatt, hogy elveszíti a munkáját
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 14. 06:59
A nagy zuhanás után három hónapig emelkedett a hazai fogyasztók bizalma, most azonban második hónapja újra csökken az index. A munkanélküliségtől való félelem egyre nagyobb.
Makro / Külgazdaság Újra pesszimistábbak lettünk a gazdaság jövőjét illetően augusztusban
MTI | 2020. augusztus 24. 07:36
A GKI konjunktúraindex dinamikus emelkedése az áprilisi mélypont után megtorpant augusztusban, a járvány okozta áprilisi zuhanásnak a felét dolgozták le a gazdasági szereplők az elmúlt négy hónapban. Augusztusban a fogyasztói várakozások kissé romlottak, az üzletiek alig változtak - közölte a GKI Gazdaságkutató az MTI-vel.
Makro / Külgazdaság Sokkszerű zuhanás után: javultak a kilátások
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 27. 05:53
De csak a fogyasztók és az üzleti szolgáltatók esetében a GKI felmérése szerint.
Makro / Külgazdaság Kicsit optimistábban ítéljük meg a megélhetésünket
MTI | 2020. július 10. 06:23
A GKI fogyasztói bizalmi index értéke májusban a koronavírus lassú lecsengése és az áprilisi erős bizonytalanság enyhülése következtében 11,3 ponttal emelkedett, majd júniusban 5,7, júliusban 5,9 ponttal nőtt tovább (szezonálisan kiigazítva), amivel az áprilisi zuhanás 61 százalékát dolgozta le - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, online felmérésének adataiból.
Makro / Külgazdaság Üzleti bizalom: nagy az erősödés, de még mindig korona-mínuszban vagyunk
MTI | 2020. június 22. 07:15
A GKI konjunktúraindexe csak 44 százalékát dolgozta le két hónap alatt az áprilisi zuhanásának.
Makro / Külgazdaság Fogyasztói bizalom: a munkanélküliségtől félnek a legjobban a magyarok
Privátbankár.hu | 2020. június 11. 08:09
A GKI fogyasztói bizalmi index értéke áprilisi, történetének legnagyobb zuhanása után májusban jelentősen, majd júniusban kisebb ütemben emelkedett. Az index az az áprilisi 38 pontos esését követően májusban 11 ponttal, júniusban 6 ponttal emelkedett (szezonálisan kiigazítva), s ezzel e két hónap alatt csaknem a felét ledolgozta áprilisi zuhanásának. 
Személyes pénzügyek A koronavírus sem siklatta ki a magyarok lakásfelújítási terveit
MTI | 2020. június 2. 08:22
Egy éven belül mintegy 450 ezer lakáson végezhetnek kisebb-nagyobb munkálatokat.
Makro / Külgazdaság Pánik után: csak egy ágazatban látják még sötétebbnek a magyar gazdaság jövőjét
Privátbankár.hu | 2020. május 25. 06:34
Májusban – vélhetően a kormányzat által bejelentett járványügyi lazítás hatására – szinte minden ágazati és a fogyasztói bizalmi index is egyharmadát ledolgozta áprilisi drámai zuhanásának, az iparban azonban még tovább erősödött a pesszimizmus.
Makro / Külgazdaság Mélyben a lakáspiaci hangulat
MTI | 2020. május 6. 06:14
Az előző negyedévhez képest romlottak a lakáspiaci cégek várakozásai - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Masterplat Nyrt. közös, áprilisi felméréséből.
Makro / Külgazdaság Beszakadt az üzleti bizalmi index Magyarországon
MTI | 2020. április 27. 06:14
Példátlanul nagy mértékben, 33,1 ponttal esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban, az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt jelentősen romlottak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel hétfőn.
Makro / Külgazdaság Újabb 100 ezer ember veszítheti el az állását, 10 százalékra ugorhat a munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2020. április 20. 08:04
A következő három hónapban várhatóan bővülnek a kényszer-szabadságolások és elbocsátások – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből. Az öt főnél nagyobb cégeknél az elmúlt hónap legalább 50-60 ezer fős elbocsátása után újabb 90-100 ezer ember veszítheti el állását. A munkanélküliségi ráta gyors és széleskörű kormányzati segítség nélkül elérheti a 10%-ot.
Makro / Külgazdaság Példátlan zuhanást produkált a fogyasztói bizalom
MTI | 2020. április 9. 13:09
Márciusról áprilisra akkora volt a fordulat, amekkorát korábban még nem mutatott a GKI indexe. Az abszolút mélypontot viszont még nem értük el, az továbbra is a 2009. áprilisi, a gazdasági válság legmélyebb pontján mért pesszimizmus.
Makro / Külgazdaság Március elején még nem érződött a járvány az üzleti hangulaton
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 08:11
A GKI konjunktúraindexe szerint csak kicsit romlottak az üzleti várakozások, a fogyasztóiak pedig kicsit se.
Makro / Külgazdaság 40 hónapja tart az üzleti pesszimizmus
Privátbankár.hu | 2020. február 24. 07:57
A GKI felmérése szerint februárban még romlottak is az üzleti várakozások. A fogyasztóiak viszont javultak.
Makro / Külgazdaság 3-3,5 százalékkal nőhet a gazdaság idén, mondja a GKI
Privátbankár.hu | 2020. február 3. 07:54
A magyar gazdaság tavaly 5 százalék körül, az EU-ban az egyik leggyorsabb ütemben bővült. Az október-novemberi adatok összességében még nem utalnak lassulásra, az ipari várakozások romlása azonban figyelmeztető jel, idén 3-3,5 százalék lehet a GDP-növekedés.
Makro / Külgazdaság Még borúlátóbb lett év elején a magyar üzleti szféra
Privátbankár.hu | 2020. január 27. 08:00
Januárban is folytatódott a GKI konjunktúraindexének esése, most már több mint hároméves mélyponton vagyunk.
Makro / Külgazdaság Hároméves mélypontjára zuhant az üzleti bizalom
Privátbankár.hu | 2019. december 20. 08:05
A fogyasztói várakozások viszont bírtak javulni egy pirinyót a GKI évzáró konjunktúraindex-jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Az üzleti életben kitört az optimizmus
Privátbankár.hu | 2019. november 25. 07:58
A fogyasztók csak fontolva bizakodtak. GKI konjunktúraindex, november.
Makro / Külgazdaság Lassult a növekedés – jövőre jöhet a markáns fékezés
Privátbankár.hu | 2019. november 4. 10:57
A magyar gazdaság az idei első félévben a tavalyival megegyező mértékben 5,1 százalékkal növekedett. Ez az ütem idén az EU-ban eddig a leggyorsabb, mintegy háromszorosa az átlagnak - közölte a GKI Gazdaságkutató. Előrejelzésük szerint a GDP idén 4,3, jövőre pedig 2,7 százalékkal nő.
Makro / Külgazdaság Már nem akar Dunának menni a biznisz-szféra. Most a fogyasztók zuhantak össze
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 07:43
Októberben az előző havi durva bezuhanás után kissé emelkedett a GKI üzleti bizalmi indexe, a fogyasztói viszont sokat romlott.
Makro / Külgazdaság GKI: véget ért az emelkedő árak korszaka a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2019. október 24. 07:39
A gazdaságkutató legfrissebb felmérése szerint Budapesten már kínálati piac van kialakulóban.
Ingatlan A küszöbön áll a lakhatási válság
Privátbankár.hu | 2019. október 19. 10:50
A fővárosban a lakhatási válsággal fenyeget a lakásárak növekedése és ezzel együtt az albérletek drágulása, annak megelőzésére bővíteni kell az ingatlanállományt a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített tanulmány szerint, amelyet az online szállásközvetítő platform az Airbnb megbízásából készítettek.
Makro / Külgazdaság Növelte az idei gazdasági növekedés előrejelzését a GKI
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 12:51
4 százalék helyett már 4,3 százalékkal fog bővülni a magyar gazdaság a Gazdaságkutató becslése szerint.
Makro / Külgazdaság Három éves mélypontjára zuhant az üzleti bizalom
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 08:05
Közben a fogyasztói várakozások kissé javultak a GKI aktuális üzleti bizalmi indexe szerint.
Makro / Külgazdaság Meddig tarthat a kiugróan gyors növekedés?
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 2. 07:40
A magyar gazdaság a második negyedévben 4,9 százalékkal, az EU-ban a leggyorsabban bővült. A lassulás azonban, ha csak nagyon kis mértékben is, de elkezdődött.
Makro / Külgazdaság Borongós után hirtelen napsütésesre váltott az üzleti és a fogyasztói hangulat
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 26. 09:09
A GKI konjunktúraindexe szerint a júliusi mélyrepülést augusztusban fellendülés követte.
Makro / Külgazdaság Javította idei GDP-előrejelzését a GKI
Privátbankár.hu | 2019. július 29. 07:39
Legfrissebb előrejelzésében már 4,3 százalékos gazdasági növekedést prognosztizál, szemben a korábbi 4 százalékkal.
Makro / Külgazdaság 2,5 éves mélypontra zuhant az üzleti bizalom az országban
Privátbankár.hu | 2019. július 22. 07:41
Hetedik hónapja romlanak az üzleti várakozások a GKI szerint.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos