Jair Bolsonaro
Makro / Külgazdaság Jobboldali vezetőkre vadászik a koronavírus
Wéber Balázs | 2020. október 2. 10:55
A járvány a jelek szerint a jobboldali-populistának mondott politikusokat „nézte ki” magának az első számú vezetők közül.
Makro / Külgazdaság Brutál nagy brazil balhé: másokat is megfertőzhetett Bolsonaro
Wéber Balázs | 2020. július 9. 14:24
Kormánytagok és újságírók is kénytelenek karanténba vonulni és/vagy teszteltetni magukat a dél-amerikai államban, miután a hét elején kiderült: a brazil elnök benyelte a koronavírust. Brazíliát telibe kapta a járvány, a halálos áldozatok száma a 70 ezerhez közelít. Bolsonaro azonban politikailag még profitálhat is fertőzöttségéből.
Makro / Külgazdaság Katonai hatalomátvétel jöhet a kontinens legnagyobb országában
Káncz Csaba | 2020. június 15. 10:18
A brazil elnök a koronavírus-korlátozások megszegésére bujtogatott, és mára a járvány teljesen kicsúszott az ellenőrzés alól. A New York Times a múlt héten arról számolt be, hogy a katonaság puccsot hajthat végre az országban, Bolsonarot pedig megtarthatják bábnak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A brazil elnök benyelte a vírust? - Frissítve!
Privátbankár.hu | 2020. március 13. 16:04
Legalábbis ezt állítja egy brazil hírportál.
Makro / Külgazdaság Nem elég a koronavírus? – Trump most lerohanná ezt az országot
Káncz Csaba | 2020. március 9. 09:07
Brazíliának kellene külön frontot nyitnia egy venezuelai intervenció esetén. Az orosz hírszerzés szerint Washington különleges egységeket vezényelt Puerto Ricóba, miközben amerikai csapatok érkeztek Kolumbiába is. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter szerint "kivételes politikai egyetértés" van Magyarország és Brazília között
Privátbankár.hu | 2019. október 9. 08:08
Ők se szeretik a migrációt, magyarázta a külügyminiszter a dél-amerikai országban tett látogatásán. A hasonló gondolkodást pedig gazdasági előnyökre kell váltani, így most meg is kötött néhány új megállapodást a brazil féllel.
Makro / Külgazdaság Amerikai gigacég nyerhet az amazóniai erdőirtásokon
Wéber Balázs | 2019. szeptember 9. 06:10
Egy amerikai befektetési társaság is jelentős részben ösztönzi az amazóniai esőerdő irtását egy tényfeltáró portál szerint. A Blackstone által birtokolt brazil cégek fejlesztései az agrárbizniszt felpörgetik, az Amazonast viszont tovább pusztítják. Egy helyi szakértő a Privátbankár.hu-nak azt mondta, hogy mindez nem lenne lehetséges a brazil kormány támogatása nélkül.
Makro / Külgazdaság Tényleg Orbán Viktor miatt lángol az Amazonas? A hét sztorija
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2019. augusztus 30. 19:30
Az amazóniai tűzvész ügye teljesen átpolitizálódott: szinte minden oldal saját céljaira használja fel, és ezzel ellehetetleníti a tisztánlátást. Miközben a politikusok egymásra mutogatnak, az esőerdő tovább ég. De mi történik pontosan Amazóniában? Tényleg kiugróan magas-e a tüzek száma, és ki vagy mi felelős ezért? És van-e ennek köze a magyar kormányfőhöz? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Brazília elfogadja az Amazonas-segélyeket, de...
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 28. 07:58
...csak akkor, ha az adományozók nem szólnak bele a pénzek felhasználásába - mondta a brazil elnöki szóvivő, aki így egy kicsit puhított is Jair Bolsonaro korábbi kijelentésén, meg egy kicsit nem is.
Makro / Külgazdaság Egyre inkább úgy tűnik, a G7-ek döntően politikai játszmából aggódnak csak az Amazonas-vidékért
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 16:40
A világ vezető gazdaságai hétfőn nagy rössel azonnali segélyt ajánlottak fel Brazíliának, hogy azzal fékezzék meg a dzsungelben tomboló tüzeket. A lépés pr-fogásnak nagyszerű, de ha megnézzük, maga az összeg arányaiban nevetséges, így Jair Bolsonaro brazil elnök valójában könnyű szívvel pöckölhette vissza másnap. Ezzel hívei körében megmaradhatott az első számú dél-amerikai vasmacsónak, aki nem engedi, hogy kívülről beleszóljanak országa ügyeibe, a Hetek csoportja pedig felvilágosult, zöld erőként tovább harcolhat a "brazil Trump" ellen. Közben az erdő a tavalyi évhez képest tényleg nagyon ég - csak ennél bő tíz éve még sokkal durvábban égett, ami akkor sokkal kevesebb embert is érdekelt.
Makro / Külgazdaság Bolsonaronak nem kell a G7-gyorssegély az amazonasi erdőtűz megfékezésére
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 07:33
A brazil elnök szerint abból a 20 millió dollárból inkább erdősítsék újra Európát.
Makro / Külgazdaság Az elnök, akit Orbán Viktor inspirál, harcban áll a világgal
Wéber Balázs | 2019. augusztus 27. 06:10
A brazil elnök múlt héten a katonaság bevetését is elrendelte az Amazonasban dúló tüzek megfékezésére. Jair Bolsonarónak azonban nem csak a természeti katasztrófával kell megküzdenie, hanem a fokozódó nemzetközi nyomással és a gazdasági nehézségekkel is. Elemzők szerint ő inkább a kultúrharccal van elfoglalva, amihez Donald Trumptól és Orbán Viktortól merít inspirációt.
Makro / Külgazdaság Bolsonaro végre lépett: beszállt a katonaság az erdőtűz elleni harcba
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 24. 11:11
A nemzetközi nyomás hatására Brazília elnöke engedélyezte, hogy a hadsereg is közreműködjön az amazóniai esőerdőtüzek megfékezésében.
Makro / Külgazdaság Bolsonaro: Brazíliának nincs elég pénze az amazonasi erdőtüzek megfékezésére
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 23. 07:50
A brazil elnök ugyanakkor az ország belügyeibe való beavatkozással vádolja a katasztrófa megállítására segélyt folyósító államokat.
Makro / Külgazdaság Norvégia sem ad több pénzt Brazíliának erdővédelemre
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 16. 12:34
Logikus, hiszen mióta Jair Bolsonaro a brazil elnök, borzasztóan felpörgött a fairtás az Amazonas-vidéken. Németország ugyanezért már múlt héten bejelentette, hogy leállítják a segély folyósítását.
Makro / Külgazdaság Bolsonaro megfosztaná jövedelme egy részétől a nyomtatott brazil sajtót
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 7. 07:49
A dél-amerikai ország elnöke először arról beszélt, hogy így akarja megbosszulni az újságok részéről őt érő támadásokat. Később azt mondta, nem is.
Makro / Külgazdaság Majdnem egy luxemburgnyi erdőt vágtak ki júliusban az Amazonas vidékén
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 6. 11:26
Egy év alatt megtriplázódott a kiirtott erdőterület a folyó mentén. 597 négyzetkilométerből lett 2255 négyzetkilométernyi irtás tavaly júliustól idén júliusig.
Makro / Külgazdaság Őrült tempóban kezdték irtani az esőerdőt – hol várhatók fegyveres konfliktusok?
Káncz Csaba | 2019. július 30. 09:15
A brazil elnök mandátumának első hét hónapjában 38 százalékkal nőtt az Amazonas esőerdeinek területvesztése a múlt év azonos időszakához képest. Áttekintjük, hogy konkrétan hol várhatók fegyveres konfliktusok a világban a vízszűke miatt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább támadja a brazil elnök a saját űrügynökségét, mert az az igazat mondja az őserdők pusztításáról
Privátbankár.hu | 2019. július 22. 08:17
Brutálisan felgyorsult az Amazonas-vidék erdőirtása, mióta Jair Bolsonaro vezeti Brazíliát. A tények ismertetése azonban árt az ország hírnevének, ezért előtte egyeztetni kéne a kormánnyal, mondja Bolsonaro.
Makro / Külgazdaság Orbán, Trump és Bolsonaro – konzervatívok verik szét a természeti környezetet
Káncz Csaba | 2019. január 11. 09:02
Trump lépései szégyenteljesek a republikánusokra nézve is, hiszen még Richard Nixon republikánus elnök hozta létre a környezetvédelmi ügynökséget. A brazil elnök kormányzásának első hetében lemondásra kényszerítette a környezetvédelmi ügynökség vezetőjét. Az orbáni Magyarországon is megsemmisítették a környezetvédelmi apparátust, holott ez ellentétes az egészséges környezethez való jogot biztosító alkotmánnyal. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán új barátja Magyarországra látogat
Privátbankár.hu | 2019. január 2. 18:00
Meghívta az új brazil elnököt a Dél-Amerikában tartózkodó miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Felszabadulást ígért országának Orbán Viktor legújabb cimborája
Wéber Balázs | 2019. január 2. 13:00
Megszabadítjuk Brazíliát a szocializmustól és a politikai korrektségtől, valamint harcolunk a korrupció és a bűnözés ellen – a többi közt erre tett ígéretet első beszédében az új brazil elnök, Jair Bolsonaro. A meglehetősen vitatott megítélésű politikus beiktatására egy honvédségi géppel repült el Orbán Viktor, aki szerint Bolsonaro a Magyarország által is fontosnak tartott értékeket vitte győzelemre hazájában. A magyar kormányfő kvázi szélsőjobbos és szélsőbalos politikusok gyűrűjében ünnepelt.
Makro / Külgazdaság A nap képe: brazil bombázóval feszített Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2019. január 2. 08:25
Orbán Viktor tegnap részt vett az új brazil elnök, Jair Bolsonaro beiktatási ceremóniáján Brazíliavárosban.
Makro / Külgazdaság Trump pezsgőt bonthat – Brazíliában óriási fordulat indult
Káncz Csaba | 2018. november 3. 08:48
Borsonaro hasonlatos a perifériák olyan tradicionális erős emberéhez, mint a Fülöp-szigeteki Duterte. A Fehér Ház nagy örömére szinte bizonyosan kiviszi az országát a Párizsi Klímamegállapodásból és a brazil nagykövetséget Jeruzsálembe helyezi át Izraelben. Nem zárható ki egy katonai konfrontáció Venezuelával sem, miközben véget vet a baráti kapcsolatoknak Kínával. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Nőgyűlölő, rasszista és homofób elnöke lett Brazíliának
Privátbankár.hu | 2018. október 29. 07:24
A szélsőjobbos Jair Bolsonaro nyerte a brazil elnökválasztást.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.