<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kongó
Makro / Külgazdaság Brutális vérengzés történt egy közép-afrikai országban
Privátbankár.hu | 2022. december 8. 10:44
Legkevesebb 131 civilt gyilkoltak meg az M23 nevű felkelőcsoport fegyveresei a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén november 29-én és 30-án - derült ki a helyi ENSZ-misszió előzetes nyomozásának csütörtökre virradóra nyilvánosságra hozott eredményéből.
Makro / Külgazdaság Kongóban keresztények tízezrei tiltakoztak
Privátbankár.hu | 2022. december 4. 18:36
Keresztények tízezrei tüntettek a Kongói Demokratikus Köztársaságban az ország keleti felét szorongató erőszak ellen vasárnap.
Makro / Külgazdaság Putyin egy újabb kontinensre veti ki a hálóját
Káncz Csaba | 2022. július 27. 19:21
Lavrov kettős küldetéssel tárgyalt Afrikában: erősítse meg Moszkva kapcsolatait a kontinensen, és okolja a Nyugatot az afrikai országokban tapasztalható élelmiszerhiányért. Az egyre erősödő orosz-iráni kapcsolatok tükrében különleges figyelem irányult az uránban gazdag Kongó meglátogatására. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Földrablás a világban – miért szállnak be egyre többen?
Káncz Csaba | 2021. június 8. 16:55
Számos ok miatt felgyorsult napjainkban a földrablás a világon, elsősorban a Globális Délen.  A növekvő népességű és jómódú országok így növelik ellátásuk biztonságát, illetve termelnek jövedelmet.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Nincs vészhelyzet az újabb ebolajárvány miatt
Privátbankár.hu | 2019. június 15. 19:30
Nem hirdet nemzetközi vészhelyzetet az Egészségügyi Világszervezet a kongói ebolajárvány miatt, mert az túlságosan sok gazdasági kárt okozna.
Makro / Külgazdaság Elég volt a szankciókból: hazazavarják az uniós nagykövetet
Privátbankár.hu | 2018. december 28. 09:05
A jogsértések miatt tett büntetőintézkedéseket az Európai Unió.
Makro / Külgazdaság Ennyit az emberi jogokról: vajon miből gondolja az ENSZ, hogy ez jó ötlet?
Privátbankár.hu | 2017. október 17. 08:32
Az Egyesült Államok felháborodott azon, hogy az ENSZ szerint Kongó remekül tudná képviselni az emberi jogokat a világban.
Részvény / Deviza / Áru Meggazdagodhatunk az új aranyon?
Fellegi Tamás | 2017. február 16. 13:51
Ahogy a technika fejlődik, egyre több ritka anyagot is felhasználunk, ami hirtelen keresletet idéz elő az adott anyag iránt. Most ilyen a kobalt, melyet az elektromos autók akkumulátoraihoz használnak fel, így egyre több kell majd belőle. Magasra emelkedhet-e az ár, és ha igen, hogyan profitálhatunk belőle?
Részvény / Deviza / Áru Gyerekeket dolgoztatnak a kedvenc techcégeid
Privátbankár.hu | 2016. január 19. 12:06
Ha imádod a kütyüdet, ne felejtsd el megköszönni a kongói gyermekmunkásoknak is! 12-14 éves gyerekek dolgoznak azokban a kobaltbányákban, ahonnan a telefonok alkotóelemei is származnak. A szövevényes céghálózatokat követve végül olyan cégekhez juthatunk el, mint az Apple, a Samsung, vagy a Sony.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG