<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kórház
Makro / Külgazdaság Hamarabb juthatnak be a műtőbe a betegek
MTI | 2021. szeptember 25. 09:22
Ennek érdekében bő 12 milliárd forintot különítenek el a költségvetésben.
Makro / Külgazdaság Új mobilkórház építésébe fognak Kiskunhalason
Kormos Olga | 2020. március 15. 18:28
A mai tájékoztatót Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációjáért felelős államtitkára tartotta, aki sajnálatát fejezte ki az első halálos áldozat miatt, egyúttal azt javasolta az újságíróknak, hogy ne oknyomozzanak, inkább higgyenek a járványügyi szakembereknek.
Vásárló Fáj a keze vagy a lába? Most menjen orvoshoz, újra szállítanak a kórházaknak
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 5. 13:56
A legrégebb óta fennálló tartozásokat ki tudják fizetni a kórházak abból a 12 milliárd forintból, amelyet az OEP tartalékából kapnak. A beszállítóknak egyre nehezebb elviselniük a fél évet is meghaladó fizetési határidőket.
Makro / Külgazdaság Így lehetne több pénzt tenni az egészségügybe - interjú Gaál Péterrel
Balla Györgyi | 2013. december 18. 06:06
Az Egészségügyi Menedzserképző Központ megbízott főigazgatója szerint ahhoz, hogy az egészségügy kikecmeregjen évtizedes válságából, szakítani kell a hagyománnyal, hogy a kórházaknak adják a fejlesztési pénzeket, mert ott lehet nemzeti színű szalagot átvágni. Itt lenne az ideje a háziorvosi rendszer, a járóbeteg-szakellátás erősítésének. Gaál Péter szerint voltak már ezeken a területeken is jó kezdeményezések, csak sajnos nem voltak elég látványosak. Interjú.
Makro / Külgazdaság Már csak a hálapénz tartja össze az egészségügyet - interjú
Balla Györgyi | 2013. november 20. 06:08
Ha kihúzzuk, azonnal összeomlik a rendszer, amelyet a fáradt, saját pecsenyéjüket sütögető orvosok amúgy is leterhelnek. Akkor mi a megoldás? A háziorvosoknak több pénzt, nagyobb felelősséget, az OEP-nek meg fogakat és karmokat adna az Egészségbiztosítási Felügyelet volt elnöke, Kovácsy Zsombor. Interjú.
Makro / Külgazdaság Az állami kórházban is fizethetnénk legálisan - interjú Rácz Jenővel
Balla Györgyi | 2013. november 4. 06:10
Kollektív hazudozás helyett hosszú távú egészségpolitika kellene a volt egészségügyi miniszter szerint. Rácz Jenő ennek érdekében akár a parlamentbe is "falazná" a képviselőket, csak legyen végre konszenzus az egészségügy átalakításáról. Interjú.
Biztosítás Sosem kellett ennyit várni egy műtétre, van más út?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 18:00
Rekordhosszúságúak a magyar műtéti várólisták, egy uniós rendelkezés alapján azonban októbertől bármelyik európai országban kezeltethetnék magukat a betegek, ha lenne, aki finanszírozná.
KKV Az orvosok és a betegek örülnek, de a nővérek mindent elronthatnak
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 11:27
Néhány hónap alatt jelentősen nőtt az egészségügyi iránti bizalom. A lakosság és az orvosok is kedvezőbbnek ítélik az ágazat helyzetét, mint korábban. Ugyanakkor abban mindenki egyetért, hogy az ápolás rovására mehetnek a változások.
KKV Elmaradt az adósságrendezés - sokkal tartoznak a kórházak
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 15:20
A települések adósságrendezésére szánt összeg ötödével tartoznak a kórházak. Összesen csaknem 115 milliárd forinttal. Százból negyven forintot már rég ki kellett volna fizetniük az intézményeknek.
Karrier Egészségügy: az ápolók özönlenek ki az országból
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 14:39
Tavaly 92 orvossal kevesebb folyamodott engedélyért a külföldi munkavállaláshoz, az ápolók ugyanakkor egyre nagyobb számban hagyják itt Magyarországot - tudtuk meg az Egészségügyért felelős Egészségügyért Felelős Államtitkárság.
KKV A tavalyinál is durvább a kórházak év végi helyzete
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 07:04
A tavaly év véginél jóval kevesebb többletforrást kapnak a kórházak, amelyek több mint 40 milliárd forinttal tartoznak a beszállítóik felé.
Karrier Havi bruttó 130 ezerért mentenek életeket
Privátbankár.hu | 2012. december 2. 11:47
A csehországi egészségügyi átlagbérektől a magyar keresetek 35 százalékkal maradnak el, de Szlovákiában is sokkal jobban keresnek az orvosok, nővérek. Magyarországon csak intézményvezetőként lehet bruttó 300 ezer felett keresni.
Személyes pénzügyek Hálapénz helyett ennyit fizetnék
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 18:19
Hazánkban szinte mindenki elégedetlen az egészségügyi ellátás színvonalával, amit egyesek magánszolgáltatás igénybe vételével, mások hálapénzzel próbálnak elfogadhatóbbá tenni. De vajon mennyit lennénk áldozni a magasabb szolgáltatási minőségre, ha ez elérhető lenne az egészségügyi ellátások esetében? Egy magyarok körében végzett felmérés szerint a többség alkalmanként kevesebb mint 4 ezer forintot áldozna orvosi vizsgálatra.
Ingatlan A KÉSZ csoport épít kórházat Vietnámban az Exim Bank hiteléből
Privátbankár.hu | 2012. október 10. 13:03
Az Exim Bank segélyhitel finanszírozásával valósul meg az aprojekt, amelynek keretében a KÉSZ csoport épít kórházat Vietnámban.
Makro / Külgazdaság Újabb lyuk a büdzsén - csúcsra értek a nem fizetett köztartozások
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 10:54
Látványosan megnőtt az adósság idén, azt követően, hogy az állam átvette azokat az egészségügyi és oktatási intézményeket, amelyeket a csődbe ment városi és megyei önkormányzatok már nem tudtak finanszírozni.
Biztosítás Állami támogatást kérhetnek a kórházak
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 20. 08:58
Támogatást kérhetnek az államosítással és a struktúraátalakítással összefüggő költségeikre a kórházak - olvasható a kormány honlapján.
Karrier 1,1 milliárd forintot kapnak az államosított kórházak dolgozói
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 18. 10:41
1,1 milliárd forintot csoportosít át a kormány a januárban államosított kórházak dolgozóinak idei évi bérkompenzációjára - áll a hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.
Személyes pénzügyek Hamarosan kórházakat vonhatnak össze
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 17. 15:42
Egy hónapon belül megjelenik egy 48 milliárd forint keretösszegű pályázat, amelynek révén több kórház összeolvadhat a jövőben - közölte a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgatója
Személyes pénzügyek Egyre többet költenek a magyarok az egészségükre
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 16. 12:58
Az egészség megőrzése és visszaszerzése a magyar lakosság számára is egyre fontosabb. A növekvő ráfordítások mellett a költési szerkezet is átalakulóban van: az egészséges életmóddal kapcsolatos szolgáltatások igénybe vétele nőtt a legnagyobb mértékben egy év alatt.
Személyes pénzügyek Rövidülhetnek a kórházi várólisták
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 10:44
Július elsején indul az országos online várólista-nyilvántartási rendszer, amelyen bárki nyomon követheti, hogy különböző műtétekre hányan várakoznak országszerte, az egyes térségekben, illetve adott intézményekben.
Személyes pénzügyek Ügynökök házalnak a kórtermekben - semmi sem szent? (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 11:42
A kórházi osztályokra egyre több idegen merészkedik be, hogy üzleti tevékenységet végezzen, pedig a jogszabályi háttér egyértelmű, a gyógyintézményekben semmi fajta tevékenységet nem lehet végezni, ami a gyógyítást zavarja.
Személyes pénzügyek Kórtermekben nyerészkednek milliós kártérítést ígérve
Zsiborás Gergő | 2012. április 23. 06:30
A kórházi osztályokra egyre több idegen merészkedik be, hogy üzleti tevékenységet végezzen, pedig a jogszabályi háttér egyértelmű, a gyógyintézményekben semmi fajta tevékenységet nem lehet végezni, ami a gyógyítást zavarja. Ügynökök és hívatlan kárrendezők járják a kórtermeket, életünk üzletét, milliós kártérítést ígérnek. Szabálytalanul.
Makro / Külgazdaság Újabb kórházakat államosítanak, megyénként legalább egyet
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 13:48
Május elsejével negyvenhárom, majd 2013. január elsejével további tíz kórházat venne át a települési önkormányzatoktól az állam - derül ki a kormány honlapján csütörtökön közzétett törvénytervezetből.
Vásárló Lázár szerint májusban a városi kórházak átkerülnek állami tulajdonba
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 17:41
Májusban az érintett városi fenntartású kórházak is átkerülnek állami tulajdonba - erről adott tájékoztatást az egészségügyi államtitkár a Fidesz képviselőcsoportjának ülésén Lázár János frakcióvezető.
Karrier 57 ezres emelést kaphat az orvosok fele
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 07:41
Az elmúlt 10 évben 30 százalékkal csökkentek az egészségügyben a reálbérek, most 29 ezer orvosból 18 ezren számíthatnak bruttó 57 ezer forintos emelésre, vagyis lesznek akik kimaradnak. 30 milliárdos keret áll a rendelkezésre, a nővérek és az asszisztensek is kaphatnak emelést.
Makro / Külgazdaság Elakadt a kórházak pénze
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 15:18
Az egészségügyi államtitkárság azonnali egyeztetést kezdeményezett a kormányzati partnerekkel annak érdekében, hogy a kórházaknak tavaly év végén kiutalt konszolidációs források maradéktalanul egészségpolitikai célokat szolgálhassanak. A kormány múlt év végén adott pénzt a kórházaknak az adósságok rendezésére, de ez lehet, hogy nem lesz elég.
KKV A szállítói tartozásokra kapnak év végi "bónuszt" a kórházak
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 12:56
Az év végéig összesen 27 milliárd forintos konszolidációs támogatásban részesülnek állami egészségügyi intézmények, hogy csökkenthessék lejárt szállítói tartozásaikat - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön Budapesten.
Makro / Külgazdaság Egészségügy: zökkenőmentes lehet az átadás-átvétel
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 13:33
Január elsejével állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei fekvőbeteg-ellátó intézmények, s az év során a teljes egészségügyi ellátórendszer átalakul. A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy a január elsejei átadás-átvétel zökkenőmentes legyen.
Karrier Szócska megmentett 616 lelket a sivatagi túlélő túrában
Zsiborás Gergő | 2011. december 16. 11:30
Az egészségügyért felelős államtitkár kőkemény munkát ígér a jövőre és azt, hogy minden talált forintit a bérekre és a problémák megoldására költenek. Szócska Miklós szerint az év végi pénzosztás előre el volt tervezve, az nem a kapkodás jele.
Karrier Káosz lehet a kórházakban, betegeket küldhetnek el
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 09:14
Ha januárban valóban aktiválják az orvosok a felmondólevelüket vagy nem vállalnak önként túlmunkát, az könnyen káoszhoz vezethet. Több kórházban már most vészforgatókönyveket készítenek erre az esetre.
Makro / Külgazdaság Tarlós: öt központi kórház elég Budapestnek
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 11:14
 
Vásárló Jövőre 300 milliárd forintból újul meg az egészségügy
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 12:04
Jövőre mintegy 300 milliárdos forrást biztosít a kormány az egészségügyi intézmények újjáépítésére, míg az egészségügyi dolgozók anyagi helyzetének javítására 40 milliárd forintot fognak fordítani.
Makro / Külgazdaság Újabb teher: államosították a megyei önkormányzatokat
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 10:13
Január 1-jétől állami tulajdonná válik a megyei önkormányzatok vagyona, állami tulajdonba kerülnek a ma megyei önkormányzati fenntartású intézmények, azok vagyona - ezzel együtt a megyei önkormányzatok 180 milliárdos adóssága is az állam gondja lesz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG