Légiipar
Vállalat Jó, ha 5,5 millió utast tud fogadni Ferihegy idén
MTI | 2020. szeptember 8. 07:06
A járvány az őszi szezont is tönkreteheti.
Vállalat Csak évek múlva áll talpra a légiipar
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 28. 18:14
A vártnál szerényebb bővülés miatt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) arra számít, hogy a korábban tervezettnél egy évvel később, csak 2024-ben érheti el a légi utasszállítás a járvány előtti szintet.
Vállalat Rossz hír közlésére készül a Boeing
MTI | 2020. július 26. 10:50
Befagyott a repülőpiac, csúszik az új szuperrepülő leszállítása.
Vállalat 80 milliárdot bukhatnak idén a légitársaságok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 9. 21:12
Több mint 80 milliárd dollár összesített veszteséggel zárhatják a 2020-as évet a légitársaságok a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előrejelzése szerint.
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vállalat Durva leépítés jön az Airbusnál
Privátbankár.hu / MTI | 2020. április 27. 19:18
Eddig harmadával csökkentették a termelést. Akár 10 ezer dolgozójától is megválhat a gyártó. 
Vállalat Januártól felfüggeszti a 737 Max repülők gyártását az amerikai Boeing
Privátbankár.hu | 2019. december 17. 08:00
A tragédiák révén elhíresült repülőgéptípus kapcsán a múlt hónapban még arról volt szó, hogy az idén december végéig minden engedély meglesz, és a forgalomból kivont 737 MAX-ok a jövő év elejétől már ismét repülhetnek.
Vállalat Ezek a mai fiatalok tették tönkre a Thomas Cookot is
Tiszai Balázs | 2019. szeptember 24. 14:02
Az utazási iroda a klasszikus, "mindent egyben" csomagban kínálta az nyaralásokat, ahol egy befizetéssel megkapjuk a repülőjegyet, a hotelt, a bérautót és az ellátást is. Az emberek, és főleg a milleniális fiatalok azonban ma már döntően nem így nyaralnak, hanem külön forrásokból legózzák össze a vakációjukat - sokkal olcsóbban.
Vállalat Mégsem akkora buli légitársaságot üzemeltetni - nehéz idők jönnek
Privátbankár.hu | 2019. június 2. 09:37
Csökkentette előrejelzését a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a légitársaságok év végére várható profitjára, a szövetség a korábbi 35,5 milliárd dollár összesített adózott nyereség helyett 28 milliárd dollárnyi eredményre számít.
Vállalat Viszlát, repülés? Légitársaságokat dönt be a pilótahiány
Privátbankár.hu | 2018. október 8. 07:14
Az USA-ban annyira nincs, ki vezesse a gépeket, hogy több cég is csődbe ment. Európában sem rózsás a helyzet.
Vállalat Egy tollvonással elintéztek egy repülőt az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 27. 11:59
Az amerikaiak egy tollvonással eladhatatlanná tették saját piacukon a Bombardier új gépét - a brit miniszterelnök nagyon szomorú emiatt.
Vállalat Niki Lauda visszatér
Privátbankár.hu | 2016. január 11. 07:42
Egy üzleti és VIP-utasok szállítására szakosodott cég felvásárlásával visszatér a légiiparba Niki Lauda volt Forma-1-es versenyző, az egykori Lauda Air alapítója.
Utazás Tökéletes alkalmazkodás: ezért Dubaj a világ egyik leggazdagabb helye
Privátbankár.hu | 2014. november 17. 17:32
Hamarosan elfogy az olaj, amin meggazdagodtak - sopánkodás helyett kitalálták, miből tudnak továbbra is rengeteg pénzt keresni.
Utazás Mit nekünk ebola - Afrika lesz a légiipar új csodája?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 18. 16:05
Miközben az ebola miatt nem túl trendi Afrikáról beszélni, a légitársaságok szövetsége szerint a fekete kontinens lesz az iparág új hajtóereje.
KKV Ekkora cégeknek már nem jó dolgozni?
Privátbankár.hu | 2014. március 5. 07:59
A légitársaságok a repülőgépgyártókat szorongatják, ők pedig a beszállítóikat: egyre olcsóbban, egyre gyorsabban, egyre többet kell dolgozni.
Utazás Skandináviában is csak a fapadosok maradhatnak
Privátbankár.hu | 2012. november 12. 08:17
A skandináv légitársaság (SAS) a csőd szélén áll, állami garanciára lehet szükség a további hitelezéshez. A kormány tegnap ülésezett az ügyről, ma várható bejelentés - jelentette a svéd közrádió, sajtóhíresztelésekre hivatkozva.
Karrier Tovább bonyolódik a bérvita a Malév földikiszolgálóknál
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 12:49
A Malév Ground Handling vezetése több ponton is semmibe veszi az új Munka törvénykönyvének rendelkezéseit, és elzárkózik az egyeztetésektől - áll a szakszervezet közleményében.
KKV Csak álom marad a börgöndi reptér?
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 09:25
Az Alba Airport Kft. szerint nem ők a felelősek a börgöndi repülőtér-építés késedelme miatt, és csak a gazdaság növekedésére van szükség, hogy elkezdődhessenek a munkálatok. Az ország második legnagyobb repterének kijelölt területet most visszakéri a székesfehérvári önkormányzat.
Utazás Szakemberek szerint a Lufthansa-val a legjobb repülni
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 12:30
A Lufthansa már harmadszor lett Európa Vezető Légitársasága az idei, Portugáliában rendezett World Travel Awards-on. A jelöltekre a világ minden tájáról érkező utazási szakemberek szavaztak.
Karrier Tovább folytatódik a bércsökkentési harc a Malév GH-nál
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 09:29
A Malév Ground Handling Zrt.-nél működő üzemi tanács szerint a társaság menedzsmentje annak ellenére, hogy jogerősen pert vesztett, továbbra sem egyeztet a folyamatban lévő bércsökkentésről. A vezérigazgató szerint erre nincs szükség: 30-50 ezer forint a tét.
KKV A megmaradt Malév-dolgozók is rosszul járhatnak
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 14:43
A Malév Ground Handling Zrt. összeszedte magát a légiközlekedési ág februári csődje óta, a cég szerint azonban további bércsökkentésekre van szükség. Az érdekképviselet szerint azonban inkább a vezetőségben lenne szükség változásra.
KKV Légi széndioxid-kvóta: egy magyar cégé a világ első tőzsdei tranzakciója
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 08:21
A magyar Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. kötötte meg a világ első tőzsdei EUAA (EU légiközlekedési kibocsátási egység) ügyletét az ICE tőzsdén. A szén-dioxid kibocsátás ellentételezésére szolgáló kvótakereskedelmi rendszer fontos szerepet játszhat a légitársaságoknál.
KKV Még ki sem hűlt a Malév, a konkurencia máris beindult
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 12:00
Több légitársaság is jelezte pénteken, hogy a Malév leállása miatt a reptereken rekedt utasok igénybe vehetik szolgáltatásaikat, különböző kedvezményekkel, illetve szükség esetén nagyobb gépeket indítanak. A Wizz Air azonnal bejelentette: nagyobb szerpet vállalnak Budapesten; a Smartwings bejelentkezett az utazási irodás szerződésekért.
KKV Nyugdíjtrükk és elbocsátások: nem csak a Malév szenved
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 08:10
A harmadik legnagyobb amerikai légitársaság, az American Airlines szerdán közölte a szakszervezetekkel, hogy 88 ezer alkalmazottjából 13 ezret el kíván bocsátani, alulfinanszírozott nyugdíjprogramjait pedig az állami nyugellátási vállalatra ruháznák át.
Utazás Melyik lesz a Malév utolsó járata?
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 09:20
Csapataink egyelőre még „harcban állnak”, a nemzeti légitársaságunk ma reggel Frankfurtba, Milánóba, Párizsba, Londonba, Koppenhágába és Stockholmba is rendben elindította járatát. Miért fontos nekünk a Malév, miért éri meg az államnak évente sok milliárd forintot beletömni egy stabilan veszteséges cégbe?
Friss
hírlevél