<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Légiipar
Makro / Külgazdaság Már majdnem nyolcezer repülőjáratot töröltek az omikron miatt
Privátbankár.hu | 2021. december 27. 13:05
A fertőzés már eljutott a nagy óceánjáró hajókra is.
Makro / Külgazdaság Repülés: az utasok bánják az oroszok és németek vitáját
MTI | 2021. június 3. 07:36
Engedélyek hiányában a földön maradnak a gépek.
Vállalat Csődbe ment a cseh légitársaság - az egyik legrégebbi a világon
MTI | 2021. március 10. 16:00
Csődbe ment a Cseh Légitársaság (CSA) - jelentette be a prágai városi bíróság szerdán. A csődeljárást önmaga ellen a CSA vezetése kérte a bíróságtól.
Vállalat Soha nem zuhant még ekkorát a légiforgalom
Privátbankár.hu / MTI | 2021. február 3. 18:49
A globális légiutas-forgalom rekord mértékben, 66 százalékkal zuhant tavaly a koronavírus-járvány miatt - közölte szerdán a Nemzetközi Légiközlekedési Szervezet (IATA).
Vállalat Szinte a nulláról kell újraindulnia a légiiparnak
Varga G. Gábor | 2020. december 6. 19:04
A koronavírus-járvány olyan állapotokat hozott a légiközlekedési szektorban, mintha valaki egy bulldózerrel végigment volna az Akropoliszon. Az ma még nem látszik világosan, hogy meddig tart a romok eltakarítása, ám a pusztítás lehetőségeket is hordoz – kérdés, hogy a világ légitársaságai lesznek-e olyan állapotban, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel. 
Vállalat A követelésük 60 százalékához jutottak hozzá a Malév károsult utasai
Szakonyi Péter | 2020. december 1. 18:59
Nyolc év után végre pénzükhöz jutottak a Malév csődjében ragadt utasok - legalábbis egy részük. A nemzeti légitársaság leállása után hoppon maradtaknak a le nem utazott jegyek árának egy részét az IATA fizette vissza az elmúlt hetekben - de hogy mennyit és kinek, azt most is homály fedi. Az azonban bizonyosnak látszik, hogy maguk az utasok fizették az IATA perköltségeit is. Hogy mennyit? Az is titkos.
Vállalat Ferihegyen drasztikusan visszaesett a forgalom
MTI | 2020. szeptember 20. 16:24
Sorra törlik a járataikat a légitársaságok.
Vállalat Jó, ha 5,5 millió utast tud fogadni Ferihegy idén
MTI | 2020. szeptember 8. 07:06
A járvány az őszi szezont is tönkreteheti.
Vállalat Csak évek múlva áll talpra a légiipar
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 28. 18:14
A vártnál szerényebb bővülés miatt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) arra számít, hogy a korábban tervezettnél egy évvel később, csak 2024-ben érheti el a légi utasszállítás a járvány előtti szintet.
Vállalat Rossz hír közlésére készül a Boeing
MTI | 2020. július 26. 10:50
Befagyott a repülőpiac, csúszik az új szuperrepülő leszállítása.
Vállalat 80 milliárdot bukhatnak idén a légitársaságok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 9. 21:12
Több mint 80 milliárd dollár összesített veszteséggel zárhatják a 2020-as évet a légitársaságok a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előrejelzése szerint.
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vállalat Durva leépítés jön az Airbusnál
Privátbankár.hu / MTI | 2020. április 27. 19:18
Eddig harmadával csökkentették a termelést. Akár 10 ezer dolgozójától is megválhat a gyártó. 
Vállalat Januártól felfüggeszti a 737 Max repülők gyártását az amerikai Boeing
Privátbankár.hu | 2019. december 17. 08:00
A tragédiák révén elhíresült repülőgéptípus kapcsán a múlt hónapban még arról volt szó, hogy az idén december végéig minden engedély meglesz, és a forgalomból kivont 737 MAX-ok a jövő év elejétől már ismét repülhetnek.
Vállalat Ezek a mai fiatalok tették tönkre a Thomas Cookot is
Tiszai Balázs | 2019. szeptember 24. 14:02
Az utazási iroda a klasszikus, "mindent egyben" csomagban kínálta az nyaralásokat, ahol egy befizetéssel megkapjuk a repülőjegyet, a hotelt, a bérautót és az ellátást is. Az emberek, és főleg a milleniális fiatalok azonban ma már döntően nem így nyaralnak, hanem külön forrásokból legózzák össze a vakációjukat - sokkal olcsóbban.
Vállalat Mégsem akkora buli légitársaságot üzemeltetni - nehéz idők jönnek
Privátbankár.hu | 2019. június 2. 09:37
Csökkentette előrejelzését a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a légitársaságok év végére várható profitjára, a szövetség a korábbi 35,5 milliárd dollár összesített adózott nyereség helyett 28 milliárd dollárnyi eredményre számít.
Vállalat Viszlát, repülés? Légitársaságokat dönt be a pilótahiány
Privátbankár.hu | 2018. október 8. 07:14
Az USA-ban annyira nincs, ki vezesse a gépeket, hogy több cég is csődbe ment. Európában sem rózsás a helyzet.
Vállalat Egy tollvonással elintéztek egy repülőt az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 27. 11:59
Az amerikaiak egy tollvonással eladhatatlanná tették saját piacukon a Bombardier új gépét - a brit miniszterelnök nagyon szomorú emiatt.
Vállalat Niki Lauda visszatér
Privátbankár.hu | 2016. január 11. 07:42
Egy üzleti és VIP-utasok szállítására szakosodott cég felvásárlásával visszatér a légiiparba Niki Lauda volt Forma-1-es versenyző, az egykori Lauda Air alapítója.
Utazás Tökéletes alkalmazkodás: ezért Dubaj a világ egyik leggazdagabb helye
Privátbankár.hu | 2014. november 17. 17:32
Hamarosan elfogy az olaj, amin meggazdagodtak - sopánkodás helyett kitalálták, miből tudnak továbbra is rengeteg pénzt keresni.
Utazás Mit nekünk ebola - Afrika lesz a légiipar új csodája?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 18. 16:05
Miközben az ebola miatt nem túl trendi Afrikáról beszélni, a légitársaságok szövetsége szerint a fekete kontinens lesz az iparág új hajtóereje.
KKV Ekkora cégeknek már nem jó dolgozni?
Privátbankár.hu | 2014. március 5. 07:59
A légitársaságok a repülőgépgyártókat szorongatják, ők pedig a beszállítóikat: egyre olcsóbban, egyre gyorsabban, egyre többet kell dolgozni.
Utazás Skandináviában is csak a fapadosok maradhatnak
Privátbankár.hu | 2012. november 12. 08:17
A skandináv légitársaság (SAS) a csőd szélén áll, állami garanciára lehet szükség a további hitelezéshez. A kormány tegnap ülésezett az ügyről, ma várható bejelentés - jelentette a svéd közrádió, sajtóhíresztelésekre hivatkozva.
Karrier Tovább bonyolódik a bérvita a Malév földikiszolgálóknál
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 12:49
A Malév Ground Handling vezetése több ponton is semmibe veszi az új Munka törvénykönyvének rendelkezéseit, és elzárkózik az egyeztetésektől - áll a szakszervezet közleményében.
KKV Csak álom marad a börgöndi reptér?
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 09:25
Az Alba Airport Kft. szerint nem ők a felelősek a börgöndi repülőtér-építés késedelme miatt, és csak a gazdaság növekedésére van szükség, hogy elkezdődhessenek a munkálatok. Az ország második legnagyobb repterének kijelölt területet most visszakéri a székesfehérvári önkormányzat.
Utazás Szakemberek szerint a Lufthansa-val a legjobb repülni
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 12:30
A Lufthansa már harmadszor lett Európa Vezető Légitársasága az idei, Portugáliában rendezett World Travel Awards-on. A jelöltekre a világ minden tájáról érkező utazási szakemberek szavaztak.
Karrier Tovább folytatódik a bércsökkentési harc a Malév GH-nál
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 09:29
A Malév Ground Handling Zrt.-nél működő üzemi tanács szerint a társaság menedzsmentje annak ellenére, hogy jogerősen pert vesztett, továbbra sem egyeztet a folyamatban lévő bércsökkentésről. A vezérigazgató szerint erre nincs szükség: 30-50 ezer forint a tét.
KKV A megmaradt Malév-dolgozók is rosszul járhatnak
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 14:43
A Malév Ground Handling Zrt. összeszedte magát a légiközlekedési ág februári csődje óta, a cég szerint azonban további bércsökkentésekre van szükség. Az érdekképviselet szerint azonban inkább a vezetőségben lenne szükség változásra.
KKV Légi széndioxid-kvóta: egy magyar cégé a világ első tőzsdei tranzakciója
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 08:21
A magyar Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. kötötte meg a világ első tőzsdei EUAA (EU légiközlekedési kibocsátási egység) ügyletét az ICE tőzsdén. A szén-dioxid kibocsátás ellentételezésére szolgáló kvótakereskedelmi rendszer fontos szerepet játszhat a légitársaságoknál.
KKV Még ki sem hűlt a Malév, a konkurencia máris beindult
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 12:00
Több légitársaság is jelezte pénteken, hogy a Malév leállása miatt a reptereken rekedt utasok igénybe vehetik szolgáltatásaikat, különböző kedvezményekkel, illetve szükség esetén nagyobb gépeket indítanak. A Wizz Air azonnal bejelentette: nagyobb szerpet vállalnak Budapesten; a Smartwings bejelentkezett az utazási irodás szerződésekért.
KKV Nyugdíjtrükk és elbocsátások: nem csak a Malév szenved
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 08:10
A harmadik legnagyobb amerikai légitársaság, az American Airlines szerdán közölte a szakszervezetekkel, hogy 88 ezer alkalmazottjából 13 ezret el kíván bocsátani, alulfinanszírozott nyugdíjprogramjait pedig az állami nyugellátási vállalatra ruháznák át.
Utazás Melyik lesz a Malév utolsó járata?
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 09:20
Csapataink egyelőre még „harcban állnak”, a nemzeti légitársaságunk ma reggel Frankfurtba, Milánóba, Párizsba, Londonba, Koppenhágába és Stockholmba is rendben elindította járatát. Miért fontos nekünk a Malév, miért éri meg az államnak évente sok milliárd forintot beletömni egy stabilan veszteséges cégbe?
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló