Tandíj
Karrier 4 millió forintos tandíj, külföldi hallgatók – óriási változás jön a Corvinuson  
Privátbankár.hu | 2018. október 5. 12:12
2020-ban már csak fizetős szakokat indítana az egyetem.
Személyes pénzügyek Diákhitel: Vedd fel akkor is, ha tele vagy pénzzel 
Eidenpenz József | 2018. július 4. 06:06
A hülyének is megéri. Ezzel a lakossági kamattal és ezzel az inflációval lényegében az a furcsa, ha valaki nem veszi fel a Diákhitelt. Egy egyszerű számolás elég hozzá, hogy belássuk. Ha meg nő vagy és családod lesz, akár pár milliót is hozzád vághatnak. Nem kell hozzá tőzsdecápának lenni.
Vásárló Túl a beiratkozáson – így is drága mulatság az iskola 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 19. 12:30
Hiába kapják sokan ingyen a tankönyveket, az egyéb költségeket így is nehezen gazdálkodják ki a családok.
Karrier Óriási tandíjak vagy röghöz kötés? Leszerepelt a magyar felsőoktatás 
Privátbankár.hu | 2015. október 12. 20:04
Arról, hogy az Egyesült Királyságban és Amerikában milyen drága az oktatás, sokat hallani, de GDP-arányosan messze nem ott fizetnek a legtöbbet a szülők. Az Expert Market elemzéséből kiderül, hogy hol végzett Magyarország a listában, és hogy a fizetések hány százaléka fedi le az egyetemi költségeket.
Karrier Nem nyírják ki a kommunikáció szakot - mihez kezdenek a felsőoktatással? Interjú 
Veres Patrik | 2015. március 24. 06:05
Alaposan átgyúrnák a felsőoktatást - mit és hol lehet majd tanulni? Miért küldenek kancellárokat az egyetemekre? Honnan lesz pénz, ha az állam nem akar többet költeni? Honnan szerezzen két mérnököt egy salgótarjáni cég? Hogyan mérik a hallgatók teljesítményét, és mi alapján kapnak fizetést az oktatók? Interjú Palkovics László felsőoktatási államtitkárral.
Makro / Külgazdaság Kevesek kiváltsága az ingyenes felsőoktatás? Ennyien tanulhatnak ma az állam pénzén 
Valkai Nikoletta | 2014. augusztus 1. 14:01
Idén több mint 100 ezer felsőoktatásba felvételiző fiatal gyomra szorult görcsbe a felvételi pontok kihirdetése előtt: vajon sikerül-e bejutni az áhított szakra vagy nem? Aztán múlt héten eldőlt minden: szeptembertől 74 ezer gólya ülhet be az iskolapadba, kétharmadnak pedig az állam állja a tanulmányait. Sok ez a szám vagy kevés? Megnéztük, mit jelent ez az elmúlt évek statisztikáinak tükrében.
Makro / Külgazdaság Csak Nobel-díjasok segíthetnek a magyar egyetemeken 
Balla Györgyi | 2014. április 3. 06:01
A kormány célja, hogy 2020-ig több intézmény is világszínvonalú legyen Magyarországon. Igen ám, de hogyan? Polónyi István, a Debreceni Egyetem tanára azt mondja: bármelyik egyetem lehet világszínvonalú, csak pénz kérdése. Nyugat-Európában és Amerikában már működik, miért ne működhetne Magyarországon is? Nagyjából 200 millió forintba kerülne. Interjú.
Részvény / Deviza / Áru Kis gyerek, nagy pénz? Így spórolj a borsos tandíjakra! 
Privátbankár.hu | 2013. december 10. 06:05
Önköltség vagy tandíj, mindegy hogy hívjuk, a lényeg ugyanaz: fizetni kell az oktatásért és gyakran nem is keveset. Ráadásul nem csak a felsőoktatásért, de akár a gimnáziumban is nagy összegeket kérhetnek el az oktatásért. Ha a havi, féléves vagy éves költségeket felszorozzuk, és egyben látjuk az összeget, igen ijesztő lehet, de aki előre gondolkodik, felkészülhet erre is. Mutatjuk, hogyan.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor arroganciája kell az oktatás átalakításához - interjú 
Balla Györgyi | 2013. november 25. 06:14
Osztolykán Ágnes, a Lehet Más a Politika képviselője szerint a jelenlegi oktatási rendszert egy az egyben szétverni nem lehet, de sokáig így sem maradhat, 24 év biztosan kell, mire a fejéről a talpára áll ismét minden. Ez persze nem lesz könnyű menet, kell hozzá pénz, új típusú pedagógusképzés és kellenek közösségi főiskolák is. Interjú.
Karrier Egyre népszerűbb a Diákhitel2 - kivéve az ELTE-n 
Privátbankár.hu | 2013. október 4. 09:17
Nagyobb az érdeklődés a Diákhitel2 iránt mint tavaly, átlagosan 231 ezer forintot vesznek fel félévenként a hallgatók.
Makro / Külgazdaság Vattába csomagolt pedagógusok, csődbe menő egyetemek – interjú Bokros Lajossal 
Balla Györgyi | 2013. augusztus 22. 06:00
Fenekestül felforgatná a köz- és felsőoktatást Bokros Lajos. Szerinte nem kell ennyi hallgató, főiskola és egyetem. Kell viszont tandíj, mindenkinek, kivéve a szegény, ámde tehetséges diákokat. A Közép-európai Egyetem professzora felsőoktatás-szervezést, -irányítást tanít. A jelenlegi állami vezetők közül senki sem volt a hallgatója, pedig lenne nekik mit mondania. Interjú.
Karrier Lakás helyett már inkább tandíjra spórolnak a szülők 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 16. 18:05
Míg húsz évvel ezelőtt a szülők a gyermekük önálló életkezdésére, az esküvőre és a lakásvásárlásra spóroltak, addig ma már főleg a felsőoktatási tanulmányokra. Ráadásul a nők egyre később vállalnak gyermeket, így mire utódaik befejezik tanulmányaikat, sok nyugdíjas szülő már nem tudja őt anyagilag támogatni.
Karrier Hárommillió is lehet - hogyan spóroljunk gyerekeink tandíjára? 
Privátbankár.hu | 2013. július 22. 09:30
A diploma megszerzése egyre nagyobb terhet jelent, de megéri, mert a diplomások sokkal többet keresnek. Az Aegon Alapkezelő azt vizsgálta, hogy mekkora összegű rendszeres havi megtakarítással jön össze akkora összeg az érettségire, amekkora elegendő a tanulás finanszírozásához. Bizonyos esetekben már havi 6000 forint is elegendő lehet.
Karrier Nagyon drágák az egyetemi évek, mégis megéri? 
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 17:10
A megkérdezett szülők harmada egy félévben átlagosan körülbelül 250 ezer forint tandíjjal számol. Összességében minden második szülő pénzügyileg nagyon megterhelőnek érzi az egyetemi évek finanszírozását: a szükséges havi 80 ezer forint pluszköltség előteremtéséhez gyermekük iskola melletti munkavállalására, megtakarításaikra és minden harmadik család a diákhitelre támaszkodna – derül ki a Generali Biztosító kutatásából.
Karrier Balog Zoltán: más stílust akar kipróbálni a kormány 
Privátbankár.hu | 2013. február 16. 12:50
Nem "büntetőadó" a hallgatói szerződés, hanem a költségek visszafizetése - nyilatkozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy osztrák lapnak. Arról is beszélt, hogy úgy tűnhet a kormány túl gyorsan hajtotta végre a gazdasági intézkedéseit, de ha nem lett volna ilyen gyors a tempó, soha nem sikerült volna.
Karrier Hoffmann hájas, lúdtalpas és nem túl okos gyerekekről beszélt 
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 17:19
Szegeden tartott előadást az oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa arról beszélt, hogy a gyerekek eddig lúdtalpasok és hájasak voltak, sokan pedig még egy népdalt sem ismernek - ennek most vége.
Karrier Itt a tandíj ellenszere: jól működő ösztöndíjrendszer kell 
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 15:00
Nagyon felértékelődik az ösztöndíjak jelentősége a fizetős szakok bevezetésével. A diákoknak már jelentkezés előtt érdemes lesz az adott egyetem, főiskola által kínált ösztöndíjaknak utánanézni, és felvett hallgatóként is fontos lesz minél jobban tájékozódni a lehetőségekről. Emellett pedig a felsőoktatási intézményeknek minél jobban működő juttatási rendszert kell kialakítani, ha versenyképesek akarnak maradni.
Karrier Megjöttek a számok: ennyibe fognak kerülni a fizetős szakok 
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 17:00
Több százezer forintot is fizethetnek félévente a hallgatók az államilag nem támogatott szakokon a felsőoktatási intézményekben bizonyos magyar nyelvű képzésekért - derül ki a Felvin elérhető felvételi szabályokat és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztatókból.
Makro / Külgazdaság Egyetemet foglalnak Szegeden  
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 18:10
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara épületének elfoglalásáról döntöttek a városban rendezett diáktüntetés résztvevői szerdán.
Makro / Külgazdaság Teljes hátraarc: 10 500 helyett 55 ezer állami hely a felsőoktatásban  
Zsiborás Gergő | 2012. december 19. 12:35
Kormányhatározat született arról, hogy 10 500 helyett jövőre 55 ezer államilag támogatott hely lesz a felsőoktatásban, de a részletek még nem ismertek. Részösztöndíj nem lesz, a felsőoktatás plusz milliárdokhoz jut.
Makro / Külgazdaság Oszkó: a látszatmegoldások miatt még mélyebbre is süllyedhetünk  
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 12:12
A magyar gazdaság tartós pangást fog mutatni a következő években és a 2013-ra várt visszaesés után sem várható 1 százalékot meghaladó növekedési ütem - mondta Oszkó Péter, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Karrier Balog Zoltán: a diákok csak balhézni akartak  
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 11:39
"Ha a diákok eljöttek volna, megelőzhettek volna egy döntést" - mondja a "nem is létező" keretszámok nagyon is valós megvágásáról a szakminiszter, aki 4 napot kapott, hogy átdolgozza az egész rendszert.
Karrier Keretszámok: meg nem szüntetik, de jól eldugják - nyilvános a koncepció egy része 
Zsiborás Gergő | 2012. december 17. 15:59
2013-ban ugyanannyian kezdhetik meg tanulmányaikat állami finanszírozással, mint tavaly. Egy módosítóból kiderül, hogy tennék láthatatlanná a keretszámokat. Az új rendszer felülről nyitott lenne, de a felsőoktatásra továbbra sem áldozna többet a kormányzat. Az új rendszer is bonyolultnak tűnik és egyre több a kérdőjel.
Karrier Rogán: a felvételizők már nem félnek  
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 14:53
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a kormány megértette és eloszlatta a diákoknak a fizetős felsőoktatással kapcsolatos félelmeit.
Karrier Megszólalt a miniszter a felsőoktatásról - megvan, kikkel egyeztetett Orbán 
Privátbankár.hu | 2012. december 16. 13:39
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vasárnap azt kérte a hallgatói érdekképviseletektől, hogy kedd helyett már hétfőn üljenek össze, hogy bemutathassák a tandíj- és keretszám-mentes felsőoktatási koncepciójukat. A miniszter kezét Orbán Viktor vezette a javaslatcsomag összeállításakor. Sosem találná ki, kik voltak a diákok a romkocsmában - eláruljuk.
Karrier Keretszámok nincsenek - Orbán a Facebookon üzen  
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 16:41
Orbán Viktor miniszterelnök ma az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen találkozott fiatalokkal és beszélgetett velük - erről a miniszterelnök Facebook-oldaláról értesültünk. Azt egyelőre nem tudni, hogy Orbán pontosan kikkel egyeztetett, sajtófőnöke szerint ma délután kormánytagokkal is fog tárgyalni a felsőoktatásról és a tandíj ügyéről, majd pedig Facebook-üzenetben fogja ismertetni az üggyel kapcsolatos álláspontját.
Karrier Készül a hullám: inkább külföldi iskolába küldik a gyerekeket? 
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 09:47
Az oktatásban zajló események felrázzák a biztosítási piacot is: újabban feltűnően sokan tájékozódnak a társaságoknál a külföldi tanulással összeköthető ajánlatok iránt.
Karrier Munkanélkülieket képeztünk, ez tarthatatlan  
Zsiborás Gergő | 2012. december 12. 17:21
Giró-Szász András szerint tarthatatlan, hogy az állam egyes szakokon munkanélkülieket képzett. A számok mögé néztünk, úgy tűnik sokan valóban parkolópályának használják az egyetemet, de lehet-e a mennyiséggel a minőségért tenni? Lehet-e spórolni a felsőoktatáson, ha a Diákhitel 2-t nem ilyen keretszámokra tervezték?
Karrier Hoffmann Rózsa mondjon le! - tüntetők lepték el a Petőfi-hidat  
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 18:36
A keretszámok ellen tiltakoztak az ELTE dél-budai kampuszán, majd a tömeg megindult a Petőfi-hídra. A hallgatók szerint a keretszámok durva megvágása egyenlő a tandíj bevezetésével.
Karrier Itt a fizetős felsőoktatás - ettől lesz szélesebb a hozzáférés? 
Füstös Móni | 2012. december 6. 10:19
Giró-Szász András kormányszóvivő és Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár nem cáfolták a korábban kiszivárgott keretszámokat közös sajtótájékoztatójukon. A kormányszóvivő szerint a szűk keretszámok rákényszerítik majd a hallgatóságot, hogy felelősségteljesebbek legyenek. A diákhitel 2 konstrukcióról és az új keretszámokról pedig azt mondta, hogy ezután szélesebb körben lesz elérhető a felsőoktatás.
Karrier Ha ilyen kevés állami hely lesz, akkor az már tandíj? 
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 17:35
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) javaslata alapján jövőre jelentősen csökkennének az állami teljes ösztöndíjas keretszámok, 10 480-an vehetnének részt ilyen képzési formában. A tervezet szerint - amelyről várhatóan szerdán tárgyal a kormány - 46 330-an részösztöndíjas felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben és osztatlan képzésben kezdhetnék meg tanulmányaikat. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája úgy kommentálta, hogy ez már tandíj.
Karrier Tandíj? Dolgozd le! 
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 13:29
A BKF hosszútávú diákmunkát kínál a hallgatóinak, amelyből törleszthetik a tandíjukat. Jól jön a segítség a diákoknak, mivel a BKF-n mindenki fizet tandíjat: az alapszakokért 234 és 348 ezer forint közötti összeget félévente. Jövőre lehet, hogy az összes gazdasági képzésen ez lesz a helyzet.
Személyes pénzügyek Megszületett a gyerek, kezdhetünk spórolni a diplomájára 
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 09:45
A magyar családok kétharmada nem számít rá, hogy az állam teljes körűen finanszírozza a jövőben az oktatást, mégis kevesen tesznek azért, hogy gyermekeiknek ne legyen ezzel gondja. A kisebb megtakarítási képességgel rendelkezőknél egyértelműen a gyerek áll az első helyen.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG