Hirdetés
Hirdetés

Ma még fantázia, de holnap már a valóság

2019. szeptember 15., 11:27

Minden bizonnyal párhuzamot vonhatunk a 21. században zajló technológiai fejlődés és az elmúlt korok ipari forradalmai között. Nemcsak a történelemkönyvek lapjain hagyták lenyomatukat, hanem a való életben elevenedtek meg a zseniális feltalálók vívmányai.

Az első korszakalkotó robbanás Nagy–Britanniából indult a 18. század közepén, ezt az időszakot a nagy találmányok korának is emlegetik. A gépiesítés a szénfűtésű gőzgépek elterjedésével kezdődhetett meg, mely leginkább a textiliparban bontakozott ki.

Majd a 19. század második felében újabb fellendülés vette kezdetét, amikor a tömeggyártás került a középpontba. Henry Ford megkezdte a futószalagos termelést, amely hatékonyabbá tette az autógyártást, s ezzel együtt robbanásszerűen nőtt meg az autótulajdonosok száma.

Hirdetés

Az 1950-es évektől kezdve, a digitális forradalomnak köszönhetően ismét új világba csöppent az emberiség. Az elektronikai ipar fejlődése, a számítástechnika térhódítása, az internet széleskörű elterjedése megalapozta a 21. század technológiáját.

De vajon hova tovább a negyedik ipari forradalom kapujából?

A digitalizáció életünk minden szegletében jelen van, igencsak megkönnyítve azt. Az okoskészülékek széles körű elterjedésével könnyedén intézhetjük hivatalos- és magánügyeinket is. De vajon az ipar fejlődésére milyen hatással van eme látványos technológiai fejlődés? A tudomány mai állása szerint egy új korszak nyílik meg az emberiség előtt, ahol egyre inkább a gépek és robotok lesznek a munkatársaink.

Ipari robotok

Az ipari robotok olyan elektromechanikai szerkezetek, melyek a gyártás során végzik feladatukat, képesek hegesztésre, festésre, alkatrészek behelyezésére is, automatikus irányításúak és újra programozhatók. Alapvetően a humán munkaerő támogatására alkották meg őket.

Korunk fő problémája az öregedő félben lévő társadalom, valamint a szakképzett munkaerő hiánya, ezekre a problémákra kiváló megoldást nyújthat az automatizálás, az ipari robotok alkalmazása.

Tökéletes válasz a munkaerőhiányra

Hazánkban komoly problémát okoz a munkaerőhiány, a gyárakban dolgozók száma jelentősen csökkenő tendenciát mutat, utal erre a Promatech Célgépgyártó Kft, és kihangsúlyozza, hogy a termelés fenntartásának érdekében a gyártócégeknek érdemes elgondolkodnia a további fejlesztéseken.

Egy-egy feladatra specializált robotcella számos előnyt kínál, mindamellett, hogy idő- és költséghatékony, jobb és egyenletesebb minőség érhető el vele. Helyzetkihasználás szempontjából is tökéletes választás, hiszen gyorsan reagál az új termékek bevezetésére, valamint a piaci folyamatokra is.

Ha céged fejlesztés előtt áll, látogass el a cég honlapjára, és kérd szakembereink segítségét!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Tavaly nyár óta téma, hogy Roman Abramovics megválna a Chelsea-től. Ennek hátterében két fontos ok is áll, egyrészt a Chelsea tulajdonosa és a brit hatóságok közötti huzavona nem járt eredménnyel, az orosz milliárdos állandó vízumát ugyanis nem hosszabbították meg. A másik érv, ami az eladás irányába mutat, hogy az üzleti ügyei sem alakultak jól.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX44248.52-0.88%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?