Hirdetés

Mérgezések, tűzesetek: megint kemény karácsonyunk volt

2018. december 26., 13:05

Több mint százszor riasztották a tűzoltókat kedden, karácsony első napján.

Fotó: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Udvardi János tűzoltó alezredes, székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség
Fotó: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Udvardi János tűzoltó alezredes, székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség (Illusztráció)

A katasztrófavédelem műveletirányítási központjait 28 alkalommal hívták tűzeset miatt, illetve 54 esetben műszaki mentést kérve. Emellett 22 téves és 3 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre.

A tűzvédelmi hatósági tevékenység keretében kedden nyolc felügyeleti ellenőrzést tartottak, szabálytalanságot nem találtak a szakemberek.

Hirdetés

Emellett 115 vasúti járművet ellenőriztek, 15 tartozott a RID (veszélyes áruk vasúti szállításának szabályai) hatálya alá, a vizsgálatok nem tártak fel problémát. A katasztrófavédelem kilenc vízi járművet is ellenőrzött, egyik sem tartozott az ADN (veszélyes áruk vízi úton történő szállításának szabályai) hatálya alá, esetükben is minden rendben volt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Ketten életüket vesztették

Az ünnepi napokban jó néhányszor riasztották a tűzoltókat szén-monoxid-szivárgás miatt is. A helyi rendőrség közlése szerint a Békés megyei Dévaványán egy 56 éves férfi és 24 éves fia életét vesztette.

A lakóház fürdőszobájában a kazán és a vízmelegítő is gázzal működött. A nyomozás adatai szerint a gázkazán meghibásodott, és a kiáramló szén-monoxid okozta a két férfi halálát. A megyei rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást és szakértők bevonásával vizsgálja az esetet.

A katasztrófavédelem szerint a veszélyes gázt érzékelő és annak jelenlétére figyelmeztető berendezéssel könnyen megelőzhetőek az ilyen esetek. A hatóság által bevizsgált és megfelelőnek minősített szén-monoxid-érzékelők listája itt elérhető.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Margaret Thatcher beájulna – kifakadt Theresa May pártjának egykori minisztere

Margaret Thatcher beájulna – kifakadt Theresa May pártjának egykori minisztere

Churchill mindent megtett, hogy ne maradjon országa egyedül, Margaret Thatcher pedig elképedt volna, ha azt látja, hogy országának vezetőjét elküldik a nagyok asztalától. Michael Heseltine, aki David Cameron és Theresa May pártjának összesen 20 évig volt minisztere, a jelenlegi brit politikai káoszról nyilatkozott.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hirdetés

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?