Hirdetés
Hirdetés

Akár börtönbe is zárhatják a bukott alkancellárt?

2019. május 20., 10:56

Lehetnek büntetőjogi következményei a Strache-ügynek.

Heinz-Christian Strache Ibizán tett kijelentései ártottak Ausztriának és akár büntetőjogi következményekhez is vezethetnek - mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár a volt alkancellárról a Földközi-tengeri szigeten titokban készített videofelvételről.

Sebastian Kurz a Bildben közölt interjúban kiemelte, hogy a videofelvétel a hatalommal való visszaélésről, valamint nyílt korrupciós ajánlatokról és a szabad sajtó elleni támadásokról szól.

Hirdetés

Arra a felvetésre, hogy az Egyesült Államokban ezért akár 25 év börtönbüntetés is járhat, azt mondta, hogy Ausztriában is lehet büntetőjogilag releváns mindaz, ami a felvételen elhangzott. Ezt majd az ügyben indított vizsgálatok során kell megállapítani.

Heinz-Christian Strache már a 2017-es választási kampányban is tett kétes kijelentéseket, de amit ebben a videóban elmond, az egy nagy botrány, politikai tevékenysége végét jelenti, és vélhetően büntetőjogi következményekhez is vezet – tette hozzá.

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke hozzátette: maga a felvétel is kétes módszerek alkalmazásával készült, de a nagy botrány a tartalom, az ötletelés a hatalommal való visszaélésről.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kína árnyékában: miért tüntetnek milliók az utcákon?

Kína árnyékában: miért tüntetnek milliók az utcákon?

A relatív függetlenséget élvező Hongkongban elszabadultak az indulatok, miután egy új törvénytervezetben a kormányzótanács megkönnyítette volna a kiadatást. Mi folyik az utcákon? Mit lépett a kormányzó? Rövid videóban foglaltuk össze a legfontosabb eseményeket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?