Hirdetés
Hirdetés

Belengette a kormány: pluszpénzt kapnak a nyugdíjasok

2018. augusztus 16., 09:08

Ősszel jöhet a nyugdíjprémium.

(Pixabay)
(Pixabay)

Amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok idén is számíthatnak nyugdíjprémiumra. A nyugdíjprémium összegéről és kifizetésének idejéről ősszel születhet döntés - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) a Privátbankár.hu-val.

A tárca szerint erre akkor nyílik lehetőség, ha a GDP-bővülése meghaladja a 3,5 százalékot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul. A PM számításai szerint az idei év egészében 4,3 százalékkal nőhet a gazdaság.

Hirdetés

A PM közleménye emlékeztet: minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő először tavaly kapott egyszeri, átlagosan 12 ezer forintot. Idén 32 milliárd forintot különített el a kormány ennek kifizetésére.


Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?