Hirdetés
Hirdetés

Belengette a kormány: pluszpénzt kapnak a nyugdíjasok

2018. augusztus 16., 09:08

Ősszel jöhet a nyugdíjprémium.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

(Pixabay)
(Pixabay)

Amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok idén is számíthatnak nyugdíjprémiumra. A nyugdíjprémium összegéről és kifizetésének idejéről ősszel születhet döntés - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) a Privátbankár.hu-val.

A tárca szerint erre akkor nyílik lehetőség, ha a GDP-bővülése meghaladja a 3,5 százalékot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul. A PM számításai szerint az idei év egészében 4,3 százalékkal nőhet a gazdaság.

Hirdetés

A PM közleménye emlékeztet: minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő először tavaly kapott egyszeri, átlagosan 12 ezer forintot. Idén 32 milliárd forintot különített el a kormány ennek kifizetésére.


Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Már ide is méregdrága költözni – újabb árrobbanás közeleg

Már ide is méregdrága költözni – újabb árrobbanás közeleg

Budapest északnyugati agglomerációja a főváros környékének legdrágább területe. Kiemelkedő települése Szentendre, amely művészeti központ lévén számos, erre fogékony lakót vonzott környezetébe, de a város hangulata és a mesébe illő környezet is számos ember szívét hódítja meg.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?