Hirdetés
Hirdetés

Veszélyes játékot űz Trump - már Iránban is hegyezik a karókat

2017. szeptember 22., 10:44

Ha harc, hát legyen harc: felpörgetik a rakétaprogramot.

Ahogy arról korábban írtunk, Donald Trump csípős bírálatot fogalmazott meg Iránnal szemben a legutóbbi ENSZ-beszédében, amire azóta Irán és Oroszország is vehemensen válaszolt. A Reuters cikke szerint Irán most újabb válaszlépéseket fogalmazott meg Trump kemény szavaival szemben, a tervek szerint ugyanis fittyet hánynak a szankciókra, és tovább fejlesztik a saját rakétaprogramjukat – vagyis, mondhatni, Észak-Korea nyomdokaiba lépnek.

Az iráni Tasnim hírügynökség értesülése szerint a hadsereg egy új ballisztikus rakéta fejlesztését tűzte zászlajára, a tervek szerint az új rakéta 2000 kilométer hatótávolságú lesz majd, és képes lesz több robbanótöltetet is szállítani. Az iráni elnök, Hassan Rouhani Trump szavaira válaszul kijelentette: megelőzés céljából folytatják a fejlesztést, senkitől sem fognak engedélyt kérni arra, hogy megvédhessék az országot.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?