Hirdetés
Hirdetés

Lezárult: túladott az állam az egyik bankon

2017. december 22., 10:59

Értékesítették a Gránit Bankban szerzett tulajdonrészüket.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még júliusban jelentette be, hogy az állam kétfordulós pályázat keretében értékesíti a tulajdonrészét a Gránit Bankban. Ez mostanra zárult le, Varga Mihály elmondása szerint már alá is írták az erről szóló megállapodást a bank elnök-vezérigazgatójával, Hegedűs Évával.

A kormány még 2013-ban döntött arról, hogy a hazai irányítású bankrendszer kialakításának egyik lépéseként kisebbségi tulajdonosként szerepet vállal a Gránit Bankban  - ez egyébként mintegy 36,5 százalékot jelentett.  A pénzintézet azóta elért eredményei azt mutatják, hogy pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is jó befektetésről hoztunk döntést, mondta el még júliusban Varga Mihály. A részvénycsomag nyertese végül az E.P.M. Kft. lett, az ajánlott ár 4,5 milliárd forint.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?