Hirdetés
Hirdetés

A remény rabjai: rakétázik a réz

2019. február 22., 16:01
Cimkék
árupiac
, réz

Tavaly július óta a legmagasabb szintre ugrott a réz ára pénteken, részben azon remények nyomán, hogy sikerül megállapodnia az Egyesült Államoknak és Kínának a vitatott kereskedelmi kérdésekben.

A réz árának alakulása az elmúlt 1 évben
A réz árának alakulása az elmúlt 1 évben. Újra célkeresztben a 7 ezer dolláros szint?

A londoni fémtőzsdén (LME) pénteken kora délután tavaly július 4. óta a legmagasabb szintre, 6458 dollárra emelkedett a réz tonnánkénti ára, ez 1,2 százalékos drágulás csütörtöki záróértékéhez képest.

A réz ára a héten eddig 4,5 százalékkal nőtt, ilyen jelentős drágulásra a tavaly szeptember 21-vel záródott hét óta nem volt példa.

Hirdetés

Szakértők szerint ha valóban létrejön a megállapodás Washington és Peking között, akkor a réz ára rövid időn belül akár 7000 dollárig is emelkedhet. A hétfőn kezdődött amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulója várhatóan pénteken zárul Washingtonban.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán harcostársa kritizál – ma tűz alá veszik Kínát az európai vezetők

Orbán harcostársa kritizál – ma tűz alá veszik Kínát az európai vezetők

A kínai-olasz összeborulást Matteo Salvini – Orbán nagy szövetségese – éles kritikával illette. Ma Macron, Merkel és Juncker feszült hangulatban találkozik a kínai elnökkel Párizsban, hogy megvitassák a kínai állami cégek előnybe részesítését a nemzetközi versenytárgyalásokon. A francia elnök kedélyét mindenesetre Kína jelentősen javította. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?