Hirdetés
Hirdetés

Mi volt ma a nyerő befektetés? Ami A-val kezdődik

Fellegi Tamás, 2019. február 04., 18:47
Cimkék
Alteo
, Apple
, Tesla
, AutoWallis

AutoWallis, született Altera, Alteo, Apple, ezek a részvények mentek ma. Közülük a BÉT-en forgók nem is teljesen véletlenül. Esett az OTP, emelkedett a Mol, Amerikában a múlt heti negyedéves eredményével a befektetőket megnyugtató Apple szárnyal. A Tesla vett egy egész céget, felpörgetné vele az akkumulátorgyártást.

Új nevet és tulajdonost kapott egy részvény: AutoWallis lett, a régi neve pedig Altera volt. Az Alterát Ádámosi Gyögy vette meg korábban, miután eladta az Appeninnt Mészáros Lőrincnek. Megvan már az új szerzemény is: a Plotinus, melynek neve AKKO lesz. Egy ügyes befektető, körülötte minden csupa A betű.

Ma az AutoWallisért vadultak meg a befektetők, miután a pénteken még Alteraként forgó papírt felaprózták, és valamiért úgy dönthettek a vevők, hogy szinte ingyen van. A papír a napi 20 százalékos limittel emelkedett 195 forintig majd ott elakadt eladók hiányában, a vételi oldalon pedig milliónyi vevő várakozott.

Hirdetés

Ha már nem volt több Altera-Autowallis, venni kezdték hát az Alteót, ha már egyszer A-val kezdődik, ráadásul ott is a Wallis Asset Management Zrt a főtulajdonos a BÉT adatai szerint. A papír 12,5 százalékkal 765 forintra emelkedett. A rövidesen AKKO névre hallgató Plotinus viszont esett ma 12 százalékkal 26 ezer forintig. Végül érdekességképpen az Appeninn egy százalékkal erősödött 517 forintig.

És hogy azért a nagyokról is szó essen: az OTP egy százalékkal esett vissza 11 370 forintig, a Mol fél százalékkal emelkedett 3302 forintig.

Maxwell, egyik napról a másikra 50 százalékos emelt rajta a Tesla-ajánlat
Maxwell, egyik napról a másikra 50 százalékos emelt rajta a Tesla-ajánlat


Amerikában emelkedésnek indultak az indexek, érdemben, közel egy százalékkal a Nasdaq Composite van feljebb 7326 ponton. Az Apple 2,5 százalékkal erősödik 170 dollárig, a Tesla által szőröstül-bőröstül felvásárolandó Maxwell Technologies egyből fel is ugrott 50 százalékkal a Tesla vételárára.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

A Tesla bejelentése a berlini “gigagyár” felépítéséről még a németeket is megosztja. Ami pedig rossz a német autógyáraknak, az nem lehet túl jó a magyaroknak sem. Más szempontból viszont csökkenni látszik a kereslet a cég járműveire, miközben a részvény árfolyama egyre közelebb kerül a mindenkori csúcshoz.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?